-
delete
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο καθένας που αγόρασε άδεια και έσκασε 200000 το έκανε γιατί ήταν κλειστο και γιατι θα μπορούσε να την μεταβιβάσει με ανάλογο αντίτιμο.
Αυτή ήταν η αρχική συμφωνία για κάποιον που επένδυσε σε άδεια φορτηγού φαντάζομαι.Το αντίστοιχο παράδειγμα με ακίνητα θα ήταν να έβγαινε ένα φιρμάνι όπου ο καθε ιδιοκτήτης θα μπορεί μεν να εξακολουθήσει να νοικιάζει, δεν θα μπορεί όμως να μεταβιβάζει η να πουλάει το σπίτι που εκμεταλλέύεται.
Τάσο σου απάντησαν οι άλλοι. Ούτε σπίτια είναι, ούτε φαινόταν πουθενά η τιμή....
Οπότε, όποιος έκανε τον έξυπνο και έβγαλε, κάνει τουμπεκί, όποιος πιάστηκε μαμάκας, κακό του κεφαλιού του.Ακόμα και το παραδειγμά σου είναι λάθος, γιατί ο 'ιδιοκτήτης' είναι το κράτος και ο φορτηγατζής είναι ο ενοικιαστής. Εκτός εάν είναι νοικιασέ μου εσύ ένα σπίτι, με μία αρχική τιμή για πάντα και στην συνέχεια το πουλάω εγώ στην θεία μου και σε βγάζω από την μέση
Είναι σαν να μου λές ότι ο Δήμος θα μου 'νοικιάσει' έναντι ενός ποσού π.χ. 50.000 ευρώ την παραλία του Αστέρα επ αόριστον, και όταν εγώ βαρεθώ ή κουραστώ να την εκμεταλεύομαι μετά από 40 χρόνια, να την παραχωρήσω σε έναν τρίτο αντί 400.000 ευρώ...
Καλή μπίζνα δεν λέω, αλλά τους πήρανε χαμπάρι....
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Απορία:
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από που καθαρίζει 25 χιλιάρικα τον μήνα σ΄αυτή την ηλικία ?
Γνωρίζει κανείς ?Eχει ....κληρονομικό χάρισμα.....
-
delete
-
Oικογενειοκρατία....
-
Βαρβιτσιώτης και Μύκονος
Στην υπόθεση της Μυκόνου εμπλέκονται ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους αργότερα, με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει τα ίδια άτομα, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.
http://www.arxaiaithomi.gr/?p=2584
το είχε κάνει κ θέμα ο Ζούγκλας.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Απορία:
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από που καθαρίζει 25 χιλιάρικα τον μήνα σ΄αυτή την ηλικία ?
Γνωρίζει κανείς ?Eχει ....κληρονομικό χάρισμα.....
Πάντως, εργασία δεν βλέπω να έχει πέραν των κομματικών οφίτσιων (με ένα πρόχειρο Googl-ισμα που έκανα) !
Τελικά συμβαίνει αυτό που έλεγαν και για τον 'καταλληλότερο' της Ραφήνας, ορισμένοι γεννήθηκαν για να μας κυβερνήσουν...για ποιον λογο να δουλεψει ο ανθρωπος, αφου με το που εγινε 25 ειχε ετοιμη τη θεση του βουλευτη.
βεβαια δε τη πηρε μονος του, καποιοι τον ψηφισαν.πως βγαζει τοσα λεφτα? Μπορει να εχει μπλεξει με τιποτα κληρονομικα σα τον φουκαρα τον Παγκαλο.
τον 'καταλληλοτερο' ή αλλιως Λουλδοβικο των Ραφηνών, τον μαζεψαν απο τις καφετεριες της Θεσ/νικης που επινε φραπεδες και γλενταγε τη ζωη, και τον εκαναν πρωθυπουργο με το ζορι, λογω ονοματος. Δε το απολαμβανε ο ανθρωπος
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Το ΙΟΒΕ είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια μια μελέτη (δυστυχώς δεν τη βρήκα σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα) σχετικά με το αναμενόμενο ώφελος για την οικονομία από την απελευθέρωση των μεταφορών, έχοντας σαν βάση τα δεδομένα από Η.Π.Α. και Γαλλία. Περίληψη βρίσκεται εδώ. [4troxoi.gr]
Eπειδή πολύς κόσμος μπορεί να ακούει Ι.Ο.Β.Ε και να φαντάζεται κάτι που να φέρνει στο Μωυσή με τις πλάκες και στον Αριστείδη τον δίκαιο, καλό είναι να δούμε λίγο τους ανθρώπους που έχει στο ΔΣ του αυτός ο ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός , κοινωφελής , ερευνητικός οργανισμός.
Από τη σελίδα του, αντιγράφω τα κάτωθι τα οποία -εκφράζοντας προσωπική γνώμη- θεωρώ ωδή στο με επιστημονικό περιτύλιγμα ψέμμα. Με κόκκινα, λίγα σχόλια δικά μου.
'*Η δραστηριότητα του ΙΟΒΕ μέσα στην ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται από μια μοναδικότητα, αφού είναι ο μόνος ανεξάρτητος, αδέσμευτος οργανισμός που ασχολείται με τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και έχει βασική επιδίωξη να παρεμβαίνει έγκαιρα, να επισημαίνει, δηλαδή, σήμερα τα κρίσιμα ζητήματα του μέλλοντος και να προτείνει λύσεις.(Το πόσο ανεξάρτητος, αδέσμευτος κλπ κλπ είναι, φαίνεται αν ρίξει μια ματιά κάποιος στην σύνθεση του τωρινού του ΔΣ. Θα την αναφέρω πιο μετά, λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Σχετικά με το πόσο έγκαιρα παρεμβαίνει και επισημαίνει πράγματα για τα κρίσιμα προβλήματα του μέλλοντος, απλώς απορώ για κάτι. Είτε το χάρισμα της οξυδέρκειας πέρασε και δεν ακούμπησε από τα γραφεία του Ι.Ο.Β.Ε, είτε δεν κατάφεραν να πείσουν από το 1975 που δραστηριοποιούνται κανέναν από όσους κυβέρνησαν από τότε, σχετικά με τα αποτελέσματα που έβγαζαν οι μελέτες τους. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, δεν ακούγεται καλό αν συνυπολογίσουμε την σημερινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα)
Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με το Καταστατικό του, το ΙΟΒΕ επιτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:
• Διεξάγει εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα για βασικά διαρθρωτικά και τομεακά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας καθώς και για γενικότερα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.
• Παρακολουθεί και αναλύει τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές τάσεις, καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα και διατυπώνει προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
• Παρέχει αξιόπιστες και συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες για συγκεκριμένους τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
• Συνεργάζεται με ξένα ερευνητικά ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμμετέχει σε διεθνείς έρευνες για οικονομικά θέματα και πολιτικές.
• Παρεμβαίνει και συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
• Αναθέτει και χρηματοδοτεί μελέτες. (Πολύ ενδιαφέρον)Το Ίδρυμα επιτελεί την αποστολή του διατηρώντας θέση επιστημονικής και ακαδημαϊκής ουδετερότητας. (Το εκλαμβάνω ως κακόγουστο χιούμορ). Οι κρίσεις επί θεμάτων πολιτικής και προτάσεις, που περιέχονται στις εκδόσεις του, εκφράζουν τις απόψεις του ερευνητή/συγγραφέα και δεν αντανακλούν, κατ' ανάγκη, τη γνώμη των μελών του ΙΟΒΕ, της Διοίκησης ή των χορηγών του (Εδώ σ'αυτό το τελευταίο, κολλάει το γιατί εξέλαβα πιο πριν ως κακόγουστο χιούμορ τα περί επιστημονικής και ακαδημαικής ουδετερότητας)
Να παραθέσω τώρα, το ΔΣ του Ι.Ο.Β.Ε, πάλι από την ιστοσελίδα του
Πρόεδρος
* Κορτέσης Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ και Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΤΑΚΟΡ Α.Ε.
(Ένθερμος φαν του μνημονίου. Από τους πιο ένθερμους θα έλεγα. Μάλιστα, σε μια εκδήλωση του Ι.Ο.Β.Ε με ημερομηνία 05/07/2010, προβλέπει αμέσως- αμέσως πως οι αγορές θα δεχτούν πολύ ευνοικά την προσφυγή μας στο ΔΝΤ και θα μας δανείσουν με ευνοικότερους όρους [aka σπρεντ ομολόγων]. Η πραγματική ζωή τον επιβεβαίωσε πανηγηρικά)
Το απόσπασμα της ομιλίας εδώ:http://www.capital.gr/News.asp?id=1005310Α΄ Αντιπρόεδρος
* Τάνες Μηνάς (Αθηναική Ζυθοποιία για όσους δεν γνωρίζουν. Μαζί με την επιχειρηματική της ξαδέλφη 3Ε, πρέπει να έχoυν δεχτεί την τελευταία δεκαετία, περισσότερες καταγγελίες για χειραγώγηση τιμών και κακή εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά, από όσες καταγγελίες έγιναν για τους Μητροπουλαίους και την περίφημη παράγκα του ποδοσφαίρου. Και επειδή έχω θητεύσει στη μία από τις δύο ξαδέρφες, τέτοιες πρακτικές ακολουθούσαν από την δεκαετία του 90 κιόλας, απλώς στα τελευταία χρόνια αποθρασύνθηκαν ουκ ολίγες φορές. Το όνομα του εν λόγω, στα πράγματα από τότε. Κατάλληλος νομίζω να μιλήσει και να αποφανθεί για κλειστά επαγγέλματα)
Β΄ Αντιπρόεδρος
* Μωϋσής Ραφαήλ
(Τέως ΔΕΗ και ΔΕΠΑ. Εδώ θα ήθελα τη συνδρομή του 888888 σχετικά με τα πεπραγμένα του στη ΔΕΗ)
Γ΄ Αντιπρόεδρος
* Θωμόπουλος Παναγιώτης, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
( Τράπεζα Πειραιώς.Πρώτη αν δεν κάνω λάθος στη σχετική λίστα του Συνηγόρου του Πολίτη, σχετικά με καταγγελίες συναλλασομένων για αθέμιτες πρακτικές. Δεύτερη η EFG. Τα καλά νέα συνεχίζονται)
Γραμματέας
* Γεωργόπουλος Λεωνίδας, , Sinior(sic) Partner, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΪΑΣ
(Για αυτούς βρήκα ένα σύντομο βιογραφικό, από κάποιον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων των Β. Προαστίων. Με bold και υπογράμμιση τα άξια προσοχής σημεία
Γράφουν λοιπόν:'Δέσμευση και στόχος μας είναι να παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και να τηρούμε τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των κατά το νόμο προβλεπόμενων διαδικασιών πασχίζοντας να είναι αποτελεσματικές, αξιόπιστες και συνεπείς.
Τον Απρίλιο του 2006 δύο από τις παλαιότερες και πιο φημισμένες Ελληνικές δικηγορικές εταιρείες, η Κυριακίδης Γεωργόπουλος Δικηγορική Εταιρεία (ιδρύθηκε το 1933) και η Δανιόλος Ησαΐας και Εταίροι Δικηγορική Εταιρεία (ιδρύθηκε το 1923), αποφάσισαν να συγχωνευθούν και να σχηματίσουν τη μεγαλύτερη πολυκλαδική δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα, ώστε να καλύπτον τις ανάγκες των πελατών τους σε όλα τα πεδία της νομικής επιστήμης και πρακτικής.
**Η Δικηγορική Εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΪΑΣ έχει γραφεία στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, από τα οποία οι δικηγόροι της προσφέρουν τις νομικές υπηρεσίες και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε μεγάλης εμβέλειας πελάτες από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο.
**
Σκοπός μας και δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητος νομικές υπηρεσίες και να ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της νομικής πρακτικής, προσπαθώντας πάντοτε να είμαστε αποτελεσματικοί, αξιόπιστοι και συνεπείς. Ο επιτυχής χειρισμός των υποθέσεων των πελατών μας αποδίδεται στον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και τις ειδικευμένες γνώσεις των δικηγόρων μας – αρετές τις οποίες η εταιρεία μας επιδεικνύει σε συνεχή βάση.Οι δικηγόροι της εταιρείας, πέρα από την ειδίκευσή τους σε διάφορα πεδία του δικαίου, γνωρίζουν άπταιστα την Αγγλική καθώς και αρκετές άλλες γλώσσες, όπως Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρωσικά.
Η ΚΓΔΗ είναι ιδρυτικό μέλος του SEE Legal, μία περιφεριακή ένωση ηγετικών δικηγορικών εταιρειών από 11 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία μας φέρουν πιστοποίηση ISO 9001:2000'.)
Ταμίας
* Μπούμη Ανδρονίκη, Σύμβουλος Διοίκησης, EFG EUROBANK
(Ότι και για τον Θωμόπουλο)
Αυτά λοιπόν τα ολίγα, για να ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με το τι είναι το I.O.B.E και το κατά πόσο έχει σχέση με την ουδέτερη επιστημονική έρευνα και το καλό της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Το ΙΟΒΕ είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια μια μελέτη (δυστυχώς δεν τη βρήκα σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα) σχετικά με το αναμενόμενο ώφελος για την οικονομία από την απελευθέρωση των μεταφορών, έχοντας σαν βάση τα δεδομένα από Η.Π.Α. και Γαλλία. Περίληψη βρίσκεται εδώ. [4troxoi.gr]
Eπειδή πολύς κόσμος μπορεί να ακούει Ι.Ο.Β.Ε και να φαντάζεται κάτι που να φέρνει στο Μωυσή με τις πλάκες και στον Αριστείδη τον δίκαιο, καλό είναι να δούμε λίγο τους ανθρώπους που έχει στο ΔΣ του αυτός ο ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός , κοινωφελής , ερευνητικός οργανισμός.
...
Αυτά λοιπόν τα ολίγα, για να ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με το τι είναι το I.O.B.E και το κατά πόσο έχει σχέση με την ουδέτερη επιστημονική έρευνα και το καλό της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.Δέκτη η παρατήρησή σου (ομολόγω δεν ήξερα πάρα πολλά για το ΙΟΒΕ) και για αυτό έγραψα άλλωστε ότι θα προτιμούσα να έχω το κείμενο της μελέτης (δες υπογραμμισμένο) και όχι απλά τους αριθμούς που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες.
Θα προσπαθήσω να τη βρω στο δίκτυο (αλήθεια, μήπως την έχει ήδη κάποιος εδώ;) ώστε να γίνει δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων που έχουν χρησιμοποιήσει και η αξιολόγηση της μεθοδολογίας τους.Γενικά πάντως, προσπαθώ να εξετάζω τα επιχειρήματα και τα δεδομένα σε έναν ισχυρισμό και όχι την ταυτότητα του φέροντος του ισχυρισμού αυτού.
Δηλαδή, ο ΙΟΒΕ μπορεί να έχει τον Σκρουτζ για πρόεδρο, μου είναι παγερά αδιάφορο, με ενδιαφέρει μόνο αν τα δεδομένα που παρουσιάζει είναι σωστά.Σωστά το επισήμανες (έμμεσα) πάντως, τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι φαλκιδευμένα, λάθος ή ακόμα και φανταστικά. Περισσότερο για προβληματισμό τα ανέφερα, η άκριτη αποδοχή τους είναι το ίδιο λάθος με τη λόγω δόγματος απόρριψη τους.
-
Ο καθε οργανισμος προσπαθει με 'μαγειρεματα' να υποστηριξει τις αποψεις που τον συμφερουν... πολυ περισσωτερο τα κομματα κ.λ.π.
Εδω μελετητες, Π.Χ. συγκοινωνιολογους, γεολογους κλπ, να βαλεις να σου προτεινουν τη λυση που θελεις, θα το κανουν αν πληρωθουν σωστα... τα νουμερα παρουσιαζονται οπως θελεις τις περισσωτερες φορες... και οι μελετες ανατειθενται για να καλυψουν αυτον που παιρνει την αποφαση εναντι των αντιπαλων του.... η την υπηρεσια που δουλευει...
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Το ΙΟΒΕ είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια μια μελέτη (δυστυχώς δεν τη βρήκα σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα) σχετικά με το αναμενόμενο ώφελος για την οικονομία από την απελευθέρωση των μεταφορών, έχοντας σαν βάση τα δεδομένα από Η.Π.Α. και Γαλλία. Περίληψη βρίσκεται εδώ. [4troxoi.gr]
Eπειδή πολύς κόσμος μπορεί να ακούει Ι.Ο.Β.Ε και να φαντάζεται κάτι που να φέρνει στο Μωυσή με τις πλάκες και στον Αριστείδη τον δίκαιο, καλό είναι να δούμε λίγο τους ανθρώπους που έχει στο ΔΣ του αυτός ο ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός , κοινωφελής , ερευνητικός οργανισμός.
...
Αυτά λοιπόν τα ολίγα, για να ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με το τι είναι το I.O.B.E και το κατά πόσο έχει σχέση με την ουδέτερη επιστημονική έρευνα και το καλό της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.Δέκτη η παρατήρησή σου (ομολόγω δεν ήξερα πάρα πολλά για το ΙΟΒΕ) και για αυτό έγραψα άλλωστε ότι θα προτιμούσα να έχω το κείμενο της μελέτης (δες υπογραμμισμένο) και όχι απλά τους αριθμούς που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες.
Θα προσπαθήσω να τη βρω στο δίκτυο (αλήθεια, μήπως την έχει ήδη κάποιος εδώ;) ώστε να γίνει δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων που έχουν χρησιμοποιήσει και η αξιολόγηση της μεθοδολογίας τους.Γενικά πάντως, προσπαθώ να εξετάζω τα επιχειρήματα και τα δεδομένα σε έναν ισχυρισμό και όχι την ταυτότητα του φέροντος του ισχυρισμού αυτού.
Δηλαδή, ο ΙΟΒΕ μπορεί να έχει τον Σκρουτζ για πρόεδρο, μου είναι παγερά αδιάφορο, με ενδιαφέρει μόνο αν τα δεδομένα που παρουσιάζει είναι σωστά.Σωστά το επισήμανες (έμμεσα) πάντως, τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι φαλκιδευμένα, λάθος ή ακόμα και φανταστικά. Περισσότερο για προβληματισμό τα ανέφερα, η άκριτη αποδοχή τους είναι το ίδιο λάθος με τη λόγω δόγματος απόρριψη τους.
Kαταλαβαίνεις πως δεν έγραψα την παράθεση για να καταδείξω πως είχες λάθος επικαλούμενος μια μελέτη του ΙΟΒΕ
Σαφώς και εγώ είμαι με αυτόν που λέει την αλήθεια, ακόμα και αν αυτός έχει κέρατα και ουρά που λένεΕδώ που φτάσαμε, λέω πως μόνο με γερές δόσεις αυτοκριτικής μπορεί να γίνει κάτι. Αλλά κάθε μέρα που περνά, τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση δεν γίνεται.
Από την άλλη, το να βλέπεις τόσους και τέτοιους ανθρώπους σε ένα ΔΣ (γνωρίζοντας μάλιστα για κάποιους από αυτούς, τις τακτικές που ακολούθησαν στο παρελθόν) και να επικαλούνται την ουδέτερη επιστημονική έρευνα για τις δραστηριότητές τους, ε... συγνώμη δεν θα πάρω.Επίσης, βλέποντας πως ολόκληρος διοικητής της ΤΤΕ, παραδέχτηκε την φαλκίδευση τόσων και τόσων στοιχείων προυπολογισμών και αναφορών προς την ΕΕ, βλέποντας τον Τσουκάτο να λέει για την κατάθεση των μαύρων χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να κουνιέται ούτε βλέφαρο εισαγγελέα, βλέποντας την μη προφυλάκιση Μαντέλη, τις παλινωδίες και τα ήξεις αφήξεις όλων (και της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης) σχετικά με την κλήτευση του Καραμανλή στην προανακριτική για το Βατοπέδιο, θεωρώ τελείως ψευδές ότι και αν ακουστεί από τέτοιους φορείς σχετικά με την καλύτερευση του οικονομικού τοπίου, αν απελευθερωθεί το τάδε ή το δείνα επάγγελμα.
Το πρόβλημα είναι κυρίως αλλού και αποδεικνύεται, πως αν ο άνθρωπος δεν αντέχει μια φορά πολύ ποσότητα πραγματικότητας, ο έλληνας δεν αντέχει δέκα. -
- Μωϋσής Ραφαήλ
(Τέως ΔΕΗ και ΔΕΠΑ. Εδώ θα ήθελα τη συνδρομή του 888888 σχετικά με τα πεπραγμένα του στη ΔΕΗ)
Διοικητη της ΔΕΗ δεν τον προλαβα.Αλλωστε ηταν Διοικητης στα τελη της δεκαετιας του 70 μεχρι το 1981, σε εντελως διαφορετικες εποχες...
Ομως ο κ.Μωϋσης διετελεσε εκτος απο Προεδρος της ΔΕΠΑ και Διοικητης της ΔΕΗ
Μελος του ΔΣ της ΑSPIS BANK του γνωστου και μη εξαιρεταιου κ.Πανου Ψωμιαδη
Μελος του ΔΣ της S&B Bιομηχανικα Ορυκτα ιδιοκτησιας της οικογενειας Κυριακοπουλου μελος της οποιας ειναι και ο κ.Οσυσσεας Κυριακοπουλος πρωην Προεδρος του ΣΕΒ
Προεδρος του ΔΣ της αλυσιδας S/M ΑΒ Βασιλοπουλος - Μωϋσής Ραφαήλ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το γεγονός είναι ότι το σύστημά μας είναι έτσι στημένο, ώστε να ευννοεί τη φοροδιαφυγή. Και ΟΛΟΙ ΜΑΣ επωφελούμαστε, ΕΕ, ΙΥ, ΔΥ (*). Η χρήση του δεύτερου πληθυντικού είναι πράγματι για
ο δεύτερος πληθυντικός επιλέχθηκε γιατί είμαι καθόλα εντάξει στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Αν σου προκαλεί γέλωτα είναι δικό σου πρόβλημα. Ξέρω τι θα σκεφτείς, τόσο politically correct πια; Οντως είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος που προφανώς φορδιαφεύγει και το θεωρεί και αναφαίρετο δικαίωμά του.
Επειδή το γύρισες σε προσωπικό και έβγαλες τόσο εύκολα και αβασάνιστα το τελείως λάθος συμπέρασμα, να σε πληροφορήσω (και αν με πιστεύεις, αν δεν με πιστεύεις frankly my dear I don't give a damn) ότι δεν έχω φοροδιαφύγει ποτέ (ούτε παλιότερα ως επιχειρηματίας ούτε τώρα ως ελεύθερος επαγγελματίας), θεωρώ τη φοροδιαφυγή ανήθικη.
Αλλά με εκνευρίζει η ευκολία με την οποία κάθε κοινωνική ομάδα προσπαθεί να βγάλει την ουρά της απ΄έξω, 'εμείς δε φταίμε', ενώ και όλοι φταίμε (προφανώς άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) και, ασχέτως ποιοί φταίνε, όλοι είμαστε μέσα στο λάκο με τα σκατά τώρα (και ναι, αυτοί που φταίνε λιγότερο είναι πιο βαθιά στο λάκο) και δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν προσπαθήσουμε όλοι.
Με άλλα λόγια, ναι, δεν φοροδιαφεύγει το ίδιο ο υδραυλικός με τον πελάτη του, αλλά η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον πελάτη, αν όλοι οι πελάτες επέμεναν να ζητάνε απόδειξη, θα βλέπαμε πόσο θα φοροδιέφευγαν οι υδραυλικοί. Το λάθος δεν είναι των πελατών φυσικά αλλά μία πιθανή και ρεαλιστική λύση πρέπει και μπορεί να έρθει από αυτούς. Ομως όλοι θέλουν να γίνει η επανάσταση από τους άλλους και οι ίδιοι να τη βγάλουν ατσαλάκωτοι (δε γίνεται και να γλυτώσεις το ΦΠΑ του μερεμετιού και ο υδραυλικός να φορολογηθεί για το σύνολο των εισοδημάτων του εκτός και αν αυτό το ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος (που ποιοί είναι και συντηρούν αυτό το κράτος, πάλι κάποιοι άλλοι ? εμείς είμαστε) ξαφνικά γίνει ικανό και καθαρό).
-
- 1000 nass..!!
Και κάποια στοιχεία για το μέλλον....
-
Το 2011 λήγουν ομόλογα αξία 35,3 δισ. ευρώ, και η Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης θα λάβει 40 δισ. ευρώ.
-
Το 2012 λήγουν ομόλογα αξίας 40,5 δισ. ευρώ, και από το μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα θα λάβει 24 δισ. ευρώ, ενώ θα εκδώσει στις αγορές ομόλογα 35 δισ. ευρώ.
-
Το 2013 λήγουν ομόλογα ύψους 34,1 δισ. ευρώ και αλλά και δάνεια ύψους 6,2 δισ. από το μηχανισμό στήριξης, σύνολο 40,3 δισ. ευρώ. Η βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης την ίδια χρονιά θα είναι μόλις 8 δισ. ευρώ.
-
Το 2014 λήγουν ομόλογα ύψους 40,6 δισ. ευρώ, αλλά και δάνεια του μηχανισμού στήριξης ύψους 28,6 δισ. ευρώ, ενώ πλέον έχει λήξει η παροχή οικονομικής βοήθειας. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει από τις αγορές ποσό ύψους, άνω των 70 δισ. ευρώ, με την προσθήκη και του ελλείμματος.
-Το 2015 λήγουν ομόλογα προερχόμενα από τις αγορές, αξίας 36,8 δισ. ευρώ και δάνεια από το μηχανισμό στήριξης ύψους 38,9 δισ. Ευρώ ανεβάζοντας τις δανειακές ανάγκες σε επίπεδα πάνω από 75 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει μηχανισμός στήριξης.
Παράλληλα αύξηση δραματική παρουσιάζουν και οι τόκοι αποπληρωμής του χρέους, αφού:
-
Το 2010 εκτιμώνται ότι θα αυξηθούν σε 12,9 δισ. ευρώ, ή στο 5,6% του ΑΕΠ.
-
Το 2011 αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ, και διαμορφώνονται σε 14,9 δισ. ευρώ ή στο 6,6% του ΑΕΠ.
-
Νέα αύξηση σημειώνουν το 2012 που φτάνουν σε 17,1 δισ. ευρώ ή στο 7,5% του ΑΕΠ.
-
Το 2013 οι πληρωμές τόκων αυξάνονται σε 18,9 δισ. ευρώ, ή στο 8,1% του ΑΕΠ.
-
Το 2014 οι τόκοι υπολογίζονται ότι θα φτάσουν σε 19,94 δισ. ευρώ και στο 8,2% του ΑΕΠ.
Περισσότερα εδω... http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231060659
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά με εκνευρίζει η ευκολία με την οποία κάθε κοινωνική ομάδα προσπαθεί να βγάλει την ουρά της απ΄έξω, 'εμείς δε φταίμε', ενώ και όλοι φταίμε (προφανώς άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) και, ασχέτως ποιοί φταίνε, όλοι είμαστε μέσα στο λάκο με τα σκατά τώρα (και ναι, αυτοί που φταίνε λιγότερο είναι πιο βαθιά στο λάκο) και δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν προσπαθήσουμε όλοι.
Η παρότρυνση 'να προσπαθήσουμε όλοι' είναι ευχολόγιο, το ίδιο αστείο με το 'φταίμε όλοι', θα κάνουμε όλοι αυτό που κάναμε και πριν να είσαι βέβαιος γι αυτό, και μάλιστα σε εντονότερο βαθμό γιατί 'οι εποχές είναι δύσκολες και οι ευκαιριες λιγότερες'.
Ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι(εξαιρώ τις μαζικές αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν μπορεί και όχι) είναι η κυβέρνηση. Και αυτή τον παίζει ασύστολα.
Επίσης σε σχέση με την φοροδιαφυγή δεν νομίζω πως είναι η μόνη δραστηριότητα 'πουστιά' ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.
Το λάδωμα, οι γνωριμίες, τα βύσματα, οι διακρίσεις και όλα αυτά το ίδιο ένοχα είναι με την φοροδιαφυγή ως προς την αντικοινωνικότητα τους.
Αν είναι να ηθικολογήσουμε να το κάνουμε κομπλέ.Τα σχετικά με την αιώνια αντιπαράθεση 'δημόσιοι vs. ιδιωτικοί' μεταφέρθηκαν στο θέμα Επαγγελματική αποκατάσταση [Mod]
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
....Καμία σχέση με τα δεδομένα της Ναυτεμπορικής που έδειχναν ότι για το 2015 τα ληξιπρόθεσμα δεν ήταν 36 δις ευρώ..... (αλλά περί τα 18...)
Αυτό που δεν μας λένε οι ΔΟΛΙΑΝΟΙ είναι αν για το 2001~2003 φταίει η κακιά δεξιά....
-
*το 90% η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τους FT
Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων δείχνουν 90% πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει την προοπτική διάθεσης τουλάχιστον του 7% των φορολογικών της εσόδων για την εξυπηρέτηση του χρέους της, «σχεδόν για πάντα», η πτώχευση θα μπορούσε να είναι κάποια στιγμή στο μέλλον ελκυστική επιλογή.
Οι περικοπές αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή, μόνο εφόσον κοστίζουν λιγότερο για τους ψηφοφόρους απ' όσο μια πτώχευση, τονίζεται και προστίθεται ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος μιας πτώχευσης έχει αποδειχθεί αμελητέο, καθώς οι κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν σε μια τέτοια κίνηση συχνά δανείζονταν ξανά από τις αγορές εντός μερικών μηνών.
Στο άρθρο με τον τίτλο «Δεν υπάρχει κρατικό χρέος χωρίς [επενδυτικό] κίνδυνο», αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Όπως ένα χρηματοοικονομικό σουβλάκι [σ.σ. financial souvlaki], έτσι και η Ελλάδα στριμώχνεται στις αγορές ομολόγων. Αποδόσεις που υπερβαίνουν το 10% είναι αδύνατον να πληρωθούν από μία χώρα η οποία από τον Μάιο συντηρείται με τα δάνεια των 110 δισ. ευρώ της Ευρώπης και του ΔΝΤ».
» Σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς να προχωρήσει κάποια στιγμή σε αναδιάρθρωση των χρεών της, το ύψος των αποδόσεων δείχνει πιθανότητα χρεοκοπίας της τάξεως του 90% μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ».
» Είναι εύκολο να δεχτεί κανείς το επιχείρημα πως η κρατική χρεοκοπία είναι απίθανη: κανένα ανεπτυγμένο κράτος δεν έχει υπαναχωρήσει των υποχρεώσεών του μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον 19ο αιώνα όμως οι χρεοκοπίες ήταν πιο συχνές και τα κράτη πολλές φορές θεωρούνταν πιο επικίνδυνη τοποθέτηση χρημάτων απ' ό,τι ο ιδιωτικός τομέας. Η Ισπανία, επί παραδείγματι, οδηγήθηκε σε χρεοκοπία 87 φορές τον 19ο αιώνα, ενώ η Ελλάδα τουλάχιστον 4 φορές».
» Τι δείχνει λοιπόν η μεταπολεμική εμπειρία, πλήρη μεταστροφή από την τάση του παρελθόντος ή μήπως προσωρινή ανάπαυλα σε μία ευρύτερη τάση; Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για τίποτε από τα δύο. Οι ανεπτυγμένες χώρες με χαρά προχώρησαν σε χρεοκοπίες τα τελευταία 60 χρόνια, όμως χωρίς να φαίνεται, μέσω του πληθωρισμού και υποτιμήσεων».
» Γι' αυτόν τον λόγο η προσοχή στρέφεται στην ευρωζώνη, όπου τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να καταφύγουν ούτε στην υποτίμηση ούτε στο να τυπώσουν χρήμα για να λύσουν τα προβλήματά τους».
» Ακόμη και στην ευρωζώνη, όπου οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που θέτει η κρίση στο ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα, ή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας λόγω του ελλείμματός της, τα ομόλογα αποτιμώνται βάσει της εκτίμησης ότι η Γερμανία δεν έχει κανέναν επενδυτικό κίνδυνο».
» Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί επιτρέπουν σε χώρες να θεωρούνται αρκετά ασφαλείς -όπως θεωρούνταν και η Ελλάδα μέχρι πέρυσι- ώστε να δανείζονται πολύ φθηνά. Δεν θα έπρεπε να προκύψει οικονομική κρίση για να θυμηθούμε ότι τα φθηνά δάνεια οδηγούν σε μη διατηρήσιμες δαπάνες».
» Τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν ήδη αρχίσει να υπαναχωρούν των υποσχέσεών τους καθώς προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις δαπάνες τους. Προς το παρόν πάντως, έχουν επιλέξει να αναδιαρθρώσουν τις υποσχέσεις τους για δημόσιες δαπάνες -ειδικότερα για τις συντάξεις- αντί να πλήξουν τους πιστωτές τους. Όπως επισημαίνει και ο κ. Willem Buiter της Citigroup, η επιλογή αυτή είναι βιώσιμη μόνο εάν το πολιτικό κόστος είναι λιγότερο από αυτό που θα ακολουθούσε μία πτώχευση».
» Για την Ελλάδα, όμως, η οποία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον το 7% των φορολογικών της εσόδων για να εξυπηρετεί τα δάνειά της, σχεδόν για πάντα, η πιθανότητα χρεοκοπίας αναπόφευκτα θα γίνει πιο ελκυστική κάποια στιγμή».
» Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν θα προκύψει νωρίτερα από το 2013, μέχρις ότου λήξει δηλαδή η χρηματοδότηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μέχρι τότε, ας ελπίσουμε ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου».
» Όταν η Αθήνα τελικά κηρύξει πτώχευση, τότε οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη με τον τρόπο που είχε συστήσει και ο Ζορμπάς: 'Ο άνδρας είναι ένα κτήνος', είχε πει. 'Εάν είσαι σκληρός μαζί του, σε σέβεται και σε φοβάται. Εάν είσαι καλός μαζί του, σου ξεριζώνει τα μάτια'».*
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
- 1000 nass..!!
Και κάποια στοιχεία για το μέλλον....
- Το 2011 λήγουν ομόλογα αξία 35,3 δισ. ευρώ, και η Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης θα λάβει 40 δισ. ευρώ.
γιαυτό θέλουν μέχρι του χρόνου να μειώσουν το έλλειμμα στο 3% αλλά πάλι δεν βγαίνει η εξίσωση με την πορεία των εσόδων να πηγαίνει κατά διαόλου...
και μέσα σ αυτό το μπάχαλο ανοίγει (GAP) το ένα μέτωπο μετά το άλλο...ο θεός να βάλει το χέρι του. - 1000 nass..!!
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
- 1000 nass..!!
Και κάποια στοιχεία για το μέλλον....
- Το 2011 λήγουν ομόλογα αξία 35,3 δισ. ευρώ, και η Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης θα λάβει 40 δισ. ευρώ.
γιαυτό θέλουν μέχρι του χρόνου να μειώσουν το έλλειμμα στο 3% αλλά πάλι δεν βγαίνει η εξίσωση με την πορεία των εσόδων να πηγαίνει κατά διαόλου...
και μέσα σ αυτό το μπάχαλο ανοίγει (GAP) το ένα μέτωπο μετά το άλλο...ο θεός να βάλει το χέρι του.Μονο το χερι δεν αρκει.Πρεπει να βαλει και πλατη
- 1000 nass..!!
-
190 δις είναι ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ τα χρέη και οι τόκοι που έχουμε να αποπληρώσουμε μέχρι το 2015.
Και λέω 'μέχρι τώρα' γιατί σε αυτά θα προστεθούν και τα 3ετή δάνεια του Διμερούς Δανεισμου από το Πακέτο Στήριξης και φυσικά και ότι δανειστούμε μέχρι τότε.
Είναι λογικό για ένα επενδυτή του εξωτερικού να θεωρούμαστε προ της αναδιάρθρωσης και τα Ελληνικά Ομόλογα να έχουν τόσο μεγάλες αποδόσεις. Ουσιαστικά δλδ για να σε δανείσει κάποιος (εκτός του Πακέτου) πρέπει να τον πληρώσεις καλά (=υψηλοί τόκοι) για να αντισταθμίσεις τον κίνδυνο πιθανής αναδιάρθρωσης ή παύσης πληρωμών.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!