Φιλε ημουν κατοχος corolla sedan 1.6 my 2002,και πριν την πουλησω στον γειτονα μου το 2008 (για 12000) ειχα κανει μαζι της 70000 α-προ-βλη-μα-τι-στα χιλιομετρακια.Το μονο που ζηταγε ηταν τα καθιερωμενα σερβις και αμολυβδη.
Ο γειτονας που την εχει πλεον 2 χρονια,δεν εχει κανενα παραπονο,να σκεφτει πως δεν εχει καει ουτε λαμπα μετα απο 8 χρονια!!
Βεβαια το συγκεκριμενο sedan ηταν made in japan,με οτι αυτο συνεπαγεται,γιατι τα hatch της ιδιας χρονια κατασκευαζονταν στην αγγλια.Μεγαλη σημασια εχει το απο που θα το παρεις...απο μαντρα?απο γνωστο?απο αντιπροσωπεια?εγω τουλαχιστον οταν εβαλα πωλητηριο ο γειτονας μου γινε τσιμπουρι μεχρι να του το δωσω....οποτε 3 πραγματα να εχεις στο μυαλο σου πριν κανεις κινηση..προσοχη,προσοχη,προσοχη!!
-
Εγω λεω οτι εφοσον εχεις πρωτη προτεραιοτητα της αξιοπιστια καλα κανεις και κοιτας τη συγκεκριμενη corolla..
Και βεβαια παιζει ρολο το εργοστασιο στο οποιο παραγεται και υπαρχουν διαφορες απο χωρα σε χωρα αν κατασκευαζεται ενα μοντελο σε 2 διαφορετικες..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και βεβαια παιζει ρολο το εργοστασιο στο οποιο παραγεται και υπαρχουν διαφορες απο χωρα σε χωρα αν κατασκευαζεται ενα μοντελο σε 2 διαφορετικες..Μπααα, σχεδον καμια οπως ειπε και ο panos2171
Το Opel Vectra 1.8 του 2006 το εχει ενα θειος μου με λιζινκ...μια φορα εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο ταξιδια (κυριως εθνικης οδου) ησυχο, ανετο και με ευκολια να κραταει υψηλες ταχυτητες.
-
Ε αφου το πε ο Πανος..
-
Δεν ειναι το ιδιο να φτιαχνεται ενα αμαξι Ιαπωνια και μετα να φτιαχνεται Τουρκια.Γι αυτο και εχει χαλασει η αξιοπιστια πολλων...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ε αφου το πε ο Πανος..Kαι οι 2 το ειπαμε,οποτε ημαστε πολυψηφια και ισχυει αυτο που λεμε.
-
Ως κατοχος Corolla 1.6 hatch , να πω πως μετα απο 97Κ χλμ , δεν εχω το παραμικρο προβλημα απο το αυτοκινητο, (αν και το αγορασα το 2004 με 20Κ χλμ).
Ψαξτο καλα απο σερβις, φαναρτζη ομως , γιατι ποτε δεν ξερεις τι συντηρηση του εκανε ο προηγουμενος ιδιοκτητης. -
Φιλε ημουν κατοχος corolla sedan 1.6 my 2002,και πριν την πουλησω στον γειτονα μου το 2008 (για 12000) ειχα κανει μαζι της 70000 α-προ-βλη-μα-τι-στα χιλιομετρακια.Το μονο που ζηταγε ηταν τα καθιερωμενα σερβις και αμολυβδη.
Ο γειτονας που την εχει πλεον 2 χρονια,δεν εχει κανενα παραπονο,να σκεφτει πως δεν εχει καει ουτε λαμπα μετα απο 8 χρονια!!
Βεβαια το συγκεκριμενο sedan ηταν made in japan,με οτι αυτο συνεπαγεται,γιατι τα hatch της ιδιας χρονια κατασκευαζονταν στην αγγλια.Μεγαλη σημασια εχει το απο που θα το παρεις...απο μαντρα?απο γνωστο?απο αντιπροσωπεια?εγω τουλαχιστον οταν εβαλα πωλητηριο ο γειτονας μου γινε τσιμπουρι μεχρι να του το δωσω....οποτε 3 πραγματα να εχεις στο μυαλο σου πριν κανεις κινηση..προσοχη,προσοχη,προσοχη!! - topic:timeago_later,2 months
-
Ο χρήστης portole έγραψε:
Βεβαια το συγκεκριμενο sedan ηταν made in japan,με οτι αυτο συνεπαγεται,γιατι τα hatch της ιδιας χρονια κατασκευαζονταν στην αγγλια.Δεν ισχύει αυτό για όλα τα hathc. Στην Ελλάδα θα βρεις Corolla Hatch και από Αγγλία (πλαίσιο που ξεκινάει από SB...) αλλά και από Ιαπωνία (πλαίσιο που ξεκινάει από JT...). Το δικό μου, ας πούμε, είναι Japan.
Sorry που ξεθάβω παλιό θέμα αλλά ήθελα να διορθώσω το θέμα της χώρας κατασκευής της παλιάς (και καλής, κατ' εμέ) Corolla.
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Βεβαια το συγκεκριμενο sedan ηταν made in japan,με οτι αυτο συνεπαγεται,γιατι τα hatch της ιδιας χρονια κατασκευαζονταν στην αγγλια.
Δεν ισχύει αυτό για όλα τα hathc. Στην Ελλάδα θα βρεις Corolla Hatch και από Αγγλία (πλαίσιο που ξεκινάει από SB...) αλλά και από Ιαπωνία (πλαίσιο που ξεκινάει από JT...). Το δικό μου, ας πούμε, είναι Japan.
Sorry που ξεθάβω παλιό θέμα αλλά ήθελα να διορθώσω το θέμα της χώρας κατασκευής της παλιάς (και καλής, κατ' εμέ) Corolla.
