-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Προφανώς εννοεί υποχρεωτική έκδοση τιμολογίου Αλέξανδρε και όχι απόδειξης πληρωμής ...Για να πάρει το ΦΠΑ έστω και από εσένα ...
Μάλλον αναφέρεται σε όσους κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μόνο και όχι τιμολόγια και μετά αποδείξεις εξόφλησης.
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
ΘΑ ΦΥΓΩ !!!!
Τώρα; Τώρα που γίνεσαι διοικητικό στέλεχος και λογικά μπαίνεις σε 'πακέτο';
Δεν κατάλαβες ... μέσα στην δικιά μου επιχείρηση το κάνω αυτό ...
Δεν θα με πληρώνω παραπάνω ...Παρανόησις. Τον ήπιες κι εσύ, όχι μόνο 'η εταιρία'.
Σόρρυ.Γκλου γκλου γκλου
-
Γιατί σε αυτή την χώρα θέλετε όλοι να δουλεύετε με credit και αγοράζετε το ρίσκο του πελάτη σας?
Αυτό πρέπει να αλλάξει και η επιταγή σαν αξιογραφο να είναι πληρωτέα αμα τη εμφανίσει στην Τράπεζα.
Σε αυτή την μπουρδελοχώρα μόνο ισχυουν όλα τα παράξενα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
Πιστώσεις παρα πιστώσεις, ανταλλαγες επιταγών κλπ κλπ. Και τώρα μουτζουρη! -
Τι εννοείς ?
Πρακτικά δεν μπορείς να δουλέψεις χωρίς να πάρεις επιταγές, σε αυτήν την χώρα ...
Και πρακτικά πλέον παίρνουμε όλο και πιο επισφαλείς επιταγές στα χέρια μας, επίσης έχουν επιστέψει και οι συναλλαγματικές .
Ο όρος μεταχρονολογημένη επιταγή δεν έστεκε ποτέ, ΟΛΕΣ οι επιταγές είναι ημέρας ( νομικά )
-
Δίκιο έχεις ΑΛΛΑ... αν είσαι π.χ. υδραυλικός και ο παππούς δεν έχει να σε πληρώσει, θα τον αφήσεις να πεθάνει από το κρύο αντί να του φτιάξεις το καλοριφέρ; Αν έχεις για χρόνια καλό πελάτη που δε σε πρόδωσε ποτέ και ζητήσει μια πίστωση ενός μήνα, θα τον κρεμάσεις ενώ έχεις φάει ψωμί από αυτόν; Θα εμφανίσεις επιταγή νωρίτερα από την προθεσμία όταν η συμφωνία σας ήταν διαφορετική;
-
Aν ενασ παππους δεν εχει να πληρώσει ισως το κάνεις και τσάμπα αντι για μια άλλη αγαθοεργία. Αλλα αν φτιάχνεις πχ ενα ξενοδοχειονα πάρεις επιταγή 6 μηνών?
Θα ελέγξει το έργο σου κάποιος και αν συμφωνήστε ότι έγιναν όλα ΠΑΣ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ.
Στην ελλάδα το κάνεις το έργο και μετά προσεύχεσαι να δουλέψει καλά το ξενοδοχείο ή να του βρεις βύσμα να πάρει την επιδότηση του αναπτυξιακού.
Σήμερα που το ρίσκο Ελλάδα είναι 10% ετησιώς μου λέτε οτι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν 12% καλύτερη τιμή σε μια δουλειά με μετρητά αντι επιαταγών κλπ ? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Aν ενασ παππους δεν εχει να πληρώσει ισως το κάνεις και τσάμπα αντι για μια άλλη αγαθοεργία. Αλλα αν φτιάχνεις πχ ενα ξενοδοχειονα πάρεις επιταγή 6 μηνών?
Θα ελέγξει το έργο σου κάποιος και αν συμφωνήστε ότι έγιναν όλα ΠΑΣ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ.
Στην ελλάδα το κάνεις το έργο και μετά προσεύχεσαι να δουλέψει καλά το ξενοδοχείο ή να του βρεις βύσμα να πάρει την επιδότηση του αναπτυξιακού.
