Καλησπέρα σε όλους,
Κάνω και εγώ το κλασικό πλέον ποστ για “αγορά καινούργιου αυτοκινήτου” για να συλλέξω απόψεις και εμπειρίες. Αρχικά μια μικρή περιγραφή της κατάστασης μου:
-
Πρώτο αυτοκίνητο (εκτός οικογενειακών) και μοναδικό, οπότε πρέπει να συνδυάζει ευελιξία στην πόλη αλλά και σχετικά άνετο ταξίδι εκτος.
-
Εργένης (προς το παρόν αλλά ελπίζουμε :D)
-
Ετήσια χιλιόμετρα περίπου 12.000 - 13.000
-
Μέγιστο μπάτζετ 17.000 ευρώ
-
Βενζίνη, Οχι αυτόματο
-
Επαρκείς χώρους και ειδικά χώρο πορτ μπαγκάζ (>280 λίτρα)
-
Να μην είναι “γυμνό” από εξοπλισμό και από συστήματα ασφαλείας. Δεν θα ήθελα π.χ. ένα Polo των 13.000 που θα είναι με ταμπούρα πίσω, μικρή οθόνη, κλπ κλπ. μόνο και μόνο για τη μάρκα.
-
Σπόρτ χαρακτήρα όσο αυτό είναι δυνατόν
Έχω κοιτάξει απο κοντά τα εξής:
-
VW Polo (+ test drive)
-
Seat Ibiza (+ test drive)
-
Hyundai i20 (+ test drive)
-
Nissan Micra
-
Suzuki Swift (+ test drive)
-
Peugeot 208
-
Renault Clio
-
Τoyota Yaris
Κοντινότερο στα ζητούμενα μου είναι το Hyundai i20 (facelift) και ειδικότερα η πλούσια έκδοση του, η Distinctive, η οποία παρέχει υπερπλήρη εξοπλισμό (Led lights, φιμέ τζάμια, συστήματα ασφαλείας, κάμερες/αισθητήρες οπισθοπορείας, μεγάλο τεμπέλη, κλπ.) με τον 1.0Τ κινητήρα στα 100 άλογα και την κλασική 5ετή εγγύηση. Το προαναφερθέν πακέτο βγαίνει στα 16.300 με το κλειδί στο χέρι και μεταλλικό χρώμα.
Μου έχει προκύψει ένας προβληματισμός καθώς έχω παρατηρήσει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν πολυσυζητείτε στο forum και αναρωτιέμαι το γιατί.
Η γνώμη σας και οι προτάσεις σας θα εκτιμηθούν δεόντως και οι εμπειρίες / απόψεις από ιδιοκτήτες θα εκτιμηθούν υπέρ του δέοντος!
Ευχαριστώ που με διαβάσατε! 
Θανασης