-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο στα επείγοντα χορηγούν Voltaren των 75mg + Mesulid. Κι εγώ το έχω βρει αποτελεσματικό.Voltaren 75ri + Mesulid, δηλ. 2 αντιφλεγμονώδη δικλοφενακη + νιμεσουλίδη μαζί δεν είναι σοβαρά αυτά : αυτό είναι ΑΧΡΗΣΤΑ επικίνδυνο χωρίς να 2πλασιάζεις τη δράση τους. Μην το κάνεις.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο στα επείγοντα χορηγούν Voltaren των 75mg + Mesulid. Κι εγώ το έχω βρει αποτελεσματικό.σίγουρα χορηγούν 2 αντιφλεγμονώδη ταυτόχρονα?
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο, εφόσον έχουν αποκλειστεί βαριές διαγνώσεις (εγκεφαλικά, κτλ) κ καταλήγουν σε κεφαλαλγία τάσης, χορηγούν αντιφλεγμονώδες + μυοχαλαρωτικό+ παυσίπονο, δλδ voltaren(εγώ θα συνιστούσα άλλο ΜΣΑΦ)+Νοrgesic.voltaren οκ το ξέρω ότι δίνουν, γιατί ως ΜΣΑΦ (όπως κ η ασπιρίνη όπως ανέφερα παραπάνω) βοηθά σε περιπτώσεις από ημικρανίες μέχρι κεφαλαλγίες τάσεως, αλλά με mesulid μαζί? εντύπωση μου κάνει.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο στα επείγοντα χορηγούν Voltaren των 75mg + Mesulid. Κι εγώ το έχω βρει αποτελεσματικό.
Voltaren 75ri + Mesulid, δηλ. 2 αντιφλεγμονώδη δικλοφενακη + νιμεσουλίδη μαζί δεν είναι σοβαρά αυτά : αυτό είναι ΑΧΡΗΣΤΑ επικίνδυνο χωρίς να 2πλασιάζεις τη δράση τους. Μην το κάνεις.
τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μου
Bravo κ σε εσένα κουτσάν -
Σας διαφεύγει το σύστημα.
Για να περάσει ο πονοκέφαλος από ασθενή ελληνικού νοσοκομείου χρειάζεται ασπιρίνη της BAYER, mesulid, lonarid χαρμάνι. Πάτημα με tamper 53mm στην κουζίνα, ουπς, τα έριξα κατά λάθος στο portafilter, χύσιμο, xysimo, κρίμα, πάει η δόση, να ειδοποιήσουμε για προμήθειες τον Επιμελητή. Φτιάξε Μαρία άλλη δόση για τον ασθενή και πρόσεχε μη μπερδέψεις τα ποσοστά και μας ζητάνε τα ρέστα οι ιατρικοί επισκέπτες.
-
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο στα επείγοντα χορηγούν Voltaren των 75mg + Mesulid. Κι εγώ το έχω βρει αποτελεσματικό.
Voltaren 75ri + Mesulid, δηλ. 2 αντιφλεγμονώδη δικλοφενακη + νιμεσουλίδη μαζί δεν είναι σοβαρά αυτά : αυτό είναι ΑΧΡΗΣΤΑ επικίνδυνο χωρίς να 2πλασιάζεις τη δράση τους. Μην το κάνεις.
Τα χορήγησαν κανονικά σου λέω στα επείγοντα, σε βαριά περίπτωση.
-
Θα επιμείνω
Αυξάνεις κινδύνους και παρενέργειες σε πολύ υψηλότερο βαθμό απ'όσο το όφελος της (ουσιαστικά) διπλής δόσης αντιφλεγμονώδους η οποία δεν δρα ως διπλή (πιθανότατα αυξάνει φυσικά τη δράση σε σχέση με τη 'σωστή' δόση αλλά όχι αναλογικά και σίγουρα υπερπολλαπλασιάζει σε μη ανεκτό βαθμό τους κινδύνους).
Παίρνεις υψηλά ρίσκα χωρίς ούτε καν την ανάλογη 'ανταμοιβή'. -
Θα επιμείνω
Αυξάνεις κινδύνους και παρενέργειες σε πολύ υψηλότερο βαθμό απ'όσο το όφελος της (ουσιαστικά) διπλής δόσης αντιφλεγμονώδους η οποία δεν δρα ως διπλή (πιθανότατα αυξάνει φυσικά τη δράση σε σχέση με τη 'σωστή' δόση αλλά όχι αναλογικά και σίγουρα υπερπολλαπλασιάζει σε μη ανεκτό βαθμό τους κινδύνους).
Παίρνεις υψηλά ρίσκα χωρίς ούτε καν την ανάλογη 'ανταμοιβή'.Ειλικρινά δεν γνωρίζω τα όρια πάνω απο τα οποία ο εκάστοτε ιατρός θεωρεί ότι πρέπει να πάρει το όποιο ρίσκο, ώστε να χορηγηθεί αυτός ο συνδυασμός. Στον ασθενή πάντως που του χορηγήθηκαν, πρώτα τον κάνανε ενδοφλέβια για να ηρεμήσει κάπως.
