-
ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ CONCEPT C NA ΒΓΕΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?
-
Δεν μου αρέσει, ιδιαίτερα εμπρός.
Αν τώρα ακολουθηθεί η τιμολογιακή πολιτική των απλών Γκόλφ, τότε βλέπω όσο κάνει το 1.600 (αν βγει) να κάνει το 307CC των δύο λίτρων με τους 180 ίππους. -
Ξαναδιαβάζοντας αυτό το θέμα, σκέφτηκα να τοποθετηθώ. Θα ήθελα να πω τα εξής:
Πρώτα απ'όλα, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι όσες εταιρείες υπάρχουν σήμερα, αυτές θα μείνουν για πολύ καιρό, και νέα ονόματα δύσκολα θα μπουν στην αγορά, καθώς η αγορά αυτοκινήτου είναι πλέον σχεδόν αγορά ειδών πρώτης ανάγκης (commodity market), με μικρό περιθώριο κέρδους και με ένα μεγάλο μέρος των αγοραστών να θεωρεί πως τα αυτοκίνητα είναι όλα ίδια.
Από την άλλη όμως, η αγορά αυτοκινήτου έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει λ.χ. με το σιτάρι ή με τις κολώνες χυμού πορτοκαλιού ή με το πετρέλαιο, εξακολουθεί κάθε φίρμα να έχει τη δική της ταυτότητα, η οποία ανταποκρίνεται σε κάτι που ξεκίνησε 20, 30, 40, 100 χρόνια πριν.
Αυτή η εικόνα δημιουργεί συγκεκριμένες προσδοκίες και, όσο υπάρχουν 'παλιοί' στο χώρο του αυτοκινήτου, θα διαιωνίζεται.
Για παράδειγμα, η VW μέχρι την εποχή του Golf ήταν μια εταιρεία που δεν έδινε ιδιαίτερες τεχνολογικές καινοτομίες ή κορυφαία οδική συμπεριφορά, αλλά έφτιαχνε φθηνά, αξιόπιστα, γερά και οικονομικά αυτοκίνητα, τα οποία λόγω αυτών των χαρακτηριστικών τους έδιναν ένα αίσθημα ελευθερίας και ξενοιασιάς στους ιδιοκτήτες τους. Έτσι, απέκτησε ένα συγκεκριμένο, αφοσιωμένο κοινό.
Η Fiat έβγαζε μέχρι το 1972 προσιτά αυτοκίνητα με σχετικά υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση, εξαιρετική συμπεριφορά, αρκετά από αυτά ήταν καλοφτιαγμένα, ενώ στα μικρά απλώς δεν τη χτύπαγες. Είχε και το 128, που έθεσε κυριολεκτικά τα πρότυπα για τα σημερινά μικρομεσαία. Αλλά, βέβαια, η ταραγμένη δεκαετία του '70 έπληξε την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων αυτών. Ωστόσο, τα πιο πολλά Fiat είχαν ένα έντονο σπορτίφ στοιχείο.
Η Mercedes ποτέ δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στην οδηγική ευχαρίστηση ή στην σπορ αίσθηση. Ήταν τρομερά αξιόπιστες, γεροφτιαγμένες, άνετες, ταξίδευες σα βασιλιάς.
Αυτά είναι μερικά μόνο μικρά παραδείγματα.
Έλα όμως που τώρα η VW έχει πάψει να βγάζει Volkswagen (αυτοκίνητα του λαού) και πάει σε μια πιο 'lifestyle' εκδοχή.
Έλα που η Mercedes έχει χαλάσει την ποιότητα κατασκευής της πάρα πολύ.
Έλα που η Fiat έβγαλε κάτι αποστειρωμένα κατασκευάσματα.
Ε λοιπόν, είναι δικαιολογημένος απόλυτα ένας πελάτης που σηκώνεται και φεύγει αηδιασμένος.
Ο πελάτης της Fiat φεύγει, γιατί σου λέει 'ΟΚ, τόσα χρόνια ζούσα με τα ελαττώματά σου, αλλά με αντάμειβες με την οδική συμπεριφορά. Τώρα, πάπαλα η οδική συμπεριφορά, και προσπαθείς να μου γίνεις ένα απρόσωπο ψυγείο!'
Ο πελάτης της Mercedes φεύγει, γιατί δεν υπάρχει πια η ποιότητα κατασκευής. Σίγουρα, απέκτησαν επιτέλους τιμόνι οι Μ-Β, αλλά δεν έχουν κάτι που να τις ξεχωρίζει. Έμεινε μόνον το αστέρι.
Και καταλήγουμε, εν τέλει, στις γνωστές χαζές διαφημίσεις, όπου κύριο, αν όχι αποκλειστικό, θέλγητρο των αυτοκινήτων είναι το ΕΜΒΛΗΜΑ, το ΟΝΟΜΑ.
Όμως, το όνομα δεν φτάνει. Πρέπει να έχει αντίκρυσμα, αλλιώς ξεθωριάζει και χάνει τη σημασία του.
-
Απο που και ως που το λενε Golf CC αφου εμφανισιακα (και σε μεγεθος) καμια σχεση με golf δεν εχει? πιο πολυ προς το passat φερνει...
Παντως ωραιο ειναι αλλα δεν μου λεει κατι παραπανω απο τα υπαρχοντα CC...απο τα οποια πιο πολυ μου αρεσει το megane, και το tigra στα 2 θεσεων.
Ετσι και αλλιως παντως VW δεν αγοραζω, δεν εχω ορεξη να τρεχω στα συνεργεια, σε 3 χρονια που θα ξαναπαρω αμαξι ελπιζω να εχει βγει κατι αξιολογο και ομορφο σε CC γιατι προς τα εκει την βλεπω τη δουλεια...
Εκεινο το Hyundai CC που βασιζοταν στο πολυ ομορφο coupe θα βγει τελικα στην παραγωγη?
-
εγω παντως παιδες πουλαω τωρα το αστρακι μου αν και κολοφτιαγμενο και θα περιμενω το 2006 για το concept c.το ερωτευτηκα αυτο το αυτοκινητο.προς το παρον θα παρω ενα μεταχειρισμενο alto να κανω τη δουλεια μου ως τοτε.ελπιζω να μη κανει πανω απο 31.000 ευρω γιατι θα ξενερωσω...
-
Ο χρήστης harmim έγραψε:
εγω παντως παιδες πουλαω τωρα το αστρακι μου αν και κολοφτιαγμενο και θα περιμενω το 2006 για το concept c.το ερωτευτηκα αυτο το αυτοκινητο.προς το παρον θα παρω ενα μεταχειρισμενο alto να κανω τη δουλεια μου ως τοτε.ελπιζω να μη κανει πανω απο 31.000 ευρω γιατι θα ξενερωσω...Για το 1,6 μιλάς???
-
Ο χρήστης harmim έγραψε:
ελπιζω να μη κανει πανω απο 31.000 ευρω γιατι θα ξενερωσω...Κατα πάσα πιθανότητα για ξενέρωμα πας γιατί οταν θα κυκλοφορήσει δεν θα εχει και τις 19άρες ζάντες το χαμήλωμα το συγκεκριμενο εσωτερικό + και άλλα! ...οπότε στα +-31.000 ευρώ θα είναι αλλο ένα τυπικό cc
-
για το 1400 μιλαω.λετε να βγει το concept c πιο απλο αποτι αυτο που βλεποθμε στισ φωτο?τσαμπα θα περιμενω?α, και κατι αλλο.σαλονιαυτοκινητου φετος στον πειραια θα γινει?η' καπου στην ελλαδα τελοσπαντων...
-
Ο χρήστης harmim έγραψε:
για το 1400 μιλαω.λετε να βγει το concept c πιο απλο αποτι αυτο που βλεποθμε στισ φωτο?τσαμπα θα περιμενω?α, και κατι αλλο.σαλονιαυτοκινητου φετος στον πειραια θα γινει?η' καπου στην ελλαδα τελοσπαντων...Πάντως 1400 κυβικά δε νομίζω να βγεί. Και το βάρος αλλά και το image του CC δε συνηγορούν στη τοποθέτηση 1400άρη κινητήρα. Έκθεση θα γίνει φέτος απλώς δε θα είναι διεθνής.
-
Σχεδιαστικά μου φαίνεται πολύ όμορφο. Δεν ξέρω πόσο θα κάνει αλλά εξωτερικά το προτιμώ από τα δύο γαλλικά. Ελπίζω να ξεκολλήσει η VW από τη συντηριτική της σχεδίαση. Δε νομίζω να γυρίσει προς Αμερική μεριά (και ειδικά σε κατηγορίες Golf και κάτω) εκτός αν οι οπαδοί της παίρνουν ότι τους πουλήσουν. Και στην Ελλάδα σίγουρα ισχύει αυτό. Π.χ ένας συνταξιούχος που θέλει να αλλάξει αυτοκίνητο προκειμένου να 'κλείσει' τη ζωή του με αυτό δε νομίζω να κοιτάει τίποτε άλλο εκότς από VW, Opel, Toyota. Kαι δύσκολα αυτή η φιλοσοφία θα αλλάξει ακόμα και αν η Alfa Romeo βγάλει αυτοκίνητο με 20 χρόνια εγγύηση.
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΟΧΙ ΔΙΕΘΝΗΣ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ CONCEPT C? ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ...
-
Ο χρήστης harmim έγραψε:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΟΧΙ ΔΙΕΘΝΗΣ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ CONCEPT C? ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ...Το θεωρώ απίθανο να υπάρχει στην Έκθεση.
-
Ο χρήστης christopher έγραψε:
Σχεδιαστικά μου φαίνεται πολύ όμορφο. Δεν ξέρω πόσο θα κάνει αλλά εξωτερικά το προτιμώ από τα δύο γαλλικά. Ελπίζω να ξεκολλήσει η VW από τη συντηριτική της σχεδίαση. Δε νομίζω να γυρίσει προς Αμερική μεριά (και ειδικά σε κατηγορίες Golf και κάτω) εκτός αν οι οπαδοί της παίρνουν ότι τους πουλήσουν. Και στην Ελλάδα σίγουρα ισχύει αυτό. Π.χ ένας συνταξιούχος που θέλει να αλλάξει αυτοκίνητο προκειμένου να 'κλείσει' τη ζωή του με αυτό δε νομίζω να κοιτάει τίποτε άλλο εκότς από VW, Opel, Toyota. Kαι δύσκολα αυτή η φιλοσοφία θα αλλάξει ακόμα και αν η Alfa Romeo βγάλει αυτοκίνητο με 20 χρόνια εγγύηση.Δεν θα το έλεγα οτι είναι και τόσο φιλοσοφικό το θέμα. Πρώτον γιατί αντικειμενικά η alfa είναι χρόνια πίσω σε αξιοπιστία απο opel, vw, toyota και κατά δεύτερον ποτέ η alfa δεν θα βγάλει μοντέλο με εγγύηση 20 χρόνια ούτε κάν 3. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος τους. Και πέρα απο αυτό η εγγύηση δεν σημαίνει και ποιότητα. 3 χρόνια έχει και το matiz που νοικιασα στις διακοπές μου με 5000 χλμ και αν ήταν δικό μου δεν ξέρω τι θα έλεγα στην αντιπροσωπεία, αλλάξτε το? Και να μου δώσουν ένα ίδιο! Α πα πα πα....
-
Ελπίζω να μη θεωρείς ότι oι Opel, VW έχουν ισάξια αξιοπιστία με τη Toyota και επίσης ότι οι πρώτες δύο είναι πολύ καλύτερες από την Alfa Romeo. Το τι έχω ακούσει από γνωστούς με αυτοκίνητα των 2 αυτών εταιριών και έχω διαβάσει σε περιοδικά το τελευταίο καιρό δε λέγεται.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πρώτον γιατί αντικειμενικά η alfa είναι χρόνια πίσω σε αξιοπιστία απο opel, vw, toyotaΆντε για την Toyota να συμφωνήσω, τις άλλες δύο τί τις έβαλες μέσα?
...και κατά δεύτερον ποτέ η alfa δεν θα βγάλει μοντέλο με εγγύηση 20 χρόνια ούτε κάν 3
Οι Alfa Romeo πλέον προσφέρουν τρία (3) χρόνια εγγύηση...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πρώτον γιατί αντικειμενικά η alfa είναι χρόνια πίσω σε αξιοπιστία απο opel, vw, toyota
Άντε για την Toyota να συμφωνήσω, τις άλλες δύο τί τις έβαλες μέσα?
...και κατά δεύτερον ποτέ η alfa δεν θα βγάλει μοντέλο με εγγύηση 20 χρόνια ούτε κάν 3
Οι Alfa Romeo πλέον προσφέρουν τρία (3) χρόνια εγγύηση...
Όσο και η daewoo δηλαδή! Ισχύει το σχόλιο μου για το matiz
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ελπίζω να μη θεωρείς ότι oι Opel, VW έχουν ισάξια αξιοπιστία με τη Toyota και επίσης ότι οι πρώτες δύο είναι πολύ καλύτερες από την Alfa Romeo. Το τι έχω ακούσει από γνωστούς με αυτοκίνητα των 2 αυτών εταιριών και έχω διαβάσει σε περιοδικά το τελευταίο καιρό δε λέγεται.Για να μην φύγουμε εκτός θέματος με ανάλυση ανα μάρκα τονίζω την διαφορά των τριών με την alfa και όχι μεταξύ τους.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Όσο και η daewoo δηλαδή! Ισχύει το σχόλιο μου για το matizΤότε κρίμα για το Golf που δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε καν με το matiz
Για να μην φύγουμε εκτός θέματος με ανάλυση ανα μάρκα τονίζω την διαφορά των τριών με την alfa και όχι μεταξύ τους.
Άρα αφού VW = Opel = Toyota και αφού VW Golf χειρότερο από matiz τότε η Daewoo είναι πιο αξιόπιστη της Toyota!
Για τις άλλες δυο πάω πάσο (μπορεί, αν και δεν το πιστεύω), αλλά και η Toyota χειρότερη της Daewoo??? -
Ρε συ droemmen, τελικά κατέχεις και από σοφιστείες!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ρε συ droemmen, τελικά κατέχεις και από σοφιστείες!
Τι να κάνω, μ'αυτά που διαβάζω ανάλογα απαντώ
VW c ή αλλιώς η ανοιχτή έκδοση του νέου GOLF!