-
-
Ξέρουμε τπτ για τις ηλεκτρικές συσκευές blomberg ?
-
Το πλυντήριο Indesit της μάνας μου κράτησε περίπου 5 χρόνια και ο μάστορας λέει ότι θέλει ρουλεμάν αλλά στο μοντέλο αυτό πάει μαζί με τον κάδο οπότε θέλει 220 ευρώ κλπ. Ως εκ τούτου φαίνεται ότι χρειάζεται νέο πλυντήριο. Αυτό που ζητάει είναι να μην είναι 5 κιλών αλλά καλύτερα 6-7-8 κιλών. Δεν ξέρει από μέγεθος πόρτας, στροφές ούτε κάτι άλλο αλλά εγώ ξέρω και τα εκτιμώ! Οικονομικό αλλά όχι ξεφτιλισμένο και με προοπτική να κρατήσει περισσότερα από 5 χρόνια.
Σκέφτομαι για LG επειδή την συμπαθώ σαν μάρκα και με λιγότερα από 400 ευρώ μια χαρά μοντέλα βλέπω, πχ το LG F 1068QD για 309€ (επίσημη τιμή 426) για 7 κιλά και 1000 στροφές. Αλήθεια το direct drive το καταλαβαίνω αλλά το inverter τι είναι σε πλυντήριο;
Εσείς τι λέτε και τι προτείνετε;; -
Το Inverter είναι πολλές φορές η καλύτερη εγγύηση για ακριβή επισκευή στο πλυντήριο μετά από μερικά χρονάκια. Είναι μια ηλεκτρονική διάταξη που αυξάνει ή μειώνει κάποια χαρακτηριστικά του ρεύματος, συνήθως την τάση και την συχνότητα αυτού.
Με αυτό τον τρόπο ο κινητήρας αυξομειώνει στροφές από ένα ελάχιστο όριο και ως ένα μέγιστο με πολλά ενδιάμεσα βήματα.
Οι αυξομειώσεις στροφών στα πλυντήρια δεν είναι πρόσφατη τεχνολογία, γίνεται ανέκαθεν αλλά με πιο απλούς τρόπους, διαφορετικές περιελίξεις του κινητήρα και ποτενσιόμετρα, και σε λιγότερα βήματα.Η πρότασή μου είναι η εξής : Γνωστή μάρκα και κυρίως με καλή αντιπροσώπευση, απλή συσκευή χωρίς πολλές σαλ περιστροφής, εύκολα και στιβαρά χειριστήρια και διακόπτες, και λίγα κιλά (5-6), τα πολλά κιλά είναι καλά για μεγάλες οικογένειες ή για κάποιους που για κάποιο έχουν μεγάλη μπουγάδα.
ΥΓ. Νταξ' είναι περισσότερο γκλαμ να λες στη γειτόνισα ότι πήρα το τελευταίο μοντέλο της Μήλε με 1.600 σαλ. ινβέρτερ, ηλεκτρονικά ντισπλέι, EPROM (για να 'μάθει' και τα χούγια των καινούργιων απορρυπαντικών όταν αυτά βγουν ), νανοτεχνολογία, και δε συμμαζεύεται ,
αλλά εγώ θα έπαιρνα ένα με 250-300 ευρώ και με τα ρέστα δρακουλίνια. -
δεν ξερω αν οι ηλεκτρικες σκουπες μπορουν να χαρακτηρισθουν λευκες συσκευες , αλλα το βαζω εδω για να μην ανοιγουμε αλλο τοπικ.
λοιπον χρειαζομαι μια σκουπα με ανωτατο οριο τιμης 90 ε
εχω ξεχωρισει βασει και watt αποροφησης πελματος κατα σειραν
Hoover
AEG
Schaub Lorenz
η τελευταια ειναι η φτηνοτερη και σιγουρα κινεζικης κατασκευης αν και αυστριακη φιρμα αν θυμαμαι καλα.
απλα σαν μαρκα παω την Hoover αλλα ειναι η εταιρεια που ξεραμε? μηπως την εχουν κινεζοι η τουρκοι?
