Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα χαρώ να μου εξηγήσεις τα προβλήματα μιας κι εσυ τα αντιλαμβάνεσαι.
Η αναγνώριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, ευαίσθητων ή μη, εξαρτάται και από την πολιτική / κοινωνική κοσμοθεωρία του καθενός.
Η δική μου προβλέπει -μεταξύ άλλων- κοινωνική απομόνωση και κοινωνικό ρατσισμό, σίγουρα τίποτα καλό και πρόσφορο στο να γνωρίζει ο πολίτης τι εισοδημα έχει ο συμπολίτης/συνάδελφος/φίλος/εχθρός/οφειλέτης/πιστωτής/συμφορουμίτης του.
_
αιδεσιμότατε, κι εγώ εκφράζω επιφυλάξεις για το μέτρο. Οι πραγματικοί μάγκες με τις offshore και τους λογιστές θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν στη μάπα, και θα μπούμε όλοι στο κυνήγι του γείτονα. Έτσι θα γουσταρει κι ο ΓΑΠ που θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, και οι σοβαροί φοροδιαφεύγοντες θα κουλάρουν, μιας και η ΣΔΟΕ θα ασχολείται με τον περιπτερά.
νομίζω καταλαβαίνεις πού το πάω...
Το αν θα λειτουργήσει η όχι να συζητήσουμε η το αν θα δημιουργήσει 'ρατσισμό';
Για το θέμα του κοινωνικού ρατσισμού δεν νομίζω να χρειάζεται και πολύ κουβέντα. ΕΔΩ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΡΕΕΕΕ; Ημαρτον, όσοι δεν έχουν λεφτά έχουν βάλει και στην τσέπη τους ρατσισμό. Η έκθεση τους στο δίκτυο θα τους ενοχλήσει;
Για να το πω σωστά, αυτού του είδους τα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους είναι ο φερετζές που καμουφλάρει και νομιμοποιεί το οικονομικό έγκλημα.
Τώρα αν θα δουλέψει; Δεν ξέρω, μπορεί ναι μπορεί όχι, αν πάντως σε φοβίζει ο χαφιεδισμός(ανάγκη έχει τέτοιες καταστάσεις για να ανθίσει) ας ανεβάζουν και τους καταγγέλοντες στο δίκτυο
Κοίτα ευαισθησίες για το προσωπικό δεδομένο της φτώχειας