-
για πείτε, στον Γέρακα/Βριλύσσια που έχει καλό προπονητήριο Kick Boxing? Μου έχουν λείψει οι εποχές της προπόνησης με τον Κακαράκη...
Δεν μιλάω για τσαμπουκοκαταστάσεις, να εξηγούμαι. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στα judo, mma, jiu-jitsu, κτλ έχω βρει τον καλύτερο τρόπο να ξυπνάω/συνέρχομαι μετά από μια ολόκληρη ημέρα μπροστά σε μια οθόνη όπου μου έχουν βγει τα μάτια κι έχω αρχίσει να 'χαζεύω'.Αυτός είναι και ο στόχος για όλους εμάς τους καρεκλοκράτες!
Τα υπόλοιπα απλά προσπαθείς να τα αποφύγεις, εκτός κι αν ο άλλος μπει στο σπίτι σου. Νομίζω ότι η μόνη περίπτωση που δεν πρέπει να κάνεις πίσω είν΄ αυτή.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ο ratanplan, δηλαδή φοβάται για την ζημιά που θα κάνει στον άλλον !
Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός (στον οποίο θα κάνει ζημιά) να βγάλει ένα σιδερικό, να του την 'ανάψει' και να του κάνει ακόμα μεγαλύτερη ?
Ορίστε οι νοοτροπίες που λέγαμε.Ιδέα μου είναι ή πολλοί αλλοδαποί στην Ελλάδα οπλοφορούν ?
Μου έχει τύχει να πάνε γυρεύοντας για τσαμπουκά Ρωσοπόντιοι οι οποίοι ήταν μισοί από μένα, και πάλι έκανα πίσω.
Όχι γιατί φοβόμουν. Απλά δεν είχα (και σίγουρα δεν θα έψαχνα) άλλα 20 άτομα να με υποστηρίξουν, όπως κάνουν αυτοί όταν τα βρουν σκούρα.
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ όταν είμαι Ελλάδα, πιθανότερο είναι να τσακωθώ με κανέναν Αλβανό ή Ρωσοπόντιο παρά να μου έρθει συμπατριώτης και να μετρήσουν όλα αυτά που αναφέρετε (πολ.τέχνη, όγκος, δύναμη κτλ.)Σε αυτον που θα κανω ζημια, μαλλον θα ειναι καποιος φλωρακος. Ο αλλος που θα με μαχαιρωσει, εκει που θα βλεπω τα ραδικια αναποδα δεν θα εχω να ανυσηχω για κατι!
Εγω 3-4 ρψσοποντιουσ που εχω γνωρισει (στρατο και στη δουλεια) ξερανε ολοι καποια πολεμικη τεχνη δεν ξερω τι σκατα ηταν, με λαβες....μιλαμε τελειως γαμησετα σε γονατιζανε μονο που σου πιανανε το χερι και σε 'πιεζανε' καπως
-
-
-
Έλληνας πάει για ρεκόρ Guinness
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010, 21:43Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκονται το βράδυ του Σαββάτου αντιπροσωπεία του παγκοσμίου οργανισμού Guinness μετά από πρόσκληση ενός Έλληνα που το όνομά του θέλει να γραφτεί στο βιβλίο Guinness.
O Κωνσταντίνος Καρυπίδης, Τεχνικός Επικεφαλής Aiki-Jujutsu Ελλάδος και εκπαιδευτής της κεντρικής σχολής Αλεξανδρούπολης είναι αυτός που με την βοήθεια 3 μαθητών του θα προσπαθήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων (εναέριων ολοκληρωμένων) ρίψεων / ανατροπών πολεμικών τεχνών.
Σήμερα το ρεκόρ το κατέχει ο Βρετανός Pascal Joe με 29 ανατροπές σε ένα λεπτό.
Η κεντρική επίδειξη που διοργανώνει ο σύνδεσμος θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Η προσπάθεια της κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής εκδήλωσης ενώπιον επισήμων, καλεσμένων και πλήθος κόσμου.
Πηγή: Χρόνος Κομοτηνής
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010, 21:43
-
Σκεφτόμουν να ξεκινήσω μία πολεμική τέχνη.
Είμαι 23 και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο. Η μόνη σχέση που έχω με γυμναστική είναι τα 3.5-7 χλμ που κάνω καθημερινά στο διάδρομο. Επίσης έχω κάμποσα παραπάνω κιλά.
Θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι ώστε να με βοηθήσει να χάσω και μερικά κιλά.
Θα προτιμούσα κάτι(τουλάχιστον για αρχή) που να μην έχει 'αεροπλανικές' κλωτσιές και άλματα, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί προς το παρόν αδυνατώ να κάνω τέτοια...Κμία πρόταση με βάση τα παραπάνω;
Αν υπάρχει και κάποια σχολή κοντά στον Ασπρόπυργο θα με βόλευε.Ευχαριστώ.
-
Τώρα ανακάλυψα αυτό το θέμα οπότε ας σας γράψω κι εγώ την δικιά μου εμπειρία. Μετά από σχεδόν 12 χρόνια kick box, από όλα όσα διάβασα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σε περίπτωση καυγά στο δρόμο τουλάχιστον σε μένα η σωστή κλωτσιά η μπουνιά έρχεται σχεδόν αυτόματα χωρίς να το σκεφτώ.Και συνήθως αν βρεις τον στόχο σου είναι αρκετή ώστε να τελειώσει εκεί ο καυγάς.Για μένα είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχω κάποιον που δεν ξέρει ας πούμε καράτε από κάποιον που ξέρει .Αν δεν αιφνιδιαστείς είναι πολύ εύκολο να τον πετύχεις.Και πείτε μου εσείς πόσους ξέρετε που θα φάνε μπουνιά στη μύτη ή στο στομάχι, ή κλωτσιά στα νεφρά και θα ξανασηκωθούν.Τώρα για 2 ή 3 ή 4 άτομα ή κάθεσαι με το σκεπτικό όσες φάω και όσες δώσω ή βάζεις τα πόδια στην πλάτη.Πάντως το καλύτερο είναι να αποφύγεις τον καυγά. Ευτυχώς μόνο μια φορά χρειάστηκε στα τόσα χρόνια να χρησιμοποιήσω αυτά που ξέρω. Για τον φίλο που ρωτάει πιστεύω πως σχεδόν όλες οι πολεμικές τέχνες σε καλύπτουν.Έχεις πολλά να μάθεις πριν φτάσεις στο επίπεδο των αεροπλανικών κλωτσιών. Προσοχή μόνο σε κάτι ιδιοκτήτες σχολώ του τύπου σε μια βδομάδα θα δέρνεις όποιον χωριάτη σου κουνηθεί.Δυστυχώς είναι πολλοί.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Έχεις πολλά να μάθεις πριν φτάσεις στο επίπεδο των αεροπλανικών κλωτσιών.Το ψηλό λάκτισμα θέλει προσοχή και από αυτόν που σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει: η διαδρομή του ποδιού είναι μεγάλη (=διάρκεια), που σημαίνει ότι αν ο άλλος είναι γρήγορος και 'πιάσει' νωρίς την πρόθεσή σου, μπορεί να στο αρπάξει χρησιμοποιώντας το ως μοχλό για την ανατροπή σου. Αν βέβαια το έχεις δουλέψει, και έχεις ταχύτητα, και δεν βγάλει ο αντίπαλος άμυνα, μπορεί να καταφέρεις σημαντικό πλήγμα.
Για μένα το πιο αποτελεσματικό λάκτισμα και με υψηλή πιθανότητα επιτυχίας είναι το χαμηλό, με διεμβολισμό στο γόνατο, που όμως μπορεί να προξενήσει σοβαρή ζημιά στον άλλον (αν πετύχει, τον έστειλες χειρουργείο), άρα θέλει σύνεση στη χρήση του, δεν είναι αστείο.
Γενικώς, συμφωνώ με όσα λες, με την παρατήρηση ότι οι περισσότερες εμπλοκές -αν δεν υπάρξει άμεση υποχώρηση του ενός από τους δύο- καταλήγουν στο έδαφος, όπου οι τέχνες jitsu, judo κ.λπ έχουν το σαφές πλεονέκτημα.
