-
Για ξενοδοχεία θα κοιτάξω και θα σου πω, μιας και είμαι Αγγλία και πάω συχνά Λονδίνο. Αν ψάχνεις πάντως, κοίτα ξενοδοχεία που είναι στο κέντρο, δηλαδή στη ζώνη 1 του Λονδρέζικου μετρό ( aka underground, δες εδώ http://mappery.com/map-of/London-Underground-Tube-Map-2). Συμφέρει να βγάλεις day ticket για τη γραμμή 1 που είναι τα περισσότερα αξιοθέατα.
Να ξέρεις πως, η ζωή στην Αγγλία δεν είναι πιο ακριβή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, απλώς στις **συγκοινωνίες **και τα **αξιοθέατα **(μουσεία'αρκετά είναι free', θέατρα, κτλ) πιάνουν κώλο. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, ίσα ίσα είναι πολύ όμορφα, αλλά αφού ψάχνεις από τώρα, ψάχνε και προσφορές (οικογενειακά, κτλ).
Ψάξε σε ένα βιβλιοπωλείο για ταξιδιωτικό βιβλιαράκι του Λονδίνου, με 15-20 έουρος θα βρεις, που θα περιέχει αξιοθέατα, ετσιατόρια-μπαρ, καταστήματα, ξενοδοχεία, χάρτη Λονδίνου και μετρό, συγκοινωνίες και άλλα.
Ό,τι άλλο θέλεις, ρώτα.
ΥΓ: Αξιοθέατα -London Bridge/Τοwer Bridge, Μπάκινχαμ Πάλας (κατά τις 11 γίνετε αλλαγή φρουράς, εντυπωσιακό), Βig Ben/Kοινοβούλιο, απέναντι στο London Eye, στο Aquarium, βόλτα στον Τάμεση (κάνε μονή διαδρομή ώστε να σας αφήσει στο Tower Bridge, Καθεδρικός του Αγίου Παύλου, έχει άπειρα Μουσεία (φυσικής ιστορίας, τεχνών, Μαντάμ Τυσώ, κτλ), άπειρα πάρκα, και άλλα.
edit: Ξέχασα να αναφέρω το Βρεττανικό Μουσείο
-
Noμίζω ότι ΟΛΑ τα μουσεία στο λονδίνο, εκτός από κάποιες προσωρινές εκθέσεις είναι τσάμπα
-
Όχι, σε μερικά πληρώνεις, δε θυμάμαι ποιά είναι ή αν ενδιαφέρουν τον φίλο μας, στην προκειμένη
-
Μουσείο Επιστημών και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Kensington
Και μετά από το overdose μουσείων, Victoria & Albert Hall + βόλτα στο Hyde Park. -
Να πάει επίσης αν είναι εκεί Κυριακή πρωί στο Notting Hill και να περάσει μια βόλτα από το West End
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Κανένα καλό και σχετικά φτηνό ξενοδοχείο στο Λονδίνο ξέρουμε ;
Θα πάω με τα γυναικόπαιδα τον Μάρτιο και αρχίζω να ψάχνω από τώρα. Με ενδιαφέρει να είναι σχετικά κοντά στο κέντρο ή κοντά σε σταθμό μετρό έτσι ώστε να μην μας φάνε οι δρόμοι κάθε μέρα για τα αξιοθέατα.
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτηΟταν ειχα παει πριν απο 5+ χρονια ειχα πληρωσει περι τα 100€/μερα για μια τρισαθλια πανσιον,επειδη ηταν Λονδινο και κοντα στο μετρό.Δεν ξερω εαν εχει βελτιωθει η κατασταση.Οπωσδηποτε το βιβλιαρακι με το μετρο και τα αξιοθεατα που σου ειπαν γιατι χωρις αυτο δεν θα μπορεις να οργανωσεις αποτελεσματικα τις εξορμησεις.Και να πας να δεις το Βρετανικο αρχαιολογικο μουσειο (που ειναι και τα μαρμαρα μας),ειδικα το τμημα της Αιγυπτου ειναι πολυ εντυπωσιακο.
