-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eίναι έγκλημα αυτό που κάνουν τα συνεργεία: να τοποθετούν εκ των υστέρων xenon και δεν πα να λες αγαπητέ Αντώνη ότι είναι γνήσια κλπ κλπ.Όταν σου έρθει όμως ο παππούς από απέναντι μετωπική θα είναι αργά......
Έχει καταντήσει μέγιστη αηδία αυτή η ιστορία με τα xenon.
+1
Βάλτε ό,τι χρειάζεται για να μπουν ΟΕΜ τα xenon στο οποιοδήποτε αμάξι και το ξανασυζητάμε το θέμα 'κόστος'.
Κι όταν λέμε ΟΕΜ, εννοούμε ΟΕΜ στα πάντα (ας είναι από τον κατασκευαστή των φαναριών και όχι από την χ-ψ αντιπροσωπεία Audi/vw/saab/volvo/mercedes κτλ).Διαφωνώ κάθετα σε πολλά θέματα από αυτά που θίξατε.Στο μόνο που συμφωνώ είναι η (ελαφριά) υπερτιμολόγηση των εδώ αντιπροσωπειών.
Παράδειγμα:το φανάρι εδώ κάνει πχ 600€ ενώ στην γερμανία μόλις 300€.Όμως στην Γερμανία δεν είναι 'πακέτο' μαζί με τα ballasts και τις λάμπες, ενώ εδώ τα έχει ήδη πάνω το φανάρι και δεν μπορείς να τα παραγγείλεις χωριστά (καλώς ή κακώς - βασικά κακώς).Έχω γράψει και παλαιότερα ότι έχει επιχειρήσει φίλος να βάλει ΟΕΜ xenon στο Α3 του και το κόστος των ανταλλακτικών (χωρίς αλλαγή προφυλακτήρα κι άρα και πιτσιλιστήρια - το οποίο προϋποθέτει και άλλες αντλίες νερού και μεγαλύτερο δοχείο νερού κτλ) ανέβηκε παραπάνω από όσο κάνουν από το εργοστάσιο τοποθετημένα πάνω στο αμάξι.Κι επειδή το ψάξαμε μαζί, είμαι κάθετος στο ότι δεν γινόταν να βρεθούν φτηνότερα τα ανταλλακτικά (χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα).
Ξέρετε πόσες 'μαλακιούλες' ως και σοβαρά εξαρτήματα έχει διαφορετικά ένα αμάξι που φοράει από το εργοστάσιο xenon?
Δεν είναι μόνο τα φανάρια..δεν είναι μόνο οι λάμπες ή η κωδικοποίηση που αλλάζει (για να μην χτυπάει για σφάλμα καμμένης λάμπας).Τέλοσπάντων...ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του, αφού είμαι σίγουρος ότι μέσω του forum και του γραπτού λόγου είμαι πολύ δύσκολο (ως απίθανο) να αλλάξετε άποψη ή έστω να συμφωνίσετε ότι αυτά που λέω δεν είναι παράλογα.
υπάρχουν κάποιοι κανόνες που φτιάχτηκαν για το φωτισμό και τα φώτα στο αμάξι που δεν φτιάχτηκαν για πλάκα.Από κει και πέρα, αν το σύστημα λειτουργούσε κανονικά (και όχι να έχουμε 'θεσπίσει' μόνο κατώτατο όριο φωτισμού αλλά να θεσπιστούν και άλλοι παράγοντες όπως διάχυση και διαχείριση του φωτισμού από το κάτοπτρο - να μαζεύει τη δέσμη κι όχι να πάει το φως κυριολεκτικά παντού), θα βλέπαμε πόσοι θα κόβονταν σε τεχνικούς ελέγχους.
Αλλά θα μου πεις, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι....Όταν η κατάσταση στο δρόμο γίνει ανυπόφορη από τα aftermarket xenon που όλοι νομίζουν ότι δεν ενοχλούν, τότε τα ξαναλέμε...
ΥΓ:Αν δεν έχεις λεφτά να βάλεις σαν άνθρωπος xenon φώτα δεν τα βάζεις.Τι πάει να πει 'τα χρειάζομαι'?Τι πάει να πει 'δεν είχα τα απαρραίτητα € αλλά βρήκα την χ-ψ μαϊμουδιά/μαγκιά να τα βάλω φτηνότερα οπότε ένιωσα μαλάκας να τα βάλω εξαρχής'?Μήπως ήταν μαγκιά γιατί απλώς έριξες την ποιότητα, κάτι που συνεπάγεται αρνητικά αποτελέσματα για τους άλλους στο δρόμο?Γιατι κι εγώ ξέρω (υπερβάλλοντας, οκ...) να βάλω ένα προβολέα από φωτισμό για γήπεδο ποδοσφαίρου μπροστά από το αμάξι για να βλέπω καλύτερα (που σίγουρα θα βλέπω καλύτερα, για να μην πω 'σαν μέρα').Ο στόχος όμως είναι να βλέπω εγώ καλύτερα χωρίς να τυφλώνω τους άλλους είτε λίγο είτε πολύ.-
-
Ρε παιδιά τώρα τι συζητάμε?
Υπάρχει κράτος?
Υπάρχει έλεγχος για το ποιός κάνει τι και τι κυκλοφορεί?
Ο κάθε πικραμένος που θέλει να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο αυτοβαφτίζεται μηχανικός,τι να λέμε τώρα.
Στη Γερμανία ότι μπαίνει πάνω ατο αμάξι,ακόμα και ζάντες περνάνε από TUV.
Εδώ ο κάθε κάγκουρας κάνει εισαγωγή ότι γουστάρει (υπάρχει έλεγχος τι εισάγετε από ΚΙνά?) και πέρα απ την κονόμα δεν υπάρχει κανένας φορέας ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας. -
Περα απο το αν υπαρχει ελεγχος στα ΚΤΕΟ 'η στους δρομους, θα πρεπει τα οχηματα να εχουν σωστα αξεσουαρ με προδιαγραφες. Ρε παιδια ομως, περα απο τον αχρηστο τεχνικο στο βιντεο, τα φαναρια και τα ballast δεν ηταν αυθεντικα?? Η Valeo δεν τα φτιαχνει?? Παρενθεση , Αντωνη το ρολοι του G SHOCK ηταν!
-
+1 Στον Κάβουρα (που έδωσε +1 στον Κων5).
Ειδικά ο πρώτος κάλυψε το θέμα απόλυτα μέρχι την τελευταία λεπτομέρεια. Μπορεί να κλειδωθεί πλέον -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ειδικά ο πρώτος κάλυψε το θέμα απόλυτα μέρχι την τελευταία λεπτομέρεια. Μπορεί να κλειδωθεί πλέονείσαι ο πρώτος που μου δίνει +1 εδώ μέσα.
ΥΓ:το τσεκ το έλαβες?
-
Αντε να δούμε πότε θα αρχίσουν να γράφουν για xenon, πινακίδες, κτλ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αντε να δούμε πότε θα αρχίσουν να γράφουν για xenon, πινακίδες, κτλεσένα δε σου απαντώ γιατί είσαι σκ@το-εγκάθετος του κερατά.
-
Η 'μόνη ελπίδα' είναι να βάλουν όλοι όσοι απομένουν after-martket xenon και να στραβωθούμε επιτέλους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ειδικά ο πρώτος κάλυψε το θέμα απόλυτα μέρχι την τελευταία λεπτομέρεια. Μπορεί να κλειδωθεί πλέονείσαι ο πρώτος που μου δίνει +1 εδώ μέσα.
ΥΓ:το τσεκ το έλαβες?
Κάτι σκίρτησε μέσα σου;;
Μετά από 5500 πόστ και 5 χρόνια στο φόρουμ ήρθε η αναγνώριση. AVE Κάβουρα
και καλημέρα -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κάτι σκίρτησε μέσα σου;;
Μετά από 5500 πόστ και 5 χρόνια στο φόρουμ ήρθε η αναγνώριση.AVE Κάβουρα
Άβε εγώ.
(που θα έλεγε και ο Ιούλιος Καίσαρας ).
-
ψηφιστε αν φαινεται καγκουρικο
λοιπον,μερικα δεδομενα
δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα φωτα ομιχλης.αρα δεν ειναι υποχρεωτικα
οδηγαω απο το 2003 και εχω πεσει 1 φορα σε ομιχλη και 1 φορα σε πολυ δυνατη βροχη
τα φωτα ομιχλης τυφλωνουν αν τα αναβεις χωρις λογο,αρα μεσα στη πολη δε τα αναβεις.
τα μικρα δεν κανουν για φωτα ημερας(τουλαχιστον στο δικο μου) γιατι ειναι παρα πολυ αδυναμα
(τα αλλαξα και αυτα με led για να μη φαινονται κιτρινα) οπως και το φως στη καμπινα
επισης αλλαξα ολες τις λαμπες πυρακτωσεως με led ,φρενων,φλας,οπισθεν,πορτ παγκαζ,πινακιδας.οπως αλλαξα και τα φωτα αλογονου με HID το οποιο εβαλα 4300k για να φωτειζουν καλυτερα να μη τυφλωνουν,και τα ρυθμισα ως προς το υψος ωστε παλι να μην τυφλωνουνμ,η διαφορα στον φωτισμο με τα φωτα πορειας ειναι τεραστια.
συμφωνα με μερικες αποψεις οτιδηποτε αισθητικο που δεν προσφερει βελτιωση μηχανικα η οδηγικα ειναι καγκουρια.αρα ειναι καγκουρια το μεταλλικο χρωμα,τα δερματινα καθισματα,οι ζαντες αλουμινιου,τα αλλαγμενα χειροφρενα,πενταλ,πατακια κτλ.
καποια δεδομενα για τα led
εχουν μεγαλυτερη θερμοκρασια λευκου αρα ειναι πιο ωραια
εχουν μεγαλυτερο efficiency αρα με λιγοτερο ρευμα φωτειζουν το ιδιο η και καλυτερα αρα και μικροτερη καταναλωση ρευματος
δεν ζεσταινονται
εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης
χρειαζονται κατα πολυ μικροτερο χρονο για να αναψουν -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?Τα μικρά είναι πολύ μικρά και δέν φαίνονται καθόλου την ημέρα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?Γιατί τα μικρά δεν έχουν έντονο φωτισμό και αυτό είναι το ζητούμενο την μέρα. Όχι να φωτίζεις, αλλά να γίνεσαι αντιληπτός.
@ntinaras
Το παραπάνω ισχύει και για σένα.
Τα φώτα που έβαλες ΔΕΝ είναι φώτα ημέρας γιατί δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά. Το φως χάνεται μέσα στο φανάρι. Είναι μόνο για decor το βράδυ, αρα προφανώς μιλάμε για καγκουριά.
Όσο για τα ομίχλης εγώ τα ανάβω κάποιες φορές μέσα στην πόλη στα στενάκια (όχι σε πορεία). Άλλωστε αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα όταν στρίβεις το τιμόνι ανάβει αυτόματα ο προβολέας της πλευράς προς την οποία στρίβεις. Πολύ βολικό. -
φαινονται αρκετα τα φωτα,πολυ περισσοτερο απο τα μικρη σκαλα
απλα τωρα ειναι αναμμενα τα μεγαλα γι αυτο φαινεται ετσι
ναι ειναι και πιο ωραιο το αμαξι ετσι. -
@ntinaras: Καταλαβαίνω από αυτά που λες ότι προσπαθείς να βελτιώσεις την ποιότητα των φώτων του αυτοκινήτου σου. Όμως, εξακολουθώ να έχω κάποιες ενστάσεις:
- Ως προς τα xenon, ρίξε μια ματιά στο viewtopic.php?f=6&t=14140 . Θα καταλάβεις γιατί τα aftermarket xenon συνήθως (σε αυτοκίνητα που δεν είναι 'στημένα' για xenon) ενοχλούν ακόμα κι αν είναι σωστά ρυθμισμένα ως προς το ύψος. Το βασικό (εκτός από τα διαφορετικά κάτοπτρα) είναι η αυτόματη ρύθμιση ύψους που έχουν τα εργοστασιακά xenon.
- Τα (πρώην) φώτα ομίχλης ανάβουν μόνα τους ή απαιτούν τουλάχιστον η μικρή σκάλα να είναι αναμμένη; Αν το 2ο, είναι λίγο καγκουριά να κυκλοφορείς μεσημεριάτικα με τέσσερις εστίες φωτός
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@ntinaras: Καταλαβαίνω από αυτά που λες ότι προσπαθείς να βελτιώσεις την ποιότητα των φώτων του αυτοκινήτου σου. Όμως, εξακολουθώ να έχω κάποιες ενστάσεις:- Ως προς τα xenon, ρίξε μια ματιά στο viewtopic.php?f=6&t=14140 . Θα καταλάβεις γιατί τα aftermarket xenon συνήθως (σε αυτοκίνητα που δεν είναι 'στημένα' για xenon) ενοχλούν ακόμα κι αν είναι σωστά ρυθμισμένα ως προς το ύψος. Το βασικό (εκτός από τα διαφορετικά κάτοπτρα) είναι η αυτόματη ρύθμιση ύψους που έχουν τα εργοστασιακά xenon.
- Τα (πρώην) φώτα ομίχλης ανάβουν μόνα τους ή απαιτούν τουλάχιστον η μικρή σκάλα να είναι αναμμένη; Αν το 2ο, είναι λίγο καγκουριά να κυκλοφορείς μεσημεριάτικα με τέσσερις εστίες φωτός
το χα ψαξει το θεμα με τα xenon και γι αυτο εβαλα τη χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια
ειναι και πιο σοβαρη,και φωτιζει καλυτερα και φυσικα τυφλωνει λιγοτερο
δεν τα ρυθμισα μονο στο υψος καθομουνα σε απεναντι αυτοκινητο σε διαφορες αποστασεις και προσπαθουσα να δω αν τυφλωνουν.ετσι τα ρυθμισα σωστα
τα πρωην θελουν και τι μικρη σκαλα,η οποια το μεσημερι δε φαινεται καθολου,πιο μετα τις 5 φαινονται αρκετα ολα. -
μην προσπαθειτε να τον πεισετε...αφου δεν το βλεπετε οτι δεν αντεχει.....
ολοι οσοι εχουν σκατομουφο ξενον σε σκατοφαναρα αυτοι ξερουν οτι αυτοι δεν τυφλωνουν σαν τους αλλους....'τυφλωνει λιγοτερο'...'δεν τα ρυθμισα μονο στο υψος' (αλλα σε πια αλλη διασταση..?βαθος?) -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
το χα ψαξει το θεμα με τα xenon και γι αυτο εβαλα τη χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια
ειναι και πιο σοβαρη,και φωτιζει καλυτερα και φυσικα τυφλωνει λιγοτερο
δεν τα ρυθμισα μονο στο υψος καθομουνα σε απεναντι αυτοκινητο σε διαφορες αποστασεις και προσπαθουσα να δω αν τυφλωνουν.ετσι τα ρυθμισα σωστα
τα πρωην θελουν και τι μικρη σκαλα,η οποια το μεσημερι δε φαινεται καθολου,πιο μετα τις 5 φαινονται αρκετα ολα.ntinaras στο θέμα xenon είσαι foul.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μην προσπαθειτε να τον πεισετε...αφου δεν το βλεπετε οτι δεν αντεχει.....
ολοι οσοι εχουν σκατομουφο ξενον σε σκατοφαναρα αυτοι ξερουν οτι αυτοι δεν τυφλωνουν σαν τους αλλους....'τυφλωνει λιγοτερο'...'δεν τα ρυθμισα μονο στο υψος' (αλλα σε πια αλλη διασταση..?βαθος?)τερμα πρηξας ομως ε?εχεις και αποψη για κατι που δεν εχεις δει.
-
απο τη στιγμή που τυφλώνεις , τι περιμένεις;
Φώτα Xenon...