Σήμερα που το ρίσκο Ελλάδα είναι 10% ετησιώς μου λέτε οτι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν 12% καλύτερη τιμή σε μια δουλειά με μετρητά αντι επιαταγών κλπ ?Εγώ ναι δίνω έκπτωση 2 % στην αγορά εξοπλισμού ( με μείωση του κέρδους μου το οποίο συνήθως είναι 10% ) Και στην παροχή δίνω γύρω στο 20% αν μου δώσουν μετρητά
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Γιατί σε αυτή την χώρα θέλετε όλοι να δουλεύετε με credit και αγοράζετε το ρίσκο του πελάτη σας?
Αυτό πρέπει να αλλάξει και η επιταγή σαν αξιογραφο να είναι πληρωτέα αμα τη εμφανίσει στην Τράπεζα.
Σε αυτή την μπουρδελοχώρα μόνο ισχυουν όλα τα παράξενα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
Πιστώσεις παρα πιστώσεις, ανταλλαγες επιταγών κλπ κλπ. Και τώρα μουτζουρη!ψιτ η επιταγή είναι πληρωτέα επί τη εμφανίσει....
-
Τάδε έφη ο νόμος Χρήστο γιατί στην πράξη δεν νομίζω πως είναι πολλοί αυτοί που την σπάνε.
-
Έχει αλλάξει κάτι στα χρονικά περιθώρια ηλεκτρονικής υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, τώρα με το νέο Taxisnet?
Τι ακριβώς είναι το παρακάτω;
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/6de3c4ed-602b-4657-9357-23ff5244e56f
ή εγώ μπερδεύομαι με κάτι άσχετο και τζάμπα αναστατώνομαι;; -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Έχει αλλάξει κάτι στα χρονικά περιθώρια ηλεκτρονικής υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, τώρα με το νέο Taxisnet?
Τι ακριβώς είναι το παρακάτω;
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/6de3c4ed-602b-4657-9357-23ff5244e56f
ή εγώ μπερδεύομαι με κάτι άσχετο και τζάμπα αναστατώνομαι;;Μπα, one time είναι αυτό... απλά κάποιος με άκρες στο Υπουργείο ξεχάστηκε με τα Χριστούγεννα και δεν έστειλε την περιοδική του Νοεμβρίου.
-
StavrosG, κάνατε εσείς πιστοποίηση και επανεγγραφή στο taxisnet ;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
StavrosG, κάνατε εσείς πιστοποίηση και επανεγγραφή στο taxisnet ;Ακόμα όχι.. Τώρα που έρχονται οι δηλώσεις και θα περάσουν όλοι απ'το γραφείο αναγκαστικά θα μαζέψω εξουσιοδοτήσεις για να το κάνω.. Έτσι κι αλλιώς η 'διορία' είναι μέχρι το τέλος του 2011, και έχω αρκετά άλλα πράγματα να με αγχώνουν πριν από αυτό.
-
Tα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μετράνε στις αποδείξεις που μαζεύουμε για το αφορολόγητο?
-
Όχι
-
Κανένα έτοιμο προγραμματάκι για τις αποδείξεις έχουμε;
-
Τώρα στον ΑΝΤ1 παρατήρησα πως έδειχνε χαμηλά (στα διαφορα μηνύματα) πως και οι αποδείξεις απο τα διόδια μετράνε.
Τα πετούσα!Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κανένα έτοιμο προγραμματάκι για τις αποδείξεις έχουμε;Προχθές κατέβασα από το νετ αυτό για να δω τι πρέπει να σημειώνουμε. Ευκολο φαίνεται ... αλλά δεν ξεκίνησα ακόμα να καταχωρώ!
-
Σε ευχαριστώ το εγκατέστησα κιόλας.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κανένα έτοιμο προγραμματάκι για τις αποδείξεις έχουμε;Δες κι αυτό, το χρησιμοποιώ εδώ και μήνες και είναι πολύ καλό.....
-
Μα αληθεια εχουν καποια χρησιμοτητα αυτα τα προγραμματακια ; Ειπε κανενας οτι θα πρεπει να καταθεσουμε τις αποδειξεις που συγκεντρωσαμε καταχωρημενες με ημερομηνια και ΑΦΜ; Απ οτι ξερω οχι.. Γιατι κανουμε τη ζωη μας πιο δυσκολη; Επειδη ενας χ εβγαλε ενα προγραμματακι που κανει αυτη τη δουλεια δε σημαινει και κατι.
Επισης πολυ χαρηκα που θα βαλουν και τις αποδειξεις απο τα διοδια γιατι ειχα πολλες (και πολλα λεφτα...ας ειναι καλα η ΓΕΦΥΡΑ...)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος