Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Το πήρα με την αξία μου (λέμε τώρα)
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Το πήρα με την αξία μου (λέμε τώρα)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 2 / 5
    Περί αυτοκίνησης
    10
    96
    3959
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Εγώ όταν πήρα δίπλωμα (το 1997) οδηγούσα ήδη 2 χρόνια (με τη συγκατάθεση του μπαμπά). Άλλωστε, εκείνα τα χρόνια στην περιφέρεια (Ηράκλειο Κρήτης) 'επιτρεπόταν' απ την κατάσταση. Έτσι δεν είχα πρόβλημα να προσαρμοστώ -προσωρινά ευτυχώς- με τις ανάγκες της εξέτασης. Έτσι το πήρα με τη μία κ χωρίς λάδωμα. Όμως έχω να πω ότι τα σημεία που επικεντρώθηκε τότε η εξέταση (παρκάρισμα, πορεία σε άδειο δρόμο, οπισθογωνία) τα θεωρούσα τότε και τώρα εντελώς γελοία! Εντάξει η πορεία είναι ενδεικτική πες. Αλλά η οπισθογωνία;;; Οδηγώ περίπου 8 χρόνια κ δεν την έχω κάνει ποτέ μου... Τώρα, γιατί το θεωρούν τόσο σημαντικό, δεν έχω καταλάβει. Πάντως, ανησυχώ μ' αυτά που ακούω, γιατί τώρα θέλω να δώσω μηχανή και δεν ξέρω πόσα θα χρειαστεί να ακουμπήσω... Ωραία πράγματα, για την Ευρώπη του 2004...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • elteo
        elteo last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
        Τώρα, γιατί το θεωρούν τόσο σημαντικό, δεν έχω καταλάβει. Πάντως, ανησυχώ μ' αυτά που ακούω, γιατί τώρα θέλω να δώσω μηχανή και δεν ξέρω πόσα θα χρειαστεί να ακουμπήσω... Ωραία πράγματα, για την Ευρώπη του 2004...

Κάτι ήξερα και τότε έδωσα πακέτο και μηχανή και τώρα είμαι ξέγνοιαστος!
        Εγώ τότε δεν ήθελα αλλά επέμενε ο δάσκαλος μου...κάτι ήξερε γιατί τώρα βαριέμαι αφόρητα να μπω στην ίδια διαδικασία.

Βαγγέλη αφού δεν λαδώσαμε, τι να πούμε ότι λαδώσαμε?

• G
          gskarmou last edited by

150 ÷éëéÜñéêá êáé Ýéìïõíá åíôÜîåé ..Ôï Ýêáíá ãéáôé åéìïõíá ôåëåõôáßá 'ðáñôßäá' åîåôáæüìåíùí ìå ôá äßäáêôñá ó÷åôéêÜ ÷áìçëá ç áìÝóùò åðüìåíç 2001 ðëÞñùíå ôá äéðëÜ Ýôóé ãéá íá ìçí ðëçñþíù ìáìçóéáôéêá ôá Ýóêáóá ....

Åäùóá äýï ìáèÞìáôá ,ï äÜóêáëïò ìåôÜ ôá 5 ðñþôá ëåðôÜ Ýêáíå êáìÜêé óôéò äéåñ÷üìåíåò & ðåæÝò áöïý ðñþôá ìå ñþôçóå ðïý Ýìáèá íá ïäçãþ êáé ðüóá åßäç áõôïêéíÞôùí Ýé÷áí ðåñÜóåé áðï ôá ÷Ýñéá ìïõ

• V
            vagelis-rallye last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
            [Βαγγέλη αφού δεν λαδώσαμε, τι να πούμε ότι λαδώσαμε?

καλαααααααααααα......ας πουμε οτι τελικα οι πλειοψηφεια δεν λαδωσε

• A
              artech last edited by

Εγώ δεν λάδωσα... Πραγματικά ήξερα να οδηγώ σχετικά καλά πριν αρχίσω τα μαθήματα, μόνο που για να φερθώ όπως ζητούν έπρεπε να ξεχάσω ό,τι ήξερα και αυτό ήταν το δύσκολο.

Μόλις πριν εξεταστώ, έρχεται ο δάσκαλος και μου λέει 'Αυτός που θα μας έρθει είναι λαδοπόντικας [σ.σ. έτσι τους αποκαλούσε]. Θες να προσπαθήσεις μπας και το πάρεις, θέλεις να λαδώσεις ή να δώσεις ξανά σε 15 μέρες;'. Διάλεξα το τρίτο, έδωσα σε δυο εβδομάδες και το πήρα έτσι...

Γενικά ξέρω για καταστάσεις όπου δάσκαλος και εξεταστές μοιράζονται τα λεφτά, μάλλον εγώ έπεσα σε καλό. Ήταν της πιάτσας αλλά δεν συμμετείχε στο 'σύστημα'...

• P
                ping-of-death last edited by

Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:

[Βαγγέλη αφού δεν λαδώσαμε, τι να πούμε ότι λαδώσαμε?

καλαααααααααααα......ας πουμε οτι τελικα οι πλειοψηφεια δεν λαδωσε

Για μενα ειναι λογικο. Για πηγαινε ομως κ στο φορουμ του cosmopolitan να ρωτησεις κ να συγκρινουμε ποσοστα!
                Τι θελω να πω; Για να γραφει καποιος εδω παει να πει οτι εχει παθος με το αυτοκινητο, αρα μαλλον δεν περιμενε να κλεισει τα 18 για να του μαθει καποιος 'δασκαλος' να οδηγει ή για την ακριβεια πως να περασει την εικονικη εξεταση ικανοτητας οδηγησης

• V
                  vagelis-rallye last edited by

μα το να λαδωσεις δεν εχει σχεση με τις ικανοτητες.....αλλα με την διαθεση του εξεταση να σε κοψει....εμενα με πηγαν σε ενα στενο το οποιο ηταν διπλης κατευθυνσης και μου εκανε παρατηρηση γιατι δεν πηγαινα στη δεξια μερια ( κολλητα με τα παρκαρισμενα) ενω οσο δεξια και να πηγαινα δε χωραγε αλλο αυτοκινητο να περναει......αν δεν ειχα πληρωσει θα με εκοβε.....δημιουργειτε μια λαθος ηθικοπλαστικη λογικη του οποιος δεν ξερει να οδηγαει λαδωνει κτλ....και γω ηξερα να οδηγαω πιο πριν και σιγα το πραγμα...οσοι ηξεραν να δηγαν στα 15 τους δεν ειναι και τα σουπερ βιονικα παιδια....

• ?
                    A Former User last edited by

Εχω δωσει για διπλωμα τρεις φορες :μια για μηχανακι (στα 16 ),μια για αυτοκινητο (18 και μια εβδομαδα ) και μια στην Πολεμ.Αεροπορια (22 ετων).Βεβαιως και ΔΕΝ λαδωσα ,αν και οταν εδινα για να παρω το ροζ χαρτι επρεπε να ξεχασω οσα ηξερα.Το αυτοκινητο του δασκαλου ηταν ενα αθλιο STARLET πισωκινητο στο οποιο επαθα σοκ οταν οταν ξεκινησε το πρωτο μαθημα.Ξεκινησα να μαθαινω να οδηγω απο 14 ετων σε ενα DATSUN C20 (κλουβα) σε ενα χτημα περιφραγμενο που ειχαμε ,η εξασκηση ξεκινησε απο το παρκαρισμα.Το ζητημα παντως δεν ειναι ποσο ευκολα παιρνεις διπλωμα αλλα αν πραγματικα καταλαβαινεις τι κανεις με το αμαξι .Υπαρχουν τοσοι επικινδυνοι οδηγοι στο δρομο οι οποιοι δεν κανουν καμια προσπαθεια να βελτιωθουν.Εχω μια ξαδερφη και την γυναικα του ξαδερφου μου στις οποιες το διπλωμα τους το εφεραν στο σπιτι .Μια φορα μπηκα σε αυτοκινητο μαζι τους και ουτε πια .Πραγματικα επικινδυνες και με καμια διαθεση να βελτιωθουν.Ευτυχως ζουν (και οδηγουν ) στην Αθηνα

• K
                      kostas-1970 last edited by

΄Ηταν χειμώνας του 92 μεσημέρι στα Βριλήσια. Εκεί έδωσα εξετάσεις και μάλιστα ήμουνα ο τελευταίος στη σειρά. Ένας άντρας και μια γυναίκα ήταν οι εξεταστές (γιατι οι γυναίκες πρέπει να είναι τόσο σκύλες όταν νομίζουν ότι εξουσιάζουν ??? ). Τελος πάντων περασα τις εξετάσεις κανονικά εκείνη την ημέρα (ήταν και η πρώτη μου φορά)

• C
                        charmak66 last edited by

Ούτε κι εγώ λάδωσα.Καθαρά και με την πρώτη(τι κατόρθωμα)!Πάντως,χωρίς να έχω ακούσει τίποτα συγκεκριμένο,έχω την εντύπωση ότι σε μικρές πόλεις σαν τη δική μου δεν παίζει λάδωμα.Απλά ο γνωστός του γνωστού,ο ξάδερφος του ξαδέρφου κλπ.Είναι και μικρό το μέρος,όλο και κάποιο conne θα υπάρχει για αυτόν που ενδιαφέρεται να το πάρει πλαγίως...
                        Αθήνα και Θεσ/νίκη πρέπει να ρέει άφθονο το λαδάκι...

• T
                          takisb last edited by

Οδηγούσα από τα 13 ότι μπορούσα να βάλω στο χέρι: το Datsun του ενός θείου, το hilux του άλλου θείου, την τρίκυκλη μεταφορική με μοτέρ σκαθαριού του γείτονα και πάει λέγοντας... Στα 15 έκανα διανομές αναψυκτικών από κάβα στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα της Δραπετσώνας με pick-up Datsun. Στη συγκεκριμένη κάβα οδήγησα πρώτη φορά και μεγάλο φορτηγό, ένα Bedford του κουτιού τότε.
                          Στο στρατό ήμουν οδηγός και οδήγησα οτιδήποτε είχε τροχούς αλλά και μερικά ερπυστριοφόρα (μου ξέφυγαν τα άρματα, και πολύ μου στοίχισε...)
                          Απολύθηκα πριν κλείσω τα 21, οπότε πήρα μεν δίπλωμα στο στρατό, ερασιτεχνικό δε...
                          Το έκανα όμως επαγγελματικό με εξετάσεις αμέσως μετά το στρατό, δυο μέρες μετα τα 21, χωρίς 'λίπανση'. Είχα και πολύ πρόσφατη την εμπειρία Reo και Steyr Marathon 680M3 + Bofors (ρυμουλκούμενο παλιό αντιαεροπορικό με δύο άξονες) οπότε τι να μου πεί η οπισθοπορία σε γωνία με το 813 του δάσκαλου...
                          Τώρα βέβαια, με γκαράζ σε σπίτι και γραφείο, ιδρώνω να παρκάρω σε στενό χώρο με το φόβο του γδαρσίματος κάποιας ζάντας... Η τέχνη θέλει συντήρηση, τύπου Κυψέλης...

Οδηγούσα επίσης πολλά χρόνια παπί επιδεικνύοντας στους ελέγχους το δίπλωμα αυτοκινήτου και δηλώνοντας άγνοια στο ότι χρειάζεται δίπλωμα πενηνταριού... Κάποια στιγμή που σκέφτηκα ότι δεν θα είμαι πάντα τυχερός να γλυτώνω την κλήση σαν καλό παιδί, έπιασα ένα γείτονα και ανταλλάξαμε μηχανάκια για μια μέρα: του έδωσα το πενηντάρι, πήρα το ενενηντάρι GLX, και έδωσα εξετάσεις για μοτοσυκλέτα. Το πήρα κι αυτό άνευ 'λιπαντικού' υπό την υψηλή εποπτεία του δασκάλου που είχα πάρει το επαγγελματικό.

• ?
                            A Former User last edited by

Οταν έδινα για δίπλωμα πριν αρκετααα χρόνια οι εξεταστές επειδή ήμουν άνετος (οδηγούσα πολύ πριν ) , για να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη με έβαλαν να κάνω 2 παρκαρίσματα στο δρόμο του σπιτιού μου . Δεν το ήξεραν αυτό βέβαια αλλά η κλίση στο συγκεκριμένο σημείο είναι ~15% .
                            Μετά το πρώτο επιτυχές παρκάρισμα όλως τυχαίως ξαναγυρίσαμε εκεί και μου είπαν να κάνω πάλι παρκάρισμα στην κατηφόρα πλέον. Εκείνη την ώρα έβγαινε από το σπίτι του ο κολλητός μου φίλος (ακόμα και μέχρι σήμερα) και μόλις με είδε μετακίνησε το αυτοκίνητο της μητέρας του για να με διευκολύνει . Πάρκαρα κανονικά χωρίς τη χρήση χειροφρένου και τελικά λέει ο άνδρας εξεταστής στη γυναίκα : ' μην μου πεις ότι εσένα δεν θα σου έσβηνε ; ' ........ έπεσε τό γέλιο μέσα στο αυτοκίνητο

• A
                              alexastrag last edited by

ενα αλλο κολπο που πολλοι δασκαλοι κανουν για να γεμιζουν πιο πολυ το πορτοφολι ειναι οτι παιρνουν τα λεφτα του εξεταζομενου για να λαδωσουν δηθεν τους εξεταστες και αν αυτος περασει τοτε τα βαζουν στην τσεπη ενω αν δεν περασει τα επιστρεφουν με την δικαιολογια οτι οι εξεταστες τελικα δεν τα ''επαιρναν''.

αλλη μια περιπτωση διαφθορας οπου δημοσιοι υπαλληλοι στηνουν χορο εκατομμυριων σε συνεργασια με τους δασκαλους οπως στις εφοριες στις πολεοδομιες στα ΚΤΕΟ στην ΔΕΗ στις υπηρεσιες υγειας στην πυροσβεστικη στην αστυνομια στα τελωνεια .........ατελειωτος ο καταλογος αυτος δυστυχως........εχει γινει πλεον κατεστημενο οπου ολους [ πολιτες -κρατος και φυσικα τους ιδιους] βολευει και κανεις δεν διαμαρτυρεται.

• K
                                k last edited by

Καλά αλλά και η εξέταση είναι της πλάκας. Όταν πήρα εγώ το δίπλωμα είχα την τύχη ή την ατυχία να πέσω πάνω στην αλλαγή του συστήματος Δεκέμβριος 1999. Είχε και αρκετό κόσμο πριν από μένα και όταν έφτασε η σειρά μου σημειοτεών ήμουνα και τελευταίος οι εκπαιδευτές ήταν κουρασμένοι ήταν και μεσημέρι ήθελαν να κοιμηθούν οπότε να η εξέταση:
                                Ξεκίνα -από υποτιθέμενη ανηφόρα- στην πρώτη στροφή δεξία -εγώ πήγα ευθεία γιατί δεν τον άκουσα στην άκρη είχε STOP - με κράζει μια φορά μετά μου λέει ξαναπήγαινε δεξιά πάω δεξιά -αυτή τη φορά μαλακία του εξεταστή ήμουνα σε αδιέξοδο- οπότε μου λέει κάνε αναστροφή. Τραβάω χειρόφρενο ήσυχα και ωραία γυρίζω, κάνω παρκάρισμα πίσω απο φορτηγό αμέσως μετά το αδιέξοδο και στη γωνιά οπισθογώνια.
                                Εκεί το άφησα. Σύνολο το πολύ 5 λεπτά σιγά να μην καταλάβαν αν ξέρω να οδηγώ και όχι μόνο αυτό αλλά ο εκπαιδευτής μου μου είπε ότι έμειναν και εντυπωσιασμένοι! Μέσα σε 5 λέπτα πως τα κατάφερα!
                                Ε. όχι αυτό είναι κοροϊδία δεν είναι εξέταση.

• S
                                  spiros7 last edited by

Το δίπλωμα το πήρα με τη δεύτερη (χωρίς λάδι):
                                  Την πρώτη φορά κόπηκα στο παρκάρισμα (λάθος δικό μου από το άγχος) από δύο γνωστούς τον γωνιών μου. Ο ένας καλός φίλος του πατέρα μου. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήξεραν εμένα!
                                  Τη δεύτερη ενώ περιμένω τη σειρά μου, με πλησιάζει ο προηγούμενος εξεταστής και με βρίζει γιατί δεν του είχα πει ποιος ήμουν να με πέρναγε...
                                  Τέλος πάντων μπαίνω στο αυτοκίνητο και είμαι με δύο εξεταστές- ο ένας κουμπάρος του δάσκαλου οδήγησης και ο άλλος κι αυτός γνωστός του father Η εξέταση άρχισε με την κουβέντα 'μην ανησυχείς δεν κόβεσαι' και μετά με ερωτήσεις του στυλ 'πώς τα περασε ο πατέρας σου στις διακοπές'...
                                  Τελικά κατάλαβα ότι η όλη διαδικασία είναι ένα τσίρκο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεμπερδεύεις γρήγορα από αυτή-τα λεφτά σου όμως δεν τα αξίζει...

• B
                                    billlllll last edited by

Όταν έδινα για δίπλωμα έτυχε η μια εξετάστρια να είναι ξαδέρφη της μάνας μου και το παληκάρι που δίναμε μαζί ήταν ανηψιος του άλλου εξεταστή
                                    Μου λέει πάρκαρε όπου θές, κάνε γωνία... (έλα πίσω.... έλα κοιτάω εγώ δεν έρχεται κανείς....) μετά από 3 λεπτά το πήρα το δίπλωμα...
                                    Ήξερα να οδηγώ από πολύ μικρότερος βέβαια....

• S
                                      speedonacid last edited by

Στις εξετασεις δε χρειαστικε να δωσω τιποτα.
                                      Μετα μου εκανε νερα ο τυπακος (aka 'κυριος δασκαλος') που μου καθηστερισε το διπλωμα κανα 3μηνο....
                                      Ισως να πειμενε να του κανω καποια προσφορα....?
                                      Δε ξερω τι να πω!
                                      Ειναι φυσιολογικο να κανει 3 μηνες να μου δωσει το χαρτι?

• D
                                        dog80 last edited by

Ο χρήστης speedONacid έγραψε:
                                        Στις εξετασεις δε χρειαστικε να δωσω τιποτα.
                                        Μετα μου εκανε νερα ο τυπακος (aka 'κυριος δασκαλος') που μου καθηστερισε το διπλωμα κανα 3μηνο....
                                        Ισως να πειμενε να του κανω καποια προσφορα....?
                                        Δε ξερω τι να πω!
                                        Ειναι φυσιολογικο να κανει 3 μηνες να μου δωσει το χαρτι?

Δέν το καθυστερεί ο δάσκαλος αλλά το υπουργείο. Και μένα τόσο έκανε να έρθει αν θυμάμαι καλά.

• O
                                          osfp last edited by

Λοιπον, το διπλωμα το πηρα χωρις λαδωμα και με την πρωτη. Φυσικα δεν ημουνα οδηγαρα....κανεις δεν ειναι με 10 μαθηματα...αλλα δοξα το θεο εκεινη τη μερα ολα πηγαν καλα, ειδικα στην οπισθογωνια που φοβομουνα...

Παντως για να ειμαι ειλικρινης αν ηξερα απο την αρχη το τι γινεται....μαλλον θα ειχα λαδωσει...γιατι 10 λεπτα πριν να εξεταστω, ρωταω το δασκαλο 'Τι πιθανοτητες υπαρχουν να πεσω σε εξεταστες που θελουν λαδωμα και να με κοψουν?' και μου λεει '8 στους 10 ειναι τετοιοι...'
                                          Τελικα αποτι μου ειπε εκ των υστερων, ο ενας απο τους 2 εξεταστες δεν ηταν λαδιαρης ενω ο αλλος ηταν (ευτυχως ο αντρας ηταν ο τιμιος και αυτος εκανε περισσοτερο κουμαντο...)

Παντως αν ηξερα εξαρχης οτι 8 στους 10 θελουν λαδωμα και σε κοβουν στο παραμικρο....τοτε μαλλον θα ειχα λαδωσει και εγω.....αρα κατανοω οσους το κανουν....αλλα η αγνοια μου μου βγηκε σε καλο....και γλιτωσα και τα 200 ευρω(τοσο ηταν περσι η ταριφα αποσο ξερω...100 στον καθε εξεταστη)...

• A
                                            akis-akis last edited by

Εγώ αν και θεσσαλονικιος πήρα το δίπλωμα Αθήνα λογω σπουδών,πριν πάρω το δίπλωμα δεν οδηγούσα αυτοκίνητο οδηγούσα όμως μηχανή αρκετο καιρό χωρίς δίπλωμα.Το πήρα με την πρώτη και χωρίς λάδωμα,αν και νομίζω οτι έπαιξε ρόλο οτι ο δάσκαλος ήξερε οτι έκανα ψαροντούφεκο και όταν έδινα εξετάσεις έλεγε στον ένα εξεταστή:¨αυτος είναι καλός ψαροτουφεκάς και βγάζει μεγάλα ψαρια¨αφήνοντας να εννοηθεί οτι μπορεί να φάει κάτι,φυσικά και πήρε τα ... μου.Δεν είχα κάνει κανένα λάθος βέβαια,αλλα δεν νομίζω να παίζει και ιδιαίτερο ρόλο αυτό αν θέλουν να σε κόψουν .Στη μηχανή το πήρα άμεσα γιατί ήταν πανευκολες οι εξετάσεις αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως καταλαβαίνουν αν ξέρεις να οδηγείς με αυτές τις εξετάσεις...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