Η δράση τους όμως είναι κεραυνοβόλα. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Lonarid-N= 400mg παρακεταμόλης +50mg καφεϊνης+10mg κωδεϊνης (θέλει συνταγή ειδικού κ λόγω κωδεϊνης θέλει μάλιστα κ μονόγραμμη συνταγή)
για το 1 κουτί δεν θέλει ούτε γνωμάτευση ειδικού (οποιοδήποτε γιατρού κάνει) και ούτε και κόκκινη
ηλία ούτε salospir κυκλοφορεί βρε
είναι σχέδιο συνομωσίας των γερμανοί για να μας ξεκάνουνδεν πρέπει να ταν πολύ τζιμάνια οι φαρμακοποιοι που ρώτησες, ε;
-
Είχα ακούσει την άποψη ότι στον πονοκέφαλο ο καφές χειροτερεύει τα πράγματα επειδή προκαλλεί αγγειοδιαστολή.
Άρα Panadol με καφέ είναι (ή θα πρεπε να είναι) λίγο αντιφατικό.
Ισχύει; -
Για τα Ponstan τι λέτε ρε παιδιά; Τα χρησιμοποιώ καμιά φορά ιδίως μετά από ξενύχτη και κρασοκατάνυξη και έχω καλά αποτελέσματα ή απλά δυο Depon.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
δεν πρέπει να ταν πολύ τζιμάνια οι φαρμακοποιοι που ρώτησες, ε;
φίλοι του ηλία, δεξιοί ήταν, κάνουν πόλεμο στον ΓΑΠ
-
Και μια και πιάσαμε τα βαριά παυσίπονα κάπου είχε πάρει το μάτι μου πως το Mesulid αυξάνει τον κίνδυνο για πρόκληση εμφράγματος του μυοκαρδίου αν γίνεται συστηματική λήψη και ειδικά αν είσαι και καπνιστής. Νομίζω και το Ponstan ανήκει στην ίδια οικογενεία. Από την άλλη όταν πριν πάααρα πολλά χρόνια ήμουν παιδάκι ο παιδίατρος μου έδινε Ponstan σιρόπι όταν είχα πυρετό εκτός αν είναι διαφορετικό από τα χάπια
Πάντως σε πολύ δυνατό πονόδοντο, που λύθηκε με απονεύρωση, τα 2 Mesulid μαζεμένα δεν κάνανε τπτ -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για τα Ponstan τι λέτε ρε παιδιά; Τα χρησιμοποιώ καμιά φορά ιδίως μετά από ξενύχτη και κρασοκατάνυξη και έχω καλά αποτελέσματα ή απλά δυο Depon.Ta Ponstan είναι δυνατά και κάνουν δουλειά. Ομως καλα είναι να τα αποφεύγεις. Προσωπικά, αν εχω πονοκέφαλο ή οποιοδήποτε πόνο που παλέυεται, δεν παίρνω τίποτα. Αν όμως είναι κάτι δυνατό, μόνο το Ponstan με πιάνει.
-
To mesulid έχει κατηγορηθεί για γαστρορραγία πάντως, να το αποφεύγετε...
-
αν το παίρνουν σαν ασπιρίνη (φράση είναι αυτή που δείχνει πόσο εύκολα παίρνει ο έλληνας ασπίρίνη) και νηστική ε λογικό είναι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως σε πολύ δυνατό πονόδοντο, που λύθηκε με απονεύρωση, τα 2 Mesulid μαζεμένα δεν κάνανε τπτΣε εμένα, σε πραγματικά αφόρητο πόνο στα οστά, 1 Mesulid με είχε ηρεμήσει μέσα σε 15-20'. Δεν είναι καραμέλα βέβαια.
Κατα τα άλλα ακολουθώ κι εγώ αυτό που λέει ο σπαρτιάτης, μακριά από φάρμακα, παυσίπονα κ.λπ, για το παραμικρό.
-
Όταν είμαστε στις χώρες με τις μεγαλύτερες (σε ποσοστό) καταναλώσεις φαρμακων και ψυχοφαρμάκων, τι να πεις? Με το παραμικρό παίρνουμε ασπιρίνες, depon, ponstan, mesulid, feldene, voltaren και ακόμα χειρότερο, για να μη τρέχουμε και πληρώνουμε ανθρώπους που σπούδασαν, δίνουμε στα παιδιά μας (και παίρνουμε μονοι μας) αντιβιοτικά. Ο,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας. Χίλιες φορες να δοκιμάσουν ματζούνια και βότανα, παρα ανεξέλεγκτη χρήση αντιβιοτικών..
-
Και τα δύο είνα εξίσου επικίνδυνα. Ούτε τα φάρμακα ούτε τα βότανα είναι αθώα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και τα δύο είνα εξίσου επικίνδυνα. Ούτε τα φάρμακα ούτε τα βότανα είναι αθώα.+1
google 'Chinese herb nephropathy' -
Σήμερα στις 12:00 έβγαλα το φρονιμίτη. Ωστόσο ο οδοντίατρος είναι αστέρι και παρόλο που ήταν τεράστιος και με βαθιές ρίζες, δεν έχω πάρει παυσίπονο, έχω πρηστεί ελάχιστα και δεν πονάω. Μπράβο στον οδοντίατρό μου
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες