-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
**κ γω μικρός καθόμουν δίπλα στον πατέρα μου κ έπιανα το τιμόνι κ χαιρόμουν και τι έπαθα; βέβαια δεν ήμουν 2-3 αλλά παραπάνω + ότι είναι πολύ καλός οδηγός ο father **P@ulet@ (νόμιζα ότι ήσουν γυναίκα ) ναι μεν όλοι μα όλοι κάνουμε κατά καιρούς τις παρανομίες μας, αλλά αυτό που πόσταρε ο Χρήστος είναι πραγματικά καφρίλα. δεν είμαι ο νταής, αλλά εύχομαι να μην βρεθεί μπροστά μου μηχανάκι περπατόντας στο πεζοδρόμιο και να απαιτήσει να κάνω άκρη γιατί τα νεύρα θα χτυπήσουν κόκκινο.
Κανεις πλακα ετσι?Δεν ειναι λογικη αυτη...
-
τότε δεν υπήρχαν αερόσακοι, παιδικά καθισματάκια, isofix κλπ κλπ. ένα φορτηγάκι transporter με mod για 3 θέσεις μπροστά κι εγώ στη μέση (με ζώνη φυσικά) κι απλώς μπορούσα να πιάσω το τιμόνι
-
Eίμαι κάπως φουριόζος είναι η αλήθεια, με το L200. Βγάζω κανονικά δεξί φλάς για να στρίψω σε μια διασταύρωση. Την ώρα που στρίβω βλέπω να έρχεται καταπάνω μου ένα Avensis το οποίο ήταν εντελώς αριστερά του δρόμου στο αντίθετο ρεύμα. Εγώ παρόλη την ταχύτητα μου έστριψα κανονικά, το διευκρινίζω. Εγώ τον είδα έγκαιρα και σταμάτησα. Σταμάτησε κι αυτος και για μερικά δευτερόλεπτα κοιταζόμασταν. Κάνει ο τύπος μανούβρα - κυριλέ 55άρης με κουστούμι - και περνόντας απο δίπλα μου κάτι είπε. Γυρίζω το κεφάλι εγώ κατεβάζω το παράθυρο, κατεβαζει κι αυτός το παράθυρο.
'Τρέχεις πολύ να προσέχεις δε βλέπεις πού πάς?'
Εγώ
'Εγώ είμαι στη πορεία μου εσύ μήπως έχεις την εντύπωση ότι είσαι σε μονόδρομο?'
'Τρέχεις πολύ τ ακούς?'
'Καλά καλά ότι πείς' του είπα και ανέβασα το παράθυρο και έφυγα γιατί θα έκανα φόνο.Τί να πώ ρε γμτ μου έχει γεμίσει ο τόπος ψευτόμαγκες σε αυτο το νησί.
-
Ερώτηση: Σε δρόμο με δυο λωρίδες και ενώ βρίσκομαι στην δεξιά λωρίδα έχει δικαίωμα δίκυκλο να κινείτε δεξιά μου ανάμεσα σε μένα και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων;
-
Όχι.
-
Ε τότε να πάει να γαμηθεί το ζώο με το παπί που μου χτύπησε το παράθυρο για να μου διαμαρτυρηθεί ότι πήγα να του πατήσω το πόδι.
Είναι η δεύτερη φορά που τα παίρνω στο κρανίο με δίκυκλο που κινείται δεξιά από εμένα. -
Για λόγους που δεν γνωρίζω γενικά προτιμάνε να σε περνάνε από δεξιά, ανάμεσα σε σένα και τα παρκαρισμένα παρά από αριστερά. Παράνομα έτσι κι αλλιώς και τα δύο αφού η λωρίδα σου είναι ολόκληρη δικιά σου!
Υποθέτω ότι οι περισσότεροι αφήνουν περισσότερο χώρο δεξιά (που δεν βλέπουν επειδή είναι η πλευρά η μακριά από τον οδηγό). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για λόγους που δεν γνωρίζω γενικά προτιμάνε να σε περνάνε από δεξιά, ανάμεσα σε σένα και τα παρκαρισμένα παρά από αριστερά. Παράνομα έτσι κι αλλιώς και τα δύο αφού η λωρίδα σου είναι ολόκληρη δικιά σου!
Υποθέτω ότι οι περισσότεροι αφήνουν περισσότερο χώρο δεξιά (που δεν βλέπουν επειδή είναι η πλευρά η μακριά από τον οδηγό).Το γνωρίζω ότι η λωρίδα είναι ολόκληρη δική μου, παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα να με περάσει από αριστερά μιας και αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι και πολύ λογικό ένα δίκυκλο να περιμένει πίσω από ένα τετράτροχο και να περιμενει να κανει προσπεράσει, γιαυτό κατανοώ τους δικυκλιστες που κινούνται ανάμεσα στις δυο λωρίδες αλλά μέχρι εκεί, το να θες να με προσπεράσεις από δεξιά είναι εκτός από παράνομο και επικίνδυνο!
Το καλύτερο είναι βέβαια όταν σε προσπερνάνε ταυτόχρονα από αριστερά και από δεξιά -
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Ερώτηση: Σε δρόμο με δυο λωρίδες και ενώ βρίσκομαι στην δεξιά λωρίδα έχει δικαίωμα δίκυκλο να κινείτε δεξιά μου ανάμεσα σε μένα και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων;Εγω, καπως ετσι, εριξα σημερα το μεσημέρι, με την βροχη εναν παπακουλα κατω, στην Λ.Αμφιθεας.
Βασικα... Δεν τον εριξα, μονος του επεσε, οταν ενω ειχα αναμενο το δεξι φλας, ενω ειμουν στη δεξια λωριδα και πλησιαζα την διασταυρωση με την Αχιλλεως, αρχησα να φρεναρω για να στρίψω... Ω τι ΘΑΥΜΑ!!!! ΔΕΞΙΑ!!!!
Ο παπαρας εκεινη την ωρα πηγε να με περασει απο δεξια και ειδε το Smart καθετα μπροστα του.
Φρενα + γλιτσα = παρ τον κατω!Σταματησα να δω αν ειναι καλα, αλλα οταν αρχησε τις Παναγιες ευχομουν να προλαβαινα να βαλω οπισθεν.
Οταν προσφερθηκα να καλεσω την αστυνομια να τα ξεκαθαρησουμε επι τοπου (μια και δεν υπηρχε επαφη...) τα μαζεψε κ εφυγε...
Παλι καλα, γιατι δεν εχω ασφαλεια στο Smart και αντε να εξηγεις τετοιες μερες σε τσεους οτι η αποδειξη πληρωμης του ασφαλιστηρίου συμβολαιου ΕΙΝΑΙ 'ασφαλεια' μεχρι να ρθει το κανονικο χαρτακι.Παραμονη.... Κατεβαινω την Βασ.Σοφιας προς Χιλτον, στη δευτερη/μεσαια λωριδα.
Στο φαναρι με την Βασ. Κων/ντινου εχει 6 λωριδες, απο τις οποιες δυο δεν μας απασχολουν γιατι πανε δεξια κ εχουν νησιδα, δυο πανε ευθεια προς Μιχαλακοπουλου και δυο αριστερα προς Κηφισια.
Ε... Θελω να παω ευθεια, αρα καθομαι στην μια απο τις δυο λωριδες που πανε ευθεια....
Ξεκιναω και στα καλα καθουμενα εμφανιζεται παπι απο δεξια μου -αναμεσα στην πρωτη και την δευτερη λωριδα- και στρηβει αριστερα προς Κηφισια στο υψος του φτερου μου, με τροχια που περιελαμβανει και 2 τονους απο τις λαμαρινες μου....
Φρενο!!
Δεν μ ακουμπαει ο μα....κας
Κορνα σηκωνει το χερι του για να κανει την κλασικη χειρονομια και εχει εισπραξει τις Παναγιες που του αναλογουσαν απο τον ταριφα που παραλιγο να πεσει πανω μου οταν πλακοσα τα φρενα.
Αν δεν ειχα δουλεια, το κοβα αριστερα να του ξηγισω τ ονειρο.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για λόγους που δεν γνωρίζω γενικά προτιμάνε να σε περνάνε από δεξιά, ανάμεσα σε σένα και τα παρκαρισμένα παρά από αριστερά.Μπα, απλα ειναι ηλιθιοι οι συγκεκριμενοι.
Οσοι οντως ξερουν, κανουν 'διηθηση' απο τον πρωτο διαδρομο που σχηματιζεται αριστερα: πιο πολυς χωρος, οι οδηγοι της αριστερης μπορουν να κινηθουν κοντα στη νησιδα ευκολα εαν υπαρχει, οι οδηγοι της μεσαιας / δεξιας εχουν καλυτερη αντιληψη του χωρου, και το σημαντικοτερο ο δικυκλιστης δεν κινδυνευει απο πορτες παρκαρισμενων που ανοιγουν ad hoc.
-
Ζώο με λευκό scirocco με προσπέρασε σε βρεγμένο δρόμο, σε ανηφορική τυφλή στροφή στου Παπάγου..... Και ευτυχώς που τον είδα, γιατί ήμουν έτοιμος να κατεβάσω ταχύτητα και θα τον πήγαινα λίγο καροτσάκι στο αντίθετο μέχρι να περάσει... Σε κάποια στιγμή κακίας σκέφτηκα ότι είναι τυχερός γιατί με την Λίζα θα τον πήγαινα μαραθώνιο στο αντίθετο
Εύχομαι να το χαρεί λίγο περισσότερο το αμαξάκι του, γιατί πολύ σύντομα έτσι όπως πάει θα προσπαθεί να βγάλει το τροπέτο από την μάπα του και θα τον κλαίει η μανούλα του. Τουλάχιστον να μην πάρει μαζί του κανέναν ανυποψίαστο
-
Αυτοι με τα παπακια ιεναι τα μεγαλυτερα ζωα οποτε ειμαι στο αμαξι και θελω να στριψω δεξια πλεο πηγαινω και κλεινω τον διαθεσιμο χωρο που εχω και αστους να κοιτανε κολλαω και μπροστα και ςκ θαυματος πρεπει να μεινουν κολλημενοι ζωα αυτοι? ζωο και εγω
Παντως παλι καλα που δεν χρειαστηκε να οδηγησω αυτες τις ημερες, με τον πανζουρλισμο των εορτων που ολοι θυμουνται να κανουν βολτες -
Σήμερα το πρωί, κινούμενος σε παράδρομο, τύπος 45άρης που ακολουθούσε, μου κόρναρε κάθε φορά που έκοβα αισθητά (αλλά δεν σταματούσα και εντελώς) στα STOP που υπήρχαν στις αντίστοιχες διασταυρώσεις.
Βέβαια, δεν θα πλήρωνε αυτός τη ζημιά αν δεν έδινα σημασία στα STOP και πέρναγα 'αέρας', αφού προφανώς θα έφταιγα αν τράκαρα . Μάλλον θα γέλαγε και με την πάρτη μου.
Δεν είχα χρόνο και χώρο (για να τον αφήσω να περάσει μπροστά), αλλιώς θα του έκανα το ίδιο. Θα τον έβαζα 'προπομπό' να μου ανοίγει το δρόμο. Γιατί μάλλον αυτό ήθελε ο ίδιος απο μένα! -
Ζώο ο σκατιάρης κωλόγερος βρωμοταρίφας που χθες από το Γαλάτσι μέχρι το κέντρο έσφαξε ΟΤΙ κόκκινο υπήρχε.
Μιλάμε για κόκκινα που είχαν ανάψει για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα!
-
ΖΩΑ οι πεζοί που βλέπω κατα καιρούς να προσπαθούν να περάσουν απέναντι(απο την μια μεριά στην άλλη) στην περιφερειακή στην θεσσαλονίκη.
Πόσο μυαλό κουβαλάνε πια;;;;;;;;;;;;
Δεν θα προλάβει να κάνει κιχ μέχρι να κουνήσει το άλλο του πόδι.
Χώρια την καραμπόλα που μπορεί να συμβεί.
Οπως λεει και το άσμα ΕΧΩ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ...... -
Περιμένω σε κεντρικό δρόμο με νησίδα να στρίψω αριστερά. Ανάβει κόκκινο στο κύριο ρεύμα και αντίστοιχα πράσινο σε εμένα. Γενικά πάντα φυλάγομαι για όσους περάσουν με κόκκινο 2-3' μετά αλλά αυτό δεν είχε προηγούμενο. Κοπελίτσα με άσπρο fiesta ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗ από τα φώτα και την κόρνα μου πέρασε τουλάχιστον 5-10' μετά. Δεν είναι τόσο η παραβίαση γιατί στον καθένα μπορεί να τύχει να χάσει φανάρι για τον Α ή Β λόγο αλλά τα ύφος του 'δε μας χ#@3ις ρε Νταλάρα' που σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Ένα βλέμμα ή μια χειρονομία συγγνώμης αρκούν ρε γμτ μου όταν έχεις αποφύγει τα χειρότερα...
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Περιμένω σε κεντρικό δρόμο με νησίδα να στρίψω αριστερά. Ανάβει κόκκινο στο κύριο ρεύμα και αντίστοιχα πράσινο σε εμένα. Γενικά πάντα φυλάγομαι για όσους περάσουν με κόκκινο 2-3' μετά αλλά αυτό δεν είχε προηγούμενο. Κοπελίτσα με άσπρο fiesta ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗ από τα φώτα και την κόρνα μου πέρασε τουλάχιστον 5-10' μετά. Δεν είναι τόσο η παραβίαση γιατί στον καθένα μπορεί να τύχει να χάσει φανάρι για τον Α ή Β λόγο αλλά τα ύφος του 'δε μας χ#@3ις ρε Νταλάρα' που σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Ένα βλέμμα ή μια χειρονομία συγγνώμης αρκούν ρε γμτ μου όταν έχεις αποφύγει τα χειρότερα...Ενοχλήθηκε η δεσποινίς γιατί κατάλαβε ότι δεν πήρε πρέφα το φανάρι..
-
Super Ζωο...
ο οδηγος ΚΤΕΛ με πινακιδα ΜΕΗ-21** που οταν εχασε την εξοδο για τη γεφυρα του Ριου αποφασισε να ακινητοποιησει το λεωφορειο στην εθνικη οδο με περιπου 80 χλμ και να βαλει οπισθεν...στο σημειο εκεινο γινονται εργα και υπαρχει μονο μια λωριδα (με τσιμεντενιο διαζωμα δεξια κ αριστερα κ οχι τα πορτοκαλι κολωνακια).
ευτυχως προλαβα και φρεναρα εγκαιρα
πιο..ευτυχως το φορτηγο που ερχοταν απο πισω μου ειχε μειωσει αρκετα ταχυτητα για να περασει απο τα διοδια
μαλιστα επεμενε να προσπαθει να βρει τροπο για να κανει οπισθεν μεσα στην εθνικη εωσοτου καταλαβε οτι ηταν αδυνατο και 'αναγκαστηκε' να συνεχισει προς πατρα
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ζώο με λευκό scirocco με προσπέρασε σε βρεγμένο δρόμο, σε ανηφορική τυφλή στροφή στου Παπάγου..... Και ευτυχώς που τον είδα, γιατί ήμουν έτοιμος να κατεβάσω ταχύτητα και θα τον πήγαινα λίγο καροτσάκι στο αντίθετο μέχρι να περάσει... Σε κάποια στιγμή κακίας σκέφτηκα ότι είναι τυχερός γιατί με την Λίζα** θα τον πήγαινα μαραθώνιο στο αντίθετο**Εύχομαι να το χαρεί λίγο περισσότερο το αμαξάκι του, γιατί πολύ σύντομα έτσι όπως πάει θα προσπαθεί να βγάλει το τροπέτο από την μάπα του και θα τον κλαίει η μανούλα του. Τουλάχιστον να μην πάρει μαζί του κανέναν ανυποψίαστο
Το οτι βγηκε να κανει προσπεραση σε τυφλο σημειο ειναι δικο του φαουλ.
Το να τον πηγαινεις εσυ 'καροτσάκι στο αντίθετο' ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και σε κανει περισσοτερο ΖΩΟ απο τον μαλακα που βγηκε να σε προσπερασει σε τυφλο σημειο.
Αν ενω τον πηγαινες καροτσακι στο αντιθετο ερχοταν κανα τριαξονικο, θα χαιροσουν που εκλεισες τον χαρο με το scirocco και τον εστειλες πανω στη νταλικα.
Αν ερχοταν κανα παπι που δεν ειχατε δει και οι δυο η κανα Sceicento;;;;Ευγε!
Ευχομαι να βιαζεσαι, να προσπερνας και να σε κλεισει κ εσενα καποιος στο αντιθετο, να δεις τι ωραιο ειναι.Υ.Γ. - Ο Κ.Ο.Κ. σε υποχρεωνει να διευκολυνεις τον μαλακα που σε προσπερναει, διατηρωντας σταθερη την πορεια σου και την ταχυτητα σου.
-
Αν τον σκοτώσει όμως, ούτε θα κυκλοφορεί άλλο ένα ζώο και θα έχει αποδειχθεί ότι είχε δίκιο για το επικίνδυνο προσπέρασμα. Κλασσική συμπεριφορά άρχοντα της ασφάλτου, τιμωρού των παρανομούντων και προστάτη των αδυνάτων (σε ισχύ αυτοκινήτου). Τι περιμένεις;
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
-
Ζώον ο ταρίφας που έσφαξε 3 κόκκινα στην Πέτρου Ράλλη σήμερα το πρωί. Πήγαινε να χωθεί δεξιά μου συνέχεια, αλλά δε χώραγε. Μπαίνει τελικά, βλέπει διπλοπαρκαρισμένο, μένει πίσω. Σταματάω στο κόκκινο δεξιά (έστριβα για σπίτι) για 4-5 s και έρχεται στην αριστερή, περνάει με ταχύτητα 50+++ και η γιαγιά που πέρναγε το δρόμο σώζεται τελευταία στιγμή. Τον βλέπω πιο κάτω, περνάει και το άλλο σφάζοντάς το (έχω άριστη ορατότητα από εκεί που είμαι), συνεχίζει και σφάζει και το 3ο που το υποθέτω μεν (δεν το είδα), αλλά από την εμπειρία μου στην περιοχή 99,9999% ήταν κόκκινο.
