-
Φανη οντως δεν το έγραψα καλά.
Ενώ σήμερα είδα στο site την τιμή της c-enter hybrid στα 25 σχεδόν, η συγκεκριμένη προσφορά της leaseplan υπολογίζει το αμάξι στα 21700 με μεταλλικό.
Την έχω και αναλυτική όπου φαίνεται ξεκάθαρα.
Είναι τουλάχιστον περίεργο ή απλά η Τογιότα τους έδωσε αμάξια με μεγάλη έκπτωση (αν και συνηθως αυτό δεν εξωτερικεύεται)Αυτό το ξέρω Στέφανε και εμένα που μου ειχαν στείλει προσφορά για το προ-φεησλιφτ, €21.700 μου ειχαν γραψει οτι εχει τιμη. Ειναι οι εκπτώσεις που παίρνουν οι εταιρείες leasing. Οταν ομως τους ρωτησα εαν μπορω να το παρω απο αυτους με ολική εξοφληση σε αυτά τα χρήματα μου ειπαν οχι κατηγορηματικά.
-
iceman7 wrote:
Φανη οντως δεν το έγραψα καλά.
Ενώ σήμερα είδα στο site την τιμή της c-enter hybrid στα 25 σχεδόν, η συγκεκριμένη προσφορά της leaseplan υπολογίζει το αμάξι στα 21700 με μεταλλικό.
Την έχω και αναλυτική όπου φαίνεται ξεκάθαρα.
Είναι τουλάχιστον περίεργο ή απλά η Τογιότα τους έδωσε αμάξια με μεγάλη έκπτωση (αν και συνηθως αυτό δεν εξωτερικεύεται)Αυτό το ξέρω Στέφανε και εμένα που μου ειχαν στείλει προσφορά για το προ-φεησλιφτ, €21.700 μου ειχαν γραψει οτι εχει τιμη. Ειναι οι εκπτώσεις που παίρνουν οι εταιρείες leasing. Οταν ομως τους ρωτησα εαν μπορω να το παρω απο αυτους με ολική εξοφληση σε αυτά τα χρήματα μου ειπαν οχι κατηγορηματικά.
Λογικο ειναι αφου τα χρηματα τα βγαζουν απο το επιτοκιο που πληρωνεις για χρηματοδοτηση συν τις εξτρα υπηρεσιες. Αυτη ειναι η δουλεια που κανουν.
-
Συμφωνώ Άγη. Αλλά ρωτησα μετά απο τα ποστς του 'φιλου' μας απο την leasing που εγραφε εδω (και εξαφανιστηκε) και ελεγε να παμε να αγορασουμε με μετρητα απο την leasing.
-
Παιδες μια βοηθεια διαβασα ενα αρθρο στο dikaiologitika που λεει πως θα μειωθει ο φπα απο 24 σε 13% στα ηλεκτρικα-υβριδικα και μετα λεει πως θα μειωθει στα αμιγως ηλεκτρικα. Τι εννοει ο ποιητης? Θα ειναι μονο για ηλεκτρικα? Θα ειναι για plug in υβριδικα? Ή πιανει και τα απλα υβριδικα οπως το corolla ή το chr? Ή ειναι ολα π#@τσες μπλε?
-
Ειδήσεις
Dikaiologitika News | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Τα κίνητρα για φθηνότερα αυτοκίνητα, οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Τα κίνητρα για φθηνότερα αυτοκίνητα, οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
05/11/2019 - 08:55
05/11/2019 - 08:5505/11/2019 - 08:55
Newsroom
Newsroom
Το σχέδιο ανανέωσης του στόλου των οχημάτων με φιλικά στο περιβάλλον οχήματα. Διπλό πριμ σε κατηγορίες οχημάτων, τι θα γίνει με τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μεταχειρισμέναΟι κυβερνητικές παρεμβάσεις στον τομέα των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών θα βασίζονται σε τρεις πυλώνες:
Μεταχειρισμένα: μείωση δασμών για εισαγωγή αυτοκινήτων Euro 5 και Euro 6 ηλικίας έως 5 ετών.
Καινούργια και καθαρά σε ρύπους αυτοκίνητα: Μείωση τελών κυκλοφορίας , ταξινόμηση έως και μηδενισμός του φόρου χρήσης.
Ηλεκτρικά - Υβριδικά: Στο 13% από 24% ο ΦΠΑ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και για δίκυκλαΑναλυτικά, ειλημμένη απόφαση θεωρείται η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε να μειωθούν οι τιμές τους και να γίνουν πιο προσιτά για τους καταναλωτές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η καθολική μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 24% που είναι σήμερα στο 13%, για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα, προκειμένου να δοθεί αμέσως ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του σημερινού στόλου. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του κλάδου το οποίο, αν ικανοποιηθεί αναμένεται να «λύσει τα χέρια» των οδηγών αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας.
-
Ψάχνω πόσο είναι ο φόρος για τη Corolla για να υπολογίσω το πόσο που θα γλιτώνεις με τη μείωση του 11%, αλλά δεν το βρίσκω. Μήπως ξέρει κανένας;
Λογικά, θα είναι μικρότερη από τις δύο επιδοτήσεις που πρότεινε ο ΙΟΒΕ (3.000 και 7.000 ευρώ).
-
Για ποιά Corolla, δεν έχουν όλες την ίδια ΛΤΠΦ και άρα ούτε τον ίδιο ΦΠΑ. Για παράδειγμα η Active Plus με μεταλλικό έχει €17.662, οπότε ο ΦΠΑ είναι €4.239 και εαν γίνει 13% θα είναι €2.296 οπότε μιλάμε για μείωση €1.943.
Φυσικά το ερώτημα είναι εαν η μείωση θα περάσει όλη στον καταναλωτή ή θα αυξήσει το κέρδος της η Toyota (ανεβάζοντα π.χ. την ΛΤΠΦ στις €18.000+).
-
Χαχαχα, ναι, την Active Plus σκεφτόμουν! Άρα θα είναι 17.662 + 2.296 = 19.958. Σωστά;
Ξέρουμε τι σκέφτονται να κάνουν με το τέλος ταξινόμησης;
-
Και ξαναρωτω εσας που ξερετε 5 πραγματα παραπανω συμπεριλαμβονονται και τα υβριδικα? Οχι τιποτα αλλο γιατι ειμαι ετοιμος για diesel (περιμενω προσφορα) αν ειναι να περιμενω και να ξαναδω το υβριδικο
-
Και ξαναρωτω εσας που ξερετε 5 πραγματα παραπανω συμπεριλαμβονονται και τα υβριδικα? Οχι τιποτα αλλο γιατι ειμαι ετοιμος για diesel (περιμενω προσφορα) αν ειναι να περιμενω και να ξαναδω το υβριδικο
-
Το άρθρο αναφέρει '...Ηλεκτρικά - Υβριδικά: Στο 13% από 24% ο ΦΠΑ...'
Αν όντως ισχύει, και δεν ανεβάσει τις τιμές η Toyota, εγώ το πήρα κι έφυγα. Έτσι κι αλλιώς, λόγω οικονομίας αυτό ήθελα, αλλά εξαιτίας των τσιμπημένων τιμών της Toyota είχα πάψει να ελπίζω. Τέλος πάντων, θα περιμένω να το δω πριν χαρώ.
-
Φοβαμαι πως θα περιμενουμε πολυ και στο τελος καποια μ@λ@κ@@ θαγινει
-
Το επικείμενο νομοσχέδιο θαναι πολύ ευνοϊκό για όλες τις κατηγορίες νέων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων. Αλλάζει η εφαρμογή της καταραμένης 'φοροκλιμακας' και γίνεται πιο δίκαιη ενώ ταυτόχρονα θα αλλάξουν και οι κλίμακες αυτές καθαυτές. Ειδικά τα 'ηλεκτρικά' θα έχουν ιδιαίτερη εύνοια σε τέλη ταξινόμησης και ΦΠΑ, αλλα μέχρι να βγει ο νόμος (σύντομα) κάνεις δεν ξέρει αν θα συμπεριλαμβάνει και τα hybrids, mild hybrids, plugins κλπ. Όπως και να έχει υπομονή μεχρι τις αρχές του νέου έτους όταν και θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος!
-
Με ποιο κυκλο μετρανε τα τελη κυκλοφοριας τωρα;Πολλες εταιριες δινουν τιμες κατα NEDC αλλα και WTLP.Πως θα μετρησω εγω τι σημα θα πληρωνω;
Και αν γνωριζει κανεις ποτε και αν θα αλλαξει ο τροπος υπολογισμου των τελων.
-
Χαχαχα, ναι, την Active Plus σκεφτόμουν! Άρα θα είναι 17.662 + 2.296 = 19.958. Σωστά;
Ξέρουμε τι σκέφτονται να κάνουν με το τέλος ταξινόμησης;
Όχι, γιατί ξεχνάς το τέλος ταξίνόμης στον παραπάνω υπολογισμό, για το οποίο δεν έχουν ανακοινώσει κάποια μείωση. Άρα θα είναι 17.662 + 2.296 + 1.342 (ΤΤ μειωμένο κατά 50%) = €21.300. Εαν δεν αλλάξει κάτι άλλο.
