-
Ποια Νερατζιώτισσα ρε συ; Τι λες;
-
Διπλα στο μολλ δεν λες;;;
-
Ανέφερα εγώ πουθενά την Νερατζιώτισσα;; Δεν αφορά αυτή την περιοχή.
-
Ηλικία , όροφος , θέση , θέρμανση κλπ Τί γίνεται με αυτά ?
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Άρα θεωρητικά υπό κανονικές συνθήκες απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας για τις διαδικασίες.
Ρε συ cruiser εσύ που είσαι της περιοχής, τα μικρά διαμερίσματα (50τμ-60τμ) σε τριπλοκατοικίες στο Μαρούσι φεύγουν εύκολα ή μένουν στο ράφι;
Aγγελια στην ΧΕ και θα δεις αν φευγει ευκολα. Εξαρταται απο το κτηριο την περιοχη κλπ. Η δικη μου εντυπωση ειναι οτι ο κοσμος δεν εχει χρηματα για αγορες παροτι αυτα που γραφονται απο διαφορους γνωστες υποτιθεται αλλα μονο στην πραξη θα το δεις.
-
Ηλικία , όροφος , θέση , θέρμανση κλπ Τί γίνεται με αυτά ?
Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, οπότε για να καταλάβεις σε τι περίπου αναφέρομαι :
https://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|kokkinia|622239562.html
https://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|marousi|321533100.html
https://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|nea-filothei-marousi|623459841.html
-
Aγγελια στην ΧΕ και θα δεις αν φευγει ευκολα. Εξαρταται απο το κτηριο την περιοχη κλπ. Η δικη μου εντυπωση ειναι οτι ο κοσμος δεν εχει χρηματα για αγορες παροτι αυτα που γραφονται απο διαφορους γνωστες υποτιθεται αλλα μονο στην πραξη θα το δεις.
Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα τα δώσω σε μεσιτικό. Για την ώρα είμαι σε σκέψεις για να δω τι θα τα κάνω όταν περάσουν στο όνομά μου. Ήδη έχω φορτωθεί ένα σπίτι σε νησί στο οποίο ποτέ δεν πάω.
-
Στόρμ αυτά που λες είναι ισόγεια . Αρα έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι .
Από εκεί και μετά είναι παλιά , αλλά το ερώτημα σου είναι σχετικό και με την απάντηση που θα δώσω στον Γουαντονε . .
Απαντώ λοιπόν ότι διαφωνώ στον ΓΕΝΙΚΟ χαρακτηρισμό ότι δεν έχουν λεφτά οι Ελληνες . Εχουν κάποια . Το θέμα είναι ότι σπάνια ψάχνουν να βρούν κάτι που είναι στα λεφτά τους . Σε κάθε περίπτωση εύκολα κοιτάνε σπίτια που δεν φτάνουν , ενώ σνομπάρουν αυτά που φτάνουν .
Είναι το πρόβλημα του Ελληνα που έχω πει πολλές φορές που νομίζει ότι μόνο αυτός είναι έξυπνος και οι άλλοι ηλίθιοι .
Εδώ λοιπόν και η απάντηση στον Στόρμ .
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αγορά . Είναι θέμα εποχής και θέσης κυρίως . Ακόμα και κοινωνικών συνθηκών .
-
Στις αγγελίες που έβαλα δύο είναι ισόγεια και το άλλο στον 1ο όροφο, όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο, κουβέντα να κάνουμε.
Πάντως σημείωσε ότι τα νεόδμητα είναι ελάχιστα (για να μην πω αμελητέα) και δεν υπάρχουν και πολλοί ιδιώτες που να πουλάνε νεόδμητα. Οπότε η αγορά κινείται με ότι υπάρχει σε 'μεταχειρισμένο' και κυρίως κάποιας ηλικίας.
Τέλος πάντων, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα τα αναλάβει το μεσιτικό και θα πουληθούν.
-
έχεις σπίτι σε νησί και δεν πας?σε ποιο νησί?
Έχω να πάω από το 2009. Είναι κάπου στο Αιγαίο.
-
Στόρμ αυτά που λες είναι ισόγεια . Αρα έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι .
Από εκεί και μετά είναι παλιά , αλλά το ερώτημα σου είναι σχετικό και με την απάντηση που θα δώσω στον Γουαντονε . .
Απαντώ λοιπόν ότι διαφωνώ στον ΓΕΝΙΚΟ χαρακτηρισμό ότι δεν έχουν λεφτά οι Ελληνες . Εχουν κάποια . Το θέμα είναι ότι σπάνια ψάχνουν να βρούν κάτι που είναι στα λεφτά τους . Σε κάθε περίπτωση εύκολα κοιτάνε σπίτια που δεν φτάνουν , ενώ σνομπάρουν αυτά που φτάνουν .
Είναι το πρόβλημα του Ελληνα που έχω πει πολλές φορές που νομίζει ότι μόνο αυτός είναι έξυπνος και οι άλλοι ηλίθιοι .
Εδώ λοιπόν και η απάντηση στον Στόρμ .
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αγορά . Είναι θέμα εποχής και θέσης κυρίως . Ακόμα και κοινωνικών συνθηκών .
Tα χρηματα που λες οτι εχουν οι Ελληνες που τα βρηκαν; Για πες μας.
Πριν το 2010 το ΑΕΠ (που ειναι οτι ξοδευεται στην Ελλαδα σε ενα χρονο) ηταν 220 δις τον χρονο και τωρα 175 δις.
Οι συνταξεις, μισθοι δημοσιου, μισθοι ιδιωτικου τομεα ηταν απο 20% μεχρι 100% μεγαλυτεροι σε σχεση με μετα το 2012. Οι φοροι στα ακινητα και ο ΦΠΑ ηταν πολυ λιγοτεροι. 500 χιλ κοσμος (Ελληνες αλλα και Αλβανοι κλπ) εφυγαν απο την χωρα.
Ειναι δυνατον να εχουν χρηματα οπως ειχαν παλαιοτερα; Ελεος.
Οι μονοι που δεν εχουν επιρεαστει ειναι εφοπλιστες και οσοι δουλευουν στην Ναυτιλια. Σιγουρα ειναι ικανος αριθμος να κινησει την αγορα στα Νοτια προαστεια αλλα και στα βορεια μενουν πολλοι σε αυτον τον τομεα παρολα αυτα οι περιοχες εχουν πατωσει και εχουν καταντησει απο αριστοκρατικα προαστεια σε μετρια προαστια στην καλυτερα και μερικες περιοχες εχουν γινει και φτωχα προαστεια.
-
Γιατί όταν το ΑΕΠ ήταν 220 και 240 είχε φτάσει , είχαν τότε λεφτά ? Ούτε τότε είχαν . Απλά τους έδινε η τράπεζα δάνειο ακόμα και για την μεταφορική που θα έκανε την μετακόμιση στο νέο σπίτι και ένα διακοποδάνειο δώρο για να ξεκουραστούν μετά την μετακόμιση .
Υπήρχε όμως πάντα κόσμος που είχε λεφτά . Είτε για να αγοράσει με μετρητά , είτε για να πάρει ένα λογικό δάνειο της τάξης του 50-70 % της αξίας του ακινήτου .
Και τώρα υπάρχει . Αλλά δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και παραμένει στην σφαίρα των επιθυμιών και των φαντασιώσεων του .
Μιλάς για τα Βόρεια Προάστια και διάφορα άλλα πράγματα και είναι καλή ευκαιρία να θυμίσω κάποια θέματα .
Ο Ελληνας ,όπως έχω πει πολλές φορές είναι παντελώς ηλίθιος καταναλωτής . Γιατί δεν αγοράζει για τον εαυτό του , αλλά για το τι μούρη θα πουλήσει στους γείτονες και στους φίλους του . Ετσι γίνεται έρμαιο των Αυτιάδων και κάθε τυχαίου διαμορφωτή γνώμης και συνήθως χάνει και λεφτά με τις επιλογές του .
Την περασμένη δεκαετία με την βενζίνη στα 0,70 € και τα 20άρικα και 50άρικα να κυκλοφορούν στους παρκαδόρους των μπουζουξίδικων και των ταβερνών και στους μέτρ για να τους βρουν τραπέζι και στα διακοποδάνεια , κάποιοι θεώρησαν ευκαιρία να αγοράσουν μεγάλα σπίτια , 300-400-500 τμ σε περιοχές μακρυά από την πόλη και τις δουλειές τους . Κυρίως στα Μεσόγεια , Σαρωνίδα , Ανάβυσσο , Αγιο Στέφανο , Ιπποκράτειο Πολιτεία , Κρυονέρι και στις άλλες περιοχές .
Αυτές οι περιοχές έχουν δυσκολία στις συγκοινωνίες , τα ΜΜΜ είναι λίγα και μακρυά και στις περισσότερες τα ΜΣΤ είναι ανύπαρκτα .
Ασε που πολύ πλήρωναν και την Α.Ο. , ενώ τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα .
Με την κρίση , την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τα τεκμήρια για την ιδιοκατοίκηση ή την ενοικίαση των κατοικιών , αυτές οι κατοικίες βρέθηκαν και θα βρεθούν για καιρό στα αζήτητα .
Αντίθετα περιοχές κοντύτερα στην Αθήνα όπως Χαλάνδρι , Μαρούσι κλπ , ιδιαίτερα όσες έχουν και Μετρό , όχι μόνο κράτησαν τις τιμές τους , αλλά και τώρα έχουν αγοραστική κίνηση .
Εξαιρούνται περιοχές των μεζονετουπόλεων , όπου τα πολλά τμ και τα τεκμήρια κάνουν δύσκολες τις πωλήσεις . Οπως και το πρόβλημα των τακτοποιήσεων των πολλών αυθαιρέτων που έχουν , υπόγεια , σοφίτες , ημιυπαίθριοι που τα κατατάσσουν στην κατηγορία 5 που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσουν κρατική γη στο μέλλον , αν και μάλλον θα γίνει κάτι για αυτό ώστε να μην είναι μεγάλο το κόστος .
Στα νότια προάστια η αγορά δεν αφορά τους Ελληνες , ούτε τώρα , ούτε στο μέλλον , αφού οι τιμές των 10000 €/τμ που πωλούνται τα παραλιακά είναι ανέφικτες για τους Ελληνες ,όχι όμως και για τους ξένους που μπορούν να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα στο τέλος του Οκτωβρίου .
-
Ταξιδευτη..... διαφωνουμε σε πολλα ...αλλα εδω επεσες μεσα και ακουστηκε και αντίλαλος απο τη πτώση....χαχαχαχα
Γντουπ ...ουπ ουπ ουπ ουπ ουπ
Ποσες τετοιες περιπτωσεις ξερω.... λιωνουν απο την εγκατάλειψη σπιτια στα νοτιοδυτικα προαστια....μονα τους με πισινες που εγιναν χωματερη..
Πλεον καποιοι σωθηκαν με το rbnb και πληρωνουν οι ιδιοκτητες τους ....το γαλα απο το ψιλικατζίδικο.....με ενα παλιο τζιπ φουλ στα κινεζικα ανταλλκτικα και τις πατεντες για να σερνονται....
Πόσο μεσα ρε ταξιδευτη μου;;;;...δεν λεω περισσοτερα βεβαια.....
Χαχαχα
Υ.γ Για αυτό λέω πως η οικονομία πρεπει να εχει πρωτα και παντου θετικα νουμερα με προοπτικες που μπορουν να αντεξουν σε δυσκολιες και χτυπηματα της χωρας και των πολιτων της και σιγα σιγα ο καθενας να ζει πραγματικά και οπου του επιτρπει το παπλωμα του, μονο ετσι θα γινουμε ισχυροι ως χώρα... το χρημα δεν το χεζουμε...ειναι συγκεκριμενο και πεπερασμενο...
Μια χώρα δεν γινεται δυνατή και σοβαρή απλά με λογια και ευχες...γινεται με πραγματικά μετρησιμα δεδομενα.
-
Pgs αφού θα ανακαινίσεις , είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον θα κερδίσουν οι μαστόροι ....
Οπότε αφού είναι ξενοίκιαστα και δεν σε ενδιαφέρουν κοίταξε πόσο μπορείς να τα πουλήσεις τώρα και να μην μπεις σε έξοδα , γιατί και να τα φτιάξεις , θα σου λένε ότι δεν τους αρέσει έτσι που έφτιαξες...
-
Δεν ξέρω τι γίνεται εις τας Αθήνας, αλλά εδώ όσα παλιά διαμερίσματα δεν ανακαινίζονται και πωλούνται στην αρχική τους κατάσταση, γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστα. Τόσο ανάρπαστα που η τιμή τους από τα 500 ευρώ ανα τμ πριν 1,5 χρόνο τώρα κοντεύουν το χιλιάρικο. Κάνοντας βαριά ανακαίνιση με κόστος περί τα 250 το μέτρο πωλούνται πλέον ριζικά ανακαινισμένα 1500 ευρώ και πάνω.
-
Το να ανακαινίσεις για να πουλήσεις δεν είναι συμφέρον τώρα . Το να ανακαινίσεις , να το νοικιάσεις καλά λόγω της ανόδου των επιτοκίων , να το νοικιάσεις για 5 χρόνια και να το πουλήσεις μετά ως ανακαινισμένο , αλλά έχοντας πάρει τα λεφτά της ανακαίνισης πίσω , είναι καλύτερη επιλογή .
-
Ίσως να μην συμφέρει κάποιον ιδιώτη αλλά εδώ πάνω οι ανακαινιστές κάνουν χρυσές δουλειές. Έχω ήδη κάποια παραδείγματα τέτοιων διαμερισμάτων που πουλήθηκαν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα καν να πάω με πελάτη να το δείξω. Δεν μιλάω για μέρες,αλλά για ώρες!
-
Ενοίκια εννοούσα . Τα άλλα κάτσε να ψηφιστούν πρώτα να δούμε .
-
Στο μαρούσι που περπατάω καθημερινά, είχα σταμπάρει 2 παλιές μονοκαοτικίες παρατημένες, αφημένες στο έλεος και έλεγα τι ωραία αρχοντικά σπιτάκια θα γίνονταν. Πριν λίγο καιρό λοιπόν, όχι μόνο αγοράστηκαν και οι 2 (διπλανές), αλλά βλέπω ήδη χτίζουν και όροφο!
pgs wrote:
έχεις σπίτι σε νησί και δεν πας?σε ποιο νησί?
Έχω να πάω από το 2009. Είναι κάπου στο Αιγαίο.
Αφού δεν είπες κάπου στην θάλασσα...
Airbnb?
-
Είπαμε αφού ο Αυτιάς είπε να αγοράσουμε τώρα θα πουληθούν τα πάντα όλα...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!