-
Αλήθεια,πόσοι από εμάς,όταν θά καθήσουν στή θέση τού συνοδηγού,δέν γκρινιάζουν;
Προσωπικά,ποτέ μά ποτέ δέν αισθάνομαι άνετα σάν συνοδηγός,καί αυτό έχει νά κάνει περισσότερο μέ τήν αίσθηση...ανασφάλειας πού έχω,όταν δέν έχω τό τιμόνι στά χέρια μου.Αυτό μέ κάνει ψιλο-νευρικό,καί πού καί πού θά γκρινιάξω.
Εσείς; -
Εγώ έχω βρει λύση για τέτοιου είδους γυναίκες (που επιπλέον, όταν πας σε δρόμο με στροφές ξερνοβολάνε... Τι φρίκη!!!)
'Αν θες να ξαναμπείς σ'αυτό τ'αμάξι, θα κλείνεις τις πόρτες σαν άνθρωπος κι όχι σαν ζώον'
Ή
'Αν ξανακλείσεις την πόρτα έτσι, θα σε σαπίσω στο ξύλο'
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΠΙΑΝΕΙ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!!!
Μήπως τελικά τον θέλουν τον σατράπη;
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σας έχει τύχει ποτέ συνοδηγός που να μην μπορεί να κελίσει την πόρτα χωρίς να βροντήξει ολόκληρο το αυτοκίνητο; Και να σου τη λέει κιόλας κάθε φορά που της το επισημαίνεις;Της το λες επιτιμητικά: 'Πώς μου μιλάς έτσι;'
Της το λες ευγενικά: 'Πώς μου το λες έτσι λες και δεν έχεις θάρρος να μου μιλήσεις;'
Την ρωτάς πώς να της το λες για να μην τσαντίζεται: 'Να μου το λες κάθε φορά πριν κλείσω την πόρτα'.
Της το λές πριν κλείσει την πόρτα, πάλι την βροντάει.
Της το λες πάλι και σου πετά τη γνωστή ατάκα 'πιο πολύ νοιάζεσαι για το αυτοκίνητο παρά για μένα'.
Μα καλά θα αναρρωτηθείτε, υπάρχουν τέτοιες σκύλες; Ναι κύριοι, υπάρχουν Ευτυχώς τη δικιά μου την ξεφορτώθηκα (σχετικά) γρήγορα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Προσωπικά,ποτέ μά ποτέ δέν αισθάνομαι άνετα σάν συνοδηγός,καί αυτό έχει νά κάνει περισσότερο μέ τήν αίσθηση...ανασφάλειας πού έχω,όταν δέν έχω τό τιμόνι στά χέρια μου.Αυτό μέ κάνει ψιλο-νευρικό,καί πού καί πού θά γκρινιάξω.
Εσείς;Ποτε συνοδηγος...Ειναι τραγωδια να εισαι μεσα σε ενα καλο αυτοκινητο και να μην το οδηγεις.Απο την μερα που πηρα το διπλωμα,δεν εχω καθισει στο δεξι καθισμα,ευτυχως...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
salome καλή μου έχεις δει άντρα συνοδηγό να βάζει τα πόδια του πάνω στο ταμπλό ? Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτή την αηδιαστική συνήθεια του γυναικών παρά μονάχα σαν γεννετική προδιάθεση(Να βάλω κράνος ή δεν με σώνει τίποτα ? )
Aυτο το εχω παρατηρησει πολλες οφρες και εγω. Μπαινουμε μεσα στο τουτουνι του κουνιαδου και η κουνιαδα σε 5 λεφτα εχει βγαλει τα παπουτσι και τα δυο ποδια στο ταμπλω. Το βελπω εγω και της λεω ρε συ αμα ανοιξει ο αεροσακος θα σου φαει το πεντικιουρ. Γυριζει πισω με κοιταει σαν να της σκοτωσα τον πατερα (σε στυλ και ποιος εισαι εσυ που θα μου πει που να βαζω τα ποδια μου ). Οποτε εκοψα τα σχολια για τα ποδια.
Το βλεπω συχνα στο δρομο/εθνικη οδο και κυριως τσαντιζομαι οταν εχουν τα κουλα τους εξω απο το παραθυρο ενω κοβω με την μηχανη.
Νικος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εσείς;Και εγω φοβαμαι σαν κυρα-κατινα οταν οδηγαει αλλος.Ειδικα οταν αυτος ο αλλος προσπαθει να με εντυπωσιασει Και ακομη πιο πολυ οταν οδηγαει η μητερα μου και το ραδιοφωνο παιζει τον συγχωρεμενο τον Μπαρι-Ουαιτ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[...]
Εσείς;Σε αγώνα να δεις...
Μία πατημένη, η άλλη φυλαγμένη. 2α τέζα, σε 3η μέτρια, πάτα τέρμα 200 και κρατήσου αριστερά για 4η δεξιά φυλαγμένη στο χάσιμο.Αποφάσισε ανθρωπέ μου!! Φυλαγμένη ή πατημένη; 2α ή 4η; Μια έτσι μια γιουβέτσι μας ζάλισες όλο μπούρου μοπούρου!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εσείς;τα ίδια κι εδώ!
η λύση: ΔΕΝ κάθεσαι συνοδηγός.
Σπύρος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ÁëÞèåéá,ðüóïé áðü åìÜò,üôáí èÜ êáèÞóïõí óôÞ èÝóç ôïý óõíïäçãïý,äÝí ãêñéíéÜæïõí;
ÐñïóùðéêÜ,ðïôÝ ìÜ ðïôÝ äÝí áéóèÜíïìáé Üíåôá óÜí óõíïäçãüò,êáß áõôü Ý÷åé íÜ êÜíåé ðåñéóóüôåñï ìÝ ôÞí áßóèçóç...áíáóöÜëåéáò ðïý Ý÷ù,üôáí äÝí Ý÷ù ôü ôéìüíé óôÜ ÷Ýñéá ìïõ.Áõôü ìÝ êÜíåé øéëï-íåõñéêü,êáß ðïý êáß ðïý èÜ ãêñéíéÜîù.
Åóåßò;Äåí Ý÷ù ðñüâëçìá óå áõôü, åßìáé åíôåëþò áäéÜöïñïò óå üôé êÜíåé åêôüò êáé áí åßíáé ìåëëïíôéêïò áõôü÷åéñáò
-
Εγώ δεν θα γκρινιάξω αν και θα αισθάνομαι κάπως άβολα όπως άλλωστε οι περισσότεροι οδηγοί όταν βρίσκονται συνοδηγοί. Αναγνωρίζω ότι είναι αγενές έως επικίνδυνο να γκρινιάζεις στον οδηγό επειδή δεν οδηγεί ακριβώς όπως θέλεις εσύ. Αν βέβαια διαπιστώσω ότι ο οδηγός κάνει σοβαρά λάθη στην οδήγησή του θα του το επισημάνω σε δεύτερο χρόνο με τον πιο ευγενικό και τεκμηριωμένο τρόπο προσπαθώντας να μη δώσω την εντύπωση ότι 'του τη λέω' γιατί πολύ απλά μπορεί να κάνει τα λάθη από άγνοια και όχι εσκεμμένα. Και ως γνωστό σε κανένα δεν αρέσει να του τη λένε (ούτε και σε μένα) οπότε αν το κάνεις συνήθως έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Αν βέβαια διαπιστώσω ότι ο άλλος κάνει τα λάθη εσκεμμένα δεν θα του πω τίποτα ( ποιος είμαι εγώ άλλωστε; ) αλλά πολύ απλά την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξαναμπώ στο αυτοκίνητό του θα αρνηθώ κατηγορηματικά μέχρι καυγά. Έχω διαπιστώσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλεις τον άλλο σε σκέψεις και όχι να του κάνεις παρατηρήσεις και να γίνεσαι έτσι εσύ ο μαλάκας.
Και κάτι ακόμα: χρησιμοποιώ πολύ ήπιο τόνο όταν προειδοποιώ τον οδηγό για κάποιον κίνδυνο τον οποίο φαίνεται να μην έχει δει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τον κάνω να πανικοβληθεί στιγμιαία με καταστροφικά αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ δεν θα γκρινιάξω αν και θα αισθάνομαι κάπως άβολα όπως άλλωστε οι περισσότεροι οδηγοί όταν βρίσκονται συνοδηγοί.Συμφωνώ!!!!! Εγώ πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι θα έπαιρνα με άλλο τρόπο την στοφή ή θα φρέναρα πιο αργά κλπ! Αλλά γενικά δεν γκρινιάζω, ο καθένας έχει το στυλ του εξάλλου.
Το πιο τραγικό που κάνω μερικές φορές αυθόρμητα , είναι να πατάω 'φρένο' ή 'γκάζι'
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και κάτι ακόμα: χρησιμοποιώ πολύ ήπιο τόνο όταν προειδοποιώ τον οδηγό για κάποιον κίνδυνο τον οποίο φαίνεται να μην έχει δει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τον κάνω να πανικοβληθεί στιγμιαία με καταστροφικά αποτελέσματα.Κι εγώ το ίδιο, μέχρι που ένα βράδυ ήμουν συνοδηγός της κοπέλας μου στην Πατησίων και αντιλήφθηκα ότι δεν έχει δει το κόκκινο φανάρι στα 10 μέτρα.
Μετά από κάποια δευτερόλεπτα βρήκα το μπελά μου επειδή τράβηξα το χειρόφρενο και κράτησα το τιμόνι αν χρειαστεί να γυρίσω το αυτοκίνητο... Την τρόμαξα, είπε... Εγώ να δεις πώς τρόμαξα, της απάντησα...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μετά από κάποια δευτερόλεπτα βρήκα το μπελά μου επειδή τράβηξα το χειρόφρενο και κράτησα το τιμόνι αν χρειαστεί να γυρίσω το αυτοκίνητο...καλά βρε απίθανε!!! Ησουν συνοδηγός και τράβηξες το χειρόφρενο??? Απίστευτος είσαι!!!!!
-
Μετά από κάποια δευτερόλεπτα βρήκα το μπελά μου επειδή τράβηξα το χειρόφρενο και κράτησα το τιμόνι αν χρειαστεί να γυρίσω το αυτοκίνητο... Την τρόμαξα, είπε... Εγώ να δεις πώς τρόμαξα, της απάντησα...
Κι εγώ το είχα κάνει όταν δεν ξεκίνησε σε ανηφόρα η γυναίκα μου (νέα οδηγός τότε) και άρχισε να την παίρνει πίσω. Δυστυχώς είχε προλάβει να διορθώσει το λάθος και το αυτοκίνητο γκάριξε προσπαθώντας να ανέβει με πρώτη, πολύ γκάζι και με το χειρόφρενο τέρμα πάνω σκορπώντας μια βρωμερή μυρωδιά. Πολύ δολοφονικό εκείνο το βλέμμα...μπρρρρρρρ.....
-
Και κάτι ακόμα: χρησιμοποιώ πολύ ήπιο τόνο όταν προειδοποιώ τον οδηγό για κάποιον κίνδυνο τον οποίο φαίνεται να μην έχει δει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τον κάνω να πανικοβληθεί στιγμιαία με καταστροφικά αποτελέσματα.
Κι εγώ το ίδιο, μέχρι που ένα βράδυ ήμουν συνοδηγός της κοπέλας μου στην Πατησίων και αντιλήφθηκα ότι δεν έχει δει το κόκκινο φανάρι στα 10 μέτρα.
Πολύ άσχημο αυτό καθώς το χειρόφρενο θα μπορούσε να οδηγήσει
με ευκολια σε tet-a-que με απρόβλεπτες συνέπειες.Πάντως πέρα από την γκρίνια της γυναίκας μου ότι δεν οδηγώ
σωστά πρέπει να το παραδεχτώ ότι αυτό με τα πόδια ψηλά δεν
το κάνει.Ο χειρότερος συνοδηγός μου έτυχε κατά τη διάρκεια της θητείας μου
σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Έξω από το στρατόπεδο τράβηξε
χειρόφρενο συνστρατιώτης.Ευτυχώς το χειρόφρενο δεν έπιασε και καλά και στην ανηφόρα δεν
συνέβησαν και πολλά αλλά αν το έκανε σε καμία στροφή θα είχαμε
καταλήξει στις εφημεριδές. -
Ότι δεν θέλω να μου κάνουν ως οδηγό, δεν το κάνω τις σπάνιες φορές που βρίσκομαι συνοδηγός.
Κοινώς:
Δεν αλλάζω σταθμούς στο ραδιόφωνο σαν να κάνω ζάπινγκ
Δεν σχολιάζω την ώρα που οδηγεί τον τρόπο οδήγησής του (ας έπαιρνα το δικό μου ή ταξί)
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να προειδοποιήσω για κάποιο κίνδυνο, εκτός κι αν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο/ραντάρ, αλλά αρκετά νωρίτερα
Όταν κάπνιζα το κάνα μόνο αν συμφωνούσε ο οδηγός
Δεν συζητάω περί ανέμων και υδάτων, εκτός κι αν έχει όρεξη ο οδηγός
Δεν πατάω φρένο/γκάζι δεν κρατιέμαι από τη χειρολαβή
Χμμμ τώρα που το συνειδητοποιώ, τις περισσότερες φορές οδηγώ μόνος μου
Μία φορά είχα φοβηθεί πολύ σαν συνοδηγός, αλλά έβγαζε το άχτι του απ' όλα αυτά που του είχα κάνει
Πηγαίναμε σε έναν δρόμο στη Βούλα, βλέπω το STOP από μακριά και συνεχίζει να επιταχύνει, μέχρι που το πέρασε με σκασμένη δευτέρα
Εγώ περίμενα το μοιραίο, αλλά ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και δεν περνούσε ούτε... ποδήλατο και το ξέρε ως κάτοικος της περιοχής
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μία φορά είχα φοβηθεί πολύ σαν συνοδηγός, αλλά έβγαζε το άχτι του απ' όλα αυτά που του είχα κάνει
Πηγαίναμε σε έναν δρόμο στη Βούλα, βλέπω το STOP από μακριά και συνεχίζει να επιταχύνει, μέχρι που το πέρασε με σκασμένη δευτέρα
Εγώ περίμενα το μοιραίο, αλλά ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και δεν περνούσε ούτε... ποδήλατο και το ξέρε ως κάτοικος της περιοχής
Καμιά φορά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και σε ποιόν Ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θα στο ανταποδώσει
Εγω το παραδέχομαι, δεν είμαι κι από τους καλύτερους συνοδηγούς αλλά προσπαθώ να βελτιώνομαι... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ότι δεν θέλω να μου κάνουν ως οδηγό, δεν το κάνω τις σπάνιες φορές που βρίσκομαι συνοδηγός.Εγώ που αλλάζω συνέχεια τους σταθμούς το κάνω και σαν οδηγός.... ενώ σαν συνοδηγός κρατιέμαι λίγο!
Αν και είμαι υπερβολικά ομιλητικός σαν συνοδηγός και ίσως μερικοί να νιώσουν καταπίεση από τα, όπως κρίνω εγώ, βοηθητικά μου σχόλια.... πήγαινε λίγο πιο δεξιά για να περάσεις καβάλα από μια τρύπα που θα δε θα προλάβεις να δεις σε 163 μέτρα, δεν κατεβάζεις σε τρίτη μια και ακολουθεί ανηφορίτσα και τότε θα φτάσουμε και θα πρέπει να περάσουμε τη νταλίκα, αν πας με 55χλμ δε σε πιάνει φανάρι στην Γ Σεπτεμβρίου κλπ το ξέρω ότι είμαι πολύ ενοχλητικός. Έχω καλό σκοπό, απλά προσπαθώ να μοιράζομαι τις γνώσεις μου, αλλά η πρόθεσή μου παρεξηγείται! Προσπαθώ να το καταπολεμήσω και τα καταφέρνω εκεί που ισχύει το στου κουφού την πόρτα ή στον έναν καλό οδηγό που μου τυχαίνει..... Βασικά οι λίγοι που τυχαίνει να οδηγάνε με εμένα συνοδηγό (όχι γιατί δε με παίρνουνε αλλά γιατί προτιμώ να οδηγώ εγώ!) έχουν καταλάβει (ή τους το λέω αν δω ότι αρχίζουν να ζορίζονται!) ότι δεν πρέπει να μου δίνουν σημασία οπότε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.... Θα ήθελα όλοι οι συνοδηγοί που μου τυχαίνουν να μου έκαναν ό,τι τους κάνω εγώ! Οι περισσότεροι όμως απλώς με εκδικούνται σπέρνοντας τον πανικό χωρίς λόγο ενώ εγώ δεν το κάνω! -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κι εγώ το ίδιο, μέχρι που ένα βράδυ ήμουν συνοδηγός της κοπέλας μου στην Πατησίων και αντιλήφθηκα ότι δεν έχει δει το κόκκινο φανάρι στα 10 μέτρα.
Πολύ άσχημο αυτό καθώς το χειρόφρενο θα μπορούσε να οδηγήσει
με ευκολια σε tet-a-que με απρόβλεπτες συνέπειες.Οχι σε ευθεία πορεία και με 40 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εξάλλου γι'αυτό και κράτησα το τιμόνι, για να μην κάνει κάτι περίεργο και της φύγει.
-
Onyx!, όλα αυτά που περιγράφεις δοκίμασε να τα κάνεις σε έναν ταρίφα..... Πριν πας, να σου δώσω και μία κρυφή κάμερα, ώστε πριν σε ******* να του πεις ότι είσαι η κάντιτ κάμερα για να τη γλυτώσεις......
-
Συνοδηγος εχω να κατσω αρκετα χρονια!!!Την τελευταια φορα ηταν σε ταξιδι Τριπολη Αθηνα με τον ξαδερφο μου οδηγο.Αν σας πω οτι ζαλιζομουν σε ολο το ταξιδι;Παντως πρεπει να ειμαι ο χειροτερος συνοδηγος γιατι οταν οδηγαει η μανα μου (παρα πολυ καλη οδηγος ) της κανω συνεχεια παρατηρησεις ,στο 99% των περιπτωσεων εχω αδικο .Ισως επειδη δεν εχω τον ελενχο να μου βγαινει αυτη η ανασφαλεια.
Ο Συνοδηγός