-
Δεν νομίζω, αλλά παίζει τακούνι.
Απαίτησα χρήση φλατ παπουτσιού για οδήγηση κι ελπίζω να εισακούστηκα. -
Καλησπέρα και καλή χρονιά.Θέλω μια γνώμη πριν ΄πάω στο μηχανικό (σε τρεις μέρες).Έχω ένα Τίπο του 92 .Λοιπόν, δεν πατινάρει καθόλου και οι ταχύτητες μπάινουν μια χαρά.Αυτό όμως που κάνει είναι το εξής:Σε πολύ κίνηση (σημειωτόν), στο σταμάτα-ξεκίνα, βάζοντας πρώτη το αυτοκίνητο τραντάζεται ολόκληρο (όχι πάντα) μέχρι να ξεκινήσει.Μετά μια χαρά.Το΄κάνει μόνο στην πρωτη.Και κάτι ακόμα. Όταν έχω πχ 3η και μαρσάρω λίγο για να βάλω 4η, ακούγεται εδώ και δυο τρεις μέρες ένα κουδούνισμα (σαν να χτυπάνε πιατίνια ένα πράγμα...).Καμμια γνώμη??? Για το πρώτο δεν ξέρω αν σχετίζεται με το δίσκο ή καμμιά βάση ( ο συμπλέκτης είναι σκληρός αν αυτό βοηθά).Ότα είναι ανηφορικός ο δρόμος είναι ακόμη χειρότερα.Τώρα για το δεύτερο....ιδέα δεν έχω και πολύ θα ήθελα να μάθω (είμαι και γυναίκα οπότε δικαιολογούμαι εν μέρει πιστεύω...!) Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
-
To πιθανοτερο ειναι να εχει σπασει βαση μηχανης ,εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα .
Δεν εχω ιδιαιτερες τεχνικες γνωσεις κ καλυτερα να σου απαντησει καποιος ειδικος . -
geia sas
eimai kainourgios odigos
kai thelo na rotiso kati
diavasa oti gia grigori ekkinisi prepei na eisai stis 3500 strofes kai meta afineis apotoma siblexti kai terma gazi....etsi den xalaei o diskos???Τα greeklish απαγορευονται[mod]
-
Κανε το κειμενο στα ελληνικα να μην στραβωθουμε.
Ετσι που περιγραφεις κανεις ενα μεγαλο σπιναρισμα και οχι γρηγορη εκκινηση. -
σε περιοδικο το διαβασα
οποτε ποιος ειναι ο σωστός τρόπος? -
Ο χρήστης katsou έγραψε:
σε περιοδικο το διαβασα
οποτε ποιος ειναι ο σωστός τρόπος?Τι σε ενδιαφέρει? Να ξεκινήσεις σωστά? Πολύ γρήγορα? (κοντρέρ? ) Να μην τρως πολύ το δίσκο?
-
Aυτό είναι κοντράδικη εκκίνηση για ατμοσφαιρικό κυρίως αμάξι
-
γρήρορα και χωρισ να χαλαω δίσκο.....
-
Ετσι δε χαλας μεν δισκο, χαλας ομως αλλα πραγματα οπως πχ βασεις μηχανης, βενζινη, νευρα... Cool down λοιπον, και μιας κι εισαι και νεος οδηγος θα σε βοηθησει πολυ
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Ετσι δε χαλας μεν δισκο, χαλας ομως αλλα πραγματα οπως πχ βασεις μηχανης, βενζινη, νευρα... Cool down λοιπον, και μιας κι εισαι και νεος οδηγος θα σε βοηθησει πολυ+λάστιχα
1500+- στροφές πάνω στο όριο σύμπλεξης και λίγο γκάζι μετά να φύγεις, θα ξεκινάει ποίημα το αμαξάκι
-
Η ιδανική επιτάχυνση νομίζω επιτυγχάνεται με ένα μικρό ποσοστό σπιναρίσματος.... η δυσκολία όμως είναι να το πετύχεις! Βασικά δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες και γενικές μαγικές συνταγές, μαθαίνεις το αυτοκίνητό σου. Γιατί είναι και σχετικό με τι αυτοκίνητο είσαι... σε μερικά ολίγον ψοφίμια με αυτό που λες απλά θα σκουντήσουν και θα σβήσουν! Με το ίδιο σε άλλα θα σπινάρεις ατελείωτα χωρίς να πας πουθενά. Ο συντονισμός των κινήσεων των ποδιών είναι πολύ σημαντικός. (ρυθμός που αφήνεις και ρυθμός που πατάς)
Βέβαια παίζουν ρόλο τα λάστιχα (μοντέλο, κατάσταση και πίεση αέρα) και η πρόσφυση που σου προσφέρουν στο εκάστοτε οδόστρωμα, το φορτίο, η κλίση και χίλια άλλα... τελικά θέλει δοκιμή/πειραματισμό και εξάσκηση (και ταλέντο). Τότε μόνο θα πετύχεις να κάνεις καλές εκκινήσεις με λίγο σπινάρισμα και καταπόνηση αλλά μέγιστη επιτάχυνση. -
Σε ένα avensis του 04 ο συμπλέκτης πιάνει υπερβολικά ψηλα. Δηλαδή αν έχει διαδρομή πχ 8εκ πιάνει στο τελευταίο εκατοστό και ειναι αρκετά απότομος σε αυτό το τελευταίο εκατοστό (δλδ θέλει να τον κρατήσεις λίγη ώρα εκεί και μετά να τον αφήσεις) . Αλλά ούτε πατηνιάρει ούτε μυρίζει. Παρόλα αυτά το αμάξι από πάντα είχε μια αρκετά μεγάλη δυσκολία στο να μπει η πρώτην ταχύτητα εν κινήσει (βέβαια και από πάντα το οδηγούσε ο πατέρας μου οπότε μπορεί η ζημιά να είχε γίνει στην αρχή). Το ερώτημα ειναι: υπάρχει περίπτωση να φταίει η ντίζα (έχει ντίζα?) ή πάω κατευθείαν για δίσκο-πλατο?
-
Όταν πατάω συμπλέκτη για να αλλάξω από πρώτη σε δευτέρα ακούγεται ένα σφύριγμα.Στις άλλες ταχύτητες το κάνει ελάχιστες φορές.Οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά,μερικές φορές η όπισθεν 'γρατσουνάει'.Πήγα σε ένα εξειδικευμένο και μου είπε ότι είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη και ότι πρέπει να αντικατασταθεί όλο το σύστημα,δίσκος πλατώ,ρουλεμάν,με συνολικό κόστος 370€,με δικές μου βαλβολίνες μιας και τις είχα αγοράσει την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να τις αλλάξω,αφού έχουν περάσει 2 χρόνια από την προηγούμενη αλλαγή.Αν και δεν ξέρω πώς είναι ο δίσκος του συμπλέκτη,και αν θέλει πράγματι αλλαγή,το ρουλεμάν μόνο του δεν αλλάζεται αν ο δίσκος έχει ακόμα 'ψωμί';Αν και απ'ότι είδα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τον είχε αλλάξει στα 60.000χλμ και τώρα το αμάξι έχει 159.000!!!
Το αμάξι μου είναι ένα peugeot 307 1400cc 8v από το οποίο είμαι ευχαριστημένος εκτός από τη δύναμή του για την οποία ήξερα όταν το αγόρασα.Α
-
Πατιναρει;
-
Doctor δεν έχω αισθανθεί ποτέ το πατινάρισμα άρα δεν ξέρω πώς είναι για να σου πω!Αυτό που κάνει είναι θόρυβος όταν αλλάζω από πρώτη σε δευτέρα,ένα πολύ λεπτό σφύριγμα,και κάποιες φορές η όπισθεν 'γρατζουνάει'.Επίσης,τελευταία για να ξεκινήσει σε φανάρι θέλει περισσότερο γκάζι από πριν νομίζω.Πάντως εν κινήσει το αμάξι δεν κολλάει,ανεβάζει κανονικά στροφές.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Doctor δεν έχω αισθανθεί ποτέ το πατινάρισμα άρα δεν ξέρω πώς είναι για να σου πω!Αυτό που κάνει είναι θόρυβος όταν αλλάζω από πρώτη σε δευτέρα,ένα πολύ λεπτό σφύριγμα,και κάποιες φορές η όπισθεν 'γρατζουνάει'.Επίσης,τελευταία για να ξεκινήσει σε φανάρι θέλει περισσότερο γκάζι από πριν νομίζω.Πάντως εν κινήσει το αμάξι δεν κολλάει,ανεβάζει κανονικά στροφές.Για να καταλάβεις το πατινάρισμα ευκολότερα:
Πήγαινε σε μία ανηφόρα με μεγάλη κλίση, αρχισε να την ανεβαίνεις και όταν είσαι με πρώτη ή δευτέρα πάτησε απότομα τέρμα το γκάζι για μέγιστη επιτάχυνση.
Αν ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα αλλά το αυτοκίνητο το δείς να μήν επιταχύνει όπως έχεις συνηθίσει και θα έπρεπε σ'αυτές τις στροφές, αλλά πηγαίνει πιό αργά και δυσκολεύεται τρέμοντας, τότε έχει αρχίσει και πατινάρει ο συμπλέκτης
Το νοιώθεις το γλύστρημα του δίσκου στο πλατώ.
Στην αρχή το κάνει μόνο στις ανηφόρες, μετα και στο ίσιωμα στο ξεκίνημα όταν πατας απότομα γκάζι και μετά μένεις γιατί δεν κινείται καθόλου επειδή γλυστράει τελείως:) -
αφού είπε το παιδί ότι θέλει περισσότερο γκάζι τώρα πια στις εκκινήσεις...
ακόμη πιο απλός τρόπος είναι να βάλεις την μεγαλύτερη ή την αμέσως μικρότερη ταχύτητα και μετά να αφήσεις χωρίς γκάζι προοδευτικά τον συμπλέκτη... εάν σβήσει απότομα όλα έχουν καλώς... εάν όμως δεν κινείται ούτε και σβήνει στην αρχή της σύμπλεξης τότε πατινάρει...
-
σιγουρα στο κανει έντονα οταν ζεσταίνεται στην πολη . σωστα?
-
Οταν με τερμα πατημενο συμπλεκτη, με ταχυτητα η χωρις ακουγετε ενα τακ-τακ τι μπορει να ειναι?
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