Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ποια 2 να κρατήσω και ποια 2 να πουλήσω?
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Ποια 2 να κρατήσω και ποια 2 να πουλήσω?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 2 / 6
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    36
    103
    172
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      peterpan last edited by

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
      Θα κρατούσα το Cruze και το CC.
      Ικανοποιητικό μεγάλο το Cruze και δεν αξίζει τέτοια απαξίωση το CC.
      Για μια 3μελή οικογένεια για 2ο αυτοκίνητο πόλης το Smart είναι ακαταλληλο λόγω θέσεων ενώ και το 106 παλιό και δαπανηρό. Δυστυχώς απο τα 4 το CC είναι το 'πρόβλημα' και θα έλεγα κάπου να υπάρξει ένας συμβιβασμός.
      Η λογική (και μάλλον και η τσέπη) λέει πουλημα/σκότωμα/απόσυρση τα 3 μικρά και αγορά μ' αυτά τα λεφτά ενός νέου μικρού 4θέσιου αυτόματου και το Cruze για τα ταξίδια. Αλλιώς η αρχική μου πρόταση.

η διαφορά στα τέλη είναι καμιά 550€ το χρόνο...
      αν το δεις σε βάθος 4ετίας, θα έχεις κερδίσει 2.000€ μόνο από τα τέλη...
      βάλε κ τη διαφορά κατανάλωσης εντός πόλης...
      δε συμφέρει 2λιτρο εντός πόλης κ το ξέρουμε... η κατανάλωση χτυπά άνετα τα 10-12 λ/100χλμ... ενώ το σμαρτ 7,5 .

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • T
        travelman last edited by

Εγώ θα κράταγα το κρούζ και το 106. Το 206 είναι όπως είπαν ήδη απλά γκομενοπαγίδα αλλά σε συνδυασμό με γυναίκα/παιδί είναι FAIL. Σε συνδυασμό με το ηλίθιο σύστημα τελών κυκλοφορίας σημαίνει ότι θέλει σουτ. Το σμάρτ όπως επίσης είπαν ήδη κρατάει τιμή οπότε θα φύγει καλύτερα.

Το κρούζ τα κάνει όλα οπότε το κρατάμε για οικογενειακό και το 106 είναι μία χαρά αυτοκίνητο για την πόλη.

• P
          peterpan last edited by

Ο χρήστης 206xs έγραψε:
          Προσπάθησα να το περιγράψω σε λίγες γραμμές και με την αίσθηση πικρίας να βγαίνει... Η 'επίσημη' δικαιολογία ήταν οτι λόγω αλλαγής χαρακτηριστικών της αγοράς αλλά και επειδή έχουν γεμίσει μεταχειρισμένα η νέα γραμμή της διοίκησης απαγορεύει ανταλαγές με αυτοκίνητα από 2000 κεκ και πάνω ή άνω της 5ετίας... Θα μου πεις δεν το ξέραν αυτό 2 μήνες πριν κατά την παραγγελία μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση φταίω που δεν πήρα γραπτά τη δέσμευση τους για την ανταλαγή και έτσι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μετά όταν υπαναχώρησαν. Έχω μια προσφορά τώρα για το 206 στα 5500 χιλιάρικα...

φίλε δώσε το να τελειώνεις...
          σκέψου πως αν δεν το πουλήσεις τώρα, σε 1 μήνα θα δώσεις κ 600€ για τέλη...
          δηλαδή αν το δώσεις τώρα, θα είναι σαν να έχεις πάρει 6.100€ ...
          σκέψου να πληρώσεις τέλη, και να το πουλήσεις 5.500€ το μάιο... Και αργότερα θα έχεις τα λεφτά, και θα έχεις βγάλει 5.500€-600€=4.900€ .

Κατά τη γνώμη μου, κακώς που το ζητούσες 14.000€ ... έχασες πολύτιμο χρόνο... Αν το έβαζες καμιά 9.500€, θα έπιανες κ τα 8.500€ με παζάρι πριν κανένα χρόνο ίσως... Φέτος η αγορά κάθισε πολύ... Και θα καθίσει ακόμα περισσότερο... Επίσης σκέψου ότι από πέρυσι πλήρωσες τέλη, ασφάλειες, κτλ (μάνι μάνι καμιά 1.500€) για κάτι που ουσιαστικά δεν το χρειάζεσαι...

• A
            adis4gr last edited by

1. το 106 αποτι καταλαβαινω ακομα χρειαζεται λογω μητερας σου, αρα πως θα το δωσεις?
            2. το ποσο για να αποπληρωσεις το κρουζ ποσο ειναι?

το σμαρτ ειναι σιγουρο αυτο που μπορει να δοθει γρηγοροτερα απο ολα τα αμαξια...το κρουζ ειναι το καινουριο οποτε δε δινεται! το 206 ηταν ειδικη επιλογη απο τοτε που το πηρες και αμφιβαλλω αν θα μπορεσεις να το δωσεις ποτε σε καλυτερα λεφτα απο αυτα που αναφερεις...η αγορα παντως εχει μπολικη λοξα, οποτε ισως βρεθει καποιος να το παρει...

ολα εξαρτωνται απο το τι οικονομικο βαρος μπορεις να σηκωσεις για να τελειωσεις τη πληρωμη του κρουζ! μπορεις να τα βγαλεις περα χωρις να δωσεις κανενα? η μπαινεις μεσα χοντρα? δε ξερω τι γινεται με τις παραδοσεις πινακιδων πχ για το 206 και τι πρεπει να πληρωσεις μετα αν θες να το ξανακυκλοφορησεις...

θα πρεπει παντως να γινεις λιγο πιο πρακτικος στις αγορες σου αν κρινω απο 206 και κρουζ χωρις παρεξηγηση,για καλο το λεω

• S
              stormold last edited by

Το πρώτο που δεν θα έδινα θα ήταν το 206CC.
              Εφόσον δεν θα μου είχε βγάλει κάτι, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να το πουλήσω ούτε να το 'σκοτώσω'.
              Θα το κράταγα για τα 'γούστα μου και τα κέφια μου και μια ζωή την έχουμε' και για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά και να το ευχαριστιέμαι καθημερινά.

Θα κράταγα το smart για την γυναίκα το οποίο θα το αναλάμβανε πλήρως (έξοδα, κόστη κλπ...)

Και θα κράταγα το οικογενειακό Cruze για τα ταξίδια κλπ...

Θα έβγαζα αγγελία το 106 να φύγει...

Τα παραπάνω αν είχαμε ως οικογένεια τα φράγκα για τα έξοδα.

Αν δεν υπήρχαν τα φράγκα τότε:

1. Κρατώ πάλι το 206CC... για μένα...
              2. Κρατώ Cruze για εκείνη (παιδιά, σκυλιά, σούπερ μάρκετ κλπ...) + ταξίδια . Άλλωστε ένα Chevrolet είναι. Ας χρησιμοποιηθεί και στην πόλη.
              3. Πουλώ 106 & smart... που θα φύγουν σχετικά εύκολα.

Αυτά θα έκανα εγώ.

• 2
                206xs last edited by

Και εγώ προσανατολίζομαι για να το δώσω το 206 αν δεν υπαναχωρήσει τελευταία στιγμή ο ενδιαφερόμενος. όσο για την τιμή πιστεύω οτι ήμουν λογικός ξεκίνησα με 13-14 το καλοκαίρι του 2009 που ήταν στο 50% της αξίας του αυτοκινήτου και σε περίοδο που γενικά αυτά τα αυτοκίνητα ζητιούνται περισσότερο άλλωστε πριν τη κρίση (αλλα και πριν κάνω παιδί μου το είχαν ζητήσει τόσο και δεν το έδωσα τότε). Μετά την Ιστορία με την ανταλαγή το ξεκίνησα απο Σεπτέμβρη στα 11 (αν το παίρναν 9500 ανταλαγή βάζοντας και ένα κέρδος κάπου εκεί θα το πούλαγαν όχι?) απο Νοέμβρη και μετά το είχα ρίξει στα 9900 συζητήσιμη με σκοπό να κατέβω ως τα 8.5-9 αν βρεθεί σοβαρός αγοραστής όταν ο άλλος όμως σου λεει για την τιμή χωρίς να δει το αμάξι τι να συζητήσεις τους έλεγα ελάτε να δείτε το αυτοκίνητο απο κοντά και την τιμή τη συζητάμε : μόνο δύο εμφανίστηκαν ο ένας με ακάλυπτη επιταγή ... και ο άλλος δεν μπόρεσε να βγάλει δάνειο απο την τράπεζα. Και οι δύο όταν είδαν το αυτοκίνητο είπαν οτι τα 10 λίγα είναι... γιατί είναι άψογο και δεν το παζάρεψαν περεταίρω. Οι άλλοι απο το τηλέφωνο λέγαν διάφορα αλλά τι να κάνα να έπεφτα απο το τηλέφωνο ? Τους ξεκαθάριζα οτι η τιμή συζητιέται εφόσον ενδιαφέρεστε σοβαρά = δλδ δείτε το αυτοκίνητο το ελέγξετε αν θέλετε και κάνετε μια αντιπρόταση. Νομίζω απλώς οτι έπεσα σε λάθος εποχή λόγω κρίσης τελών κυκλοφορίας για μεγάλα, κάθετη αύξηση της βενζίνης και την ατυχία να με αδειάσει ο έμπορος τίποτα άλλο. Τώρα αν με το καλό φύγει το 206 θα δω τι θα κάνω με τα άλλα δυο. Το πιθανότερο είναι να διώχνω το 106 λόγω κόστους συντήρησης γιατί θέλει σέρβις κάθε 6μηνο. Και εγώ αρχικά και με βάσει το συναίσθημα και την οδηγική ευχαρίστηση έλεγα να κρατήσω κρουζ και 206 (που με το μπλοκέ έχει γίνει ΑΜΑΞΙ) αλλά από την άλλη με μηνιαίο εισόδημα 1200 εγώ και 900 η γυναίκα = 2100 το μήνα είναι μάλλον χαζομάρα να ζούμε για τα αμάξια γιατί με αυτό το συνδυασμό θα θέλαμε ετησίως ένα κονδύλι της τάξης των 6250 το χρόνο (ασφάλεια,σήμα, βενζίνες δλδ 3/14) πριν τη κρίση με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 4300 ίσως να ήταν αλλιώς...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • 2
                  206xs last edited by

Ο χρήστης adis4gr έγραψε:

1. το 106 αποτι καταλαβαινω ακομα χρειαζεται λογω μητερας σου, αρα πως θα το δωσεις?
                    σκέφτομαι οτι θα μπορούσε να μοιράζεται με τη γυναίκα μου το αμάξι το καλοκαίρι. Το 106 ο μόνος λόγος για να δωθεί είναι οτι χρησιμοποιείται 2 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό το τρώει ο ήλιος...
                  2. το ποσο για να αποπληρωσεις το κρουζ ποσο ειναι?
                    7500 ευρώ.

θα πρεπει παντως να γινεις λιγο πιο πρακτικος στις αγορες σου αν κρινω απο 206 και κρουζ χωρις παρεξηγηση,για καλο το λεω

Για το 206 να το δεχτώ αν και όταν το αγόρασα το 2004 δεν είχα καν γνωρίσει τη νυν σύζυγο μου αλλά το Κρουζ γιατί το λες? Δηλαδή εσυ αν ήθελες ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με προϋπολογισμό μέχρι 20.000 ευρώ τι θα αγόραζες? Εγώ πέρυσι έβλεπα 2 επιλογές Κρουζ και Οκτάβια. Προτίμησα το Κρουζ γιατί μου άρεσε αισθητικά ήταν φτηνότερο πιο πλήρες εξοπλισμένο και πιστεύω η ατμόσφαιρα είναι φτηνότερη στη συντήρηση από το τούρμπο. Το Οκτάβια είχε συν επιδόσεις (λόγω τούρμπο) και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • J
                    jlian last edited by

Το smart που έχεις σε τι κατάσταση είναι; Αν σκέφτεσαι να το πουλήσεις πιθανόν να ενδιαφέρομαι. Στείλε μου pm αν θέλεις με λεπτομέρειες. thx

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • scotch
                      scotch last edited by

Εγώ μάλλον θα κρατούσα το cruze, θα έδινα όσο όσο το cc για να μη με γονατίζουν τα τέλη κάθε χρόνο (με βαριά καρδιά σίγουρα), και θα προσπαθούσα να πιάσω ό,τι καλύτερο από τ' άλλα δύο (ιδιαίτερα από το smart). Με τα χρήματα που θα έπαιρνα από αυτά θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο μικρό τετράπορτο πόλης (π.χ. 107) για να χωράει την οικογένεια στις κοντινές και εντός πόλεως μετακινήσεις.

• D
                        dstou last edited by

Ωραία, τρεις πωλήσεις για μία νέα αγορά.

• T
                          toxotis last edited by

καταρχας εννοειται οτι τα αυτοκινητα τα πουλας σε ιδιωτη και οχι μαντραδες για ενα κομματι ψωμι. Απο εκει και περα το 206 μας αποχαιρετα, το κρουζ το κραταμε και ειμαστε μεταξυ 106 κ σμαρτ. Θα κραταγα smart αλλα σκεψου αφενος οτιεχεις παιδι και οτι το smart θα πουληθει γρηγορα και θα πιασει και μια καλη τιμη.
                          Το 106 θα σου δωσει ενα + σε χωρους και οικονομια αλλα απο εκει και περα το κρατας και το παντρευεσαι η μετα το πουλας € 100.
                          Εγω λεω κρουζ και 106 ή σμαρτ λαμβανοντα υποψη τις ανωθεν προποθεσεις, η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.

• W
                            wannabe last edited by

το 206 αν μου το χάριζες δεν θα το έπαιρνα. no offence, καθώς το αγγούρι που μας χαρίζουν απλόχερα οι κυβερνώντες είναι κοινό.
                            θα έδινα 106, θα κατέθετα πινακίδες απο 206 και θα συνέχιζα ως έχει. φοβάμαι οτι περισσότερα θα αξίζει το 206 σαν ανταλλακτικά παρά ολόκληρο. δεν ξέρω πόσα λίγα βαστάει η καρδιά σου να το σκοτώσεις.
                            μέχρι τη τιμή σου έχουν προσφέρει?

• N
                              n-k-9 last edited by

Δίωξε το smart που είναι αρκετά εμπορικό, κράτα το 106 και το cruze και κάνε κανά σταυρό μπας και δώσεις το 206 (είμαι ομοιοπαθής με το megane cc). Διαφορετικά, κατέθεσε πινακίδες μέχρι να βρεις αγοραστή. Ξέχνα τους συναισθηματισμούς και σκέψου ορθολογιστικά γιατί οι καιροί είναι χαλεποί. Με τους συναισθηματισμούς και την τελικά ηλίθια λογική 'να μην το δώσω τσάμπα' την πάτησα και ξέμεινα με το megane. Προσαρμόσου στους υπάρχοντες ρυθμούς της αγοράς. Είναι και δίλιτρο το άτιμο το 206 (=600€ τουλάχιστον πλέον κάθε Χριστούγεννα)...

• scotch
                                scotch last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
                                Ωραία, τρεις πωλήσεις για μία νέα αγορά.

Έχοντας τέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα τρία δεν τον καλύπτουν αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε δύο, δε βλέπω άλλη λύση.

• Το 206 δεν έχει καμία πρακτική αξία, στοιχίζοντας ταυτόχρονα πολλά.
                                • Το 106 είναι ένα παλιό αυτοκίνητο στο οποίο προσωπικά δε θα έβαζα την οικογένειά μου (εκτός κι αν η οικονομική μου κατάσταση δε μου επέτρεπε να το αντικαταστήσω με κάτι πιο σύγχρονο/πιο ασφαλές)
                                • Το smart δε νομίζω ότι εξυπηρετεί ως δεύτερο αυτοκίνητο μια 4μελή οικογένεια. Γι αυτό θα το έδινα και θα έπαιρνα με τα ίδια χρήματα ένα καλά διατηρημένο μικρό με 5 πόρτες.
                                • R
                                  red_monster last edited by

Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
                                  (είμαι ομοιοπαθής με το megane cc).

ξέρεις φαντάζομαι τι θησαυρό έχεις στα χέρια σου...

• N
                                    n-k-9 last edited by

Ο χρήστης red_monster έγραψε:

(είμαι ομοιοπαθής με το megane cc).

ξέρεις φαντάζομαι τι θησαυρό έχεις στα χέρια σου...

Μην παίζεις με τον πόνο μου...

• H
                                      highfidelity last edited by

Το οικογενειακό εισόδημα είναι πολύ μικρό για να αντέχει 4 αυτοκίνητα.
                                      -Πώληση άμεση του 206 για να φύγει το βάρος των τελών.
                                      -Πώληση του Smart γιατί πωλείται ευκολα και γρήγορα σχετικά για να ξεχρεώσεις.
                                      -Το Cruze στην γυναίκα λόγω αυτομάτου.
                                      -Το 106 σε σένα. Καλύτερα θα ήταν να πουληθεί κι αυτό βέβαια, αλλά τα 1000€ που θα πάρεις κι αν, δεν θα σε σώσουν. Οπότε το κρατάς για να έχεις ένα μέσο να κινείσαι, μέχρι να συνέλθεις λίγο οικονομικά και να δεις πώς θα πάνε τα πράγματα.

ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ν' αγοραστεί καινούριο αυτοκίνητο μόνο και μόνο γιατί ήρθε ένα παιδάκι, σε χαλεπούς καιρούς. Θα μπορούσε εύκολα να βολευτεί η κατάσταση με τα υπάρχοντα , πχ το 106 είναι μια χαρά, ενώ και το 206 ακόμη, χωράει καθισματάκι πίσω.

Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο στα οικονομικά κανενός, απλώς μου φαίνονται πολύ λίγα τα χρήματα που παίρνετε, για να ανοίγεστε τόσο οικονομικά σε τέτοιους καιρούς... Αν ήμουν στην θέση σου, δεν θ' αγόραζα το Cruze καν και θα πωλούσα το Smart. Θα είχα τα δύο Peugeot. Το 106 έχει απαξιωθεί πλήρως λόγω ηλικίας και το 206 λόγω τελών. Έτσι θα έμενες σε πάγια έξοδα ετησίως για τέλη-ασφάλειες, γύρω στα 1500€ που άνετα τα αντέχεις.

Μόλις μεγάλωνε το μικρό, θα έψαχνα για άλλο αμάξι, αλλά τουλάχιστον τότε θα είχε κοπάσει κάπως η μπόρα του ΔΝΤ και θα γνώριζες τι σε περιμένει....

• R
                                        red_monster last edited by

Ο χρήστης 206xs έγραψε:
                                        Και εγώ προσανατολίζομαι για να το δώσω το 206 αν δεν υπαναχωρήσει τελευταία στιγμή ο ενδιαφερόμενος. όσο για την τιμή πιστεύω οτι ήμουν λογικός ξεκίνησα με 13-14 το καλοκαίρι του 2009 που ήταν στο 50% της αξίας του αυτοκινήτου και σε περίοδο που γενικά αυτά τα αυτοκίνητα ζητιούνται περισσότερο άλλωστε πριν τη κρίση (αλλα και πριν κάνω παιδί μου το είχαν ζητήσει τόσο και δεν το έδωσα τότε). Μετά την Ιστορία με την ανταλαγή το ξεκίνησα απο Σεπτέμβρη στα 11 (αν το παίρναν 9500 ανταλαγή βάζοντας και ένα κέρδος κάπου εκεί θα το πούλαγαν όχι?) απο Νοέμβρη και μετά το είχα ρίξει στα 9900 συζητήσιμη με σκοπό να κατέβω ως τα 8.5-9 αν βρεθεί σοβαρός αγοραστής όταν ο άλλος όμως σου λεει για την τιμή χωρίς να δει το αμάξι τι να συζητήσεις τους έλεγα ελάτε να δείτε το αυτοκίνητο απο κοντά και την τιμή τη συζητάμε : μόνο δύο εμφανίστηκαν ο ένας με ακάλυπτη επιταγή ... και ο άλλος δεν μπόρεσε να βγάλει δάνειο απο την τράπεζα. Και οι δύο όταν είδαν το αυτοκίνητο είπαν οτι τα 10 λίγα είναι... γιατί είναι άψογο και δεν το παζάρεψαν περεταίρω. Οι άλλοι απο το τηλέφωνο λέγαν διάφορα αλλά τι να κάνα να έπεφτα απο το τηλέφωνο ? Τους ξεκαθάριζα οτι η τιμή συζητιέται εφόσον ενδιαφέρεστε σοβαρά = δλδ δείτε το αυτοκίνητο το ελέγξετε αν θέλετε και κάνετε μια αντιπρόταση. Νομίζω απλώς οτι έπεσα σε λάθος εποχή λόγω κρίσης τελών κυκλοφορίας για μεγάλα, κάθετη αύξηση της βενζίνης και την ατυχία να με αδειάσει ο έμπορος τίποτα άλλο. Τώρα αν με το καλό φύγει το 206 θα δω τι θα κάνω με τα άλλα δυο. Το πιθανότερο είναι να διώχνω το 106 λόγω κόστους συντήρησης γιατί θέλει σέρβις κάθε 6μηνο. Και εγώ αρχικά και με βάσει το συναίσθημα και την οδηγική ευχαρίστηση έλεγα να κρατήσω κρουζ και 206 (που με το μπλοκέ έχει γίνει ΑΜΑΞΙ) αλλά από την άλλη με μηνιαίο εισόδημα 1200 εγώ και 900 η γυναίκα = 2100 το μήνα είναι μάλλον χαζομάρα να ζούμε για τα αμάξια γιατί με αυτό το συνδυασμό θα θέλαμε ετησίως ένα κονδύλι της τάξης των 6250 το χρόνο (ασφάλεια,σήμα, βενζίνες δλδ 3/14) πριν τη κρίση με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 4300 ίσως να ήταν αλλιώς...

συγγνώμη κιόλας... αλλά με 2000 μηνιαίο εισόδημα ήθελες και 4το αυτοκίντητο και μάλιστα καινούργιο??
                                        και σκέφτεσαι να κάνεις και 2τερο παιδί?
                                        στη θεση σου θα τα πούλαγα όλα και θα κυκλοφορούσα εναλαξ με την γυναίκα μου με το κρουζ και ένα παπί...
                                        σκληρό αλλά πραγματικό...

• N
                                          n-k-9 last edited by

[quote='HighFidelity']Το οικογενειακό εισόδημα είναι πολύ μικρό για να αντέχει 4 αυτοκίνητα.

Βασική παρατήρηση...

ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ν' αγοραστεί καινούριο αυτοκίνητο μόνο και μόνο γιατί ήρθε ένα παιδάκι, σε χαλεπούς καιρούς. Θα μπορούσε εύκολα να βολευτεί η κατάσταση με τα υπάρχοντα , πχ το 106 είναι μια χαρά, ενώ και το 206 ακόμη, χωράει καθισματάκι πίσω.

Κάτι μου θυμίζει αυτό (megane cc+agila)!!! Μην τρελαίνεστε οι χαζομπαμπάδες, ειδικά εάν κινείστε κατά βάση εντός αστικών κέντρων! Περισσότερο δικαιολογία είναι για την αλλαγή αυτοκινήτου η έλευση ενός παιδιού, παρά επιβεβλημένη ανάγκη. Τονίζω ότι αναφέρομαι σε ανθρώπους που κάνουν λίγα μεγάλα ταξίδια...

Πάντως είναι σημαντικός ο λόγος της πώλησης ενός αυτοκινήτου.

• Αν πουλάς μόνο και μόνο για να πάρεις άλλο και να κάνεις την κ***α σου (όπως ο ομιλών πριν λίγο καιρό), κάτσε στα αυγά σου και κράτα το αυτοκίνητό σου μέχρι να περάσει το Δ.Ν.Τ. και τότε πέτα το (επίσης όπως ο ομιλών). Σίγουρα, τα αυξημένα κόστη π.χ. του 206 για μια 5ετία ακόμα, θα είναι λιγότερα από το 20αρικο του cruze, το οποίο cruze (και γενικότερα τα περισσότερα κοινά αυτοκίνητα) ούτως ή άλλως θα έχει απαξιωθεί σε αυτήν την 5ετία.
                                          • Αν πουλάς γιατί χρειάζεσαι το χρήμα (π.χ. εξόφληση cruze) τότε πουλάς το 206 αποδεχόμενος ότι τον πάτο στην τιμή του αυτοκινήτου σου τον ορίζει το μνημόνιο...
                                          • E
                                            efthymis last edited by

Φιλε μου δυστυχως τα αυτοκινητα που αγαπαμε περισσοτερο φαινονται 'αχρηστα' η 'περιττα' στην πρωτη στραβη...

Οπως τα περιγραφεις, αν πουλησεις το 206 και το σμαρτ θα αποταμιευσεις ενα σημαντικο ποσο (~10-11Κ) με το οποιο μπορεις ειτε να βγαλεις αρκετο απο το χρεος σου για το κρουζ, και να χρησιμοποιησεις τα αλλα 2 οπως περιγραφει ο HF απο πανω ή
                                            να παρεις ενα μικρο μεταχειρισμενο για τη συζυγο (πχ aygo -οικονομικοτατο, περισσοτερο απο αυτα που εχεις- κι ας μην ειναι αυτοματο, παραχωρησεις πρεπει να γινουν απο ολους ).

Το 106 καταλαβαινεις οτι αν το δωσεις δε θα εχεις καποιο ουσιαστικο κερδος, θα ειναι απλα για να φυγει και να απαλλαγεις απο τα εξοδα του, οποτε καν'το οταν θα εισαι σιγουρος οτι δε σου χρειαζεται

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 2 / 6
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