-
Είμαι νέος οδηγός και τον τελευταίο καιρό ψαχνω για νεο ι.χ πόλης. Εχω καταλήξει ανάμεσα σε **bravo 1.4 120 ps και auris 1.33 101 ps **αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω......Γνωρίζει να μου πει κάποιος τα υπερ και κατά αυτών (ειδικα η καταναλωση) ώστε να βγάλω συμπέρασμα???
-
Είμαι νέος οδηγός και τον τελευταίο καιρό ψαχνω για νεο ι.χ πόλης. Εχω καταλήξει ανάμεσα σε **bravo 1.4 120 ps και auris 1.33 101 ps **αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω......Γνωρίζει να μου πει κάποιος τα υπερ και κατά αυτών (ειδικα η καταναλωση) ώστε να βγάλω συμπέρασμα???
-
-
Αυτοκίνητα πόλης είναι αυτά;
Σε κατανάλωση το auris μέσα στην πόλη με το start stop κλπ θα είναι αρκετά καλύτερο.
-
μα τι λες και εσυ κυριε drdino μας, το peugeot 207 1.4 καει λιγοτερο μεσα στην πολη....
-
Πόλης δε θα τα έλεγες. Για πόλη, το auris έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της πολύ χαμηλότερης κατανάλωσης, ειδικά στην τελευταία του έκδοση πρέπει να είναι πολύ οικονομικό.
Από την άλλη, σαν αμάξι δε μου είπε τίποτα όταν το οδήγησα, ούτε από εμφάνιση λέει πολλά, και -παραδόξως- ούτε έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το bravo. Φυσικά, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του καλού δικτύου της toyota, ενώ στη fiat είναι πιο...λόττο η φάση!
Λόγω turbo με το bravo θα έχεις επιδόσεις που θα χορτάσεις γκάζια σε σχέση με το auris , κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς είναι ατμοσφαιρικό. Μιλάμε η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι φαίνεται από τους +20 ίππους, λόγω ροπής (αυτά αν δεν έχεις υπόψη σου τι παίζει με τα turbo), και ειδικά σε ταξίδι θα είναι η νύχτα με τη μέρα (χωρίς ιδιαίτερα μεγαλύτερη κατανάλωση).Αν πάντως μιλάμε για συνειδητοποιημένη αγορά αυτοκινήτου πόλης, δουλειά-σπίτι-ψώνια άντε και 1 ταξίδι το χρόνο, προτείνω Auris λόγω κατανάλωσης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτοκίνητα πόλης είναι αυτά;Έλα μου ντέ....
Κανένα από τα δυο. Καλύτερα ο φίλος να κοιτάξει την από κάτω κατηγορία , υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις , αν όντως η κύρια χρήση των αυτοκινήτων θα είναι για πόλη και δη την Αθήνα. -
και γω αυτο θα λεγα....
κανα clio tce, polo tsi, punto tjet οπου συνδυαζουν τα παντα πλεον... -
Ας μας πει ο ερωτών, αν θέλει, γιατί θεωρεί πόλης ένα αυτοκίνητο 4,20 μέτρων και τι ανάγκες θα εξυπηρετεί. Νομίζω από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε προτού καταλήξουμε στα Πόλο ΤΣΙ με Ντιεστζί και Μίτο Μούλτιέρ ΤCΤ and alike.
-
Να μπεί και ένα Γαλλικό , ένα Ιαπωνικό και ένα Κορεατικό σφήνα , παρακαλώ!
-
Καλό και οικονομικό το Auris αλλά είναι τάφος. Bravo από μένα.
-
Bravo
Δε βλεπω λογο να δωσεις ενα καρο χρηματα να αγορασεις ενα Ιαπωνικο θυμιατο.
-
Εντάξει πόλης μπορεί να μην είναι (για τα ελληνικά δεδομένα) αλλά δεν το λες και κανένα μεγάλο αυτοκίνητο!!!
Εγώ το βλέπω μικρό πάντως!
Τέλος πάντων, φυσικά τα πλεονεκτήματα του για μένα είναι περισσότερα απο τα μειονέκτηματα του αλλά πρέπει να δεις αν το θέλεις καθαρά για μέσα στη πόλη το αυτοκίνητο ή θα έχεις και ταξιδάκια που και που...'Οσον αφορά την κατανάλωση το Auris πιστεύω είναι πιο οικονομικό και επίσης έχει το + των κυβικών γιατί γλιτώνει απο τα τέλη κυκλοφορίας αν και αυτά ΣΥΝΤΟΜΑ κόβονται οπότε για μένα δεν υπάρχει πλέον τέτοιο κριτήριο.
Εν κατακλείδι, θα επέλεγα το Bravo με το αυτόματο κιβώτιο για διάφορους λόγους εκ των οποίων πιο σημαντικοί:
- Άνεση λόγω αυτόματου κιβωτίου και paddles για 'διαφορετική-ευχάριστη' οδήγηση.
- Σβέλτος κινητήρας λόγω turbo
- Άνεση σε ταξίδια
- Ικανοποιητικές καταναλώσεις
- Πολύ πιο όμορφο από το Auris
-
Εάν μιλάμε για αποκλειστική κίνηση μέσα στην πόλη τότε auris. Είναι πιο οικονομικό και οι επιδόσεις του επαρκούν.
Αν υπάρχει περίπτωση να μπουν μέσα 4-5 άτομα και να ταξιδέψουν τότε το bravo. Θα ταξιδέψουν πιο γρήγορα, πιθανότατα και πιο οικονομικά. -
BRAVO 1.4 16v T-JET 120hp EMOTION με φιμε και parking sensors και bluetooth---->21.050E
AURIS 1.33 5D UNIQUE & VSC/TRC χωρις κανενα extra ---->18,840.00Ε
Εγω με κλειστα ματια θα πηγαινα στο Bravo.Για κανεναν λογο το auris.Πολυ ποιο σβελτα θα πηγαινει το Bravo και θα το ευχαριστηθεις παραπανω απο το auris.Αυτα.
-
Bravo... εκτός εαν έχεις κατοχειρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα...
-
Ειναι μεγαλα αυτοκινητα για την πολη...και σε μηκος και σε φαρδος αλλα και σε δυσκολια ελεγχου των γωνιων τους σε στενα...θα σε κουρασουν με τον καιρο
Αν θελεις δες τα fiesta,grande punto,207,c3,jazz,yaris,kia venga,ibiza,polo.
Παντως αν κινησε στην πολη μην ακους τους ενθουσιωδεις που ψαχνουν με 120 αλογα να σου προσφερουν σπορ αυτοκινητο ( δεν ειναι σπορ απλα ειναι λιγο πιο γρηγορα στην ευθεια οταν ο ατμοσφαιρικος θα ειναι σε χαμηλες στροφες )
Να ξερεις τα turbo στην πολη καταναλωνουν παραπανω απο τα ατμοσφαιρικα.
Αν θα ταξιδευεις συχνα με φορτωμενο το αυτοκινητο πιστευω τοτε ναι να κοιταξεις για Turbo -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Ειναι μεγαλα αυτοκινητα για την πολη...και σε μηκος και σε φαρδος αλλα και σε δυσκολια ελεγχου των γωνιων τους σε στενα...θα σε κουρασουν με τον καιρο
Αν θελεις δες τα fiesta,grande punto,207,c3,jazz,yaris,kia venga,ibiza,polo.
Παντως αν κινησε στην πολη μην ακους τους ενθουσιωδεις που ψαχνουν με 120 αλογα να σου προσφερουν σπορ αυτοκινητο ( δεν ειναι σπορ απλα ειναι λιγο πιο γρηγορα στην ευθεια οταν ο ατμοσφαιρικος θα ειναι σε χαμηλες στροφες )
Να ξερεις τα turbo στην πολη καταναλωνουν παραπανω απο τα ατμοσφαιρικα.
Αν θα ταξιδευεις συχνα με φορτωμενο το αυτοκινητο πιστευω τοτε ναι να κοιταξεις για Turbo27 χιλιοστά διαφορά Bravo με Grande Punto.
Ε δεν ειναι και Η ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Μη τρελαθούμε...Έχεις δίκιο όμως ότι δεν είναι και κανένα σπορ αυτοκίνητο αυτό με τα 120 άλογα...
Ίσως έχει κάποιες σπορ 'ανησυχίες' μεν σε σχέση με το Auris αλλά σπορ δε λέγεται.
Πιο νεανικό όμως ναι είναι. -
Στο δίλημμα μεταξύ των 2 Bravo. Για όλα: χώρους επιδόσεις κλπ κλπ
Οχι στο Auris! Οχι άλλος ένας κουβάς με ρόδες στους δρόμους!
-
Bravo κι απο μενα!!! Ειναι πολυ ομορφο και λογω τουρμπο μπορει να πετυχει και χαμηλες καταναλωσεις (στην εθνικη τουλαχιστον. Μες την πολη δεν ξερω )
Το Auris ειναι καθολα αξιοπρεπες αλλα δεν εξιταρει σε καποιον τομεα παρα μονο της καταναλωσης
FIAT BRAVO ή AURIS????