-
Με τις εξαγωγές να δειτε γέλιο...
Και να θες να στήσεις κάτι το ξεχνάς με τη μια.
Δεν πειράζει. Αφού θέλουν να διώξουν εταιρίες σε γειτονικές χώρες, ας είναι.
-
Το θέμα βρε παιδιά όμως είναι ότι πήγα σήμερα έσκασα έκα κάρο χρήματα και το αυτό θα κάνω ξάνα τον Ιανουάριο. Αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι και δεν εντοπιστεί αυτός που παρακρατέι ΦΠΑ ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης θα είναι εκτός από το κράτος και εγώ και ο καθένας στη θέση μου που τρέχει να πληρώσει εμπρόθεσμα τις όποιες υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος
-
Φορολογικός δαρβινισμός λέγεται αυτό...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το θέμα βρε παιδιά όμως είναι ότι πήγα σήμερα έσκασα έκα κάρο χρήματα και το αυτό θα κάνω ξάνα τον Ιανουάριο. Αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι και δεν εντοπιστεί αυτός που παρακρατέι ΦΠΑ ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης θα είναι εκτός από το κράτος και εγώ και ο καθένας στη θέση μου που τρέχει να πληρώσει εμπρόθεσμα τις όποιες υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτοςΕτσι ειναι και οταν καποιος δεν κοβει αποδειξεις.... παλι οι σωστοι καταστηματαρχες - επαγγελματιες... εχουν αθεμιτο ανταγωνισμο... με γνωστα αποτελεσματα... και το κρατος χανει εισοδηματα.... που θα τα πληρωσουμε μετα ολοι οι αλλοι αυξημενα.... για να καλυψουμε τις λαμογιες αυτων που αποκρυπτουν εισοδημα, ΦΠΑ, κ.λ.π.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το θέμα βρε παιδιά όμως είναι ότι πήγα σήμερα έσκασα έκα κάρο χρήματα και το αυτό θα κάνω ξάνα τον Ιανουάριο.Για να αισθανθείς καλύτερα, σκέψου κάποιους άλλους που τα σκάνε εδώ και 10 χρόνια
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν δίνουν τον ΦΠΑ που έπρεπε. Όπως μου εξήγησαν μπορεί να έχεις κάνει τα χαρτιά και να είσαι σχετικά εντάξει αλλά να μην έχεις πληρώσει για χρόνια και μάλλον ο έλεγχος δεν σε πιάνει!!!
Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να σκέφτομαι ότι οι νόμοι φτιάχνονται με τα παραθυράκια για τους 'έξυπνους'.... Αν είναι δυνατόν!Υπαρχει η δηλωση που κανεις καθε μηνα ή τριμηνο αναλογα την κατηγορια βιβλιων και υπαρχει και η συγκεντρωτικη που δεν μπορεις να την κανεις αν δεν εχεις πληρωσει ολες τις χρεωστικες δηλωσεις.Τοτε σου στελνουν ενα χαρτι οτι αν δεν την υποβαλεις θα σου γινει ελενχος .
-
Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο στην Ελλάδα
Οι επιχειρηματίες - ελευθεροι επαγγελματίες κλπ πιστεύουν ότι το ΦΠΑ που εισπράτουν είναι δικά τους λεφτά!
Οι καταναλωτές δεν νοιάζονται για την απόδειξη ή ντρέπονται να ζητήσουν καθώς δεν τους απασχολεί το Κράτος να έχει έσοδα. Προτιμούν να να μην θίξουν τον αντισυμβαλλόμενο τους και να πληρώσουν οι ίδιο μετά την απώλεια εσόδων του Κράτους με μείωση συνταξης, μειωση μισθού, αυξημένο φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα κλπ. κλπ.
Δεν λυπάμαι κανέναν! Το σκεπτικό έφτασα το όριο των αποδείξεων που ζητάει το Κράτος είναι τόσο βλακώδες όσο βλακώδης είναι και η διαδικασία του Κράτους.
Αυτη η αέναη αίσθηση φοροαποφυγής δεν οδηγεί πουθενά. Κάποιοι πιστεύουν ότι γλυτώνουν και χαζοχαιρονται και τελικά ή θα τα πάρει το Κράτος με άλλο τρόπο από τους ίδιους ή δεν θα τα πάρει και θα μπεις στο ΔΝΤ γονατιστός. Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος αν δεν θέλει να πληρώνει κανείς φόρο καταργεί το κράτος την τελείως την άμεση φορολόγηση ή την αφήνει στο 10% και βάζει σε όλα 30% ΦΠΑ και όποιος θέλει ας καταναλώσει.
Εκπλήσομαι ότι ακόμα και με αυτά που βιώνουμε σήμερα δεν δημιουργέιται φορολογική συνείδηση! Είναι θέμα παιδείας καταλήγω.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εκπλήσομαι ότι ακόμα και με αυτά που βιώνουμε σήμερα δεν δημιουργέιται φορολογική συνείδηση! Είναι θέμα παιδείας καταλήγω.Έτσι είναι όπως και τα περισσότερα θέματα που μας καταδικάζουν σαν έθνος στα μάτια όλων. Και δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν, χρειάζονται πολλά χρόνια σωστής, σταθερής και δίκαιας διοίκησης (και τιμωρίας). Αν γινόταν διασταύρωση συνεχώς σε όλους και ήξερες ότι ελέγχονται όλοι θα το σκεφτόσουνα διπλά να μην κόψεις απόδειξη ή να μην δηλώσεις κάτι κλπ. Αυτό επί 20 χρόνια θα δημιουργήσει φορολογική συνείδηση.
-
Αν είναι το κράτος σωστό απέναντί μου τότε θα αποκτήσω φορολογική συνείδηση. Όσο μου τα αρπάζει με λαμογιές όπως εκτακτες εισφορές, περαιώσεις και τεκμήρια τόσο και εγώ θα προσπαθώ να βρώ τρόπους να φοροδιαφύγω.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν είναι το κράτος σωστό απέναντί μου τότε θα αποκτήσω φορολογική συνείδηση. Όσο μου τα αρπάζει με λαμογιές όπως εκτακτες εισφορές, περαιώσεις και τεκμήρια τόσο και εγώ θα προσπαθώ να βρώ τρόπους να φοροδιαφύγω.Το ίδιο λένε και αυτοί για σένα.
Και προηγείται η δική μας συνείδηση.
Μπορεί κάποιος να σώζει για πάρτη του χχχ.χχχ Euro αλλά το Κράτος στην κάνει γυριστή και δεν σου δίνει νοσοκομείο, αστυνομία, σχολείο, ΕΚΑΒ κλπ κλπ χρήσιμα
Και έρχεται στιγμή που όσα και να εχεις σώσει δεν αρκούν για να κάνεις αυτό που σε νορμάλ χώρες μπορεί να κάνει μόνο το Κράτος.
Έτσι λοιπόν δεν δικαιολογείται να φωνάζει αυτός που δραστηριοποιείται και δεν πλήρώνει εφορία και περιμένει να πάει το Super Puma στην Ιο να φέρει το νεογνό του. Το οποίο θα πάει γιατί το Κράτος προσφέρει με τα λεφτά των φορολογούμενων παρότι κάνουν διαχείριση για τον π@@τσοΚαι επειδή πιστεύω ότι ο έχων φορολογική συνείδηση είναι σε ανώτερο πεδίο παιδείας και αντίληψης αν τελικά αποφασίσει να αλλάξει χώρα διαβίωσης και σταματήσει να προσφέρει αυτά που προσφέρει στο Κράτος τώρα, το πρόβλημα για τους παραμένοντες, μη έχοντες φορολογική συνείδηση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Φορολογικη συνείδηση = Καλό για όλους μας
-
Κι εσυ περιμένεις στις σημερινές συνθήκες αφαίμαξης του εισοδήματος, των οικονομιών κάθε νοικοκυριού επι δεκαετίες, της αβεβαιότητας για το μέλλον και την πολιτική εξόδου απο την κρίση που ακολουθεί το κράτος σήμερα, θα αρχίσει να δημιουργείται φορολογική συνέιδηση...;;; Ο κόσμος δεν έχει για τα στοιχειώδη και συ ζητάς να δώσει και άλλα στο κράτος...;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κι εσυ περιμένεις στις σημερινές συνθήκες αφαίμαξης του εισοδήματος, των οικονομιών κάθε νοικοκυριού επι δεκαετίες, της αβεβαιότητας για το μέλλον και την πολιτική εξόδου απο την κρίση που ακολουθεί το κράτος σήμερα, θα αρχίσει να δημιουργείται φορολογική συνέιδηση...;;; Ο κόσμος δεν έχει για τα στοιχειώδη και συ ζητάς να δώσει και άλλα στο κράτος...;;Τι λογίζεις ως εισόδημα και ποια είναι η αφαίμαξη εισοδήματος για έναν εστιάτορα στο νησι που έχει 4 ανασφάλιστους και κόβει δελτία παραγγελίας αντί για αποδείξεις και το χειμώνα πάει Ταυλάνδη για διακοπές με φορολογική δήλωση 12,000?
Αν δωσουν αυτοί που δεν δίνουν τώρα και αν υπάρξει συνείδηση θα προκύψει ελάφρυνση γι αυτούς που τώρα τους γίνεται αφαίμαξη. -
Φορολογική συνείδηση αποκτάς όταν ξέρεις ότι αν φοροδιαφύγεις θα σε σκίσουν - ότι θα σε πιάσουν είναι δεδομένο.
Με τόσο διεφθαρμένη εφορία είναι αδύνατον να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση.
-
Επίσης όταν ξέρεις οτι τα χρήματά σου πιάνουν τόπο. Όταν τα βλέπεις να σπαταλούνται σε μαύρες τρύπες τύπου ΟΣΕ ή να τρώγονται σε σκάνδαλα Siemens, Βατοπέδι κτλ. τοτε ποιό κίνητρο έχει ο φορολογούμενος να τα δώσει? Για να πίνουν κάποιοι στην υγεία του κορόιδου?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν είναι το κράτος σωστό απέναντί μου τότε θα αποκτήσω φορολογική συνείδηση. Όσο μου τα αρπάζει με λαμογιές όπως εκτακτες εισφορές, περαιώσεις και τεκμήρια τόσο και εγώ θα προσπαθώ να βρώ τρόπους να φοροδιαφύγω.
Το ίδιο λένε και αυτοί για σένα.
Και προηγείται η δική μας συνείδηση.Mπα...;;; Σοβαρά....;;; Οταν βλέπω τριγύρω μου το παραεμπόριο να ΟΡΓΙΑΖΕΙ καθημερινά, με τις ευλογίες του κρατους, γεγονός που κανει ζημιά και στο ίδιο το κράτος που θέλει να προσφέρει όλα αυτά που λες και στις ελληνικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται καθημερινά να 'βγουνε' υπο την απειλή μάλιστα της εφορίας, των ρουφιάνων κλπ, εγω καλούμαι να αποκτησω 'φορολογική' συνείδηση...;;
Συνάδελφος με accessories ξέρεις τί μου έλεγε χθες...?? Παρόλο που φέτος έχουμε μακράν τις περισσότερες βροχές των τελευταίων ετών, έχει πουλήσει το 1/10 των ομπρελλών που πούλησε πέρυσι...!! Ο λόγος?? Οι ογδομήντα Πακιστανοί, Κινέζοι, Ινδοί κλπ, που έχουν γεμισει τους δρόμους πουλώντας ομπρέλλες...!! Ο άνθρωπος κοντέυει να τρελλαθεί...! Αν βγάλει μια ομπρέλλα χωρίς απόδειξη και τον τσακώσει η Εφορία, τη γάμησε....!! Τους λαθρομετανάστες που πουλάνε εξω απο την πόρτα του μαγαζιού του μαύρα όμως, δεν τους πειράζει κανένας...!! Αιντε τράβα και μιλα του τώρα εσυ για φορολογική συνείδηση...!!Κι εσυ περιμένεις στις σημερινές συνθήκες αφαίμαξης του εισοδήματος, των οικονομιών κάθε νοικοκυριού επι δεκαετίες, της αβεβαιότητας για το μέλλον και την πολιτική εξόδου απο την κρίση που ακολουθεί το κράτος σήμερα, θα αρχίσει να δημιουργείται φορολογική συνέιδηση...;;; Ο κόσμος δεν έχει για τα στοιχειώδη και συ ζητάς να δώσει και άλλα στο κράτος...;;
Τι λογίζεις ως εισόδημα και ποια είναι η αφαίμαξη εισοδήματος για έναν εστιάτορα στο νησι που έχει 4 ανασφάλιστους και κόβει δελτία παραγγελίας αντί για αποδείξεις και το χειμώνα πάει Ταυλάνδη για διακοπές με φορολογική δήλωση 12,000?
Αν δωσουν αυτοί που δεν δίνουν τώρα και αν υπάρξει συνείδηση θα προκύψει ελάφρυνση γι αυτούς που τώρα τους γίνεται αφαίμαξη.Δεν εννοώ τους καθε λογής εστιατορες, αλλα τους καταναλωτές, που προτιμούν να μην ζητάνε αποδείξεις ειτε απο πωλήσεις προιόντων, είτε απο παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να μην πληρώσουν το 'καπέλο' του 23% που είναι συνήθως ο ΦΠΑ και που για κάποιο λόγο εσυ και πολλοί αλλοι θεωρείτε οτι 'έχει ήδη εισπραχθεί' απο τον επαγγελματία. Ξαναλέω λοιπόν, τώρα που τα νοικοκυριά βυθίζονται οικονομικά, εχεις εσυ την απαίτηση να 'αποκτήσουν φορολογική συνείδηση' και να πληρώνουν παραπάνω..;;
-
Ενας λόγος που βυθίζονται οικονομικά τώρα είναι ότι επί δεκαετίες δεν είχαν (όχι όλοι αλλά πολλοί, ίσως οι περισσότεροι) φορολογική συνείδηση.
Το περίφημο 'κράτος' δεν είναι κάτι ξένο, εμείς οι ίδιοι το έχουμε κάνει έτσι όπως είναι = έχουμε το κράτος (και την κυβέρνηση) που μας αξίζει. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ενας λόγος που βυθίζονται οικονομικά τώρα είναι ότι επί δεκαετίες δεν είχαν (όχι όλοι αλλά πολλοί, ίσως οι περισσότεροι) φορολογική συνείδηση.Oντως..! ΕΝΑΣ λόγος...! Ανάμεσα σε αλλους... 20 ;; Αυτό που λεω όμως, είναι οτι υπο τις παρούσες συνθήκες, ασχετα αν επιβάλλεται, είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί. Αυτό, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Το περίφημο 'κράτος' δεν είναι κάτι ξένο, εμείς οι ίδιοι το έχουμε κάνει έτσι όπως είναι = έχουμε το κράτος (και την κυβέρνηση) που μας αξίζει.
Αρα σε αυτό το σάπιο κρατος που εκπορεύεται απο εμας, έχουμε την απαίτηση απο τους πολίτες, να γίνουν 'υπεράνω' και να δωσουν το καλό παράδειγμα, τη στιγμή που αυτό παραμένει σάπιο...Και μετά, αν αυτό παραδειγματιστεί και φιλοτιμηθεί, να... ξεσαπίσει και να πανε ολα καλύτερα. Ουτοπικό δεν είναι...;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επίσης όταν ξέρεις οτι τα χρήματά σου πιάνουν τόπο. Όταν τα βλέπεις να σπαταλούνται σε μαύρες τρύπες τύπου ΟΣΕ ή να τρώγονται σε σκάνδαλα Siemens, Βατοπέδι κτλ. τοτε ποιό κίνητρο έχει ο φορολογούμενος να τα δώσει? Για να πίνουν κάποιοι στην υγεία του κορόιδου?Ο καλός και φιλότιμος πολίτης θα πρέπει να πει...
- Δεν πειραζει ρε ΟΣΕτζηδες...Χαλαλι σας.. Πάμε παρακάτω...
- Δεν πειραζει ρε Ο.Ατζήδες...Χαλαλι σας.. Πάμε παρακάτω...
- Δεν πειραζει ρε μεγαλοεργολάβοι....Χαλάλι τα κότερα και οι βίλες...
- Δεν πειραζει ρε πολιτικοί....Χαλάλι οι καταθεσεις στο εξωτερικό, τα ακίνητα και ο,τι αποκομισατε μεχρι τώρα...
- Δεν πειραζει ρε......
- Δεν πειραζει ρε......
Πάρτε και την τελευταία 'ρανίδα του αίματός μου' (τα τελυταία ψίχουλα, που περνιούνται για λεφτά)....Eγω απο φιλότιμο και για την πατρίδα, θα θυσιαστώ! Οχι μόνο τώρα, αλλα δουλεύοντας και για τα επόμενα 20 χρόνια....Μαζί με τα παιδιά μου... Και σεις κρατήστε τον πλουτο σας, να τον χαίρεστε...!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αρα σε αυτό το σάπιο κρατος που εκπορεύεται απο εμας, έχουμε την απαίτηση απο τους πολίτες, να γίνουν 'υπεράνω' και να δωσουν το καλό παράδειγμα, τη στιγμή που αυτό παραμένει σάπιο...Και μετά, αν αυτό παραδειγματιστεί και φιλοτιμηθεί, να... ξεσαπίσει και να πανε ολα καλύτερα. Ουτοπικό δεν είναι...;Ακριβώς, έτσι πρέπει να γίνει. Για να 'ξεσαπίσει' το κράτος πρέπει πρώτα να 'ξεσαπίσουν' οι πολίτες, αποκλείεται να γίνει αντίστροφα (και να γίνει θα είναι πρόσκαιρο). Εκτός και αν έχεις εμπιστοσύνη στους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου του κράτους, δηλ. ότι κάποιοι διεφθαρμένοι εφοριακοί, γιατροί, αστυνομικοί κτλ. θα πάνε φυλακή σταλμένοι από τους ίδιους τους συναδέλφους τους
Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος να πάψει να λαδώνεται το κράτος είναι να πάψουμε εμείς να το λαδώνουμε.
-
Για 2η φορά φέτος η ΓΓΠΣ μου έστειλε το γνωστό μήνυμα να μην ξεχάσω να στείλω εμπρόθεσμα την περιοδική Φ.Π.Α.
Να ερωτήσω κάτι τους νομικούς του forum. Επιτρέπεται να γίνεται κάτι τέτοιο όταν ο πολίτης δεν έχει ζητήσει να υπάρχει κάποια υπενθύμιση? Μου τη δίνει πραγματικά στα νεύρα η όλη υπόθεση και μου θυμίζει τις ιστορίες με τις εταιρείες είσπραξης.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος