Jun 8, 2010, 8:37 AM

Δε νομίζω οτι το bluemotion μολύνει περισσότερο από ενα υβριδικό. Εξάλλου για να παραχθεί η 'καθαρή βενζίνη' πρέπει να υποστεί μεγαλύτερη επεξεργασία => μόλυνση σε διαφορετικό σημείο. Δηλαδή έχουμε απλώς μετατόπιση του σημείου ρύπανσης.

Αυτό που ρωτάει ο φίλος (πολύ λογικά) είναι γιατί να έχουμε τόσο περίπλοκα συστήματα όταν μπορεί η δουλειά να γίνει με πιο απλά και αποδοτικά μέσα. Δεν με ενδιαφέρει να έχω το πιο καθαρό αυτοκίνητο βενζίνης, με ενδιαφέρει να έχω το πιο καθαρό αυτόκινητο σκέτο. Δεν με ενδιαφέρει πως θα υλοποιηθεί.

Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω οτι πραγματικά θεωρείς οτι τα υβριδικά τζιπάκια σέβονται το περιβάλλον όταν σε κάθε μετακίνηση μεταφέρουν 2+ τόνους αμαξώματος. Προφανώς και καίνε λιγότερο από τις εκδόσεις με βενζίνη, αυτό όμως δεν τα κάνει οικολογικά... Δε νομίζω οτι κάποιος που σκέφτεται το περιβάλλον θα προτιμούσε ενα υβριδικό καγιεν.

Δεν αντιλέγω οτι το crz ειναι αυτη τη στιγμή το πιο σπορ υβριδικό αμάξι παραγωγής που εισάγεται στην ελλάδα. Και αυτό είναι ατού. Βέβαια τίθεται το ερώτημα κατα πόσο η οικολογική και σπορ οδήγηση μπορούν πάνε μαζί...

Edit:
Το μέλλον πάντως είναι είτε υδρογόνου είτε ηλεκτρικό (με την προυπόθεση οτι η απόδοση των φωτοβολταικών θα αυξηθεί και η κατασκευή τους θα γίνει πιο φιλική στο περιβάλλον).