-
Συμφωνώ απλά σε τσαμπουκάδες του δρόμου συνήθως χρησιμοποιούνται τα χέρια οπότε ακόμη και κάποιος ψιλο αργός μπορεί να αφνιδιάσει τον αντίπαλο.Επίσης τα καθημερινά ρούχα μειώνουν την ταχύτητα των ποδιών ειδικά τα τζιν. Το θέμα είναι αυτό που λες πως επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι κακό μπορεί να προκαλέσει ένα πετυχημένο χτύπημα θα 'φοβηθώ' να το χρησιμοποιήσω και επειδή οι περισσότεροι που ασχολούνται είναι πιο συγκρατημένοι αυτό μπορεί να γυρίσει σε μειονέκτημα. Προσωπικά δεν θα άφηνα κάποιον να με ρίξει κάτω όταν έχω σαφές πλεονέκτημα με τον αντίπαλο στο μισό μέτρο. Βέβαια όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις οι τεχνικές που αναφέρεις έχουν όντως πλεονέκτημα.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σκεφτόμουν να ξεκινήσω μία πολεμική τέχνη.Είμαι 23 και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο. Η μόνη σχέση που έχω με γυμναστική είναι τα 3.5-7 χλμ που κάνω καθημερινά στο διάδρομο. Επίσης έχω κάμποσα παραπάνω κιλά.
Θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι ώστε να με βοηθήσει να χάσω και μερικά κιλά.
Θα προτιμούσα κάτι(τουλάχιστον για αρχή) που να μην έχει 'αεροπλανικές' κλωτσιές και άλματα, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί προς το παρόν αδυνατώ να κάνω τέτοια...Κμία πρόταση με βάση τα παραπάνω;
Αν υπάρχει και κάποια σχολή κοντά στον Ασπρόπυργο θα με βόλευε.Ευχαριστώ.
Κοιτα, οτι κ να επιλεξεις οσο εισαι αρχαριος αποκλειεται να σε βαλουν να κανεις εναεριες κλωτσιες αυτο ειναι σιγουρο!!!
Απο κει κ περα ενημερωσου για τη φυση της καθε τεχνης ωστε να δεις τι σου ταιριαζει περισσοτερο. Εγω εκανα για 5 περιπου χρονια tae kwon do ITF (χωρις θωρακα οχι αυτο που παιζουν στους ολυμπιακους το οποιο λεφεται VTF) το οποιο ομως δεν εχει λαβες, μονο κλωτσιες κ λιγο χερια. Φουλ κροσσε πχ δεν εχει, απαφορευεται. Μια γνωστη μου, ειχε παει απ'οτι μου ελεγε σε σχολη ταε κβο ντο στον Ασπροπυργο αλλα δεν ξερω κατι παραπανω, ουτε που βρισκοταν ουτε ποιο ειδος εκαναν. Το κακο με αυτο τουλαχιστον μ'εμενα ηταν πως ειχα συνηθισει να βγαινω 'ατσαλακωτος' τοσο που οταν πηγα να κανω μετα τεχνη με λαβες δεν το συνηθισα με τπτ κ τα παρατησα τελικα. Αν ενδιαφερεσαι παντως για ζιου ζιτσου, ξερω μια σχολη εδω στην ελευσινα που κανει πολυ καλη δουλεια ο κολλητος μου που το συνεχισε εμαθε παρα πολλα. Για ο,τι θες σχετικα με τις σχολες εδω ειμαι, για τις περισσοτερες στην πολη μου εχω εικονα, δυστυχως για Ασπροπυργο δεν εχω ιδεα...
-
Από όσο καταλαβαίνω, οι σχολές ζιου ζιτσου και Παγκρατειου (που ειναι κάπως παρόμοια ελληνική εκδοχή) προσφέρουν ένα καλό μειγμα εκγύμνασης και εκμάθησης χτυπημάτων με πόδια και χέρια, ρίψεις και ακινητοποιήσεις.
Ότι και να κάνεις υπάρχει τόνωση της αυτοπεποίθησης.
Σε ένα καβγά πρακτικά έχει σημασία ποιός θα χτυπήσει πρώτος στο κεφάλι, οπότε είναι θέμα χαρακτήρα, ηθικής, αλητείας, τρέλλας, κοκ. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Από όσο καταλαβαίνω, οι σχολές ζιου ζιτσου και Παγκρατειου (που ειναι κάπως παρόμοια ελληνική εκδοχή) προσφέρουν ένα καλό μειγμα εκγύμνασης και εκμάθησης χτυπημάτων με πόδια και χέρια, ρίψεις και ακινητοποιήσεις.
Ότι και να κάνεις υπάρχει τόνωση της αυτοπεποίθησης.
Σε ένα καβγά πρακτικά έχει σημασία ποιός θα χτυπήσει πρώτος στο κεφάλι, οπότε είναι θέμα χαρακτήρα, ηθικής, αλητείας, τρέλλας, κοκ.Το ζιου-ζίτσου έχει κτυπήματα; Δεν είναι δλδ μόνο για 'αδερφές';
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κοιτα, οτι κ να επιλεξεις οσο εισαι αρχαριος αποκλειεται να σε βαλουν να κανεις εναεριες κλωτσιες αυτο ειναι σιγουρο!!!
Απο κει κ περα ενημερωσου για τη φυση της καθε τεχνης ωστε να δεις τι σου ταιριαζει περισσοτερο. Εγω εκανα για 5 περιπου χρονια tae kwon do ITF (χωρις θωρακα οχι αυτο που παιζουν στους ολυμπιακους το οποιο λεφεται VTF) το οποιο ομως δεν εχει λαβες, μονο κλωτσιες κ λιγο χερια. Φουλ κροσσε πχ δεν εχει, απαφορευεται. Μια γνωστη μου, ειχε παει απ'οτι μου ελεγε σε σχολη ταε κβο ντο στον Ασπροπυργο αλλα δεν ξερω κατι παραπανω, ουτε που βρισκοταν ουτε ποιο ειδος εκαναν. Το κακο με αυτο τουλαχιστον μ'εμενα ηταν πως ειχα συνηθισει να βγαινω 'ατσαλακωτος' τοσο που οταν πηγα να κανω μετα τεχνη με λαβες δεν το συνηθισα με τπτ κ τα παρατησα τελικα. Αν ενδιαφερεσαι παντως για ζιου ζιτσου, ξερω μια σχολη εδω στην ελευσινα που κανει πολυ καλη δουλεια ο κολλητος μου που το συνεχισε εμαθε παρα πολλα. Για ο,τι θες σχετικα με τις σχολες εδω ειμαι, για τις περισσοτερες στην πολη μου εχω εικονα, δυστυχως για Ασπροπυργο δεν εχω ιδεα...
Στον Ασπρόπυργο τη σχολή tae kwon do την έχει ο Μουρούτσος. Ξέρω που είναι. Απλά είδα σε βιντεάκια ότι χησιμοποιούν πολύ τα πόδια οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στη φυσική κατάσταση που είμαι τώρα. Είναι και αυτά τα κιλά που λέγαμε πριν.
Το jujitsu μου φάνηκε ενδιαφέρον. Αν μπορείς να μου πεις και από κόστος πως πάει θα με βοηθούσες.
Το πρόβλημά μου είναι άλλο. Θα υπάρχει κάποιο τμήμα να μπω ή θα με βάλουν με τίποτα παιδάκια;
Πόσες ώρες πιστεύετε πως θα πρέπει να αφιερώνω τη βδομάδα;
Όπως είπα και πριν δεν έχω καθόλου εμπειρία από τέτοια. -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Και πείτε μου εσείς πόσους ξέρετε που θα φάνε μπουνιά στη μύτη ή στο στομάχι, ή κλωτσιά στα νεφρά και θα ξανασηκωθούν.Σίγουρα παίζει όλο και η δύναμη αυτού που σε βαράει αλλά τελευταία φορά που τσακώθηκα στο δρόμο όταν ο άλλος μετά από 3 συνεχόμενες μπουνιές στο πρόσωπο είδε ότι ακόμα προχωράω προς το μέρος του άρχισε να τρέχει από την άλλη...
-
Μάλλον κάτι δεν έκανε καλά με τις μπουνιές του Ακόμα και με γάντια, μια 'καθαρή' μπουνιά που βρίσκει πλήρως στόχο (όχι ξυστά, κτλ) είναι συνήθως αρκετή για προσωρινή απώλεια ισορροπίας. Οι τρεις είναι υπεραρκετές.