Λογικά σκέφτεσαι την Active Plus γιατί είναι η πιο VFM με πολύ καλό εξοπλισμό (έχει ότι χρειάζεται κάποιος) χωρίς υπερβολές σε ζάντες και στην τιμή.
Σιγά που ξέρουμε....κανείς δεν ξέρει σε αυτό το μπο@ρδ....εεε συγνώμη σε αυτή τη χώρα θέλω να πώ. Ο τίτλος αναφέρει ότι περιλαμβάνει και τα υβριδικά και η περιγραφή μιλάει μόνο για ηλεκτρικά. Άρα μένει να το δούμε. Εγώ πιστεύω ότι και στο Υπουργείο δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν και πώς...οπότε τροφοδοτούν με 'ειδήσεις' τον τύπο (ο οποίος για να γράψει κάτι γράφει ότι μ@λ@κία του δώσουν) για να δουν αντιδράσεις και να φαίνεται ότι κάτι κάνουν.
-
Παπαριες κάνουν με τις διαρροές.
Θα κολλήσει πάλι η αγορά και όταν θα ξεκαθαρισει το το τοπίο θα έχουμε τις αυξήσεις τιμών που αναβλήθηκαν το Σεπτέμβριο λόγω WLTP και θα καεί ο κόσμος.
Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αναλογική εφαρμογή των συντελεστών τελών ταξινόμησης έστω και με περισσότερα σκαλοπάτια αλλά όχι απότομη αλλαγή και εφαρμογή στη συνολική τιμή.
Επίσης τυχόν μείωση ΦΠΑ θέλει έγκριση θεσμών γιατί ο ΦΠΑ είναι κοινοτικός φόρος.
Ασφαλέστερο θα ήταν να παίζουν με το τέλος ταξινόμησης που είναι ελληνική πατέντα.
Σε κάθε περίπτωση μείωση μόνο στα ηλεκτρικά θα δωθεί. Στα αλλά μόνο και μόνο για αποφυγή αυξήσεων λόγω WLTP θα παίξει κάποιο πείραγμα συντελεστών. -
Εγώ πιστεύω ότι και στο Υπουργείο δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν και πώς...οπότε τροφοδοτούν με 'ειδήσεις' τον τύπο (ο οποίος για να γράψει κάτι γράφει ότι μ@λ@κία του δώσουν) για να δουν αντιδράσεις και να φαίνεται ότι κάτι κάνουν.
-
Τι να πω ρε παιδια πολυ αγχος μου φαινεται για το τιποτα. Μου αρεσε το corolla active plus αλλα κολλουσα λογω e cvt που δεν εχω οδηγησει ποτε κανε ειδος αυτοματου και υβριδικου (δεν το ξερω) ειδα αυτο (δεν το πολυπιστευω) αλλα χαμογελασε λιγο το χειλακι μου. Τελικα θα περιμενω τις προσφορες για τα diesel που πηγα και αν με συμφερει καποια θα παω εκει. Υβριδικο το επομενο
-
Ο φόρος χρήσης που λέει κάπου μέσα στο άρθρο τι είναι; Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναπροσαρμοστούν για τις εκπομπές CO2 σύμφωνα με τον νέο κύκλο μέτρησης ώστε να μην είναι τόσο ψηλά για τα νέα αυτοκίνητα; Φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα >2L θα καταργηθεί; Με τα τεκμήρια τί θα γίνει;
Επίσης αν οι περισσότεροι κατασκευαστές βάλουν μια μπαταρία, λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας για χαμηλότερους ρύπους σε σύνολο γκάμας, και κοτσάρουν το mild hybrid το Ελ κράτος πως θα εισπράττει πλέον λεφτά;
Πολλά τα ερωτήματα και σχεδόν κανένα με σίγουρη απάντηση...
-
Μου αρεσε το corolla active plus αλλα κολλουσα λογω e cvt που δεν εχω οδηγησει ποτε κανε ειδος αυτοματου και υβριδικου (δεν το ξερω) ειδα αυτο (δεν το πολυπιστευω) αλλα χαμογελασε λιγο το χειλακι μου.
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου (ίσως να συνεχίζεται) είχε προσφορά η Corolla €1.100 έκπτωση, οπότε εξωμείωνε λίγο την μείωση του ΦΠΑ.
Toyota Corolla 2019