ξερετε που κατασκευαζουν τις σκουπες τους αυτες οι εταιρειες?
και αν ειναι αμερικανικη , γερμανικη η αυστριακη αυτες οι εταιρειες?
http://www.net-electric.gr/catalog/hoov ... -9212.html
http://www.shopcenter.gr/pegasus/produc ... PROD170732
http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=102081576
ποια θα διαλεγατε? -
την AEG για τι την αφησες απεξω? Στη κινα πάει και αυτή...εμεις εχουμε AEG 20ετιας και ειναι made in west germany
EΕγω απο τις τρεις θα επαιρνα τη hoovver -
Να έχεις υπόψη ότι η σκούπα με το πολύ καλό φιλτράρισμα (ΗΕΡΑ) έχει σαφώς μικρότερη απορροφητικότητα από παρόμοια σκούπα που δεν φιλτράρει τον αέρα τόσο καλά.
-
λοιπον AEG δεν υπαρχει πια , εχει αγορασει το ονομα η electrolux και παραγονται στην κινα , ειλικρινα νομιζα οτι η AEG ειναι μεγαλη γερμανικη εταιρεια.
Hoover ευρωπης δεν υπαρχει πια , εχει αγορασει το ονομα η ιταλικη candy και παραγονται στην κινα.
shaub lorenz εχει αγοραστει το ονομα απο αυστριακους και παραγονται στην κινα.
nilfisk , danezikh εταιρεια που εχει πουληθει σε δανους παλι . προσπαθω να μαθω που κατασκευαζονται.
απο οτι εχω μαθει ως τωρα μονο οι ακριβες ziemens kai bosch κατασκευαζονται στην γερμανια.
θελω μια εταιρεια να φτιαχνει σκουπες και να τις κατασκευαζει οχι στην κινα αλλα ευρωπη καινα μην ειναι ζημενς γινεται? -
Πριν ένα χρόνο έψαχνα και εγώ σκούπα από μια σχετικά αξιόπιστη μάρκα, όσο πιο δυνατή γίνεται, με κόστος μέχρι 100 Ευρώ. Βρήκα σε προσφορά μία AEG με 2400W. Την αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και ήταν και δυνατή και μάρκα.
Ύστερα από ένα χρόνο μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ήταν από τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει. Πολύ βαριά (δύσκολη στον χειρισμό), καθόλου καλή ποιότητα κατασκευής και το κυριότερο δεν έκανε δουλειά
Έτσι, αναγκάστηκα να αγοράσω πριν λίγο καιρό μια Philips (είχαμε πιο παλιά στο σπίτι και είμασταν πολύ ικανοποιημένοι) με κόστος 150 Ευρώ, η οποία μέχρι στιγμής μας έχει βγει πάρα πολύ καλή.
Την AEG την έχω πετάξει σε μια γωνιά στο δωμάτιο και δεν βλέπω να ξανα χρησιμοποιείται. Κρίμα τα λεφτά που δώσαμε... -
Ο χρήστης otso έγραψε:
δεν ξερω αν οι ηλεκτρικες σκουπες μπορουν να χαρακτηρισθουν λευκες συσκευες , αλλα το βαζω εδω για να μην ανοιγουμε αλλο τοπικ.
λοιπον χρειαζομαι μια σκουπα με ανωτατο οριο τιμης 90 ε
εχω ξεχωρισει βασει και watt αποροφησης πελματος κατα σειραν
Hoover
AEG
Schaub Lorenz
η τελευταια ειναι η φτηνοτερη και σιγουρα κινεζικης κατασκευης αν και αυστριακη φιρμα αν θυμαμαι καλα.
απλα σαν μαρκα παω την Hoover αλλα ειναι η εταιρεια που ξεραμε? μηπως την εχουν κινεζοι η τουρκοι?
ξερετε που κατασκευαζουν τις σκουπες τους αυτες οι εταιρειες?