-
Χωρίς να σημαίνει αυτό που θα πω ότι δείχνει κάτι παραπάνω από μια περίπτωση, να αναφέρω ότι σε ένα καβγά που είχα στο πανεπιστήμιο με συμφοιτητή που είχε τη φήμη του karate boy ('κάνω τάεκβοντο 10 χρόνια, πάμε μια βόλτα;') δεν είδα κάτι από αυτά που αναφέρετε. Ο τύπος ξεκίνησε να ρίχνει, πρόλαβε να μου ρίξει κάτι μπουνιές και μια κουτουλιά (προσπάθησε τουλάχιστον), δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ και στο καπάκι τον άρπαξα απ' την κοτσίδα (fail) με κεφαλοκλείδωμα πριν μας χωρίσουν κάτι πασπίτες.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν κάποιος δεν χαλάσει την αρχιτεκτονική της μάπας του και γενικά δεν φάει κάποια καντάρια ξύλο σε αγώνες της εκάστοτε πολεμικής τέχνης δεν θα δει κάτι φοβερό σε θέμα αυτοάμυνας. Όπως έλεγε και ο Λεβεντογιάννης (για όσους ξέρουν) άλλο να βαράς σάκο ή αέρα και άλλο άνθρωπο.
Αν είχα το χρόνο ρε γμτ θα θελα να κάνω judo... -
Από την περιορισμένη μου επαφή με αυτούς, δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τις μπουνιές των taekwondo-ιστών.
-
Γενικά η μπουνιά και μάλιστα στα ίσα (όχι από πίσω ή πλάι) δεν είναι τόσο απλή περίπτωση. Αν ο άλλος δεν έχει συνηθίσει να βαράει άνθρωπο, είναι πολύ πιθανό να γίνει ρόμπα. Επειδή βλέπουμε τον Τσακ Νόρις να το κάνει τόσο εύκολα στην τι-βι δεν σημαίνει ότι είναι...
Γι αυτό αν προσέξεις σε καβγάδες που πέφτει όντως ξύλο και δεν σκίζονται απλά καλσον, πιο πολύ δουλεύουν μάπες (απλώνω χέρι και όπου βρει-κάτι σαν χαστούκι στο λιγότερο ντελικάτο) και μπουνίδια (σαν να βαράς το χέρι στο τραπέζι). -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Στον Ασπρόπυργο τη σχολή tae kwon do την έχει ο Μουρούτσος. Ξέρω που είναι. Απλά είδα σε βιντεάκια ότι χησιμοποιούν πολύ τα πόδια οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στη φυσική κατάσταση που είμαι τώρα. Είναι και αυτά τα κιλά που λέγαμε πριν.Το jujitsu μου φάνηκε ενδιαφέρον. Αν μπορείς να μου πεις και από κόστος πως πάει θα με βοηθούσες.
Το πρόβλημά μου είναι άλλο. Θα υπάρχει κάποιο τμήμα να μπω ή θα με βάλουν με τίποτα παιδάκια;
Πόσες ώρες πιστεύετε πως θα πρέπει να αφιερώνω τη βδομάδα;
Όπως είπα και πριν δεν έχω καθόλου εμπειρία από τέτοια.Το ζιου ζιτσου χρησιμοποιει τα παντα και χερια κ ποδια κ λαβες, ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενη τεχνη. Συνηθως οι σχολες εδω εχουν το απογευμα τμηματα και παντα υπαρχει για ενηλικες μην ανησυχεις τα παιδακι πανε αλλη ωρα
Στο συγκεκριμενο που σου ειπα υπαρχουν κ οργανα για γυμναστικη. Το παιδι που το εχει μου ειχε κανει παρα πολυ καλη εντυπωση, ενω μπορει κ να σε βοηθησει παρα πολυ στο θεμα της καταστασης. Ο φιλος μου που που τα ειχε τα κιλακια του, ακολουθησε τις συμβουλες του γυμναστη κ πραγματικα μεταμορφωθηκε!! Απ'οτι θυμαμαι ηταν 40€/ μηνα και η ετησια συνδρομη γυρω στα 200 αλλα δε θυμαμαι ακριβως τωρα, θα ρωτησω. Για τη συχνοτητα τωρα, καλο θα ειναι να εχεις σταθερο προγραμμα αλλα ενταξει, οσο προλαβαινεις. 3 φορες τη βδομαδα νομιζω ειναι μια χαρα.
Παντως οπου και να πας, αποκλειεται να σε βαλουν απο την αρχη στα 'βαθια'. Ισως εαν δε μπορεις να ακολουθησεις απο την αρχη ολη την προπονηση να κανεις μονο γυμναστικη για 1-2 βδομαδες αλλα κ παλι στην προπονηση δε θα πλακωνεσαι καθε μερα, υπαρχουν ασκησεις με στοχους, αυτοαμυνες κλπ τα οποια γινονται σε ρυθμους προπονησης, μην αγχωνεσαι καθολου
Πολεμικές τέχνες