-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αλεξάνδρα καλύτερα να ακολουθήσετε το 'Ρίο-Αστακός-Λευκάδα΄.Λιγότερο κουραστικός σε κατάσταση οδοστρώματος και κίνηση.
εδώ βγάλαμε τον αστακό να έχει καλύτερο οδόστρωμα τώρα, τί να λέμε
Α δεν το είχα δει αυτό. Καλά και η άλλη διαδρομή από οδόστρωμα @@ είναι, αλλά το Αστακός - Λευκάδα ειναι πέτρα σκαλιστή κάτω.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Θα είναι κανείς κάλυμνο στις 26; Έχω 10 ώρες να σκοτώσω.
θα ειμαι εκει με το γιωτ (αβερωφ) μου και τη χρουσαλα με τον πατιτσα και μερικα μοντελα
couldnt care less για ελληνίδες ψωνισμένες μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η κουζίνα του αβέρωφ
-
Οι βίζιτες που είχαν καλέσει ήταν αλλοδαπές κύριε...
-
Απαιτώ να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ ο άδης την κατάσταση.
-
Λοιπόν, στο γυρισμό, έκανα μια παράκαμψη και πέρασα από τσεχία.
Κατάφερα επι τέλους να δώ το cesky krumlov μνημείο παγκόσμιας κληρονομιας της ουνέσκο.
Γραφικότατο χωριουδάκι, αλλά τίγκα τουριστίλα, με ορδές γερμανών γιαπωνέζων και λοιπών ενωμένων δυνάμεων, εγώ ψιλοχαλάστηκα, αλλά έχω χαλαστεί και με την πράγα, οπότε όποιος θέλει να δει και κάτι άλλο από τσεχία, δεν είναι τπτ να κάνει μια παράκαμψη αν είναι οδικώςΑντιθέτως καταευχαριστήθηκα το κανό σε αυτή τη διαδρομή
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απαιτώ να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ ο άδης την κατάσταση.δια τι μου επιτιθεσαι σαν αλλος σχορτσιανιτης
ελληνιδα ψωνισμενη κ@υραδα πατημενη (τωρα το σκεφτηκα )
-
Σιωπή γιατί θα φας την πλοιαρχική καρέκλα στη μάπα
Καλά τα λες κατά τα άλλα
-
Σιγά βρε παιδιά γιατι θα τρελαθούμε τελείως.Αν πας απο το νεο κομμάτι της Ιόνιας και κερδίσεις 30 λεπτα και στην Αμφιλοχία φας 1 ωρα τι να λέει! Και μιλάω για τις μέρες κίνησης γιατι αλλιώς πάω πάσο.
Όσο για το δρόμο του Αστακού δεν είναι οτι καλύτερο αλλα και οτι χειρότερο.Απο ζώα ας πούμε οτι είναι λιγότερος ο κίνδυνος απο Αγρίνιο.Βονιτσα είδα μόσχο στη μεση του δρόμου να με κοιτά βράδυ και να μου λέει.....έεεεεελα έεεεεεελα.Το θέμα είναι να αποφύγεις την κίνηση.Συνοψίζω λέγοντας ότι κερδίζοντας 30 λεπτά (θεωρητικά) τρώς τόσα και αλλα τοσα σε Αμφιοχία και γέφυρα Λευκάδος.
Απο Αστακό γλυτωνεις την Αμφιλοχία και αν πετύχεις ανοιχτή τη γεφυρα έχεις φτάσει πρωτος Λευκάδα.
Βέβαια υπάρχει και άλλη πιο γρήγορη παράκαμψη αλλά ....άσε ! -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Επίσης πάλι έκανα το λάθος και μπήκα πρώτος πρώτος στο καράβι (μπας και πιάσω καμια θέση..) με αποτέλεσμα να με κατεβάσουν στο 2ο 'υπογειο' γκαράζ, η αλλιώς στον πάτο της κολασης. Πραγματικά πιστεύω οτι θα ειναι άθλος να βγεί απο κει μέσα το αμαξι αλώβητο.
Στο ακούμπησαν;
-
Από Αστακό δεν έχω πάει, αλλά αυτός ο δρόμος Αμφιλοχία-Πρέβεζα, απίστευτη βαρεμάρα, πολύ κουραστικός
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Σιγά βρε παιδιά γιατι θα τρελαθούμε τελείως.Αν πας απο το νεο κομμάτι της Ιόνιας και κερδίσεις 30 λεπτα και στην Αμφιλοχία φας 1 ωρα τι να λέει! Και μιλάω για τις μέρες κίνησης γιατι αλλιώς πάω πάσο.
Όσο για το δρόμο του Αστακού δεν είναι οτι καλύτερο αλλα και οτι χειρότερο.Απο ζώα ας πούμε οτι είναι λιγότερος ο κίνδυνος απο Αγρίνιο.Βονιτσα είδα μόσχο στη μεση του δρόμου να με κοιτά βράδυ και να μου λέει.....έεεεεελα έεεεεεελα.Το θέμα είναι να αποφύγεις την κίνηση.Συνοψίζω λέγοντας ότι κερδίζοντας 30 λεπτά (θεωρητικά) τρώς τόσα και αλλα τοσα σε Αμφιοχία και γέφυρα Λευκάδος.
Απο Αστακό γλυτωνεις την Αμφιλοχία και αν πετύχεις ανοιχτή τη γεφυρα έχεις φτάσει πρωτος Λευκάδα.
Βέβαια υπάρχει και άλλη πιο γρήγορη παράκαμψη αλλά ....άσε !διάβασες για πότε λεει να πάει?
αν καταφέρεις να φας μια ώρα στην αμφιλοχία τέλος αυγούστου έλα να μας το πειςα, για εξήγησέ μας πως γλυτώνεις τη γέφυρα της λευκάδας ερχόμενος από αστακό
Οι δύο δρόμοι ενώνονται στην Βόνιτσα
(για τα ζώα στο δρόμο, άστο, απλά κοίτα τα σημάδια απ τα κάτουρα απ τα πρόβατα που κοιμούνται στο δρόμο για να έχεις μια εικόνα. εν ολίγοις, όλες σου οι παρατηρήσεις είναι ελαφρώς άκαιρες )
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις γρηγορότερα Λευκάδα μέσω Αστακού, εκτός και αν είσαι με evo και κατέβεις το κομμάτι από το Μεσολόγγι ταπέξ -θα πρέπει να συνυπολογίσεις και 13 στάσεις για γέμισμα όμως, οπότε μία η άλλη πάει.
Γενικώς, μακράν γρηγορότερος ο δρόμος μέσω Αμφιλοχίας, και τόσα χρόνια που κάνω αυτή την διαδρομή, στα πιο πηγμένα της τελευταίας, δεν έχασα πάνω από 15'. Στο κομμάτι από Βόνιτσα μέχρι Λευκάδα έχει πράγματι πολλά ζώα -ζώα ζώα, όχι ανθρώπους ζώα- και θέλει προσοχή.
-
Η παραλιακή διαδρομή από αστακό by far ομορφότερη. Εξάλλου σκοπός σε διακοπές δεν είναι να γλυτώσεις 1 ώρα αλλά να δεις όμορφα μέρη .
Φωτογραφικό album Λευκάδας
http://worldtravelergr.blogspot.com/2008/07/album.html
.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
διάβασες για πότε λεει να πάει?
αν καταφέρεις να φας μια ώρα στην αμφιλοχία τέλος αυγούστου έλα να μας το πειςΦεύγουμε Πέμπτη 26/8, οπότε δε φαντάζομαι να έχει και τόση πολύ κίνηση στην Αμφιλοχία και γενικά στη διαδρομή. Γυρνάμε Παρασκευή 10/9 Αθήνα, οπότε πάλι νομίζω ότι δε θα έχει πολύ κίνηση, τουλάχιστο στα ρεύματα εξόδου από Λευκάδα και εισόδου για Ρίο και Αθήνα.
Άρα η καλύτερη διαδρομή για έναν 'τουρίστα' είναι Αθήνα - Ρίο - Αμφιλοχία - Λευκάδα... αν όχι η καλύτερη, είναι αυτή που έλαβε τις περισσότερες ψήφους εδώ
Αλλά οι εναλλακτικές διαδρομές συνεχίζονται! Χτες στο ταξί, το έφερε η συζήτηση για διακοπές και ο ταξιτζής είχε καταγωγή από Λευκάδα και πάει συχνά.
Μου πρότεινε λοιπόν ότι αφού θα οδηγάει τουρίστας χωρίς μεγάλη εμπειρία από ελληνικούς δρόμους και αφού ο χρόνος δεν αποτελεί πρόβλημα, αντί από τη Νέα Εθνική Κορίνθου-Πατρών να πάμε από την Παλιά. Μου είπε ότι η **Παλιά Εθνική Κορίνθου-Πατρών **είναι πολύ πιο γραφική και οι ταχύτητες αναγκαστικά δεν είναι μεγάλες (αλλά και στη Νέα δεν είναι μεγάλες λόγω έργων σε πολλά σημεία). Ισχύει αυτό;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Η παραλιακή διαδρομή από αστακό by far ομορφότερη. Εξάλλου σκοπός σε διακοπές δεν είναι να γλυτώσεις 1 ώρα αλλά να δεις όμορφα μέρη .Φωτογραφικό album Λευκάδας
.
Αντίρριο-Αστακός-Λευκάδα, όπως και Αθήνα-Δελφοί-Ιτέα-Ναύπακτος ή Παλιά Κορίνθου-Πατρών είναι σαφώς ομορφότερες εναλλακτικές διαδρομές για να πάει κανείς στη Λευκάδα.
Είναι όμως πιο ασφαλείς; Ή για να το πω διαφορετικά, είναι ΟΚ διαδρομές για έναν τουρίστα που η μόνη του εμπειρία από ελληνικούς δρόμους είναι από Αττική Οδό, Αθηνών-Κορίνθου και Κυκλάδες;
Ο χρόνος πάντως δεν είναι πρόβλημα αφού είναι τουρίστας και θα θέλει να σταματάει και να βλέπει διάφορα ενδιαφέροντα στη διαδρομή.
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες της Λευκάδας.
-
Yep... we are back! [mixed feelings emoticon]
Μαγικά μέρη, μοναδικές εμπειρίες και κάποιες εικόνες που θα μας ακολουθούν για πάντα.
Μάλλον δεν γεννήθηκα ούτε ποιητής ούτε συγγραφέας για να γράψω κάτι καλύτερο, οπότε ας το αφήσω κάπου εδώ... -
@mjacob: Αφού δεν είσαι ποιητής και εφόσον 'μία εικόνα χίλιες λέξεις', ανέβασε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες
-
Ο χρήστης Alexandra81 έγραψε:
Η παραλιακή διαδρομή από αστακό by far ομορφότερη. Εξάλλου σκοπός σε διακοπές δεν είναι να γλυτώσεις 1 ώρα αλλά να δεις όμορφα μέρη .
.
**Αντίρριο-Αστακός-Λευκάδα, όπως και Αθήνα-Δελφοί-Ιτέα-Ναύπακτος ή Παλιά Κορίνθου-Πατρών είναι σαφώς ομορφότερες εναλλακτικές διαδρομές για να πάει κανείς στη Λευκάδα. **Είναι όμως πιο ασφαλείς; Ή για να το πω διαφορετικά, είναι ΟΚ διαδρομές για έναν τουρίστα που η μόνη του εμπειρία από ελληνικούς δρόμους είναι από Αττική Οδό, Αθηνών-Κορίνθου και Κυκλάδες;
Ο χρόνος πάντως δεν είναι πρόβλημα αφού είναι τουρίστας και θα θέλει να σταματάει και να βλέπει διάφορα ενδιαφέροντα στη διαδρομή.
Για ονομα ........μην κανεις καμια τετοια αποπειρα .Αν καταφερετε κ ξεκινησετε αγρια χαραματα κ βρεθειτε στην Αμφιλοχια πριν της 11 θα πανε ολα καλα .
Την παλια ΕΟ Κορινθου -Πατρων καλα θα κανεις να την ξεχασεις ,μονο χειμωνα κ οχι σαββατοκυριακο ειναι βατη -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Yep... we are back! [mixed feelings emoticon]Μαγικά μέρη, μοναδικές εμπειρίες και κάποιες εικόνες που θα μας ακολουθούν για πάντα.
Μάλλον δεν γεννήθηκα ούτε ποιητής ούτε συγγραφέας για να γράψω κάτι καλύτερο, οπότε ας το αφήσω κάπου εδώ...καλά κάνε όνειρα σιγά μη την βγάλεις με φωτό.
ήμουν έτοιμος να έρθω να σε μαζέψω
@αλεξάνδρα: Το κουράζεις πολύ χωρίς ιδιαίτερο λόγο
Η μόνη εναλλακτική που εχει νόημα να συζητήσεις είναι αυτή από αστακά, προφανώς και δεν ασχολείσαι με παλιά εθνική , ήμαρτον δλδ τί ακριβώς να δεις απο κειΠροσωπικά, όντας λευκαδίτης και φοιτητής στην πάτρα, έχω κάνει άπειρες φορές και τις δύο διαδρομές, τότε που πραγματικά είχε νόημα να πας από αστακό, με τις ορδές των τουριστών να κατεβαίνουν στην λευκάδα, αλλά δεν είναι και τπτ ιδιαίτερο.
Τα τοπία που θα δεις στην Λευκάδα είναι 100 φορές καλύτερα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
.
**Αντίρριο-Αστακός-Λευκάδα, όπως και Αθήνα-Δελφοί-Ιτέα-Ναύπακτος ή Παλιά Κορίνθου-Πατρών είναι σαφώς ομορφότερες εναλλακτικές διαδρομές για να πάει κανείς στη Λευκάδα. **Είναι όμως πιο ασφαλείς; Ή για να το πω διαφορετικά, είναι ΟΚ διαδρομές για έναν τουρίστα που η μόνη του εμπειρία από ελληνικούς δρόμους είναι από Αττική Οδό, Αθηνών-Κορίνθου και Κυκλάδες;
Για ονομα ........μην κανεις καμια τετοια αποπειρα .Αν καταφερετε κ ξεκινησετε αγρια χαραματα κ βρεθειτε στην Αμφιλοχια πριν της 11 θα πανε ολα καλα .
Την παλια ΕΟ Κορινθου -Πατρων καλα θα κανεις να την ξεχασεις ,μονο χειμωνα κ οχι σαββατοκυριακο ειναι βατηΤότε μάλλον καλύτερα να μείνουμε στην αρχική σκέψη, δηλ. από τους 'γρήγορους' δρόμους.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες.
Διακοπες 2010/2011