και αν ειναι αμερικανικη , γερμανικη η αυστριακη αυτες οι εταιρειες?
http://www.net-electric.gr/catalog/hoov ... -9212.html
http://www.shopcenter.gr/pegasus/produc ... PROD170732
http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=102081576
ποια θα διαλεγατε?Αυτήν που πήρα πέρυσι απ το συγκεκριμένο κατ'αστημα ε'ιναι made in Germany,πάρτους τηλ και θα σε ενημερώσουν είναι ολύ κατατοπιστικοί και θα γλυτώσεις τρεχάματα στα πολυκαταστήματα.
Υπ' όψιν ότι bosch και siemens είναι ακριβώς τα ίδια.
Η AEG όντως δεν υφίσταται ως εταιρία (όπως και η Grundig/telefunken) η electrolux διαχειρίζεται εμπορικά μόνο το όνομα της πλέον. -
Συμφωνώ με τον G60 για τη SIEMENS
Eχω το προηγούμενο μοντέλο (1700W) και είναι αποτελεσματικότατη και βολική, λόγω μικρού μεγέθους . -
delete
-
ευχαριστω παιδια για τις ζημενς
τις εψαξα λιγο, και με λιπη μου δεν μπορω να βρω πουθενα ουτε στο γερμανικο σιτε ισχυ στο πελμα , μιας και ειναι βασικο κριτηριο.
(απο αυτο το κριτηριο ειδα γιατι η κυκλωνικη σκουπα μας δεν τραβαει , ολες οι κυκλωνικες ασχετως μαρκας εχουν πολυ μικρη ισχυ στο πελμα) στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
σημερα ειχε πλακα με την http://www.mrtool.gr/catalog/product/vi ... tegory/174
τους εβαλα ανοιξαν συσκευασια , και δεν γραφει που κατασκευαζεται
μετα πηραμε τηλ την ιδια την εταιρεια (εχει θυγατρικη εδω ) και ουτε εκει γνωριζαν που κατασκευαζεται.
πλακα εχει με τους υπαλληλους που με κοιτανε παραξενα με την εμμονη μουαφου μου λενε εχει γινει κατω απο την παρακολουθηση και επιβλεψη της μαμας εταιρειας τι σας πειραζει αν εχει κατασκευαστει στην κινα, τους εξηγω οτι ειμαι με
το μερος τους γιαυτο θελω electrolux made in sweden, finlux made in finland , aeg made in germany, και χαλβα made in greece και οχι κατασκευασμενο στη βουλγαρια και να μου τον πουλανε και για ελληνικο. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Νομίζω έχει ξαναναφερθεί, αλλά να ξαναπούμε ότι ναι μεν τα ηλεκτρικά είδη έγιναν πιο προσιτά, αλλά απ' την άλλη η ποιότητα έπεσε.
Θέλετε σκούπα να μαμεί ? Θα τα σκάσετε, και εξηγούμαι.Συγγενικό μου πρόσωπο χρησιμοποιεί μια σκουπάρα που προορίζονταν για επαγγελματικό χώρο (που έπεσε έξω ), και η σκούπα την υπηρετεί εδώ και 15 χρόνια αγόγγυστα, ενώ για δύναμη, ας μην μιλήσω...
Μιλάμε όμως για γομάρι που κοστίζει 250€, ίσως και παραπάνω.
Δεν λέω ότι θα τα έδινα για μια σκούπα, απλά τονίζω ότι το πολύ καλό πάντα υπάρχει, και ας φαντάζει υπερβολικό και ακριβό...
Συμφωνώ κι επαυξάνω,ουσιαστικά η κατασκευαστική ποιότητα μετατοπίστηκε ή παρέμεινε-σωστότερα- στον επαγγελματικό κλάδο.
Ακόμα και συσκευές με τρανταχτό όνομα όσο αναφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής εμένα προσωπικά δεν με δελεάζουν όπως πχ η miele,ε δεν είδα και την σούπερ ντούπερ κατασκευή για τα λεφτά που ζητάνε.