-
Ζώον ο τύπος που μπαστακώθηκε με το Jeep αριστερά στην Κορίνθου - Πατρών και δεν με άφηνε να τον περάσω. Πήγαινε με την εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα των 110 Km/h, ιππαστί στη διαχωριστική γκάζωνε στις ευθείες να προσπεράσει και όταν έφτανε στη στροφή, έκοβε σε ταχύτητα μικρότερη αυτού που προσπερνούσε, οπότε έμενε πάλι πίσω κοκ. Βγήκα τελείως αντίθετο για να περάσω και τότε, κατάλαβε και έκανε δεξιά.
-
Ζώον η πιτσιρίκα που σφηνώθηκε μπροστά μου ερχόμενη από δεξιά στην Πέτρου Ράλλη. Κινούμαστε παράλληλα δίπλα δίπλα. Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να πετάς ένα φλας και να σφηνώνεσαι μπροστά μου στηριζόμενη στο ότι θα πατήσω φρένο για να χωρέσεις; Εγώ πού θα πάω; Θα το σηκώσω στα χέρια το αυτοκίνητο για να μπεις εκεί που είμαι ή θα αλλάξω λωρίδα ή μήπως θα πλακωθώ στα φρένα για να χωρέσεις εσύ;
-
Ο βλάκας με την νταλίκα που μπήκε στο αντίθετο για να προσπεράσει άλλη νταλίκα και μου άναβε τα φώτα να κάνω δεξιά τη στιγμή που ήμουν όλος μέσα στη 'ΛΕΑ'.
-
Ο βλάκας με το Octavia που ξεκίνησε προσπέρασμα πάνω στη στροφή (S ήταν βασικά) και τον είδα μπροστά μου να με ευθυγραμμίζει για μετωπική. Ευτυχώς είχα περάσει το apex και με μία τιμονιά μπήκα ΛΕΑ και σώθηκα.
-
Όλα τα ζώα που σε σημείο που επιτρέπεται το προσπέρασμα για το δικό μου ρεύμα, θέλουν να περάσουν τη νταλίκα στο αντίθετο ρεύμα, μπαίνοντας στο δικό μου. Αφού θα κάνουμε και οι δύο παρανομία, γιατί εσύ θέλεις να κάνεις 3 μαζεμένες (ταχύτητα, αντίθετο, απαγόρευση προσπεράσματος); Γιατί δεν εξυπηρετείς όπως εξυπηρετώ κι εγώ;
-
Όσοι έχουν κακορυθμισμένα φώτα και τυφλώνουν τον κόσμο και όσοι έχουν προβολείς, λαμπατέρ, φακούς, κινητά και ό,τι άλλο μπορεί να στείλει φως γυρισμένα στους απέναντι.
-
Οι γρήγοροι που τους περνάς σαν σταματημένους και μετά σε ακολουθούν και στη συνέχεια, όταν σε βλέπουν να αφήνεις το πόδι από το γκάζι, προσπερνάνε επιδεικτικά στο σημείο ακριβώς που έχει μπλόκο. Μετά λένε γιατί την πάτησα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι large τύποι από το forum και υπάρχουν θύματα.
Και ένα μπράβο, στον οδηγό του Mazda 6 που ταξιδέψαμε μαζί από Ακράτα περίπου μέχρι Πάτρα. Τον προσπέρασα λίγο πριν την Ακράτα και ακολουθούσε αφήνοντας απόσταση. Όταν έβλεπε ότι έφευγα, άνοιγε και αυτός και περνούσε. Όταν έβλεπε ότι άφηνα το γκάζι, αντί να κάνει το κλασσικό, σφήνα μπροστά για να δείξει ότι είναι πιο γρήγορος, άφηνε και αυτός και ακολουθούσε πολύ σωστά πίσω μου χωρίς να με αγχώσει καθόλου.
Ευχαριστώ.
-
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]