-
Αφού συγκινήθηκα από τις τρομερές δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή , περιμένω και τις αντίστοιχες δηλώσεις κάποιου πρώην μπουζουκτσή η του καντηλανάφτη του Αγίου Σουλπικίου .
Επίσης από της κοπελλίτσες της επαναστατικής γυμναστικής , περιμένω να μην δίνουν το καλοκαίρι τα 20άρικα γιά να μπούν στις κυριλέ παραλίες που ελπίζουν ότι θα βρούν τον πλούσιο γαμπρό που θα τις βγάλει από το μεροκάματο .Γιά το θέμα μας τώρα , τα ερωτήματα είναι απλά .
-
Πρέπει να γίνουν οι δρόμοι γιατί θα φέρουν οδική ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη ? Ναί η Οχι ?
-
Ποιός θα τους πληρώσει ? Οι χρήστες η όλοι οι φορολογούμενοι ?
-
Γιά τους δρόμους που δεν έχουν τον απαραίτητο κυκλοφοριακό φόρτο ώστε να αυτοχρηματοδοτηθούν , πρέπει να γίνουν η όχι ? Η ανάπτυξη που θα φέρουν και η οδική ασφάλεια είναι δημόσιο συμφέρον η όχι ?
-
Οι χρήστες των ΠΑΘΕ και Εγνατίας , ελληνες και ξένοι , τουρίστες η διερχόμενοι φοτηγατζήδες και επίσης οι κάτοικοι των Αθηνών και Θεσσαλονίκης που απομυζούν τεράστιο μέρος των φυσικών και οικονομικών πόρων της επαρχίας , πρέπει να επιβαρυνθούν ώστε να γίνουν οι δρόμοι της ερώτησης 3 ?
-
Το δημόσιο συμφέρον υπερισχύει του ιδιωτικού ?
Αφού απαντήσουμε στα παραπάνω , τότε μπορούμε ήρεμα να συζητήσουμε αν πρέπει να υπάρχουν διόδια γιά το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα που δεν έχει 2+2 λωρίδες , γιά το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μετωπικά διόδια εκτός της αρχής των αυτοκινητοδρόμων , αλλά μόνο πλευρικά , γιά το ότι πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις γιά τους συχνούς χρήστες και ενιαίο μηχανάκι γιά την ηλεκτρονική πληρωμή .
-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αφού συγκινήθηκα από τις τρομερές δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή , περιμένω και τις αντίστοιχες δηλώσεις κάποιου πρώην μπουζουκτσή η του καντηλανάφτη του Αγίου Σουλπικίου .........................................................................................................................................
αλλά μόνο πλευρικά , γιά το ότι πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις γιά τους συχνούς χρήστες και ενιαίο μηχανάκι γιά την ηλεκτρονική πληρωμή .
Η απάντηση έχει δοθει και μάλιστα εύστοχα απο τον φίλο @papatzas εδω και καιρό
' Θα ξεκινησω την κατασκευη ενος μπαρ και θα βαλω εισοδο απο τη στιγμη που ειναι στα μπετα, ετσι για το χαβαλε, αφου θα μπαινει πολυς κοσμος καθως δεν εχει που αλλου να παει να διασκεδασει. αφου θα μπαινει κοσμος αναγκαστικα σε λιγο θα αυξησω τις τιμες θα βαλω 2 εισοδους επειδη θελω να χτισω κι αλλο μπαρ σε αλλο σημειο της πολης. προκειται δε για τα μοναδικα μαγαζια της περιοχης και δεν υπαρχουν εναλλακτικες
Το σουλτανατο επιβαλλει σε ολους φορο νυχτερινης διασκεδασης βασει κιλων του υπηκοου (κυβικα), ανεξαρτητα απο το αν η που διασκεδαζει καποιος. μπορει καποιος να παταει σε μπαρ μια φορα το χρονο (να κυκλοφορει καθε σκ), αλλα πληρωνει τελος διασκεδασης (κυκλοφοριας) ασχετα με το ποσο πινει (καταναλωνει βενζινη). βεβαια οσο περισσοτερο πινει, παλι φορους πληρωνει, αφου μεγαλο ποσοστο της τιμης αλκοολ (βενζινης) ειναι φοροι. ακομα και να ξενυχταει καθε βραδι, παλι το ιδιο τελος διασκεδασης θα πληρωσει
Απο φετος αλλαζει το τελος διασκεδασης (κυκλοφοριας) και γινεται φορος κλασιματος αναλογα παλι με τα κιλα του υπηκοου. ασχετα ποσο τρωει καποιος (καταναλωνει βενζινη και εκλυει ρυπους) το σουλτανατο θεωρει δεδομενο οτι κλανει. οσο πιο χοντρος, τοσο περισσοτερο κλανει και μολυνει, ασχετα αν δεν τρωει καθολου γιατι κανει διαιτα. (δεν κυκλοφορει και δεν εκλυει ρυπους). ενας λεπτος παλι που τρωει πολυ και κλανει συνεχεια, μπορει να μην πληρωσει και τιποτα (αυτοκινητα πολης με 30000 χιλ ετησιως) η να πληρωσει ελαχιστο φορο κλασιματος
-
To κομμάτι της νέας ΕΟ Αντιρίου-Αμφισας, που έγινε απο το ύψος της Πλατανίτη Ναυπάκτου μέχρι πριν τη γέφυρα του Μόρνου (ώστε να μην περνάει πλέον απο μέσα στην Ναύπακτο), πέρασε μέσα απο το κτήμα μας εδώ και 4 χρόνια.
Ακόμα εκκρεμεί η καταβολή της αποζημίωσης, η οποία ειχε καθοριστεί το 2008 στα 75.000€ για 4,5 στρέμματα και λόγω κρίσης δεν βλέπω να αποζημιώνομαι
Μήπως να μην πληρώνω διόδια?
Ή μήπως να καθίσω στη θέση του ταμία διοδίων και να εισπράττω μέχρι να συμπληρώσω το ποσόν?
Παρ' όλα αυτά, διόδια πληρώνω κανονικά.
................. ....
Όμως, το βρήκα:
Επειδή η κίνηση ¨Διόδια-δεν πληρώνω', έχει ιερό σκοπό,......... .... να σας πώ που μένω, θα έχω τη δικαστική απόφαση στο χέρι και θα πληρώνετε αυτά που δεν δώσατε στα διόδια, ώστε να μην καταλήξουν στα λαμόγια, αλλά στα χέρια του δικαιούχου.
Σωστόοοοοος? -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
To κομμάτι της νέας ΕΟ Αντιρίου-Αμφισας, που έγινε απο το ύψος της Πλατανίτη Ναυπάκτου μέχρι πριν τη γέφυρα του Μόρνου (ώστε να μην περνάει πλέον απο μέσα στην Ναύπακτο), πέρασε μέσα απο το κτήμα μας εδώ και 4 χρόνια.
Ακόμα εκκρεμεί η καταβολή της αποζημίωσης, η οποία ειχε καθοριστεί το 2008 στα 75.000€ για 4,5 στρέμματα και λόγω κρίσης δεν βλέπω να αποζημιώνομαι
Ή μήπως να καθίσω στη θέση του ταμία διοδίων και να εισπράττω μέχρι να συμπληρώσω το ποσόν?
................. ....
Όμως, το βρήκα:
Επειδή η κίνηση ¨Διόδια-δεν πληρώνω', έχει ιερό σκοπό,......... .... να σας πώ που μένω, θα έχω τη δικαστική απόφαση στο χέρι και θα πληρώνετε αυτά που δεν δώσατε στα διόδια, ώστε να μην καταλήξουν στα λαμόγια, αλλά στα χέρια του δικαιούχου.
Σωστόοοοοος? -
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
................. ....
Όμως, το βρήκα:
Σωστόοοοοος?Ευγε! Θα σου δωσω το συμβολικο ποσο των 2,50€
-
Στο Βόλο-Αθήνα που κάνω πιο συχνά σπάνια πετυχαίνω κάποιον να σηκώνει τη μπάρα και μάλιστα αυτό συμβαίνει κυρίως όσο πλησιάζω προς Αθήνα. Ίσως φταέι και η ώρα που κυκλοφορώ, δεν ξέρω.
Πάντως το συναγερμό σίγουρα θα τον ακούσω τουλάχιστον μια φορά. -
Στο ταξίδι προς και από Θεσσαλονίκη, πήρα για 1η γεύση για το τι γίνεται στα διόδια πλέον. Ειδικά στα πιο κοντινά της Αθήνας, γίνεται χαμός. Σε μια σειρά από 10-20-30 ΙΧ που έβλεπα, άκουσα τουλάχιστον στο 30-40% των περιπτώσεων τη σειρήνα να ηχεί. Ο ένας συνοδηγός, γνωστός βλάκας, πρότεινε να μην πληρώσουμε κι εμείς. Φυσικά, όταν είπα να δώσουμε το δικό του όνομα, ώστε, να μην πάει η αγωγή προς τον ιδιοκτήτη που, ήθελε να πληρώσει, αρνήθηκε.
Ο ίδιος συνοδηγός, είχε τις εξής αντιδράσεις στην πορεία του ταξιδίου.
Ξεκινώντας στις Αφίδνες, δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει, λόγω καλού δρόμου και μειωμένης τιμής.
Στη Θήβα του φάνηκαν λογικά τα διόδια, όταν του εξήγησα ότι, μπήκε νέα άσφαλτος ώστε, να σταματήσουν τα Frequency Hops των οχημάτων.
Στην Τραγάνα, άρχισαν να του φαίνονται αρκετά ακριβά τα διόδια και, αφού είδε ότι πολλοί πλέον δεν πλήρωναν, γκρίνιαζε στον υπάλληλο, στον οδηγό κτλ.
Στο Μώλο, τα βρήκε λογικά, μιας και ο Μαλιακός ήταν προβληματικός, οπότε τα νέα έργα δικαιολογούν διόδια.
Στην Πελασγία δεν είχε πρόβλημα, λόγω του δρόμου.
Στο Μοσχοχώρι του φάνηκαν πολύ ακριβά.
Στο Μακρυχώρι είπε για 1η φορά: 'πάλι διόδια;', αλλά δεν είχε δει τη συνέχεια, ήταν και φτηνά, οπότε δεν έκανε φασαρία.
Στον Πυργετό άρχισε να φορτώνει και να λέει τι στο καλό, κάθε 20 Km διόδια έχουμε;
Στη Λεπτοκαρυά κόντεψε να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο να πλακωθεί με τον υπάλληλο γιατί ήταν λέει κοροϊδία να πληρώνεις 3 φορές διόδια σε τόσο μικρή διαδρομή ΧΩΡΙΣ να υπάρχει δρόμος σοβαρός.
Στο Αιγίνιο, είχε ήδη φορτώσει και φώναζε να μην πληρώσουμε. Ευτυχώς, δεν τα έχουν ακόμα έτοιμα, οπότε γλυτώσαμε τα προβλήματα.
Στα Μάλγαρα τρελάθηκε γιατί ήταν και ακριβά και υπερβολικά κοντά με τα άλλα. Φώναζε να μην πληρώσουμε ξανά, όπως οι άλλοι, δεν είναι πράγματα αυτά, να τα έχουν στη σειρά, είναι παράλογο, δεν μπορεί, θα είναι και παράνομο, κάνουν ό,τι θέλουν, δεν είπαμε να μην υπάρχουν, αλλά όχι και σε αυτή τη μορφή και με αυτές τις τιμές κτλ.
Ελπίζω να κατάλαβαν όλοι, ότι, ένας άσχετος, που πηγαίνει 1 φορά ταξίδι, οπότε, δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει διόδια έφτασε στο απροχώρητο με αυτή την κατάσταση. Πόσο μάλλον κάποιος που κινείται συνεχώς στις Ε.Ο. και είναι αναγκασμένος να πληρώνει τόσο συχνά και σε αυτές τις τιμές.
Ευχαριστώ.
-
Στο Αιγίνιο είναι έτοιμα εδώ και ένα χρόνο, αλλά δε θα λειτουργήσουν.
-
Και επειδή οι εταιρείες έχουν συμβάσεις εκμετάλλευσης στα χέρια τους τα λεφτά θα τα πληρώσουν τελικά είτε
α) οι οδηγοί που θα λάβουν τις κλητεύσεις είτε
β) θα πάει ένας συνολικός λογ/μος στο Κράτος το οποίο θα τα καταβάλει και στην συνέχεια το Κράτος θα φάει 1/2 σύνταξη και 1/2 μισθό και θα ισιώσειΤουλάχιστον ας βάλουν ειδική λωρίδα για τους τσαμπατζήδες ώστε να εξυπηρετούνται γρηγόροτερα αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Επίσης πολλοί Έλληνες που δείχνουν πυγμή μόνο εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει, ας διεκδικήσουν και τα δικαιώματα τους στην Αττική Οδό για χιλιομετρική χρέωση, όταν ακουμπάνε φακελάκι σε γιατρούς, πολεοδομίες, μαύρα για αγορά κατοικιών, σε μαιτρ για τραπεζια ή για ομπρελλες στην παραλία.
Τέλλος να πώ ότι είμαι υπερμαχος του ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
ΥΓ. Φαντάζομαι οι δεν πληρώνω αν τους τύχει κάτι εντός εντός της ΕΟ φωνάζουν το αυτοκίνητο εξυπηρέτησης οδηγών να τους βοηθήσει.
-
Τσαμπατσίδες, τσάμπα μάγκες , όταν δε μπορείς να καταλάβεις το νόημα της κινητοποίησης, το να καταφεύγεις σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είναι εύκολη λύση. Δε πειράζει σε λίγο καιρό όταν θα πληρώνεις θα σου δίνουν το cd του Φλωρινιώτη με το ...'πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα' http://www.youtube.com/watch?v=d7pjIMPw6OE.
Άντε τυχεράκηδες σε λίγο θα πληρώνετε στα διόδια και θα βγάζετε γκόμενα τόσο σπάνιοι και large τυποι θα είστε. -
Εμείς οι large έχουμε, για εσάς τους τσιφούτηδες δεν είμαι σίγουρος
-
Κάτι διάβασα νωρίτερα για επ' αόριστον κατάληψη των σταθμών Λεπτοκαρυάς και Μαλγάρων http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/12/2010_368003
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Κάτι διάβασα νωρίτερα για επ' αόριστον κατάληψη των σταθμών Λεπτοκαρυάς και Μαλγάρων http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/12/2010_368003Ναι επιβεβαιώνω και εγώ , http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231070352 Μπράβο αντε και στα δικα μας
Υ.ΓΦυσικά θα δεχόμαστε το αντίτιμο από αυτούς που θελουν να πληρώνουν ειναι αρκετοί εδω μεσα να αναφερουν το **user-id **μόνον , δε χρειάζεται τίποτε άλλο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τουλάχιστον ας βάλουν ειδική λωρίδα για τους τσαμπατζήδες ώστε να εξυπηρετούνται γρηγόροτερα αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Μα εμεις είμαστε που δεν καθυστερούμε καθόλου πλέον ,ανοίγουμε κατευθειαν τη μπαρα .. :lol:
Επίσης πολλοί Έλληνες που δείχνουν πυγμή μόνο εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει, ας διεκδικήσουν και τα δικαιώματα τους στην Αττική Οδό για χιλιομετρική χρέωση, όταν ακουμπάνε φακελάκι σε γιατρούς, πολεοδομίες, μαύρα για αγορά κατοικιών, σε μαιτρ για τραπεζια ή για ομπρελλες στην παραλία.
Αυτά φίλε μου ειναι μικροαστικές συνηθειες της περασμενης δεκαετιας ,**καιρός να τα κόψεις **, ακου μαιτρ σε τραπεζια ,ομπρελα σε παραλία
Τέλλος να πώ ότι είμαι υπερμαχος του ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτό λέω και γω ,τα περισσότερα διόδια ειναι παρανομα και δεν εχουν τηρησει τους όρους της συμβασης ( Μηχανικός εισαι ,ξέρεις εσυ τι εννοώ μη λεμε τα ίδια) ,το αντιτιμο ειναι αυθαιρετο κτλ κτλ ,τα δικαιωματα λοιπόν του πολίτη που ειναι , μη μιλήσω για τη ληστεια με τα τελη που πληρωνουμε ..
ΥΓ. Φαντάζομαι οι δεν πληρώνω αν τους τύχει κάτι εντός εντός της ΕΟ φωνάζουν το αυτοκίνητο εξυπηρέτησης οδηγών να τους βοηθήσει.
καλα αυτό τωρα ,
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Κάτι διάβασα νωρίτερα για επ' αόριστον κατάληψη των σταθμών Λεπτοκαρυάς και Μαλγάρων http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/12/2010_368003
Ναι επιβεβαιώνω και εγώ , http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231070352 Μπράβο αντε και στα δικα μας
Υ.ΓΦυσικά θα δεχόμαστε το αντίτιμο από αυτούς που θελουν να πληρώνουν ειναι αρκετοί εδω μεσα να αναφερουν το **user-id **μόνον , δε χρειάζεται τίποτε άλλο
αυτοκολλητο 4t στο καπο δεν κανει?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και επειδή οι εταιρείες έχουν συμβάσεις εκμετάλλευσης στα χέρια τους τα λεφτά θα τα πληρώσουν τελικά είτε
β) θα πάει ένας συνολικός λογ/μος στο Κράτος το οποίο θα τα καταβάλει και στην συνέχεια το Κράτος θα φάει 1/2 σύνταξη και 1/2 μισθό και θα ισιώσειΤουλάχιστον ας βάλουν ειδική λωρίδα για τους τσαμπατζήδες ώστε να εξυπηρετούνται γρηγόροτερα αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
αγορι μου τι λες?? Το ποσο που μου αναλογει για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΔΟ και ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥ το πληρωνω καθε εξαμηνο μεσω του συμβολαιου της ασφαλισης, μεσω των τελων κυκλοφοριας! ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΔΟ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΤΕ! Αττικη οδο οταν ειμαι αθηνα επιλεγω και ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ! Φακελακι σε γιατρο θα δωσω διοτι μπροστα στην υγεια μου και της οικογενειας μου και κατ επεκταση των συνανθρωπων μου τα λεφτα δε μετρανε! και ναι και στη πολεοδομια θα δωσω φακελακι γιατι πρεπει καπου να μεινω! Και οχι φυσικα δεν επιλεγω να καθισω σε ομπρελα κ τραπεζια ιδιωτικης εκμεταλευσης! κανω τα μπανια μου στη χαλκιδικη που ειναι free! εσυ πανε στον αστερα με τη χαλια θαλασσα και τα 30ευρω εισοδο! Το αν η χωρα που μενεις και μενουμε ειναι μπουρδ3λο γιατι γενεες ολοκληρες εκλεβαν και κατασπαταλουσαν το δημοσιο χρημα και τωρα που 'μαθαμε' οτι ο χοντρος καλυπτε τις μιζες, και ο γιωργακης βγηκε για να παρει και αυτος μιζες για να οδηγησει την ελλαδα στη χρεωκοπια, αυτο ειναι αλλο καπελο!
Ολοι εχουν ισα δικαιωματα, αρκει να εχουν και ισο εγκεφαλο και να κρινουν ποτε τους κλεβουν κ ποτε οχι! Η κ*λοχωρα δε θα αλλαξει ετσι κ αλλιως! Αυτοι ειμαστε κ εχουμε κανει και τις αρχες του κρατους σαν τα μουτρα μας!
ΥΓ : Ναι ρε! αυτος θα ερθει κ θα πει κ ενα τραγουδι! Τον εχω πληρωσει για να ερθει! Αν δεν ερθει θα κληθει η αστυνομια!
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
αγορι μου τι λες?? Το ποσο που μου αναλογει για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΔΟ και ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥ το πληρωνω καθε εξαμηνο μεσω του συμβολαιου της ασφαλισης, μεσω των τελων κυκλοφοριας! ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΔΟ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΤΕ! Αττικη οδο οταν ειμαι αθηνα επιλεγω και ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ! Φακελακι σε γιατρο θα δωσω διοτι μπροστα στην υγεια μου και της οικογενειας μου και κατ επεκταση των συνανθρωπων μου τα λεφτα δε μετρανε! και ναι και στη πολεοδομια θα δωσω φακελακι γιατι πρεπει καπου να μεινω! Και οχι φυσικα δεν επιλεγω να καθισω σε ομπρελα κ τραπεζια ιδιωτικης εκμεταλευσης! κανω τα μπανια μου στη χαλκιδικη που ειναι free! εσυ πανε στον αστερα με τη χαλια θαλασσα και τα 30ευρω εισοδο! Το αν η χωρα που μενεις και μενουμε ειναι μπουρδ3λο γιατι γενεες ολοκληρες εκλεβαν και κατασπαταλουσαν το δημοσιο χρημα και τωρα που 'μαθαμε' οτι ο χοντρος καλυπτε τις μιζες, και ο γιωργακης βγηκε για να παρει και αυτος μιζες για να οδηγησει την ελλαδα στη χρεωκοπια, αυτο ειναι αλλο καπελο!
Ολοι εχουν ισα δικαιωματα, αρκει να εχουν και ισο εγκεφαλο και να κρινουν ποτε τους κλεβουν κ ποτε οχι! Η κ*λοχωρα δε θα αλλαξει ετσι κ αλλιως! Αυτοι ειμαστε κ εχουμε κανει και τις αρχες του κρατους σαν τα μουτρα μας!
ΥΓ : Ναι ρε! αυτος θα ερθει κ θα πει κ ενα τραγουδι! Τον εχω πληρωσει για να ερθει! Αν δεν ερθει θα κληθει η αστυνομια!
Μην δω κάνα π ύστη να πατάει πάνω στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ του ΠΑΥΛΟΥ, θα τον σκίσω! Κάτω τα χέρια ρε μ υνιά από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥ!
Κάθε εξάμηνο πλερώνει λίγη λίγη με την ασφάλειά του (κι εγώ που μέχρι σήμερα νόμιζα πως αυτό ήταν για αστική ευθύνη, τόσο ήξερα... ), χώρια τα τέλη, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ κανείς να περάσει καν από δίπλα, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ, αυτό ήταν ΤΕΡΜΑ!
Άντε, γιατί τον βρήκατε καλό τον άνθρωπο και τον εκμεταλλεύεστε...
-
Βρε HF, πλζ, δώσε μας ένα παράδειγμα λογαριασμού-κατανάλωσης της Εγνατίας Οδού γιατί δεν καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Βρε HF, πλζ, δώσε μας ένα παράδειγμα λογαριασμού-κατανάλωσης της Εγνατίας Οδού γιατί δεν καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα...ΟΚ, ενδεικτικά μιας και δεν έχω πρόχειρα νούμερα (αύριο από την δουλειά αν έχω χρόνο θα γράψω μερικές καταναλώσεις... ), όσοι από Γιάννενα θα έχουν παρατηρήσει πως ο οδοφωτισμός πριν και μετά τα στέγαστρα των διοδίων (δεν δουλεύουν, απλώς ήταν μέρος της εργολαβίας της ΑΕΓΕΚ εκεί...) το καλοκαίρι είναι σβηστός. Μιλάμε για μερικές δεκάδες λάμπες νατρίου (μερικών εκατοντάδων Watt έκαστη...). Η ετήσια οικονομία για την ΕΟ ΜΟΝΟΝ γι' αυτό το κομμάτι οδοφωτισμού είναι...
90.000€.
Α και το χειμώνα το λειτουργούν, ουσιαστικά τα σβήνουν μόνον όταν έχει καλό καιρό.... Ε, 90Κ μόνον για μερικά φωτάκια οδοφωτισμού... Να αναφέρω τώρα ένα τούνελ σαν την σήραγγα Δρίσκου ή την σήραγγα Μετσόβου (το πέρασμα της Πίνδου) πόσες έχει από δαύτες και πως κάποιες φωτίζουν 365 ημέρες το χρόνο ημέρα νύχτα (οι βαθμίδες ασφαλείας U , που παίρνουν από UPS δηλαδή...).
Μήπως ν' αναφέρω πόσες μπαταρίες έχει ένα από αυτά τα UPS και πως προφανώς δεν είναι... αθάνατες; Μήπως να πούμε για τις ζημιές που υφίστανται τα Η/Μ λόγω του καιρού εκεί πάνω; Ό,τι αντικεραυνική προστασία και να βάλεις, θα τον φας τον κεραυνό κάποια στιγμή...
Ξαναλέω, μ' αυτή την ιστορία χάνεται κάπου το μέτρο. Όποιος δεν γουστάρει την Εγνατία, υπάρχει δρόμος από την Κατάρα, την Καστανιά κλπ κλπ, δεν είναι ανάγκη να πληρώσει κανένα διόδιο.. Να συζητήσουμε είπα και πριν για την ηλιθιότητα των διοδίων της ΠΑΘΕ , ευχαρίστως, αλλά το να απαιτεί κάποιος τέτοιοι δρόμοι να μην έχουν διόδια, είναι γελοίο. Ακόμη και δώρο να μας τους κάνανε (που...δυστυχώς δεν έγινε έτσι! ), θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια για την λειτουργία και συντήρηση κατ' ελάχιστον...
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!