Το φαγητο στην Αγγλια ειναι χαλια αν δεν ξερεις που να πας και ακριβο σε καθε περιπτωση. -
fish + chips
θέλω και γωωωωωωωωωω
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το φαγητο στην Αγγλια ειναι χαλια αν δεν ξερεις που να πας και ακριβο σε καθε περιπτωση.Αυτό ίσχυε καααααααποτε.
Πλέον στο Λονδίνο βρίσκεις άπειρα εστιατόρια κάθε τύπου, είδους, μεγέθους, ποιότητας, τιμής, κουζίνας κ.ο.κ.
Αν δεν καταφέρεις να φας καλά στο Λονδίνο, something's wrong with you -
Ξενοδοχείο και Χάρτης Underground για Λονδίνο ( όπως έστειλε και ο Dodger). Αναλόγως των ημερών, οι τιμές αλλάζουν απο 80-106 €. Κράτηση 20-30 ημέρες νωρίτερα, συνήθως εξασφαλίζει έκπτωση.
Για πολύ φτηνότερα, αλλά 14 χλμ απο το κέντρο (εξυπηρετείται όμως απο μετρό, σε 20 λεπτά είσαι κέντρο) υπάρχει και αυτό το ξενοδοχείο με 60€ τα 3 άτομα (στο οποίο έχουμε μείνει και 4, τα 2 παιδιά Δημοτικού ). Για τιμές-κράτηση ισχύουν όπως και για το πρώτο ξενοδοχείο.
Εχω μείνει και στα 2 (το 2000 και το 2003) και ήμουν ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Όχι, σε μερικά πληρώνεις, δε θυμάμαι ποιά είναι ή αν ενδιαφέρουν τον φίλο μας, στην προκειμένηH National gallery ειναι τσαμπα
Η Τate gallery(η μονιμη συλλογη) , Tate Britain,
National gallery/National Portait gallery επισης
To British Museum, με τα καλα κομματια που λειπουν απο τα αετωματα και μετωπες, +δωρο η πετρα της Ροζεττας τσαμπα
Το Science Museum τσαμπα
Το Natural History museum τσαμπα και οχι μονο, να πας στην πτερυγα του Δαρβινου ανεβαινεις με ανσανσερακι σου δινουν μια καρτουλα και καθως κατεβαινεις την ραμπα-μουσειο μπορεις να αποθηκευσεις πληροφοριες (στην καρτα)απο τον αγαπημενο σου τομεα (εγω αποθηκευσα απο τις μελισσες ) παιζεις διαδραστικα παιχνιδια γνωσης και βλεπεις τους εργαστηριακους χωρους αποθηκευσης , πραγματικη κιβωτος, ολης της χλωριδας και πανιδας του πλανητη (σχεδον)αν εισαι τυχερος θα πετυχεις και κανενα βιολογο να απαντα ερωτησεις σε παιδακια, πισω απο την βιτρινα που χωριζει το γραφειο του απο τους επισκεπτες!
To Victoria and Albert museum(διπλα), τσαμπα, εχουν και καταπληκτικο αιθριο με λιμνουλα, αποικιοκρατικης φυσης μουσειο βεβαια.
To Imperial War museum φυσικα τσαμπα...Μου φαινεται οτι ακομα και η ιδιωτικη συλλογη της Saatchi gallery ειναι επισης τσαμπα, αλλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια. Στο μοναδικο μουσειο που πληρωνεις ειναι το Design Museum αλλα ειναι μια τριοροφη πολυκατοικια, μαλλον αυστηρα για αρχιτεκτονες.
Αλλα μουσεια δεν θυμαμαι, αλλα αυτα που ειναι must με σειρα προτεραιοτητας
α)Νational gallery (εχει εκπληκτικους πινακες, και δεν ειναι ανυποφορα μεγαλο)
β)Science και Νatural History μοναδικα στο ειδος τους
γ)Τate Modern η πιο πετυχημενη μεταμορφωση εργοστασιου σε μουσειο στον κοσμο, και εξτρα η βολτα στην νοτια οχθη του ποταμου και το περασμα απο τη milenium bridge στον Αγ. Παυλο απεναντι στο City.An πηγαινες καλοκαιρι θα επρεπε να πας οπωσδηποτε στα Kew Gardens, πληρωνεις μεν αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ αυτο που θα δεις εκει.Το χειμωνα ειναι λιγο πιο μιζερα αφου τα περισσοτερα εξωτικα λουλουδια (και εχουν απειρα οι πουστιδες) ειναι ακομα σπορια.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
γ)Τate Modern η πιο πετυχημενη μεταμορφωση εργοστασιου σε μουσειο στον κοσμο, και εξτρα η βολτα στην νοτια οχθη του ποταμου και το περασμα απο τη milenium bridge στον Αγ. Παυλο απεναντι στο City.
εκπληκτικό μουσείο, και μιας και αναφέρθηκε η γέφυρα, να πούμε ότι η πρώτη κατασκευή ήταν αρχιτεκτονική αποτυχία
http://en.wikipedia.org/wiki/Millennium ... 8London%29
πριν περάσει απέναντι να αράξει και στην Pub για ένα καφέ με θέα τον st Paul
-
Και το Μαντάμ Τυσώ, μουσείο θεωρείται
-
μάλλον η εξαίρεση όσον αφορά την πληρωμή απ όσο βλέπεις
-
ημουν 2 χρόνια αγγλία κ δε πήγα ούτε σ'ένα μουσείο
-
Παίδες για τα αξιοθέατα πάνω κάτω ξέρω που να πάω, για ξενοδοχεία ρωτάω κυρίως
Εννοείται πως θα αγοράσω οδηγό (πάντα το κάνω)
Σας ευχαριστώ πάντως -
Έχουμε να προτείνουμε κάτι για φαί στα Γιάννενα;
Μπορεί να φύγω σε μισή-μια ώρα και να μη προλάβω την απάντηση, αλλά ας υπάρχει για αρχείο.
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχουμε να προτείνουμε κάτι για φαί στα Γιάννενα;Μπορεί να φύγω σε μισή-μια ώρα και να μη προλάβω την απάντηση, αλλά ας υπάρχει για αρχείο.
Οπουδήποτε εκτός από την παραλία.
-
Είναι ένας τυπάς που σερβίρει κοντοσούβλι σε λαδόκολα, κοντά στο δημαρχείο, αλλά απλά ξέρω να πάω από μνήμης, και μετράει,
Είναι γνωστός, φαντάζομαι με αυτά τα data θα τον βρείς
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχουμε να προτείνουμε κάτι για φαί στα Γιάννενα;
Μπορεί να φύγω σε μισή-μια ώρα και να μη προλάβω την απάντηση, αλλά ας υπάρχει για αρχείο.
Οπουδήποτε εκτός από την παραλία.
Αν εννοείς την μεριά της παραλίας που είναι τα Flocafe, έχεις δίκιο.
Έφαγα στο Ευ Κουζήν, το οποίο εντόπισα κατά τύχη. Παραλιακό είναι κ αυτό, αλλά δεν ξέρω πως λέγεται εκείνο το κομμάτι (πάντως είναι μετά το κάστρο). Πολύ ωραίο περιβάλλον, ωραίο φαγητό, κάπως πιο 'γκουρμέ', δεν είχε μπριζόλες και σουβλάκια (εσπεσιάλ το μανούρι με σύκα, σουσάμι και μπαλσάμικο), σχετικά τσιμπημένες τιμές.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