-
Τα λεφτά μου τα ποντάρω στο ότι ο μηχανικός σου είπε πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από αυτά που έχεις πραγματικά ακόμη μέχρι την αλλαγή των τακακιών.
Συνηθισμένη τακτική των αντιπροσωπειών...
-
@Relazeus: Και εμένα χοντρό μου φαίνεται να μην τα άλλαξαν σε εξουσιοδοτημένο! Σίγουρα στο Kuga λόγω βάρους και κίνησης κυρίως στην πόλη, η φθορά είναι μεγαλύτερη. Αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ.
@Harisma: Και εγώ έτσι πιστεύω...για αυτό αυτή τη φορά θα πάρω μια 2η γνώμη από έναν ειδικό και μάλιστα κάποιον που θεωρείται πολύ καλός.
-
εχει κανεις ασχοληθει με την λαθος ενδειξη που βγαζει στην οθονη του καντραν??οταν ενεργοποιουμε το gps ...! π.χ μας λεει η κεντρικη οθονη(sync) οτι σε 100μ στριβουμε αριστερα και η οθονη μεσα στο καντραν λεει 9999μ
στο σερβις ενημερωσα τον Τεχνικο διευθυντη για το προβλημα και ειπε οκ θα το ελενξουμε !!
οταν παρελαβα το αυτοκινητο ρωτησα αν διορθωθηκε το προβλημα,μου ειπε με ενα υφος αβεβαιοτητας ( μαλλον θα το ειχε ξεχασει τελειως) οτι κανανε ενα update! και να το παρακολουθω...(τι να παρακολουθησω δεν καταλαβα βεβαια αλλα ...οκ)
τελικα οταν το εκανα βολτα παλι το ιδιο θεμα !! αν εχει κανει καποιος κατι με το ιδιο θεμα ας με ενημερωσει γιατι ειναι εκνευριστικο ,και απο οτι καταλαβα αν δεν το ψαξουμε εμεις οι ιδιοι δεν προκειται να βρεθει λυση
-
Εμένα δεν έχει παρουσιάσει τέτοιο πρρόβλημα.
-
Ούτε εμένα κάνει κάτι τέτοιο.
-
Σε συνέχεια του ποστ που είχα αναφέρει την ανάκληση, χτές το πήγα στην Βελμάρ. Έγινε η αναβάθμιση στο λογισμικό και το παρέλαβα.
Αυτό που με ανησύχησε όμως, είναι που μου είπαν να τα πάω σε 2.000χλμ. για να δούν τα τακάκια ξανά γιατί θέλουν αλλαγή σύντομα. Υπενθυμίζω ότι τα είχα αλλάξει στις 27.000χλμ. και τώρα έχει 42.000χλμ. Όταν είπα - αρκετά θυμωμένα - στον τεχνικό ότι πως γίνεται να θέλει σε 15.000χλμ. τακάκια, άρχισε ΄λιγο να τα μασάει και να μου λεεί 'να για έλεγχο, να το δούμε και ίσως αντέξει παραπάνω' και τέτοιες π@παριές. Άρα καταλήγω σε ένα από τα παρακάτω:
Σήμερα ρώτησα τον πωλητή στην car center (αντιπροσωπεία από την οποία θα αγοράσω το kuga) αν θα με ενημερώσουν σε περίπτωση ανάκλησης. Η απάντηση ήταν ότι θα το κάνουν και τηλεφωνικώς αλλά και με μήνυμα. Ελπίζω ότι θα το τηρήσουν.
Λογικά όλες οι αντιπροσωπείες θα πρέπει να έχουν την ίδια κοινή πολιτική ενημέρωσης για τους πελάτες τους.
- Το Kuga τρώει τα τακάκια για πρωινό.
- Μου λένε ψέμματα στο συνεργείο.
- Μου είπα ψέμματα ότι τα άλλαξαν στα 27.000χλμ. και τώρα πράγματι θέλουν αλλαγή.
Όπως και να έχει, επειδή ο Μοράρης είναι 500 μέτρα από το σπίτι μου, θα το πάω να τα δεί και αυτός και να μου πεί την γνώμη του.
-
Με αφορμή την ανάρτησή σου ρώτησα τον πωλητή στην car center και μου είπε πως είναι ενήμεροι. Μήπως είναι θέμα του συγκεκριμένου συνεργείου. Αν και έχω ακούσει καλά λόγια για αυτούς.
Δεν ρώτησα αν κάλεσαν τους πελάτες τους για την ανάκληση ή απλά το γνώριζαν σαν την Βελμάρ. Θα το ρωτήσω αύριο που θα πάω από την αντιπροσωπεία.
Του ανέφερα ότι ούτε η ford hellas είχε κάποια ειδοποίηση και απάντησε ότι ενημερώνουν με μήνυμα στο κινητό. Όταν μάθω τι κάνουν θα ενημερώσω.
Εμένα πάντως δεν με ενημέρωσε ούτε η Ford Hellas, ούτε η Βελμάρ! Μόνος μου ενημερώθηκα, κατά τύχη. Ούτε καν το site της FMH δεν βγάζει την συγκεκριμένη ανάκληση! Επίσης και ο πωλητής που το είχα αγοράσει, όταν τον είδα με ρώτησε τι αφορούσε η ανάκληση...δεν είχε ιδέα.
-
Γενικά, είσαι ευχαριστημένος από την Βελμάρ στο service?
-
Εμένα πάντως δεν με ενημέρωσε ούτε η Ford Hellas, ούτε η Βελμάρ! Μόνος μου ενημερώθηκα, κατά τύχη. Ούτε καν το site της FMH δεν βγάζει την συγκεκριμένη ανάκληση! Επίσης και ο πωλητής που το είχα αγοράσει, όταν τον είδα με ρώτησε τι αφορούσε η ανάκληση...δεν είχε ιδέα.
Εμένα για την ανάκληση μου είχε έρθει επιστολή από την Ford Motor Hellas και πρέπει να με είχαν πάρει τηλέφωνο και από την Car Center, αν θυμάμαι καλά.
-
Γενικά, είσαι ευχαριστημένος από την Βελμάρ στο service?
Ευχαριστημένος ειμαι, αλλά δεν έχω κάνει και πολλά για να είναι έγκυρη η άποψή μου. Δεν τους έχω δει σε καμια δύσκολη βλάβη. Είναι ευγενικοί, γρήγοροι και με ενημερώνουν για όλες τις εργασίες, μου κάνουν και την έκπτωση. Δεν μου άρεσε αυτό με τα φρένα, αλλά θέλω πρώτα να το ελέγξω και αλλού πριν βγάλω συμπέρασμα.
Εμένα για την ανάκληση μου είχε έρθει επιστολή από την Ford Motor Hellas και πρέπει να με είχαν πάρει τηλέφωνο και από την Car Center, αν θυμάμαι καλά.
Για την ίδια ανάκληση (18S39)? Κρατάω μια επιφύλαξη, εαν είναι με επιστολή, μήπως μου ήρθε στην παλιά διεύθυνση και δεν με ενημέρωσαν οι νέοι ιδιοκτήτες.
-
Ναι για την ίδια ανάκληση Φάνη. Όταν είχα διαβάσει στα site σχετικά τους είχα πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει ότι αν αφορά και το δικό μου θα λάβω επιστολή, γιατί μόλις είχε βγει η σχετική ανακοίνωση και πράγματι λίγο 2-3 εβδομάδες μετά έλαβα επιστολή και με κάλεσαν και στο τηλέφωνο.
-
Μάλιστα! εμένα τίποτα (για την επιστολή κρατάω μια επιφύλαξη) και κανένα τηλέφωνο.
-
Σε άλλα νέα, μου κατέστρεψαν την κλειδαριά του οδηγού (μαζί με χαρακιές στην πόρτα), προφανώς σε προσπάθεια παραβίασης ή απλά μαλ@κίζονταν τίποτα παιδάκια. Την Πέμπτη πάει στο συνεργείο να έρθει ο πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική. Σε δουλειά να βρισκόμαστε....
-
Όχι ρε φίλε...
Πως θα το καλύψει η ασφάλεια; Έχεις μικτή;
-
Πως θα το καλύψει η ασφάλεια; Έχεις μικτή;
Έχω μικτή, αλλά αυτό εμπίπτει στην κατηγορία 'μερική κλοπή', οπότε έχει πολύ μικρότερη απαλλαγή.
-
Πάλι καλά... Πάλι λεφτά από την τσέπη σου όμως θα δώσεις για το τίποτα.
Περί μικτής, το σκεφτόμουν για το Focus, αλλά έβγαινε 1450 το χρόνο έναντι 550 για την απλή με πλήρη όμως κάλυψη.
Μου φάνηκαν πάρα πολλά. Ειδικά λόγω της απαλλαγής 300 ευρώ. Δηλαδή σκέφτηκα ότι και κάτι να γίνει μια φορά στα 2 χρόνια, πιο λίγα θα είναι να τα πληρώσω όλα εγώ. Εκτός βέβαια αν γίνει κάποια τεράστια ζημιά (μακρυά από μας)
-
Φίλε Δημήτρη,
και εγώ έτσι σκέφτηκα πέρισυ που πήρα το civic και δεν έκανα μικτή.
Μετά με έπιασαν κάτι φίλοι σε μια κουβέντα και με έπεισαν ότι μια φορά θα γίνει η στραβή (να το τρακάρεις μόνος σου δηλαδή) και θα κλαις επειδή είναι καινούργιο αμάξι. Σκέφτηκα επίσης αν ρίξω κανένα κουτουλίδι μπροστά και σπάσω κανένα led θα πρέπει να δώσω κανένα διχίλιαρο για να το φτιάξω και έτσι πήρα την απόφαση. Ένα μήνα μετά που πήρα το αμάξι, ακύρωσα την πρώτη μου ασφάλεια (anytime) και έκανα Hellas Direct μικτή με 430 ευρώ ο χρόνος!
Κοίταξε το και εσύ. (προφανώς τα λεφτά που λες είναι απαγορευτικά!!)
-
Αυτό που λέει ο Σαργός Δημήτρη. Hellas Direct και εγώ, τα μισά λεφτά από την Groupama (€500 από €950) και φοβερή εξυπηρέτηση μέχρι στιγμής. Για δες το με αυτούς, αποκλείεται να σου βγαίνει €1.450, κάνα €700αρι το πολύ πιστεύω.
-
Φίλε Δημήτρη,
και εγώ έτσι σκέφτηκα πέρισυ που πήρα το civic και δεν έκανα μικτή.
Μετά με έπιασαν κάτι φίλοι σε μια κουβέντα και με έπεισαν ότι μια φορά θα γίνει η στραβή (να το τρακάρεις μόνος σου δηλαδή) και θα κλαις επειδή είναι καινούργιο αμάξι. Σκέφτηκα επίσης αν ρίξω κανένα κουτουλίδι μπροστά και σπάσω κανένα led θα πρέπει να δώσω κανένα διχίλιαρο για να το φτιάξω και έτσι πήρα την απόφαση. Ένα μήνα μετά που πήρα το αμάξι, ακύρωσα την πρώτη μου ασφάλεια (anytime) και έκανα Hellas Direct μικτή με 430 ευρώ ο χρόνος!
Κοίταξε το και εσύ. (προφανώς τα λεφτά που λες είναι απαγορευτικά!!)
Η Hellas Direct μου δίνει κεφάλαιο ασφάλισης 24000 για ένα αυτοκίνητο που πήρα πριν 4 μήνες 34000. Δηλαδή αν μου το κλέψουν αύριο, χάνω 10 χιλιάρικα!
Η τωρινή μου ασφάλεια μου καλύπτει το πλήρες ποσό.
Τέλος πάντων, λίγο off topic αλλά ευχαριστώ για την ιδέα
-
Η Hellas Direct μου δίνει κεφάλαιο ασφάλισης 24000 για ένα αυτοκίνητο που πήρα πριν 4 μήνες 34000. Δηλαδή αν μου το κλέψουν αύριο, χάνω 10 χιλιάρικα!
Η τωρινή μου ασφάλεια μου καλύπτει το πλήρες ποσό.
Τέλος πάντων, λίγο off topic αλλά ευχαριστώ για την ιδέα
Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά. Για ξαναδες το γιατί μόλις έκανα το αμάξι σου δοκιμαστικά και μου έβγαλε ασφάλιστρο 455 το χρόνο με 34.000 ευρώ ασφαλιζόμενη αξία αυτοκινήτου και τη μικρότερη δυνατή απαλλαγή για ίδιες ζημιές (500 ευρώ).
Σόρρυ για το οφτοπικ.
Ford Kuga