Θα έλεγα ότι ένα πλυντήριο bosch made in Germany είναι εφάμιλο στα μισά λεφτά σε σχέση με τα miele και σαφώς ανώτερο απ τα Ιταλικά/Ισπανικά/τούρκικα της ίδιας εταιρίας.Ακόμα κι έτσι όμως το παρελθόν απέχει αρκετά απ το σήμερα
ευχαριστω παιδια για τις ζημενς
τις εψαξα λιγο, και με λιπη μου δεν μπορω να βρω πουθενα ουτε στο γερμανικο σιτε ισχυ στο πελμα , μιας και ειναι βασικο κριτηριο.
(απο αυτο το κριτηριο ειδα γιατι η κυκλωνικη σκουπα μας δεν τραβαει , ολες οι κυκλωνικες ασχετως μαρκας εχουν πολυ μικρη ισχυ στο πελμα) στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
σημερα ειχε πλακα με την http://www.mrtool.gr/catalog/product/vi ... tegory/174
τους εβαλα ανοιξαν συσκευασια , και δεν γραφει που κατασκευαζεται
μετα πηραμε τηλ την ιδια την εταιρεια (εχει θυγατρικη εδω ) και ουτε εκει γνωριζαν που κατασκευαζεται.
πλακα εχει με τους υπαλληλους που με κοιτανε παραξενα με την εμμονη μουαφου μου λενε εχει γινει κατω απο την παρακολουθηση και επιβλεψη της μαμας εταιρειας τι σας πειραζει αν εχει κατασκευαστει στην κινα, τους εξηγω οτι ειμαι με
το μερος τους γιαυτο θελω electrolux made in sweden, finlux made in finland , aeg made in germany, και χαλβα made in greece και οχι κατασκευασμενο στη βουλγαρια και να μου τον πουλανε και για ελληνικο.Η nilfisk είχα την εντύπωση ότι ήταν Γερμανική.
Μια ματιά που έριξα είδα ότι είναι Δανέζικη και μάλιστα με αρκετά εργοστάσια ανά τον κόσμο.
Είναι ίσως ο ισχυρότερος παίχτης παγκοσμίως μαζί με την Karcher στον κλάδο πλυστικών μηχανημάτων και καθαρισμού.
Συμφωνώ απόλυτα με τις καταναλωτικές σου απαιτήσεις κι αδιαφωρώ για τον αν ο μέσος καταναλωτής προκειμένου να έχει τα πάντα με ένα μέσο μισθό και να αισθάνεται ως Ωνάσης έχει πεισθεί απ τις εταιρίες ότι όλα είναι τα ίδια.
Τρανό παράδειγμα η φιλοσοφία της toyota η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο όσα μέτρα κι έλεγχοι αν εφαρμοστούν.
Πολύ απλά η φιλοσοφία είναι κάτι το οποίο δεν διδάσκεται πουθενά είναι στο dna ενός λαού κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το αναφέρουν καν οι ιθύνοντες αλλά αποτυπώνετε εμφανώς στη συνολική εικόνα των προιόντων που παράγουν αντός κι εκτός έδρας.
Την αλήθεια αδυνατεί να την αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε,στόχος είναι να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη κι όχι το τελικό κόστος προς τον καταναλωτή κι όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Κι όπως πολύ σωστά ανάφερες τον χαλβά,βάλε τον Αγγλο να σου κάνει φέτα να φας να θεραπευτείςΣτο δια ταύτα,ρίξε και μια ματιά στην rowenta(έχω την εντύπωση πως είναι made in Germany) και στην Kenwood.
Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις γνώμη μου είναι να προτιμήσεις τη nilfisk ή την karcher(δεν ξέρω αν βγάζει σκούπες για οικιακή χρήση,ρίξε μια ματιά) ακόμα κι αν είναι κατασκευής εκτός Δανίας καθώς πρόκειτε για εταιρία η οποία ασχολείτε μόνο με τον κλάδο της καθαριότητας κι αυτό πιστεύω ότι τους δίνει το προβάδισμα σε αξιοπιστία/συνολική κατασκευή/απόδοση/τεχνογνωσία σε σχέση με τον Γερμανικό ανταγωνισμό made in china.
Φυσικά αν προκειτε για μια siemens made in Germany και μια nilfisk made in brazil σαφώς και θα προτιμούσα την πρώτη.Τέλος όσο αναφορά την ισχύ αναρόφησης του πέλματος έχω την εντύπωση ότι αναφέρετε στα watt αναρόφησης,πχ 2000watt η σκούπα και ισχύ αναρόφησης 420watt.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά δέστο λιγάκι. -
πριν κάνα χρόνο πήρα μια siemens με ηλεκτρονικό γκάζι ανοίγει σιγά σιγά δηλαδή, καλός έλεγχος του.. ρουφήγματος κτλ.
την χαίρομαι πραγματικά ε. μέχρι και σκόνες από.. μπάζα ανακαίνισης έχει πάρει.
οκ, μετά την καθάρισα καλά και συνεχίζει ακάθεκτη. πολύ καλή είναι στο πόσο... λίγο μπορεί να ρουφάει. πχ, από το κάθισμα του μωρού ρουφάει τα ψίχουλα χωρίς να τραβάει και το ύφασμα, αν καταλαβαίνετε τι λέω.. πρακτικά πράματα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ακόμα και συσκευές με τρανταχτό όνομα όσο αναφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής εμένα προσωπικά δεν με δελεάζουν όπως πχ η miele,ε δεν είδα και την σούπερ ντούπερ κατασκευή για τα λεφτά που ζητάνε.
Θα έλεγα ότι ένα πλυντήριο bosch made in Germany είναι εφάμιλο στα μισά λεφτά σε σχέση με τα miele και σαφώς ανώτερο απ τα Ιταλικά/Ισπανικά/τούρκικα της ίδιας εταιρίας.Eπειδη αυτο τον καιρο ψαχνω γενικα:
Η Miele ειναι ακομα κορυφη στις περισσοτερες συσκευες.
Στους φουρνους ασ'πουμε, ειναι η μοναδικη που έχει ενιαιο θαλαμο χωρις κολλησεις κτλ.
Στα πλυντηρια ειναι η μοναδικη που χρησιμοποιει αντιβαρα απο χυτοσιδηρο αντι για τσιμεντο με αποτελεσμα μηδενικους κραδασμους και θορυβο.
Επισης, ειναι η μοναδικη που παρεχει δωρεαν εγκατασταση και εγγυαται την διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων για 25 χρονια... Τελος, η μοναδικη που παρεχει δωρεαν επεκταση εγγυησης για +8 χρονια. -
Παρένθεση 1η : πριν από 15 χρόνια έιχαμε βάλει ηλιακό Fyrogenis με 30 χρόνια εγγύηση στο δοχείο. Τρύπησε, αλλά που είναι ο Fyrogenis να με καλύψει;;; Και πολύ κράτησε βέβαια σε σχέση με άλλες περιπτώσεις.
Παρένθεση 2η : Δεν ξέρω τί είναι καλύτερο γενικά στις συσκευές. Να πάρω μία ακριβή των 1000πχ € ή μία των 500€ που θα μου κρατήσει τα μισά χρόνια και θα την αλλάξω με άλλα 500 και θα έχω καινούργια. Πλέον η εταιρείες δεν βγάζουν αθάνατα προϊόντα γιατί θα πέθαιναν εκείνες.
Το ψυγείο ΙΖΟΛΑ http://giagia-antigonh.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html της γιαγιάς ακόμα στέκει ενώ ο παππούς και η γιαγιά
Το Datsun 720 του θείου είναι 30 ετών και συνεχίζει ακόμα, ποιο navara θα αντέξει 30 χρόνια;Στο θέμα με τις σκούπες τώρα, έχω Philips FC 9062 (ως γνωστό η σκούπα philips ρουφάει τη σκόνη...από μακριά). Σαν σκούπα που την έχουν δουλέψει 4 άτομα ευχαριστημένοι είναι όλοι αλλά το τηλεσκοπικό κοντάρι είναι μεταλλικό. Στο εξωτερικό έχει πλαστική επένδυση εσωτερικάενώ στο εσωτερικό όχι. Πιθανολογώ ότι σε κάποιο καθάρισμα χαλιών μετά το Carpex και αφού είχαν στεγνώσει ίσως η υγρασία που συσσωρεύτηκε σκούριασε το σωλήνα. WD-40 και καθάρισμα. Μέχρι στιγμής δεν έχω διάτρηση. Κατά τα άλλα από 7ο/2007 κανένα πρόβλημα.
Η σκούπα μου είναι:
Designed in Holland
Made in Poland -
τελικα πηρα την nilfisk λογω ονοματος και λογω παραδοσης , μιας και η συζηγος ειναι απο σκανδιναβια . σε σχεση με οσες ειχα μεχρι τωρα ειναι αστερι με πολλα παρελκομενα σακουλες δωρα κτλ. στο δουλεμα αθορυβη σχετικα και στο ρουφηγμα απλα απιστευτη(για μενα παντα) , ολες τις προηγουμενες τις ειχαμε στο τερμα αυτη στο μισο. ελπιζω να βγει καλη τελικα.
μελανο σημειο δεν βρηκαμε που κατασκευαζεται , οντως δεν γραφει πουθενα τιποτα και η εταιρεια δεν το γνωριζει.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι τα wat του μοτερ και του πελματος , αν προσεξετε οι επαγγελματικες εταιρειες και ιδιαιτερως οι επαγγελματικες τους σειρες εχουν πολυ λιγα wat και στο μοτερ και στο πελμα
θελω να πω οτι δεν υπαρχει μοτερ με 2400wat και ουτε στο πελμα 550 οπως δινει η φιλιπς , δηλαδη η δικη μου που βγαζει 330
και στο μισο σηκωνει το χαλι στον αερα η φιλιπς τι κανει ρουφαει ολο το σπιτι?
τεινω λοιπον να πιστεψω οτι τα νουμερα που δινουν οι εταιρειες που κατασκευαζουν οικιακες συσκευες ειναι οτι ναναι.
αν η μιελε ειναι κορυφη τοτε η bauknecht ti einai? http://www.bauknecht.de/produkte-1/einb ... 102021020/ -
Καλορίζικη φίλε μου να τη χαρείς για πολλά χρόνια,που πιστεύω δηλ γιατί αν στο ρελαντί η σκούπα ρουφάει τον άμπακα τότε μην τη φοβάσαι.
Οσο για τα νούμερα αυτό συμβαίνει σε όλα τα πράγματα,από ενισχυτές και ηχεία μέχρι αυτοκίνητα κι οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς κι εδώ φαίνετε η εμπειρία της εταιρίας και η σοβαρότητά της σε σχέση με το σκουπιδαριό.
Τη philips χέστην ούτε για μπρικια δεν κάνει.
Ποιά nilfisk πήρες,επαγγελματική ή οικιακή σειρά? -
ευχαριστω , πηρα την http://www.mrtool.gr/catalog/product/vi ... tegory/174
οικιακη σειρα δεν ειμαστε και για παραπανω χρηματα τετοιες εποχες ,απλως ελπιζω να βγει σαν τις παλιες nielfisk kai electroloux που δουλευουν ακομα στην σκανδιναβια.
αυτο που λες για ενισχυτες , δεν ξερω και ποσο μεγαλος εισαι, παλια ειχαμε ενισχυτες 30 watt και ηταν και γαμω και μετα ηρθαν οι γιαπωνεζοι που ηταν οι κινεζοι της τοτε εποχης και βγαζαν κατι ψευτοπραματα με 500 watt και μας τρελαιναν ηταν ομως rms , εγω ακομα δεν το εχω χωνεψει ακομα συγκρινω με τα παλια καλα watt του παλιου μου ενισχυτη.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....