-
Μου έχει τύχει ζωάρα να χώνεται με cross μηχανή στη δεξιά μου πλευρά τη στιγμή που ήμουν ήδη πάνω στη δεξιά στροφή (ουσιαστικά κατάφερε να στρίψει παράλληλα με εμένα) και επειδή στριμώχτηκε, μου κόρναρε στο στυλ 'πρόσεχε μλκ θα με χτυπήσεις'.
-
εχεις δει μηχανακι την ωρα που κατεβαινεις απο λεωφορειο να ερχεται απο την μερια της πορτας?
-
-
ριξε τριποντο με μπαλα του μπειζμπολ.
η ακομα καλυτερα με μπαλα απο μεσαιωνικο κανονι -
Μία σύνοψη του τι βρήκα το καλοκαίρι. Απλά ενοχλητικοί οι περισσότεροι, αλλά τους αναφέρω γιατί με εκνεύρισαν:
-
Ο τύπος με το 307. 90-100 αυτός, 100-110 εγώ στην Κορίνθου - Πατρών. Τον πλησιάζω και όπως βγαίνουμε από στροφή και βλέπω άδειο δρόμο επιταχύνω να τον περάσω, αφού έτσι κι αλλιώς πήγαινα γρηγορότερα. 1η και τελευταία φορά στο ταξίδι του πάτησε 150 για να μην με αφήσει να προσπεράσω, χωρίς λόγο και αιτία. Ευτυχώς είχα κατεβάσει σε 4η για να φύγω γρήγορα. Στην επόμενη στροφή, έκοψε στα 100 και απομακρύνθηκα άνετα.
-
Ίδια περίπτωση και πολύ πιο επικίνδυνη. Φορτηγό μεταφορών στη διαδρομή Φιλιππιάδα - Ιωάννινα. Στην ευθεία με 80-90, στις στροφές με 70. Βλέπω το κενό σε μια μικρή ευθεία, κατέβασμα 4η και προσπερνάω 2 ΙΧ και το φορτηγό. Την ώρα που φτάνω δίπλα του και εμφανώς τον προσπερνάω με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, πατάει γκάζι στην κατηφόρα μέχρι τα 110 όπου πλέον προσπέρασα. Του έκανα σήμα με το φλας και τότε ξύπνησε ή κατάλαβε ότι δεν είναι σωστό να προσπαθείς να σκοτώσεις τον συνάνθρωπό σου.
-
Στροφές μετά τα χωριά του Αντιρρίου (μετά τα Χάνια Γαυρολίμνης). Φορτηγό μπροστά, ένα Hyundai πίσω, αμέσως μετά ένα HRV και πίσω εγώ. Ευθεία και λέω θα περάσει κάποιος. Βλέπω το HRV να βγαίνει για προσπέρασμα και επιταχύνω κι εγώ να πλησιάσω το φορτηγό. Την ώρα που το HRV είναι δίπλα στο φορτηγό στο πίσω του μέρος, θεωρεί ότι δεν προλαβαίνει, πατάει φρένο για να μπει πίσω. Αφήνω γκάζι για να μείνει κενό. Τότε, ο τύπος με το Hyundai ξεκινάει να κάνει προσπέρασμα με το HRV δίπλα του...!!! Αν δεν πατούσα κόρνα να ξυπνήσουν, θα είχαν τρακάρει 100%. Δεν είχε δει ο ένας τον άλλο, ούτε ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Τους έκανα σήμα να κάνουν στην άκρη και ένα άλλο σηματάκι ότι αυτό που έκαναν ήταν μ....ια και από την τρομάρα τους άνοιξαν δρόμο. Σωθήκαμε από θαύμα μιας και ήταν η στιγμή του καλοκαιριού το γεγονός και ήταν και άλλα 5-6 ΙΧ από πίσω που θα γινόμασταν όλοι μια όμορφη σαλάτα λαμαρίνας.
-
Σήμερα το πρωί στο χωριό μου, κάποιος κατάφερε, στη μέση της ευθείας, να φύγει αριστερά και να πέσει μέσα σε αρδευτικό χαντάκι. Νομίζω Primera ήταν το αυτοκίνητο. Πώς το κατάφερε δεν μπορώ να καταλάβω. Ροδιές από χάσιμο δεν υπήρχαν, σκασμένα λάστιχα πάλι όχι. Μάλλον κοιμήθηκε και δεν κατάλαβε τίποτε απολύτως.
-
Ο τύπος με το ασθενοφόρο που κατέβαινε προς Ιωάννινα και μονίμως με έκλεινε στα προσπεράσματα χωρίς λόγο. Τον προσπέρασα με κόλπο μιας και πήγαινα τουλάχιστον +30-40 από ότι αυτός. Μετά, στα φανάρια στην πόλη, βγήκε στο αντίθετο και μας προσπέρναγε όλους για μαγκιά. Ασθενή δε μετέφερε, σειρήνες δεν είχε, αλλά τη βλακεία την είχε στο αίμα του.
-
Όλοι όσοι πηγαίνουν στην ευθεία με 150 και στις στροφές με 60 χωρίς να σου δίνουν περιθώριο να προσπεράσεις. Σήμερα, μια κοπελίτσα με Micra λίγο πριν τις στροφές του Αντιρρίου. Την πλησιάζω για προσπέρασμα μιας και πήγαινε σταθερά με ~90 κι εγώ με ~110-120. Την ώρα που πλησιάζω, επιταχύνει όσο μπορεί και στην επόμενη στροφή που μπορείς να μπεις με 120 άνετα (άντε 100 για απόλυτη ασφάλεια), έκοψε στα 60 για να επιταχύνει στη συνέχεια πάλι στα 120+ ώστε να μην περάσω. Την πέρασα στην έξοδο της επόμενης στροφής που είχα ορατότητα και κινούμενος σταθερά με 100 μεγάλωνα διαρκώς τη διαφορά.
-
Όλοι όσοι κινούνται αριστερά με ταχύτητες κάτω του ορίου εμποδίζοντας τον κόσμο να προσπεράσει. Είναι κλασσικό φαινόμενο στη Δ. Ελλάδα και δεν το σχολιάζω. Μποτιλιάρισμα στην Κορίνθου - Πατρών πίσω από φορτηγό; Πινακίδα ΙΝΚ σε Ε200 και 5 Km πίσω από το φορτηγό ιππαστί στη μεσαία διαγράμμιση με 80 ώστε να μην περνάει κανείς. Μποτιλιάρισμα πριν τη Χαλυβουργική αργότερα; Πινακίδα ΙΝΚ και στη δεξιά λωρίδα με 30. Προφανώς έχεις πρόβλημα γιατί 30 στην ευθεία δε δικαιολογείται. Άναψε αλάρμ, μπες στη ΛΕΑ μέχρι να βρεις ασφαλές σημείο να το αφήσεις και μην εμποδίζεις τον κόσμο. Κινείσαι προς Αντίρριο και ξαφνικά κοκκαλώνουν όλοι; Δεν είναι τίποτε. Απλά ένας μπροστά θεώρησε σωστό να σταματήσει στη μέση της Ε.Ο. και να περιμένει να στρίψει αριστερά σε συνεχόμενη διπλή γραμμή. Κλασσικά, πινακίδα ΑΙχ. Σε προσπερνάει με +50 και πάει να φρενάρει μπροστά σου για να βγει δεξιά γιατί ήθελε τελικά να στρίψει; Σίγουρα ΜΕχ η πινακίδα. Είναι γνωστά αυτά δυστυχώς.
-
Μεγάλο ζώο ένας τύπος που βρήκε φίλο από το στρατό, ήπιε 8 μπύρες των 250 mL (13 μέτρησε ο μαγαζάτορας που είχε χάσει το μέτρημα και το ποιος τις έπινε τελικά) και μετά οδήγησε ~250 Km. Είχα καιρό να κάνω κάτι παρόμοιο και ενώ από τη μία ήταν βλακώδες, δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε.
-
Μεγάλα ζώα ΟΛΟΙ ΜΑΣ που ανεχόμαστε αυτό το δρόμο από Αντίρριο προς Ιωάννινα. Τι να θυμηθεί κανείς; Πέρα από τη δυσκολία του δρόμου με τις στροφές, την αυξημένη κίνηση λόγω καλοκαιριού και μεταφορών προς Αλβανία, έχουμε και τα κακά χάλια του οδοστρώματος να αντιμετωπίσουμε. Στις στροφές του Αντιρρίου στο βουνό, το αυτοκίνητο κάνει τραμπάλα από τα χτυπήματα. Στην Αμφιλοχία, στην κατηφόρα / ανηφόρα ο δρόμος είναι ΧΑΛΙΑ. Στο Λουτρό (κλασσικό μπλόκο), στη Συκούλα, στο Μενίδι, πριν φτάσουμε Αμφιλοχία από νότο, το οδόστρωμα είναι για ξήλωμα αμέσως. Σε άλλα σημεία η άσφαλτος είναι γυαλί και αν δεν μπεις σωστά με γραμμή, βλέπεις το πίσω μέρος να σε προσπερνάει και απορείς γιατί έγινε αυτό με +10 του ορίου σε καινούργιο αυτοκίνητο με καινούργια λάστιχα και ανάρτηση και σκέφτεσαι τι γίνεται το χειμώνα αν ρίξει μια ψιχάλα.
Αυτά θυμάμαι αυτή τη στιγμή, ελπίζω να μην τα ακούσω για πολύ γιατί πραγματικά βαριέμαι. Ήμουν τόσο χαλαρός στις διακοπές για 1+ μήνα με βόλτες, δροσιά στο βουνό, μπάνια στη θάλασσα, φαγητό, παρέες κτλ που δεν έχω όρεξη καθόλου για κόντρες.
Ευχαριστώ.
-
-
Μου έλειψε λίγο ....
Πρέπει να το κοιτάξω ...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Μεγάλα ζώα ΟΛΟΙ ΜΑΣ που ανεχόμαστε αυτό το δρόμο από Αντίρριο προς Ιωάννινα. Τι να θυμηθεί κανείς; Πέρα από τη δυσκολία του δρόμου με τις στροφές, την αυξημένη κίνηση λόγω καλοκαιριού και μεταφορών προς Αλβανία, έχουμε και τα κακά χάλια του οδοστρώματος να αντιμετωπίσουμε. Στις στροφές του Αντιρρίου στο βουνό, το αυτοκίνητο κάνει τραμπάλα από τα χτυπήματα. Στην Αμφιλοχία, στην κατηφόρα / ανηφόρα ο δρόμος είναι ΧΑΛΙΑ. Στο Λουτρό (κλασσικό μπλόκο), στη Συκούλα, στο Μενίδι, πριν φτάσουμε Αμφιλοχία από νότο, το οδόστρωμα είναι για ξήλωμα αμέσως. Σε άλλα σημεία η άσφαλτος είναι γυαλί και αν δεν μπεις σωστά με γραμμή, βλέπεις το πίσω μέρος να σε προσπερνάει και απορείς γιατί έγινε αυτό με +10 του ορίου σε καινούργιο αυτοκίνητο με καινούργια λάστιχα και ανάρτηση και σκέφτεσαι τι γίνεται το χειμώνα αν ρίξει μια ψιχάλα.
Ευχαριστώ.
Γυρίζαμε έναν χειμώνα πριν αρκετά χρόνια με τον πατέρα μου, αρχίζει ψιχάλα λοιπόν και στα επόμενα λίγα km 2 αμάξια έιχαν βγεί εκτός δρόμου και άλλο ένα ηταν αναποδογυρισμένο, σαν να είμαστε εν καιρώ πολέμου ένα πράγμα!
Από Κλεισούρα πέρασες ή είχε ανοίξει το κομμάτι της Ιονίας? (πότε ανοίγει, πότε κλείνει..).
- Μεγάλα ζώα ΟΛΟΙ ΜΑΣ που ανεχόμαστε αυτό το δρόμο από Αντίρριο προς Ιωάννινα. Τι να θυμηθεί κανείς; Πέρα από τη δυσκολία του δρόμου με τις στροφές, την αυξημένη κίνηση λόγω καλοκαιριού και μεταφορών προς Αλβανία, έχουμε και τα κακά χάλια του οδοστρώματος να αντιμετωπίσουμε. Στις στροφές του Αντιρρίου στο βουνό, το αυτοκίνητο κάνει τραμπάλα από τα χτυπήματα. Στην Αμφιλοχία, στην κατηφόρα / ανηφόρα ο δρόμος είναι ΧΑΛΙΑ. Στο Λουτρό (κλασσικό μπλόκο), στη Συκούλα, στο Μενίδι, πριν φτάσουμε Αμφιλοχία από νότο, το οδόστρωμα είναι για ξήλωμα αμέσως. Σε άλλα σημεία η άσφαλτος είναι γυαλί και αν δεν μπεις σωστά με γραμμή, βλέπεις το πίσω μέρος να σε προσπερνάει και απορείς γιατί έγινε αυτό με +10 του ορίου σε καινούργιο αυτοκίνητο με καινούργια λάστιχα και ανάρτηση και σκέφτεσαι τι γίνεται το χειμώνα αν ρίξει μια ψιχάλα.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
ριξε τριποντο με μπαλα του μπειζμπολSorry, αλλά η ..σπυριάρα θα έκανε πολύ πιο πολύ ντάματζ ( been there, done that )
-
Βαλτε καφε κ καθηστε, καλο διαβασμα
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Ειναι πολυ αξιοπεριεργο παντως που πολλοι εδω μεσα παραλληλιζουν το 'επιβαλλω το αυτονοητο κ πασιφανεστατο δικιο μου (γιατι εγω μιλαω για καραμπινατα σκηνικα που δεν σηκωνουν ερμηνειες) ακομα κ με ξυλο αν ο παραβατης πουλαει τσαμπουκα', με το 'την βγαζουμε εξω να την μετρησουμε να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη'...
Τελικα εχουμε δικαιωμα να απαιτουμε το δικαιο μας?
Φίλε Kacey ποιός κρίνει το ποιός έχει δίκιο και ιδιαίτερα όταν μπορεί να βρίσκεται εν βρασμώ;
Το να αποφασιζει καποιος οτι περιμενε αρκετη ωρα στο ΣΤΟΠ οποτε ξεκιναει κ περναει με το ετσι θελω, πονταροντας στο οτι θα σε αναγκασει να φρεναρεις (ενω εχεις προτεραιοτητα), κ τσαντιζεται κ σε βριζει επειδη δεν μασησες κ δεν του εκανες το χατηρι, κ ερχεται εκεινος για τσαμπουκα, σηκωνει αμφισβητηση στο ποιος εχει δικιο?
Το να βγαλεις μια καρεκλα για να παρκαρεις σε δημοσιο δρομο κ να ερθει αυτος που την εβαλε κ να σε βρισει ή να σε απειλησει, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να μην κανεις ακρη για να στριψει μπροστα σου αυτος που απο δεξια προσπερασε την ουρα στο φαναρι, κ μετα σε εβρισε επειδη δεν εκανες ακρη να περασει, σηκωνει ερμηνεια?
Το να μην αφησεις να μπει μπροστα σου στην δεξια λωριδα αυτος που προσπερναγε την κινηση του Κηφισσου απο την ΛΕΑ κ εφτασε εκει που αυτη τελειωνει, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να σταματαει καποιος στην μεση του δρομου για να πιασει την κουβεντα με τον γνωστο που ειδε, κ σου λεει τσαμπουκαλεμενα να περιμενεις να τελειωσει την κουβεντα του οταν εσυ πια δεν γουσταρεις να περιμενεις τον μλκ, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να μην κοκκαλωσεις στα φρενα/εξαφανιστεις απο την λωριδα σου οταν ο τζιπατος αποφασιζει να χρησιμοποιησει τον ογκο του οχηματος του για να σε κανει ακρη κ να μπει εκει που εισαι επειδη βαρεθηκε να περιμενει στην κινηση της δικης του λωριδας, κ μετα σε βριζει επειδη δεν του εκανες το χατηρι, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Αυτο ηταν κ το σεναριο που οδηγησε στο σπασμενο σαγονι.
Ναι.
Το θέμα είναι με ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος*****.
Εάν λες πως κάποιος έχει δικαίωμα να ασκεί βία επειδή θεωρεί πως έχει δίκιο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα έαν πχ η γυναίκα σου κάνει κάποια μα@@κία με το αυτοκίντηο (συμβαινουν αυτά και στους καλύτερους)να βγει ο άλλος και να την αρχίσει στις σφαλιάρες;
Αν η γυναικα μου κανει εσκεμμενα μλκια κ μετα βρισει κ απο πανω, θα του πω οτι καλα της εκανε. Τα υπογραμμισμενα ειναι αυτα που κανουν την διαφορα στα τραβηγμενα (αλλα καθημερινα στους ελληνικους δρομους) σεναρια που αναφερομαι εγω, κ στο καθε ψυλλου πηδημα που νομιζετε εσεις οτι θεωρω οτι σηκωνει ξυλο. Αν δεν θελετε να καταλαβετε τι εννοω (ενω τοσοι εδω μεσα εχουν καταλαβει), δικο σας προβλημα.
Αντιστοιχα αν κανει ΛΑΘΟΣ και το καταλαβει και ζητησει συγνωμη αλλα ο αλλος της ριξει καμμια επειδη ετσι εχει μαθει, τοτε θα σαπισω εκεινον στο ξυλο.
Ο καλυτερος τροπος για να βρεις το δικιο σου ειναι αυτος που θα φερει αποτελεσμα. Τον να προσπαθησεις να μιλησεις στον τραμπουκο που εχει μαθει να κανει οτι γουσταρει κ απειλει οποιον δεν του στεκεται σουζα, ΔΕΝ εχει αποτελεσμα. Το να του τραβηξεις μια κουτουλια στην μαπα κ να του απλωσεις την μυτη στο μετωπο, ΕΧΕΙ αποτελεσμα. Κ εκεινη την στιγμη κ μακροχρονιο. Κ γενικα, μεσα στην ζουγκλα ισχυει ο νομος της ζουγκλας.
Το οτι μου εχουν σπασει το σαγονι, δεν το εχω παρασημο. Αυτο που εχω παρασημο ειναι οτι δεν με πειραζει το σπασμενο σαγονι κ ο οποιοσδηποτε σωματικος πονος, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ. Κ για αυτο τον λογο δεν του δινω κ ιδιαιτερη σημασια.
**Κ οχι, το ξυλο κ η βια δεν σου αφαιρουν το δικιο σου. Οταν εχεις πασιφανεστατα δικιο κ ο αλλος δεν παιρνει απο λογια αλλα επιζητα κ τον τσαμπουκα για να επιβαλλει αυτο που εχει μαθει να περναει κ τωρα δεν περασε, τοτε ναι παιζεις ξυλο. Ολοι σε αυτη την χωρα εχουν μαθει να κανουν οτι γουσταρουν ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Τους πειραζει λοιπον οταν καποια φορα πεφτουν σε αυτον που δεν μασαει κ δεν τους καθεται σουζα, κ αντιδρουν οπως εχουν μαθει. Οι μπατσοι με την εξουσια της στολης, οι εφοριακοι με την εξουσια του απειλουμενου προστιμου, οι εχοντες με την εξουσια της απειλης των φουσκωτων κλπ κλπ, κ οι καριοληδες των δρομων οταν δεν περασει το δικο τους απειλουν με ξυλο. **
*****Εδω τελικα ποιος ειναι ο σωστος τροπος να βρεις το δικιο σου?
α) να κανεις μηνυση?
β) να φωναξεις την τροχαια?
γ) να φωναξεις τον μπαμπακα σου?
δ) να του κανεις την χαρη κ να συμμετεχεις στον τσαμπουκα που εκεινος επιδιωκει, αλλα να του σπασεις τα μουτρα για να μην κατσεις να τις φας?Ακουω, για να καταλαβω κ εγω.
Στον Πειραια, σε ενα στενακι περιξ του Δημοτικου Θεατρου, κανουν πιατσα οι ταξιτζηδες, ειδικα αργα το βραδυ καθημερινης. Μαζευονται 10 οχηματα, τα παρκαρουν αριστερα κ δεξια του δρομου, κ μετα στεκονται στον δρομο να τα πουνε. Οπως καταλαβαινετε, οταν φτανει αυτοκινητο εκει που στεκονται, δεν χωραει να περασει κ πρεπει να κανουν ακρη, να μπουν αναμεσα στα αυτοκινητα τους (κατα μηκος, δηλαδη αναμεσα σε καπω+πορτμπαγκαζ μπροστινου) για να περασεις.
Οταν λοιπον φτανει αυτοκινητο, ενω ειναι προφανες οτι δεν περναει (χωρις αμφισβητηση εδω), περιμενουν πρωτα να φτασεις εκει, να φρεναρεις κ να σταματησεις αφου δεν χωρας να περασεις, μετα να δυσανασχετησουν επειδη τους χαλασες την συζητηση, κ μετα να μαζευτουν.
Την πρωτη φορα που αποφασισα κ μιλησα, ευγενικοτατα - κ ενω περναω πολυ συχνα απο εκει κ με εχουν αναγκασει απειρες φορες να σταματησω κ να περιμενω - η απαντηση ηταν του τυπου 'ασε ρε φιλαρακι, δεν φτανει που μας κουνας κ απο την βαρεμαρα μας', ενω μαζευτηκαν κ 10 ατομα τριγυρω μου φουσκωνοντας σαν τον Donkey Kong...Με μεχρι 5 ατομα, εχω παιξει ξυλο. Με 10 δεν θα το εκανα, ειπαμε δεν με πειραζει το ξυλο αλλα δεν ειμαι κ βλακας...
ε, οταν μια φορα περασα απο το στενακι με μια 60αρα χαω αφρεναριστος κ ειδαν οτι θα χασουν κανενα ποδι, σκορπισανε. Απο τοτε, οταν βλεπουν μαυρο Mondeo να ερχεται, κανουν προκαταβολικα ακρη κ εγω δεν χρειαζεται πια να σταματαω στην μεση του δρομου για να παω στον προορισμο μου.
Εκτος αν υπαρχει καποιος απο εσας που νομιζει οτι ειναι υποχρεωση μου να με σταματανε στον δρομο για να κουβεντιαζουν...
-
kacey συμφωνω γενικα με καφριλα σου ,αλλα προσεχε μη βρεθεις σε τρελλο
εμενα μου εχουν επιτεθει 2 γυφτοι με πριονι -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Από Κλεισούρα πέρασες ή είχε ανοίξει το κομμάτι της Ιονίας? (πότε ανοίγει, πότε κλείνει..).Ευτυχώς το πέτυχα ανοιχτό το κομμάτι και τις 4 φορές που πέρασα. Μάλλον λόγω καλοκαιριού είχαν φροντίσει να μην κάνουν σοβαρά έργα μέσα στον Αύγουστο. Ωραίος δρόμος, αλλά βαρετός. Σήμερα κατέβαινα με 190+ σε κάποια φάση και ένιωθα σαν σταματημένος. Αν φτιαχτεί όλος ο δρόμος θα κάνουμε για Άρτα λιγότερες από 3,5 ώρες. Σήμερα, περνώντας με ferry και πηγαίνοντας από παλιά Ε.Ο. έκανα 5 ώρες από Πρέβεζα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση όμως. Αν χρησιμοποιήσει κανείς την Ε.Ο. (τρόπος του λέγειν) και τη γέφυρα κάνει 4,5 ώρες άνετα με τις ίδιες συνθήκες κίνησης. Τραίνο δε βλέπουμε βέβαια στη Δ. Ελλάδα, αλλά τι να κάνουμε; Αφού θέλαμε αυτούς τους ηγέτες, ας βγάλουμε διαβατήριο μιας και σε λίγο θα μας χρειαστεί για τα χωριά μας, ειδικά όσοι έχουμε ρίζες και από Γιάννενα μεριά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βαλτε καφε κ καθηστε, καλο διαβασμαΕιναι πολυ αξιοπεριεργο παντως που πολλοι εδω μεσα παραλληλιζουν το 'επιβαλλω το αυτονοητο κ πασιφανεστατο δικιο μου (γιατι εγω μιλαω για καραμπινατα σκηνικα που δεν σηκωνουν ερμηνειες) ακομα κ με ξυλο αν ο παραβατης πουλαει τσαμπουκα', με το 'την βγαζουμε εξω να την μετρησουμε να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη'...
Φίλε Kacey ποιός κρίνει το ποιός έχει δίκιο και ιδιαίτερα όταν μπορεί να βρίσκεται εν βρασμώ;
Το να αποφασιζει καποιος οτι περιμενε αρκετη ωρα στο ΣΤΟΠ οποτε ξεκιναει κ περναει με το ετσι θελω, πονταροντας στο οτι θα σε αναγκασει να φρεναρεις (ενω εχεις προτεραιοτητα), κ τσαντιζεται κ σε βριζει επειδη δεν μασησες κ δεν του εκανες το χατηρι, κ ερχεται εκεινος για τσαμπουκα, σηκωνει αμφισβητηση στο ποιος εχει δικιο?
Το να βγαλεις μια καρεκλα για να παρκαρεις σε δημοσιο δρομο κ να ερθει αυτος που την εβαλε κ να σε βρισει ή να σε απειλησει, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να μην κανεις ακρη για να στριψει μπροστα σου αυτος που απο δεξια προσπερασε την ουρα στο φαναρι, κ μετα σε εβρισε επειδη δεν εκανες ακρη να περασει, σηκωνει ερμηνεια?
Το να μην αφησεις να μπει μπροστα σου στην δεξια λωριδα αυτος που προσπερναγε την κινηση του Κηφισσου απο την ΛΕΑ κ εφτασε εκει που αυτη τελειωνει, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να σταματαει καποιος στην μεση του δρομου για να πιασει την κουβεντα με τον γνωστο που ειδε, κ σου λεει τσαμπουκαλεμενα να περιμενεις να τελειωσει την κουβεντα του οταν εσυ πια δεν γουσταρεις να περιμενεις τον μλκ, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Το να μην κοκκαλωσεις στα φρενα/εξαφανιστεις απο την λωριδα σου οταν ο τζιπατος αποφασιζει να χρησιμοποιησει τον ογκο του οχηματος του για να σε κανει ακρη κ να μπει εκει που εισαι επειδη βαρεθηκε να περιμενει στην κινηση της δικης του λωριδας, κ μετα σε βριζει επειδη δεν του εκανες το χατηρι, σηκωνει ερμηνεια για το ποιος εχει δικιο?
Αυτο ηταν κ το σεναριο που οδηγησε στο σπασμενο σαγονι.
Ναι.
Το θέμα είναι με ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος*****.
Εάν λες πως κάποιος έχει δικαίωμα να ασκεί βία επειδή θεωρεί πως έχει δίκιο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα έαν πχ η γυναίκα σου κάνει κάποια μα@@κία με το αυτοκίντηο (συμβαινουν αυτά και στους καλύτερους)να βγει ο άλλος και να την αρχίσει στις σφαλιάρες;
Αν η γυναικα μου κανει εσκεμμενα μλκια κ μετα βρισει κ απο πανω, θα του πω οτι καλα της εκανε. Τα υπογραμμισμενα ειναι αυτα που κανουν την διαφορα στα τραβηγμενα (αλλα καθημερινα στους ελληνικους δρομους) σεναρια που αναφερομαι εγω, κ στο καθε ψυλλου πηδημα που νομιζετε εσεις οτι θεωρω οτι σηκωνει ξυλο. Αν δεν θελετε να καταλαβετε τι εννοω (ενω τοσοι εδω μεσα εχουν καταλαβει), δικο σας προβλημα.
Αντιστοιχα αν κανει ΛΑΘΟΣ και το καταλαβει και ζητησει συγνωμη αλλα ο αλλος της ριξει καμμια επειδη ετσι εχει μαθει, τοτε θα σαπισω εκεινον στο ξυλο.
Ο καλυτερος τροπος για να βρεις το δικιο σου ειναι αυτος που θα φερει αποτελεσμα. Τον να προσπαθησεις να μιλησεις στον τραμπουκο που εχει μαθει να κανει οτι γουσταρει κ απειλει οποιον δεν του στεκεται σουζα, ΔΕΝ εχει αποτελεσμα. Το να του τραβηξεις μια κουτουλια στην μαπα κ να του απλωσεις την μυτη στο μετωπο, ΕΧΕΙ αποτελεσμα. Κ εκεινη την στιγμη κ μακροχρονιο. Κ γενικα, μεσα στην ζουγκλα ισχυει ο νομος της ζουγκλας.
Το οτι μου εχουν σπασει το σαγονι, δεν το εχω παρασημο. Αυτο που εχω παρασημο ειναι οτι δεν με πειραζει το σπασμενο σαγονι κ ο οποιοσδηποτε σωματικος πονος, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ. Κ για αυτο τον λογο δεν του δινω κ ιδιαιτερη σημασια.
**Κ οχι, το ξυλο κ η βια δεν σου αφαιρουν το δικιο σου. Οταν εχεις πασιφανεστατα δικιο κ ο αλλος δεν παιρνει απο λογια αλλα επιζητα κ τον τσαμπουκα για να επιβαλλει αυτο που εχει μαθει να περναει κ τωρα δεν περασε, τοτε ναι παιζεις ξυλο. Ολοι σε αυτη την χωρα εχουν μαθει να κανουν οτι γουσταρουν ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Τους πειραζει λοιπον οταν καποια φορα πεφτουν σε αυτον που δεν μασαει κ δεν τους καθεται σουζα, κ αντιδρουν οπως εχουν μαθει. Οι μπατσοι με την εξουσια της στολης, οι εφοριακοι με την εξουσια του απειλουμενου προστιμου, οι εχοντες με την εξουσια της απειλης των φουσκωτων κλπ κλπ, κ οι καριοληδες των δρομων οταν δεν περασει το δικο τους απειλουν με ξυλο. **
*****Εδω τελικα ποιος ειναι ο σωστος τροπος να βρεις το δικιο σου?
α) να κανεις μηνυση?
β) να φωναξεις την τροχαια?
γ) να φωναξεις τον μπαμπακα σου?
δ) να του κανεις την χαρη κ να συμμετεχεις στον τσαμπουκα που εκεινος επιδιωκει, αλλα να του σπασεις τα μουτρα για να μην κατσεις να τις φας?Ακουω, για να καταλαβω κ εγω.
Στον Πειραια, σε ενα στενακι περιξ του Δημοτικου Θεατρου, κανουν πιατσα οι ταξιτζηδες, ειδικα αργα το βραδυ καθημερινης. Μαζευονται 10 οχηματα, τα παρκαρουν αριστερα κ δεξια του δρομου, κ μετα στεκονται στον δρομο να τα πουνε. Οπως καταλαβαινετε, οταν φτανει αυτοκινητο εκει που στεκονται, δεν χωραει να περασει κ πρεπει να κανουν ακρη, να μπουν αναμεσα στα αυτοκινητα τους (κατα μηκος, δηλαδη αναμεσα σε καπω+πορτμπαγκαζ μπροστινου) για να περασεις.
Οταν λοιπον φτανει αυτοκινητο, ενω ειναι προφανες οτι δεν περναει (χωρις αμφισβητηση εδω), περιμενουν πρωτα να φτασεις εκει, να φρεναρεις κ να σταματησεις αφου δεν χωρας να περασεις, μετα να δυσανασχετησουν επειδη τους χαλασες την συζητηση, κ μετα να μαζευτουν.
Την πρωτη φορα που αποφασισα κ μιλησα, ευγενικοτατα - κ ενω περναω πολυ συχνα απο εκει κ με εχουν αναγκασει απειρες φορες να σταματησω κ να περιμενω - η απαντηση ηταν του τυπου 'ασε ρε φιλαρακι, δεν φτανει που μας κουνας κ απο την βαρεμαρα μας', ενω μαζευτηκαν κ 10 ατομα τριγυρω μου φουσκωνοντας σαν τον Donkey Kong...Με μεχρι 5 ατομα, εχω παιξει ξυλο. Με 10 δεν θα το εκανα, ειπαμε δεν με πειραζει το ξυλο αλλα δεν ειμαι κ βλακας...
ε, οταν μια φορα περασα απο το στενακι με μια 60αρα χαω αφρεναριστος κ ειδαν οτι θα χασουν κανενα ποδι, σκορπισανε. Απο τοτε, οταν βλεπουν μαυρο Mondeo να ερχεται, κανουν προκαταβολικα ακρη κ εγω δεν χρειαζεται πια να σταματαω στην μεση του δρομου για να παω στον προορισμο μου.
Εκτος αν υπαρχει καποιος απο εσας που νομιζει οτι ειναι υποχρεωση μου να με σταματανε στον δρομο για να κουβεντιαζουν...
Σε καταλαβαίνω, η κατάσταση είναι τραγική.Αλλά εκεί που σε καταλαβαίνω με 1000 είναι με τις γ@μω καρέκλες που βάζουν για να φυλάνε θέση.Εκεί είναι που βγαίνω εκτός εαυτού.Αν και γενικά πιστεύω ότι το ξύλο δεν λύνει τίποτα ,εκεί θέλει να τους βάλεις την καρέκλα στον κ....ο τους για να στρώσουν.
-
kacey, η θεωρία σου ( ΄βασισμένη στη λογική, να ειπωθεί και αυτό) είναι έτοιμη να ξεκινήσει σχολή. True story.
Εγώ συμφωνώ, στηρίζω και 'συμμετέχω', ενώ εντύπωση μου κάνει η εθελοτυφλία κάποιων μπροστά στη υπευθυνότητα ( κυρίως κοινωνική) που εμπνέει μία τέτοια συμπεριφορά. -
Kacey for president...
Ρε παιδια, ειναι δυνατον καποιος να περναει ΣΤΟΠ εσκεμμενα/προσπερναει απο ΛΕΑ/προσπερναει ουρα στα φαναρια/πηγαινει αναποδα σε μονοδρομο, εκβιαζοντας να τον αφησεις να περασει, να σε βριζει επειδη δεν το εκανες, να σε απειλει με ξυλο επειδη δεν του καθεσαι σουζα, κ να μενεις αμετοχος?
Κ να γυρναει ο αλλος εδω μεσα κ να λεει σε οποιον δεν ανεχεται τετοια συμπεριφορα, οτι 'κοιταει να δει ποιος την εχει μακρυτερη', ή οτι 'χανει το δικιο του επειδη του εριξε σφαλιαρα'?
Δηλαδη το αυτονοητο εχει καταντησει κατακριτεο, ακριβως επειδη η πλειοψηφια εχει μαθει να ανεχεται τετοιες συμπεριφορες?
Ακριβως το ιδιο ειναι αυτο που μας ειχε κανει μεχρι περσι να ντρεπομαστε να ζητησουμε αποδειξη στην ταβερνα (κ μην μου πειτε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια απο εμας δεν ενιωθε ακριβως ετσι)...
-
-
-
Αν η πολιτεια φροντιζε να τιμωρει **αυτες **τις πιο πανω συμπεριφορες δεν θα υπηρχε αναγκη να αυτοδικει καποιος για να συμμορφωσει τον καθε καφρο... αυτονοητα ολα αυτα βεβαια αλλα η πολιτεια ειναι απουσα.... και ετσι οι καφροι κανουν οτι θελουν στους δρομους
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εχεις δει μηχανακι την ωρα που κατεβαινεις απο λεωφορειο να ερχεται απο την μερια της πορτας?αυτοί είναι για πολύ ξύλο όμως
ευτυχώς (γι'αυτούς) δεν μου χει τύχει κανένας.οφτόπικ:
υπάρχει ένα Π.Π.Νος Club στην παραλία Ακράτας, το χεις ακουστά pipine ? το δα προχθές και σε θυμήθηκα -
Δυστυχώς στην κοινωνία μας (και όχι μόνο στους δρόμους) ερχόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα είναι άδικες. Το πως αντιδρά κανείς απέναντι στις αδικίες είναι δική του επιλογή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ πως το ξύλο φανερώνει κοινωνική υπευθυνότητα.
Στο παράδειγμα της ταβέρνας ο φίλος έχει δίκιο. Ποιά θα πρέπει όμως να είναι η αντίδραση μου αν δεν μου δώσουν απόδειξη; Να τους πλακώσω στο ξύλο; Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παραδείγματα.
Αν θέλετε να είσαστε κοινωννικά υπεύθυνοι ακολουθήστε τις διαδικασίες που υπάρχουν και καταγγείλετε τα περιστατικά. Και αν πχ η μια αρχή δεν κάνει τίποτα να προσφύγετε σε άλλη και σε άλλη μέχρι να δικαιωθείτε. Κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει κοινωνική υπευθυνότητα. Να αποδέχομαι τους κανόνες της κοινωνίας στην οποία ζω και να διεκδικώ το δίκιο μου μέσα από αυτούς. Και αν αντιμετωπίζω εμπόδια να συνεχίζω μέχρι να δικαιωθώ. Αν λοιπόν κάναμε όλοι τα παραπάνω τότε θα αλλάζαμε την κοινωνία και όχι μέσα από την βία που το μόνο που μπορεί να γεννήσει είναι βία. Απλά η επιβολή της 'δικαιοσύνης' μέσα από την βία είναι πιο άμεση.
Και φυσικά με τη χρήση βίας το όποιο δίκαιο χάνεται και όποιος την ασκεί κινδυνεύει να βρεθεί αυτός νομικά εκτεθιμένος στην καλύτερη και άσχημα χτυπημένος στην χειρότερη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kacey for president...Ρε παιδια, ειναι δυνατον καποιος να περναει ΣΤΟΠ εσκεμμενα/προσπερναει απο ΛΕΑ/προσπερναει ουρα στα φαναρια/πηγαινει αναποδα σε μονοδρομο, εκβιαζοντας να τον αφησεις να περασει, να σε βριζει επειδη δεν το εκανες, να σε απειλει με ξυλο επειδη δεν του καθεσαι σουζα, κ να μενεις αμετοχος?
Κ να γυρναει ο αλλος εδω μεσα κ να λεει σε οποιον δεν ανεχεται τετοια συμπεριφορα, οτι 'κοιταει να δει ποιος την εχει μακρυτερη', ή οτι 'χανει το δικιο του επειδη του εριξε σφαλιαρα'?
Δηλαδη το αυτονοητο εχει καταντησει κατακριτεο, ακριβως επειδη η πλειοψηφια εχει μαθει να ανεχεται τετοιες συμπεριφορες?
Ακριβως το ιδιο ειναι αυτο που μας ειχε κανει μεχρι περσι να ντρεπομαστε να ζητησουμε αποδειξη στην ταβερνα (κ μην μου πειτε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια απο εμας δεν ενιωθε ακριβως ετσι)...
Όπως νομίζεις.
Απο εμένα καλή σου τύχη, εύχομαι να βελτιωθούν τα πράγματα στους δρόμους και να μην σου χρειαστεί ποτέ να χειροδικήσεις.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]