-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Aπο οτι θυμαμαι μονο στους μπροστα βαζανε....Μηπως εξαρταται απο το προβλημα? Ας πουμε, αλλο ενα απλο τραβηγμα και αλλο μετα απο γενικη επισκευη στο συστημα διευθυνσης.. Επισης βαζουν και ενα μηχανημα στο τιμονι που το εχει ακριβως στην ευθεια.
Το θεμα ειναι ποιοι εχουν καινουρια μηχανηματα...γιατι δεν νομιζω να κανουν ιδια δουλεια τα 10++ ετιας με τα τελευταια....την ιδια δουλεια κανουν ολα τα μηχανηματα.
καινουριο παλιο δεν εχει σημασια αρκει η εθυγραμμιση να δουλευσει σωστα και να ειναι καλος ο μαστορας ετσι.
…..Και όπως θυμάσαι, την οπτική των 25 ετών beissbarth, του NIKITAS χρησιμοποιώ, μαζί με το αγωνιστικό αλφάδι της bem, (από την φορητή μου). Είναι ακριβέστατη και γρήγορη.
Την αλη που αγόρασα τελευταία, με αυτοματισμούς, μνήμες, και αυτομάτους ελέγχους, μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρό, την βαρέθηκα να κάνει λάθη, λειτουργικά. Όλο ο μάστορας στο μαγαζί μου ήτανε. Δωρεάν μεν αλα……
Πρώτου λοιπόν φίλε cson αρχίζεις να «νομίζεις», ρώτα!!.
Εδώ είμαστε.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Italakias τηλέφωνο.το χασα,θα τα πουμε απο βδομαδα καθως θα περασω απο κει.
-
Aπο οτι θυμαμαι μονο στους μπροστα βαζανε....Μηπως εξαρταται απο το προβλημα? Ας πουμε, αλλο ενα απλο τραβηγμα και αλλο μετα απο γενικη επισκευη στο συστημα διευθυνσης.. Επισης βαζουν και ενα μηχανημα στο τιμονι που το εχει ακριβως στην ευθεια.
Το θεμα ειναι ποιοι εχουν καινουρια μηχανηματα...γιατι δεν νομιζω να κανουν ιδια δουλεια τα 10++ ετιας με τα τελευταια....την ιδια δουλεια κανουν ολα τα μηχανηματα.
καινουριο παλιο δεν εχει σημασια αρκει η εθυγραμμιση να δουλευσει σωστα και να ειναι καλος ο μαστορας ετσι.
…..Και όπως θυμάσαι, την οπτική των 25 ετών beissbarth, του NIKITAS χρησιμοποιώ, μαζί με το αγωνιστικό αλφάδι της bem, (από την φορητή μου). Είναι ακριβέστατη και γρήγορη.
Την αλη που αγόρασα τελευταία, με αυτοματισμούς, μνήμες, και αυτομάτους ελέγχους, μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρό, την βαρέθηκα να κάνει λάθη, λειτουργικά. Όλο ο μάστορας στο μαγαζί μου ήτανε. Δωρεάν μεν αλα……
Πρώτου λοιπόν φίλε cson αρχίζεις να «νομίζεις», ρώτα!!.
Εδώ είμαστε.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Italakias τηλέφωνο.Πολλες φορες βλεπω στους αγωνες οι μηχανικοι μετρουν με μετρο ή αλφαδεια συγκλιση ή αποκλιση. Οταν θελουμε να κανουμε προχειρα ενα ελεγχο μονοι μας στη συγκλιση ή αποκλιση που ειχαμε φτιαξει στον ευθυγραμμισα, ποια σημεια περνουμε ως σταθερα ωστε να κανουμε μετρηση;
-
Η ευθυγράμμιση κοστιζει 25€ εμπρος κ πισσω αρκει να ξερεις που να πας..
-
Η διαφημιση ειπαμε οτι δεν επιτρεπεται[mod]
-
Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη edit mod
-
Mod, είσαι το πιο γρήγορο πιστόλι!!!!......
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Mια ζυγοσταθμιση ποσο κοστιζει για τους εμπρος τροχους?
-
γυρω στα 20 κ στους 4 τροχους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Mια ζυγοσταθμιση ποσο κοστιζει για τους εμπρος τροχους?
10e + φπα.
Α. -
Μπορεί να επηρεάσει η ευθυγράμμιση την επαναφορά του τιμονιού? Αν ναι, πως?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μπορεί να επηρεάσει η ευθυγράμμιση την επαναφορά του τιμονιού? Αν ναι, πως?
Από την σύγκλιση όχι. Εκτός εάν είναι κραυγαλέα η διαφορά. Τότε το τιμόνι ‘αρπάζει’ και δεξιά και αριστερά.
Όταν έχουμε διαφορά στο camber σε έναν τροχό, τότε το τιμόνι ‘τραβάει’, από την μεριά που γέρνει ο τροχός.
Όταν υπάρχει μικρό πρόβλημα σε caster & king – pin (βασιλικός πίρος), τότε επηρεάζετε η επαναφορά, και είναι γρηγορότερη από την μια πλευρά. Μα εάν είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην οδήγηση.
Φιλικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Oι τιμές που είχα βάλει είναι:
μπροστά:
camber: -0.65 / -0.64 (μοίρες)
caster: (δεν θυμάμαι τώρα γιατί δεν έχω το χαρτί μπροστά μου)
toe: -0.2 / -0.2 mmπίσω:
camber: -1.4 / -1.4 (μοίρες)
toe: +0.4 / +0.4 mmΤα μοναδικά που δεν μου αρέσουν είναι:
-
σε πίεση το μπροστινό μέρος υποστρέφει. Πχ σε χαμηλές ταχύτητες όταν κάνω αριστερά και απότομα δεξιά για να μεταφέρω το βάρος, το μπροστινό αρνείται να πάει ακριβώς εκεί που του λέω.
-
Το τιμόνι δεν έχει επαναφορά. Βέβαια δεν είχε από όταν το πήρα αλλά είναι κάτι που δεν με τρελαίνει.
Υπάρχει τρόπος να διορθώσω τα παραπάνω?
-
-
οταν θελουμε το τιμονι να ειναι αμεσο και γρηγορο σε στροφες να βαλω 0 μοιρες στην συγκλιση?
ρωταω γιατι στο AUDI A3 1.8 tsi μοντ.2009 που εχω εχω προς το παρον ελατηρια KW επανω και το τιμονι σε στροφες ειναι νεκρο..
μπορω να κανω κατι να γινει λιγο πιο αμεσο μεσω ευθυγραμμισης?
αργοτερα παω για coilover κτλ...τωρα μονο με ευθυ.ρωταω τι μπορω να κανω.
ευχαριστω.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Oι τιμές που είχα βάλει είναι:μπροστά:
-
σε πίεση το μπροστινό μέρος υποστρέφει. Πχ σε χαμηλές ταχύτητες όταν κάνω αριστερά και απότομα δεξιά για να μεταφέρω το βάρος, το μπροστινό αρνείται να πάει ακριβώς εκεί που του λέω.
-
Το τιμόνι δεν έχει επαναφορά. Βέβαια δεν είχε από όταν το πήρα αλλά είναι κάτι που δεν με τρελαίνει.
- Περισσοτερο αρνητικο καμπερ μπροστα
- Φουλ καστερ...οσο παιρνει!!! Για να αφηνεις το τιμονι κ αυτο να γυρναει μονο του! Ειδικα σε παιχνιδιαρικο πισωκινητο, αυτο ειναι ακρως απαραιτητο!
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Oι τιμές που είχα βάλει είναι:μπροστά:
-
-
Αν θυμάμαι καλά η δύναμη επαναφοράς επηρεάζεται και απο το scrub radius. Το scrub μπορεί να μεταβληθεί απο το offset της ζαντας, το φαρδος της ή τη συνολική διάμετρο του τροχού. Αν οι ζάντες και η διάσταση των ελαστικών είναι μαμά τότε δέν φταίει αυτό.
-
-
Παλικάρια μου, η ευθυγράμμιση δεν είναι ‘εγώ θέλω να μου βάλεις μάστορα’……..
Υπάρχουν πίνακες για το κάθε αυτοκίνητο, δεν είναι ‘τζαστ’ αλλά έχουν ‘τράτο’. Φουσκώνουμε τα λάστιχα σωστά, βάζουμε το βάρος που ορίζει το ‘ευαγγέλιο’ και ρωτάμε τον πελάτη:
Σου παρουσιάζει τίποτα που δεν στο έκανε παλιά?
Συνήθως πως οδηγείς?, είσαι τρεχαλακιας?, είσαι συντηρητικός?, πας σαν ταξιτζής?.
Ανάλογα με την απάντηση, ελέγχεις όλη την ανάρτηση πάντοτε, και ρυθμίζεις ανάλογα.
Όταν γνωρίζεις σαν μάστορας η σαν βελτιωτής, (δεν είναι το ίδιο πράγμα), τότε κάνεις ότι σε φωτίσει η γνώση σου……
Antonis-team. -
Ο κατασκευαστής ορίζει άλλα μεγέθη στην περίπτωση που ο οδηγός είναι τρεχαλάκιας?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο κατασκευαστής ορίζει άλλα μεγέθη στην περίπτωση που ο οδηγός είναι τρεχαλάκιας?Νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις έχει άλλες ρυθμίσεις για την πιο σπορ έκδοση από ότι για το απλό μοντέλο.
-
Υπάρχουν πίνακες για το κάθε αυτοκίνητο, δεν είναι ‘τζαστ’ αλλά έχουν ‘τράτο’. Φουσκώνουμε τα λάστιχα σωστά, βάζουμε το βάρος που ορίζει το ‘ευαγγέλιο’ και ρωτάμε τον πελάτη:Antonis-team.
Το παλικαρι που ρωτησε εχει mx5 (δεν θυμαμαι ποια γενια). Iσως θα πρεπε να γνωριζες οτι το mx5 με τα διπλα ψαλιδια ευθυγραμμιζεται κατα βουληση αναλογα με τις ορεξεις του οδηγου του κ οχι μονο by the book! Ισως απ τα λιγα αυτοκινητα που μια ''ψαγμενη'' ευθυγραμμιση θεωρειται η καλυτερη βελτιωση...κ που αναδεικνυει ολα τα + της συμπεριφορας του
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Υπάρχουν πίνακες για το κάθε αυτοκίνητο, δεν είναι ‘τζαστ’ αλλά έχουν ‘τράτο’. Φουσκώνουμε τα λάστιχα σωστά, βάζουμε το βάρος που ορίζει το ‘ευαγγέλιο’ και ρωτάμε τον πελάτη:Antonis-team.
Το παλικαρι που ρωτησε εχει mx5 (δεν θυμαμαι ποια γενια). Iσως θα πρεπε να γνωριζες οτι το mx5 με τα διπλα ψαλιδια ευθυγραμμιζεται κατα βουληση αναλογα με τις ορεξεις του οδηγου του κ οχι μονο by the book! Ισως απ τα λιγα αυτοκινητα που μια ''ψαγμενη'' ευθυγραμμιση θεωρειται η καλυτερη βελτιωση...κ που αναδεικνυει ολα τα + της συμπεριφορας του
Και εδώ έχεις και δίκιο μα και άδικο ‘δάσκαλε’…..
Σε όλες της ρυθμίσεις υπάρχει ‘από τόσο μέχρι τόσο’, πιο λίγο η πιο πολύ είναι λάθος.
Σίγουρα μια «ψαγμένη» ευθυγράμμιση, είναι το ιδανικό.
Και είναι ιδανική, όταν διαβάσω «της ορέξεις του οδηγού» μα και το «by the book» ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.
Τότε «αναδεικνύει» τα + της απαίτησης του οδηγού, και όχι πάντα!!!....
Το mx5, δίνει χαρά στον ευθυγραμμισά που κατέχει το αντικείμενο!. Είτε είναι το Ι 1989 – 1998 είτε είναι το ΙΙ 1998 – 2005, είτε είναι το ΙΙΙ 2005 και μετά, έχει πολλαπλές θέσεις για ρύθμιση.
Φιλικά
Antonis-team.
Περί ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