-
Hurt Locker' sharers: Expect docs like this (photos)
Thousands of people will soon be informed that they're accused in a federal lawsuit of illegally file sharing the Oscar-winning movie 'The Hurt Locker.' ..............http://www.zdnet.com/photos/hurt-locker ... photo-roto
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Hurt Locker' sharers: Expect docs like this (photos)
Thousands of people will soon be informed that they're accused in a federal lawsuit of illegally file sharing the Oscar-winning movie 'The Hurt Locker.' ..............http://www.zdnet.com/photos/hurt-locker ... photo-roto
Ελπίζω εγγράφως...
Τώρα με το ΔΝΤ ούτε λεφτά για κωλόχαρτο δεν μας έμειναν...το έβαλα να κατεβαίνει.. πως το χα παραλείψει;
-
Δεν είναι από Ελλάδα αλλά...:
Πρόστιμο 1,5 εκατ. σε ανύπαντρη μητέρα γιατί κατέβασε παράνομα 24... τραγούδια!
Κατέβασε παράνομα 24 τραγούδια από το ίντερνετ. Είναι ανύπαντρη μητέρα, τεσσάρων παιδιών. Και όμως καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων!
Μια ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων επειδή κατέβασε παράνομα από το Ίντερνετ 24 τραγούδια.
Η Τζέιμι Ρόμας-Ράσετ από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας με χρησιμοποίηση λογισμικού και θα πρέπει να πληρώσει 62.500 δολάρια για κάθε τραγούδι που κατέβασε.
Πρόκειται για την τρίτη βαριά ποινή που επιβάλλεται στις ΗΠΑ για παράνομο κατέβασμα τραγουδιών. Η RIIA, η ένωση των δισκογραφικών εταιρειών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αποτελεί μια 'σαφή αναγνώριση' της ενοχής της Τόμας-Ράσετ. 'Ελπίζουμε ότι τελικά θα αποδεχτεί την ευθύνη των πράξεών της', σημειώνει.
Τον Οκτώβριο του 2007 η γυναίκα αυτή είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά να πληρώσει 220.000 δολάρια όμως ο δικαστής έκρινε πως το πρόστιμο ήταν 'εντελώς δυσανάλογο' και η υπόθεση απορρίφθηκε. Όμως δύο χρόνια αργότερα άλλο δικαστήριο την καταδίκασε σε πρόστιμο 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων (80.000 ανά τραγούδι) που έπρεπε να μοιραστεί σε έξι δισκογραφικές εταιρείες.
Η RIAA και οι μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον χιλιάδων ανθρώπων για παράνομο κατέβασμα τραγουδιών. Οι περισσότεροι δέχτηκαν να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 3.000-5.000 δολαρίων. Η Τόμας-Ράσετ ήταν η πρώτη που αρνήθηκε το 'φιλικό διακανονισμό' και προτίμησε να προχωρήσει σε δίκη.
-
Λίγα είναι! Ξέρεις πόσο ζορίστηκε οικονομικά δημιουργός? Ότι να ναι πραγματικά!
-
Ελεύθερα η μετάδοση ποντιακών τραγουδιών
Απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις εξέδωσε το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης που αθώωσε τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.Ο τελευταίος αρνήθηκε να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για τα...ποντιακά τραγούδια που αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ, δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου για παράβαση του σχετικού νόμου επειδή αρνήθηκε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο των πνευματικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση ποντιακών τραγουδιών από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα την αθώωση του προέδρου, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης.
«Σύμφωνα με έγγραφη γνώμη επιστημόνων - λαογράφων, τα ποντιακά τραγούδια είναι δημώδη και αγνώστου συνθέτη και στιχουργού. Ως εκ τούτου αποτελεί πατριδοκαπηλία και ιεροσυλία για τον ποντιακό χώρο να καταβάλλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΠΟΠΣ πνευματικά δικαιώματα για τη μετάδοση αυτών των τραγουδιών», ανέφερε ο πρόεδρος των Ποντίων στο δικαστήριο και συνέχισε:«Η ΠΟΠΣ δεν θα καταβάλει ούτε ένα λεπτό σ' όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πολιτισμό του ποντιακού Ελληνισμού».Λογικά εδώ μπαίνει σαν είδηση... Αν είναι γι'αλλού οι αγαπητοί μοδ ας πράξουν τα δέοντα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ελεύθερα η μετάδοση ποντιακών τραγουδιών
Απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις εξέδωσε το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης που αθώωσε τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.Ο τελευταίος αρνήθηκε να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για τα...ποντιακά τραγούδια που αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ, δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου για παράβαση του σχετικού νόμου επειδή αρνήθηκε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο των πνευματικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση ποντιακών τραγουδιών από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα την αθώωση του προέδρου, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης.
«Σύμφωνα με έγγραφη γνώμη επιστημόνων - λαογράφων, τα ποντιακά τραγούδια είναι δημώδη και αγνώστου συνθέτη και στιχουργού. Ως εκ τούτου αποτελεί πατριδοκαπηλία και ιεροσυλία για τον ποντιακό χώρο να καταβάλλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΠΟΠΣ πνευματικά δικαιώματα για τη μετάδοση αυτών των τραγουδιών», ανέφερε ο πρόεδρος των Ποντίων στο δικαστήριο και συνέχισε:«Η ΠΟΠΣ δεν θα καταβάλει ούτε ένα λεπτό σ' όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πολιτισμό του ποντιακού Ελληνισμού».Λογικά εδώ μπαίνει σαν είδηση... Αν είναι γι'αλλού οι αγαπητοί μοδ ας πράξουν τα δέοντα
Ναι, αλλά τα εμπορικά τραγούδια δεν εμπίπτουν στην ίδια λογική. Η παραπάνω λογική είναι στο στυλ 'το τάδε παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι το έγραψε 'ο λαός' και όχι συγκεκριμενος καλλιτέχνης, οπότε δεν έχει κανένας τα πνευματικά δικαιώματα - άρα δεν καταβάλω χρήματα για την αναπαραγωγή του'. Είναι σαν να ζητά κάποιος χρηματα επειδή έπαιξες στο ραδιόφωνο την δική του εκτέλεση του εθνικού ύμνου.
Στα εμπορικά κομμάτια όμως δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το σκεπτικό για προφανείς λόγους.
-
Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση προέκυψε στις 2 Δεκεμβρίου όταν το Google πήρε ξεκάθαρα θέση κατά της «πειρατείας». Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου και το δημοφιλέστερο σάιτ βίντεο (στο Google ανήκει και το YouTube) θα προωθούν στο εξής μόνο «νόμιμες» υπηρεσίες διάθεσης μουσικής και ταινιών και θα προσποιηθούν ότι δεν υπάρχουν σάιτ torrent, διαγράφοντάς τα από τα ευρετήριά τους. Είναι όμως δικαίωμά τους να το κάνουν;
Η στάση του Google αναμένεται να εγείρει θέμα που θυμίζει τη διαμάχη περί ουδετερότητας του Διαδικτύου (net neutrality): εκεί επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι οι ISP δεν θα εκμεταλλευτούν την ισχυρή τους θέση για να καθορίζουν ποιές υπηρεσίες ή εφαρμογές θα ευνοούνται αποδίδοντας μεγαλύτερες λεωφόρους δεδομένων σε αυτές, έναντι κάποιων άλλων (π.χ. οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα είναι ταχύτερες έναντι των δωρεάν).
Στην περίπτωση της πειρατείας, με τη στάση που αναμένεται να τηρήσει το Google σταδιακά τους επόμενους μήνες, δίνει ουσιαστικά προτεραιότητα σε «νόμιμες» υπηρεσίες διάθεσης περιεχομένου, αρχικά σε ότι αφορά σε μουσική ή βίντεο. Έτσι, είτε θα «θάβει», είτε θα διαγράφει εξ ολοκλήρου από τα αποτελέσματα μέσω Google τα σάιτ με torrent ή τα βιντεάκια του YouTube που δεν προέρχονται από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και αντ'αυτών θα προβάλλει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων του είτε υπηρεσίες που πωλούν τις πνευματικές δημιουργίες, είτε απλώς τις προωθούν προς πώληση προβάλλοντας preview, επιλεγμένα track μουσικής κ.λπ.
-
Και ειχα μια φαγουρα....
Η πειρατεια δεν προκειτε να πεθανει!!! -
Ναι, λες και χρειάζεσαι το google για να ψάξεις torrents
-
ρε τα λαμογια παλι δεν χορταινουν λεφτα.πολλες ετησεις συνδεσεων εγιναν με σκοπο να το τορρεντ.επιτελους να παρατησουν ησυχο τον κοσμακι ακομα και να μην κατεβασει ο λαος,παλι δεν προκειτε να αγορασει αφου χρημα δεν υπαρχει,δηλαδη πρεπει να στερηθει,γνωσεις,διασκεδαση και πληροφοριες επειδη δεν εχει να αγορασει?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ναι, λες και χρειάζεσαι το google για να ψάξεις torrentsΑν όμως το προχωρήσει η Google χαρές που θα κάνει η Bing, η Yahoo και λοιπές μηχανές...
Μετά να δεις κωλοτούμπες Καραγκουνίσιες... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι, λες και χρειάζεσαι το google για να ψάξεις torrents
Αν όμως το προχωρήσει η Google χαρές που θα κάνει η Bing, η Yahoo και λοιπές μηχανές...
Μετά να δεις κωλοτούμπες Καραγκουνίσιες...+1
-
Σε Αγγλια, Γερμανια, Γαλλία, Ολλανδια πχ αν κατεβαζει κανεις προγραμματα/τραγούδια από rapidshare/fileserve κλπ ή από torrents πληρωνει πρόστιμα?
για Γερμανια νομιζω το προστιμο ειναι 800 ευρώ?
θα παω για μεταπτυχιακο και δε ξερω τι να κανω....μαλλον θα λεω την αδελφη μου τι θελω να κατεβασει και μετα θα μου το στελνει σε dvd ταχυδρομικώς -
Αλλωστε οι καλοι τρακερ ειναι κλειστοι στις μηχανες αναζητησης.Ετσι εχω ακουσει δηλαδη,εγω δεν ξερω απο αυτα.
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι remotely σχετικό με το θέμα?
Από τότε που την πουλέψανε οι ελληνικοί τράκερς (πριν κανα χρόνο?!?!?) έχω ξεμείνει από ελληνικό υλικό. Έχει να μου προτείνει κανείς κάτι με πμ?Ακουγεται οτι ο μπλεασπρος θα ξεκινησει και παλι συντομα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι remotely σχετικό με το θέμα?
Από τότε που την πουλέψανε οι ελληνικοί τράκερς (πριν κανα χρόνο?!?!?) έχω ξεμείνει από ελληνικό υλικό. Έχει να μου προτείνει κανείς κάτι με πμ?Ακουγεται οτι ο μπλεασπρος θα ξεκινησει και παλι συντομα.
Αλήθεια? Αυτό θα ήταν άψογο (ειδικά αν μεταφέρει και τα 'παλιά' ratios ).
Αν το παρακολουθείς σε κάποιο alternative forum, μπορείς να μου στείλεις ένα pm please?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλλωστε οι καλοι τρακερ ειναι κλειστοι στις μηχανες αναζητησης.Ετσι εχω ακουσει δηλαδη,εγω δεν ξερω απο αυτα.Να ρωτήσω κάτι remotely σχετικό με το θέμα?
-
Στο σουπερμαρκετ το ακουσα Σαββα διπλα απο τα τυρια
-
Τελικά η wikileaks αποκάλυψε το nickname που είχες εκεί?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τελικά η wikileaks αποκάλυψε το nickname που είχες εκεί?Δεν ξερω εγω απο αυτα τα κινεζικα
-
Ένας καλός μου φίλος μου μιλούσε για αυτόν τον μπλεάσπρο.
Άμα ανοίξει να μου πείτε να τον ενημερώσω.
Συλλήψεις για site "κατεβάσματος". Τα ψέμματα τελείωσαν?