Ε12 έχεις?
-
-
Φίλε μου η γνώμη μου είναι πως όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια. Και αυτό το λέω γιατί έχουν περάσει απο τα χέρια μου αρκετά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τη τελευταία 10ετία. Ναι η κορολίτσα είναι σταθερή αξία και μαζί της κοιμάσαι ήσυχος. Επειδή λοιπόν και οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε λίγο συντηρητικοί έχουμε τη toyota στη πρώτη θέση των πωλήσεων. Για μεταχειρισμένο όμως φίλε μου δεν δίνω τα λεφτά που ζητάνε γιατί πολυ απλά είναι μεταχειρισμένο. Όταν πήρα πρόπερσυ το megane του 2005 μεταχειρισμένο, ο λόγος ήταν οτι το βρήκα σχεδόν 3,000 ευρώ φτηνότερο απο την κορόλλα. Και πρόσεξε σχεδόν όλοι μου έλεγαν οτι η ρενώ είναι προβληματκή εταιρεία και για αυτό έχει χαμηλή μεταπώληση. Σε πληροφορώ λοιπόν οτι το αμάξι είναι αστέρι, δεν κάνει κιχ, ταξιδεύει με πολυ υψηλές ταχύτητες, είναι αρκετά οικονομικό και δεν καταλαβαίνεις οτι έχεις κάνει ταξίδι απο την άνεση που σου προσφέρει. Δεν σε προτρέπω να πάρεις ρενώ, απλά σου λέω οτι το μεταχειρισμένο είναι λαχείο. Εγώ προσωπικά επειδή πιο παλιά είχα πάρει και peugeot το οποίο και εκείνο μου είχε βγει πολυ καλό θεωρώ οτι τα γαλλικά αξίζει τον κόπο να τα κοιτάξεις λόγο του οτι έχουν πολυ καλύτερη τιμή σαν μεταχειρισμένα, δεδομένου οτι το ρίσκο που αναλαμβάνεις είναι σχεδόν ίδιο. Επίσης ανέφερες και το Octavia το οποίο σου λένε να μη το πάρεις γιατί έχει προβλήματα. Και γω σου λέω οτι απο vag είχα το ibiza του 2002 το οποίο ήταν το πιο αξιόπιστο αμάξι που είχα ποτέ. Επίσης στην octavia θα έχεις χώρους πουλμαν για το κοσμο και τις αποσκευές, πολυ καλύτερα φρένα απο την κορολα και καθε γιαπωνέζικο, καλύτερο κιβώτιο και αίσθηση στο δρόμο.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Φίλε μου η γνώμη μου είναι πως όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια.Δεν ισχύει αυτό, αγαπητέ. Δεν είναι όλα 'ίδια', ως προς την αξιοπιστία. Ούτε καν ανάμεσα στα αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας δεν υπάρχει αυτή η ... 'ισότητα'.
Γι' αυτό βλέπεις συχνά το Α μοντέλο να είναι αξιόπιστο ενώ το Β όχι, κι ας είναι της ίδιας μάρκας.
Εδώ, ακόμη και μετά από ένα face lift βλέπεις να εμφανίζονται ζητήματα αναξιοπιστίας, διότι δεν έχουν γίνει μόνο εμφανισιακές αλλαγές αλλά και ... γενναίες εκπτώσεις και οικονομίες σε εξαρτήματα που ΔΕ φαίνονται.
Δεν είναι λοιπόν 'όλα ίδια' και δε θεωρώ ότι σήμερα υπάρχει μάρκα με γενικώς και αορίστως αξιόπιστα αυτοκίνητα. -
Στα 15.000 ευρώ είναι όλα ίδια. Στα 20.000 ευρώ επίσης όλα ίδια. Στα 30.000 ευρώ επίσης όλα ίδια. Και όταν λέω ίδια εννοώ οτι εκεί που χάνει το ένα κερδίζει το άλλο, οπότε έχουμε ισοπαλία στην τελική βαθμολογία. Κάτι ξέρουν αυτοί που τα τιμολογούν φίλε μου.
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Για μένα υπήρξε η καλύτερη και ποιοτικότερη Corolla που υπήρξε ποτέ και ειλικρινά δεν το λέω επειδή το έχω εγώ αυτό το αυτοκίνητο αλλά ήταν σε ανώτερο επίπεδο ποιότητας από τη σημερινή Corolla.
Για την Ε12 μιλας; Αν είναι όπως τα λες απορω πως είναι η σημερινη Κορολα η/και το Αουρις
-
Πάντως μια 5ετία με το Hyundai Elantra του 2006 εμείς είμαστε υπέρ ευχαριστημένοι... Είναι αξιόπιστο και δεν έχει βγάλει τίποτα αν και έχει λίγα χιλιόμετρα το συγκεκριμένο (56k περίπου). Προβλήματα που έβγαζαν τα elantra από όσο έχω ψάξει είναι η κρεμαγιέρα και κάτι χαζοηλεκτρικές βλάβες. Εμείς προς το παρόν μόνο έναν διακόπτη του A/C στο πρώτο τετράμηνο έχουμε αλλάξει.
Επίσης το Octavia του 2001 (1.8 20VT) έχει ένα φιλαράκι, τους έχει βγάλει αρκετά (πολλαπλασιαστές, αισθητήρες λ) και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα, αλλά άμα το οδηγήσεις λές χαλάλι . Εξάλλου είναι αρκετά παλιότερο και με παραπάνω χιλιόμετρα!!
Για το corolla και εμένα μου αρέσει αρκετά πάντως, αλλά λίγο τσιμπημένο μου φαίνεται στα 9000!!!