-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Την ύφεση την βλέπεις δίπλα σου .
30 % στο λιανεμπόριο , 90 % στην οικοδομή , 70 % στα αυτοκίνητα , περιμένουμε 15-20 % στον τουρισμό . Ξέχασα κάτι άλλο ?-30% στην κατανάλωση βενζίνης , -15 με 20% στα τσιγάρα και μετά περιμένουν από όλα αυτά να προκύψουν έσοδα (με υπεραισιόδοξες προβλέψεις) σαν να υπήρχε αμετάβλητη αγοραστική δύναμη και να μην έχουν επηρεαστεί οι καταναλωτές από τις αυξήσεις και όσα συμβαίνουν γύρω τους
Η υπερβολική αντίδραση στις αυξήσεις. Πέραν της καμπύλης προσφοράς και ζήτησης. Αυτό συμβαίνει όταν για κάποιο λόγο ο καταναλωτής θεωρεί ότι ένα προϊόν είναι εξαιρετικά ακριβό για αυτά που προσφέρει.
Το ίδιο συνέβει και στην αγορά αυτοκινήτου και σε πλήθος άλλων προϊόντων ακόμα και στα είδη διατροφής.
-
από το προηγούμενο link.... -30% στην κατανάλωση βενζίνης
*Πετρέλαιο θέρμανσης
Θέμα εγείρουν οι βενζινοπώλες και σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η Ομοσπονδία, όπως τονίστηκε, αποφάσισε από τις 15 Οκτωβρίου να μη διαθέτουν οι πρατηριούχοι το εν λόγω καύσιμο στη μειωμένη τιμή, διότι *«αδυνατούν να πιστώνουν το κράτος για ένα τριήμερο, το οποίο έγινε 15ήμερο ή και περισσότερο». Η ΟΒΕ έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών «να παύσει η παρακράτηση του ΕΦΚ από τους βενζινοπώλες και το κράτος να βρει άλλο τρόπο άσκησης κοινωνικής πολιτικής έναντι των καταναλωτών. Οι βενζινοπώλες δεν είναι διατεθειμένοι να επιβαρύνονται με το κόστος του ΕΦΚ και τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης που καθυστερεί τις επιστροφές του».Εδώ οι βενζινοπώλες έχουν δίκαιο.
Να ακόμα ένας λόγος να καταργηθεί και ο μειωμένος συντελεστής στο πετρέλαιο. Ώστε να βοηθηθεί και ο καημένος ο βενζινοπώλης....
Πως δεν το πήρε ακόμα χαμπάρι αυτό ο Πρετεντέρης και η παρέα του????
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Την ύφεση την βλέπεις δίπλα σου .
30 % στο λιανεμπόριο , 90 % στην οικοδομή , 70 % στα αυτοκίνητα , περιμένουμε 15-20 % στον τουρισμό . Ξέχασα κάτι άλλο ?-30% στην κατανάλωση βενζίνης , -15 με 20% στα τσιγάρα και μετά περιμένουν από όλα αυτά να προκύψουν έσοδα (με υπεραισιόδοξες προβλέψεις) σαν να υπήρχε αμετάβλητη αγοραστική δύναμη και να μην έχουν επηρεαστεί οι καταναλωτές από τις αυξήσεις και όσα συμβαίνουν γύρω τους
Η υπερβολική αντίδραση στις αυξήσεις. Πέραν της καμπύλης προσφοράς και ζήτησης. Αυτό συμβαίνει όταν για κάποιο λόγο ο καταναλωτής θεωρεί ότι ένα προϊόν είναι εξαιρετικά ακριβό για αυτά που προσφέρει.
Το ίδιο συνέβει και στην αγορά αυτοκινήτου και σε πλήθος άλλων προϊόντων ακόμα και στα είδη διατροφής.
'Η απλά όταν δεν φτάνουν πλέον τα χρήματα να καταναλώνει όπως πριν
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το βασικο αυτη τη στιγμη ειναι να αιτιολογηθει/φορολογηθει ο τεραστιος πλουτος, που ολοι βλεπουμε γυρω μας, και προερχεται απο εισοδηματα που ποτε δεν εχουν φορολογηθει. Να εφαρμοστει δηλ. εκταταμενο και γενικο 'ποθεν εσχες' παντου.
Το τεκμηριο (πχ) 10.000 Ε εισοδημα, για καποιον που εχει βιλαρα/πισινα/Ferrari/σκαφος κλπ ειναι ασπιρινη για τον καρκινο. Το ιδιο και η εξεταση 5-10-100-1000 περιπτωσεων μεγαλο- γιατρων/δικηγορων/εργολαβων/υδραυλικων/ηλεκτρολογων/τραγουδιστων κλπ.
Ακολουθως πρεπει να ερευνηθουν και να δικαστουν οι υποθεσεις διαφθορας, μαυρου χρηματος, μιζας κλπ κλπ κλπ. Για οσους προκυψουν παρανομιες, να τιμωρηθουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (δημευση περιουσιας) και οχι τοσο ποινικα.
Επισης η διαφθορα του πολιτικου συστηματος ειναι τεραστιο θεμα, οχι ομως το πρωτο (σαν τον Ακη υπαρχουν χιλιαδες 'ανωνυμοι' παρανομως πλουτισαντες ιδιωτες).
Ολα αυτα nass και θα αργησουν πολυ και δεν εχουν παντα βεβαιο αποτελεσμα.
ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ πρεπει να επιβληθουν φοροι επι των (αδικαιολογητως αποκτηθεντων) περιουσιακων στοιχειων. Αυτο ειναι πιο ρεαλιστικος και γρηγορος στην επιτευξη στοχος.Νέο πόθεν έσχες - «Αποδείξτε πού τα βρήκατε»
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 05/09/2010Για να δουμε
-
Ας ξεκινήσουν πρώτα από τους βουλευτές , τους καθηγητάδες , τους εφοριακούς , τους τελωνιακούς , τους στρατηγούς , τους δικαστές , τους πολεοδόμους , τους μεγαλοδικηγόρους και τους μεγαλογιατρούς και μετά πιάνουν και τους υπόλοιπους .
Και βέβαια μην ξεχνάμε φοροδιαφυγή είναι και τα ιδιαίτερα και η δεύτερη εργασία γιά τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους .
Επίσης εννοείται ότι στους πρώτους , πρώτους θα είναι οι εκδότες , οι δημοσιογράφοι , οι καναλάρχες και θα τους γίνει και κάποτε έλεγχος γιά τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων , ώστε να μην έχουμε την απορία , αν τελικά αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες .Αυτό που δεν έχουν καταλάβοι οι κοπρίτες είναι ότι ο πολίτης ψιλοανεχόταν τις ρεμούλες αφού και αυτόν δεν τον πολυενοχλούσαν . Αν του ζητήσουνε να γίνει Γερμανός στις υποχρεώσεις του , δεν θα θελήσει να παραμείνει Σομαλός στα δικαιώματα του .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Επίσης εννοείται ότι στους πρώτους , πρώτους θα είναι οι εκδότες , οι δημοσιογράφοι , οι καναλάρχεςΕννοειται!
Φιλε μου πιο ευκολα θα δεις τους πολιτικους να βγαζουν τα ματια τους μεταξυ τους, παρα να πειραξουν τους καναλαρχες.
-
μη ξεχνάτε ότι στην ενοποίηση των δεκάδων ταμείων επί πετραλιά οι μόνοι που εξαιρέθηκαν από τη σαλαμοποίηση ήταν οι δημοσιογράφοι...
όσο για την φορολογική στοχοποίηση είναι ο μόνος κλάδος που χαίρει ασυλίας μεγαλύτερης και αυτής της βουλευτικής...
'ξέρουν πολλά για να πεθάνουν' -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
.............
Αυτό που δεν έχουν καταλάβοι οι κοπρίτες είναι ότι ο πολίτης ψιλοανεχόταν τις ρεμούλες αφού και αυτόν δεν τον πολυενοχλούσαν . Αν του ζητήσουνε να γίνει Γερμανός στις υποχρεώσεις του , δεν θα θελήσει να παραμείνει Σομαλός στα δικαιώματα του .Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα!
Αλλά βλέπω ότι πάλι στην αρχή του post σου ξέχασες κάτι, και το παραθέτω με κόκκινα γράμματα:>Ας ξεκινήσουν πρώτα από τους βουλευτές , τους καθηγητάδες , τους εφοριακούς , τους τελωνιακούς , τους στρατηγούς , τους δικαστές , τους πολεοδόμους , τους μεγαλοδικηγόρους και τους μεγαλογιατρούς και μετά πιάνουν και τους υπόλοιπους, δηλαδή τους κατασκευαστές/μηχανικούς/αρχιτέκτονες και τις εταιρείες τους.... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
από το προηγούμενο link.... -30% στην κατανάλωση βενζίνης*Πετρέλαιο θέρμανσης
Θέμα εγείρουν οι βενζινοπώλες και σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η Ομοσπονδία, όπως τονίστηκε, αποφάσισε από τις 15 Οκτωβρίου να μη διαθέτουν οι πρατηριούχοι το εν λόγω καύσιμο στη μειωμένη τιμή, διότι *«αδυνατούν να πιστώνουν το κράτος για ένα τριήμερο, το οποίο έγινε 15ήμερο ή και περισσότερο». Η ΟΒΕ έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών «να παύσει η παρακράτηση του ΕΦΚ από τους βενζινοπώλες και το κράτος να βρει άλλο τρόπο άσκησης κοινωνικής πολιτικής έναντι των καταναλωτών. Οι βενζινοπώλες δεν είναι διατεθειμένοι να επιβαρύνονται με το κόστος του ΕΦΚ και τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης που καθυστερεί τις επιστροφές του».Εδώ οι βενζινοπώλες έχουν δίκαιο.
Να ακόμα ένας λόγος να καταργηθεί και ο μειωμένος συντελεστής στο πετρέλαιο. Ώστε να βοηθηθεί και ο καημένος ο βενζινοπώλης....
Πως δεν το πήρε ακόμα χαμπάρι αυτό ο Πρετεντέρης και η παρέα του????
Πέραν του γέλωτα αυτό είναι σοβαρό θέμα - η καθυστέρηση του κράτους στις πληρωμές του.
Ειδικά τώρα, με την αγορά πίστωσης στραγγαλισμένη και τις εταιρείες να απαιτούν είτε πληρωμή με την παράδοση, είτε το πολύ τριήμερες επιταγές, και δεδομένου του πολύ μικρού ποσοστού κέρδους στα πετρελαιοειδή, η διαφορά αυτή για τον βενζινοπώλη μπορεί να σημαίνει ουσιαστικά αδυναμία αναπλήρωσης των αποθεμάτων του. Που μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε λουκέτο. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αλλά βλέπω ότι πάλι στην αρχή του post σου ξέχασες κάτι, και το παραθέτω με κόκκινα γράμματα:Δεν μας έβαλα γιατί μας είχε ήδη περιλάβει στο αρχικό πόατ
Το ιδιο και η εξεταση 5-10-100-1000 περιπτωσεων μεγαλο- γιατρων/δικηγορων/εργολαβων/υδραυλικων/ηλεκτρολογων/τραγουδιστων κλπ.
Είδες είμαι δίκαιος
-
Οσοι εξυπνοι λενε ναι για το πετρελαιο να αναφερουμε μερικα ε???
Το Φυσικο Αεριο εξαρταται αμεσα απο την τιμη του πετρελαιου στην Ελλαδα οποτε παλι στο 6% οικονομια ειμαστε... [6% ειναι η πραγματικη οικονομια σε μια σωστη εγκατασταση και οχι 20%]
Αντε και ξαφνικα εχουμε 60% σκαλι στο ΦΑ γιατι δεν θα συμβαδισει με τον φορο εχετε ολοι λευτα για να βαλετε ΦΑ??? Νομιζετε οτι ειναι μια σωληνα και ο καυστηρας μονο??? Περαστε απο ενα φορουμ μηχανολογικων να δειτε τι σημαινει σωστη εγκατασταση ΦΑ και ποσο κοστιζει...
Και ακομα και μη σωστη προυποθετει λευτα που καποιοι μπορει να μην εχουν..Και αμα δεν εχω ΦΑ στην περιοχη μου??? Να ψοφισω απο το κρυο μαλλον ε???
Και αμα δεν εχω τζακι? Αμα ειμαι σε πολυκατοικια που δεν θελει μπουρια απο σομπες???Επιδομα θερμανσης??? Σωθηκαμε... Τα ειδαμε αυτα...
Ειναι απλο... Ολοι θα βαλουν a/c με 200Ε απο τα καρφουρ και οι υπολοιποι ψοφος απ το κρυο..
Την νοθεια ας την κυνηγησουν και αν νομιζετε οτι οι ταριφες βαζουν μονο θερμανσης κανετε λαθος...
Εχει και στον Πειραια αλλες καβατζες...
Γιατι οχι ενας νομος οτι αν πιαστεις με θερμανσης στο αμαξι σου κατασχετεται απευθειας???Δεν εχει ψωμι εκει ομως...
Καποια μερα θα κανουν οι πολιτες σταση πληρωμων προς το κρατος και τοτε να δω τι θα λενε αυτοι που ελπιζουν οτι με τα μετρα σωζομαστε...
Καλυνηχτα...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Νέο πόθεν έσχες - «Αποδείξτε πού τα βρήκατε»
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 05/09/2010Για να δουμε
Εγω έχω φτάσει στο επίπεδο να διαβάζω τέτοιες πιπες (συγνώμη για την έκφραση ) και να γελάω, όποιος πιστεύει ακόμα μετά απο όσα έχει δει απο το ποιον των κυβερνώντων πως είναι ικανοί να πειράξουν 1 τρίχα απ τ @@ του (έστω παράνομου κεφαλαίου) θέλει ψυχιατρική υποστήριξη.
Απλά θα προτιμήσουν να φορολογήσουν το κλάσιμο
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Οσοι εξυπνοι λενε ναι για το πετρελαιο να αναφερουμε μερικα ε???Το Φυσικο Αεριο εξαρταται αμεσα απο την τιμη του πετρελαιου στην Ελλαδα οποτε παλι στο 6% οικονομια ειμαστε... [6% ειναι η πραγματικη οικονομια σε μια σωστη εγκατασταση και οχι 20%]
Συγνώμη αλλά που είδες το 6%? Γιατί τα δεδομένα που έχω από δύο εγκαταστάσεις Φ.Α. είναι ότι η οικονομία είναι λίγο μεγαλύτερη του 20% λόγω και της βελτιωμένης απόδοσης του καυστήρα.
Για σχολίασε....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Νέο πόθεν έσχες - «Αποδείξτε πού τα βρήκατε»
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 05/09/2010
Για να δουμεΕγω έχω φτάσει στο επίπεδο να διαβάζω τέτοιες πιπες (συγνώμη για την έκφραση ) και να γελάω, όποιος πιστεύει ακόμα μετά απο όσα έχει δει απο το ποιον των κυβερνώντων πως είναι ικανοί να πειράξουν 1 τρίχα απ τ @@ του (έστω παράνομου κεφαλαίου) θέλει ψυχιατρική υποστήριξη.
Απλά θα προτιμήσουν να φορολογήσουν το κλάσιμο
οντως ρε φιλε.οντως.
εδω οι ιδιοι οι βουλευτες δειχνουν καρτα κ ταξιδευουν δωρεαν παντου.χαχαχα.
δεν μπορω να καταλαβω ομως ενα πραγμα.
ο ελληνας εγινε ηλιθιος η γεννηθηκε τλκ?
υπαρχουν ακομα ατομα που υποστηριζουν το πασοκ κ τα μετρα του.ημαρτον δηλ..!!
κ μιλαμε για ατομα που ειναι απλοι δημ.υπαλληλοι ηοτιδηποτε αλλο χαμηλου εισοδηματος.Στο αρχικο μου ποστ εξεφρασα τη δυσπιστια μου (Για να δουμε ) για την εφαρμογη του μετρου, το οποιο παντως θεωρω αναγκαιο, οπως ειχα γραψει και παλαιοτερα.
Προσωπικα εχω τη χειροτερη αποψη για το ποιον των κυβερνωντων και εχω τη στοιχειωδη νοημοσυνη να μην τους εχω ψηφισει ΠΟΤΕ, ουτε αυτους ουτε τους προηγουμενους. Πχ (ενδεικτικα απο το παρον θεμα, σελ.219):Δυστυχως τα νεα για τον ιδιωτικο τομεα, επιβεβαιώνονται. Τα διεψευσε ο 'υπαλληλος του μηνα του IMF' Παπακωνσταντινου
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που ανακοίνωσε σήμερα με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών
http://tvxs.gr/node/58661
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=29713147ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Επισημο ξεπλυμα μαυρου χρηματος απο το κρατος. Τα λαμογια, που εβγαλαν στο εξωτερικο τα κλεμμενα, τα επαναφερουν νομιμα, ξεπλυμενα, πεντακαθαρα και (σχεδον) αφορολογητα!
To 'κρατος' δεν ζηταει ποθεν εσχες, αλλα επιτρεπει τα χρηματα αυτα να καλυψουν τεκμηρια κι ποθεν εσχες στην Ελλαδα! Αφου τους αφησε να τα βγαλουν στο εξωτερικο, χωρις να ρωτησει που τα βρηκαν, και προκαλωντας προβλημα ρευστοτητας στην Ελλαδα και τις τραπεζες, τωρα τα νομιμοποιει και μαλιστα σχεδον αφορολογητα!!!!!!
Αδικια παντως που τους παιρνει φορο 2,5%. Στην αναγκη, αυτα τα χρηματα ας τα παρει απο τους συνταξιουχους, κοβοντας και το υπολοιπο δωρο Πασχα και Χριστουγεννων. Χιλιες φορες να τα παρει απο τους ασυνειδητους κωλογερους, που απομυζουν τα ταμεια ζωντας 80+ χρονια, παρα απο τους 'επενδυτες'..... ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑΠερα λοιπον απο τα 'πιστοποιητικα αντιπολιτευτικης δρασης', μπορει καποιος να εξηγησει και σε μας που γεννηθηκαμε ηλιθιοι και χρειαζομαστε ψυχιατρικη υποστηριξη **ΓΙΑΤΙ είναι προτιμοτερο να ΜΗΝ υπαρχει νομος για γενικο ελεγχο του ποθεν εσχες, από το να υπαρχει **(εστω κι αν υποθεσουμε ότι δεν θα εφαρμοστει από την παρουσα κυβερνηση);
-
δεν νομίζω ότι είπε αυτό ο τάσος, απλά επανέλαβε το αυτονόητο, ότι ο νόμος απλά θα υπάρχει
-
Δεν είναι προτιμότερο και δεν βλέπω κάποιον που να ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
Κάτι άλλο που θες διευκρίνιση ; -
Νομίζω η έκφραση του Τάσου 'να φορολογήσουν το κλάσιμο' περιγράφει με τον πιο χαρακτηρηστικό, γλαφυρό, ειλικρινή και απλό τρόπο την νοοτροπία των πρασινων/γαλάζιων κυβερνώντων μας...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν νομίζω ότι είπε αυτό ο τάσος, απλά επανέλαβε το αυτονόητο, ότι ο νόμος απλά θα υπάρχειΤο ξερω.
Αναφερομουν σε αυτο:δεν μπορω να καταλαβω ομως ενα πραγμα.
ο ελληνας εγινε ηλιθιος η γεννηθηκε τλκ?
υπαρχουν ακομα ατομα που υποστηριζουν το πασοκ κ τα μετρα του.ημαρτον δηλ..!!Το οτι υποστηριζω το μετρο (αμφισβητωντας μαλιστα την εφαρμογη του) δεν σημαινει οτι υποστηριζω το ΠΑ-ΣΟΚ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν νομίζω ότι είπε αυτό ο τάσος, απλά επανέλαβε το αυτονόητο, ότι ο νόμος απλά θα υπάρχειΟ νομος για το ποθεν εσχες υπαρχει απο τη δεκαετια του 50 νομιζω ειδικωτερα απο το 1958. Τον εκανε ο Μητσοτακης τοτε οπως ελεγε ο πατερας μου που ηταν λογιστης τοτε.... Ομως το πως εφαρμοσθηκε απο τις κυβερνησεις ειναι ενα αλλου παππα ευαγγελιο..΄.
-
http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 090527409/
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!