-
λαγέ, σε πολλά είδη σουπερμάρκετ πάντως την ολλανδία την βρίσκω φτηνότερη.
Και δεν αναφέρομαι σε προϊόντα που ποιοτικά διαφέρουν, αλλά σε στανταράκια
-
Σίγουρα ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος δεν μπορεί να τα γνωρίζει τόσο καλά όσο κάποιος μέσα στον χώρο.
Ωστόσο, το γεγονός πως το ίδιο προϊόν της ίδιας εταιρίας το βρίσκεις σε διαφορετική τιμή στην Ελλάδα (συνήθως αρκετά ακριβότερα) σε σχέση με άλλες χώρες, είναι κάτι που υφίσταται.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
λαγέ, σε πολλά είδη σουπερμάρκετ πάντως την ολλανδία την βρίσκω φτηνότερη.Και δεν αναφέρομαι σε προϊόντα που ποιοτικά διαφέρουν, αλλά σε στανταράκια
Σύμφωνοι, αλλά το ζήτημα είναι το πόσο επιστημονικά σωστό είναι το 'δείγμα' (προϊόντα, τοποθεσία SM, προσφορές-εποχικότητα κλπ).
Επίμένω πάντως ότι τέτοια πινακάκια μπορεί να φτιάξει όποιος θέλει για να τα πουλήσει στην εφημερίδα του και να του πούνε μπράβο. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Σύμφωνοι, αλλά το ζήτημα είναι το πόσο επιστημονικά σωστό είναι το 'δείγμα' (προϊόντα, τοποθεσία SM, προσφορές-εποχικότητα κλπ).
Επίμένω πάντως ότι τέτοια πινακάκια μπορεί να φτιάξει όποιος θέλει για να τα πουλήσει στην εφημερίδα του και να του πούνε μπράβο.Σωστά..!! Ενδιαφερόν θα είχε να φτιάξει κάποιος μια λιστα με 50 προιόντα που είναι φτηνότερα στην Ελλαδα απο την υπολοιπη Ευρώπη. Τί λέτε, δεν θα τα καταφέρει ανάμεσα στις χιλιαδες ενος ΣΜ..;;; Απλά η αισθηση και το αποτέλεσμα, ΔΕΝ θα ηταν καταστροφολογικό να δημιουργήσει εντυπώσεις, πανικό και πωλήσεις στην εφημερίδα.....
-
Ακυρο. Δεν κατανοησα...
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Επίμένω πάντως ότι τέτοια πινακάκια μπορεί να φτιάξει όποιος θέλει για να τα πουλήσει στην εφημερίδα του και να του πούνε μπράβο.δε το συζητάμε, είναι απ τους πιο εύκολους τρόπους να κάνεις φτηνό λαϊκισμό, αλλά πάρε πχ το γάλα.
εεπ, στη γαλλία ο καφές φίλτρου για κάποιο αδιόρατο λόγο είναι πανάκριβος, πάντα κουβαλάω στον αδερφό είτε από ελλάδα, είτε απο γερμανία όταν βρεθώ
-
Γιατί δεν πίνουν καφέ φίλτρου οι Γάλλοι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί δεν πίνουν καφέ φίλτρου οι Γάλλοιποτέ δεν κατάλαβα γιατί τον αποκαλούμε 'γαλλικό'
-
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Γιατί δεν πίνουν καφέ φίλτρου οι Γάλλοι
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τον αποκαλούμε 'γαλλικό'
Για να μην τον λέμε αμερικάνικο, όπως ο υπόλοιπος κόσμος,
Έξω οι αμερικάνοι, και δεν θα τον έπινε κανένας
Ελλάδα-Γαλλία-Συμμαχία, και ο γαλλικός είναι πιο ευπεπτος -
Σφιγγουν τα οπίσθια λεμε...
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 84&catid=3
-
Εγώ πάντως, σήμερα που πήγα σε ένα ΑΒ, βρήκα το γάλα ακριβότερο.
Δέλτα 1,03 e (από 1 e).
ΑΓΝΟ 1 e (από 0,96 e) .
Πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας carrefour, ελληνικό (γράφει), φρέσκο (όχι υψηλής παστερίωσης ούτε μακράς διαρκείας) 0,77 e, αυτό δεν ξέρω αν το αυξήσανε. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δέλτα 1,03 e (από 1 e).
ΑΓΝΟ 1 e (από 0,96 e) .
Πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας carrefour, ελληνικό (γράφει), φρέσκο (όχι υψηλής παστερίωσης ούτε μακράς διαρκείας) 0,77 e, αυτό δεν ξέρω αν το αυξήσανε.Αληθεια τι λενε αυτα τα γαλατα?? Πηρα χυμο ροδακινο Μαρατα απο τον Σκλαβενικτη 0,80€ να δοκιμασω και μαρεσε.
-
Κανονικό γάλα φαίνεται. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά από τα 'επώνυμα'.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δέλτα 1,03 e (από 1 e).
ΑΓΝΟ 1 e (από 0,96 e) .
Πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας carrefour, ελληνικό (γράφει), φρέσκο (όχι υψηλής παστερίωσης ούτε μακράς διαρκείας) 0,77 e, αυτό δεν ξέρω αν το αυξήσανε.Αληθεια τι λενε αυτα τα γαλατα?? Πηρα χυμο ροδακινο Μαρατα απο τον Σκλαβενικτη 0,80€ να δοκιμασω και μαρεσε.
Μια χαρά είναι. Προέρχονται συνήθως από τις ίδιες φίρμες που έχουν τα 'επώνυμα' (τουλάχιστον για Καρφούρ και Λιντλ που ξέρω σίγουρα), απλά έχουν διαφορετική συσκευασία. Ακριβώς το ίδιο γάλα. Σου δείχνει πόσο πληρώνεις τη διαφήμιση...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δέλτα 1,03 e (από 1 e).
ΑΓΝΟ 1 e (από 0,96 e) .
Πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας carrefour, ελληνικό (γράφει), φρέσκο (όχι υψηλής παστερίωσης ούτε μακράς διαρκείας) 0,77 e, αυτό δεν ξέρω αν το αυξήσανε.Κάπου στη συσκευασία αναγράφει κωδικό εργοστασίου παραγωγής (ή κάπως έτσι). Αν τον βρεις και τον googlάρεις, θα μάθεις ποια γνωστή εταιρεία παρασκευάζει το no-name γάλα που ήπιες
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κάπου στη συσκευασία αναγράφει κωδικό εργοστασίου παραγωγής (ή κάπως έτσι). Αν τον βρεις και τον googlάρεις, θα μάθεις ποια γνωστή εταιρεία παρασκευάζει το no-name γάλα που ήπιες
Βρήκα το 'GR 37.2.212 EC', το βαλα στο google, δε μού 'βγαλε τίποτα.
To δοκίμασα χωρίς τα γράμματα, ('37.2.212') και μου βγαλε σελίδα του ΕΦΕΤ όπου το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στον αριθμό έγκρισης (???) του εργοστασίου: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.'ΡΟΔΟΠΗ' !!! -
Σε σχέση με αυτά που συζητιούνται, άκουσα πάλι χτες το μύθο (?) ότι τάχα οι γαλακτοβιομηχανίες (για τυρί συγκεκριμένα), βγάζουν διάφορες 'ποιότητες' προιόντος.
Πιο συγκεκριμένα, ότι μια γνωστή γαλακτοβιομηχανία, διαθέτει στην αγορά δυο ποιότητες τυριού φέτα. Το 'καλό' το εξάγει, ενώ το χαμηλότερης ποιότητας το διαθέτει στην Ελλάδα (με το ίδιο ακριβώς σήμα, κουτάκι κλπ). Kάποιος που το έχει φάει στο εξωτερικό ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση...
Γνωρίζετε αν κάτι τέτοιο ισχύει?
Και σε σχέση με τα προηγούμενα. Μπορεί μια εταιρία να παρασκευάζει γάλα δύο διαφορετικών ποιοτήτων, δηλαδή το γάλα με το σήμα της να είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό που παρασκευάζει για λογαριασμό μιας άλλης εταιρίας και έχει φυσικά άλλο σήμα πάνω στο κουτί?
Jacob
-
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο αλλα εγω εχω παρατηρησει σε συσκευασμενη φετα Δελτα την μια φορα να εχει πολυ καλη γευση (τουλαχιστον αυτη που αρεσει σε εμενα) και μετα απο λιγες μερες αλλη συσκευασια να εχει γευση σαν γιαουρτι.
-
Για γαλακτοβιομηχανίες δεν ξέρω.
Για τα περί των ξηρών καρπών, που έχει τύχει να μάθω δυο τρία πράγματα, ισχύει αυτό που λες. Έχουν κατηγοριοποιήσεις ποιότητας [τύπου Α, Β, Γ, Δ, Ε, ας πούμε]
Μάλιστα, για τα own label των SM, γνωρίζω ότι από συγκεκριμένη βιομηχανία ζητήθηκε για τα own label που ζητούσε το εν λόγω SM να είναι Γ κατηγορίας, ενώ η βιομηχανία είχε τη δυνατότητα και για Α, Β. ΤΕλικά παρ' ότι το deal έκλεισε με οικονομικούς όρους Γ διαλογής, η βιομηχανία παρέδιδε Α κ' Β γιατί δεν ήθελε να 'χαλάσει το όνομά της' [αναγραφόταν κάπου στη συσκευασία]
Το κατά πόσον τα ίδια ισχύουν και σε άλλους τομείς, όπως του γάλακτος, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
Σούπερμαρκετ