-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με τον ιδιοκτήτη σου έχεις συζητήσει το θέμα της διαχείρισης και της έκδοσης των κοινοχρήστων;
Αυτο αναμενω διοτι οι χρεωσεις ειναι αλογιστες. (προφανως οχι επιπλεον, οπως εγραψες)
-
Καλησπέρα...
Καλώς σας βρήκα αρχικά...
Στο θέμα μας...
Στο σπίτι μας διαπιστώσαμε ότι τα υδραυλικά είναι για πέταμα και από το μπάνιο έχουμε υγρασία λόγο διαρροής. Θα το φτιάξουμε αλλά κάποιος μας είπε ότι υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τον κατασκευαστή για 10 έτη εγγύηση εγκαταστάσεων και χτίσματος...
Αν κάποιος ξέρει τον συγκεκριμένο ή γενικά οποιαδήποτε πληροφορία ή παρόμοια εμπειρία θα μας ήταν χρήσιμη.Κυρίως θέλω τον νόμο να τον του κολλήσω στην μούρη γιατί όλο λ@λ@κίες έχει κάνει στο οικοδόμημα...και είναι καινούρια πολυκατοικία....Σας ευχαριστώ πολύ...
-
Ας μεταφερθεί στο 'Οικοδομές' ή όπου αλλού νομίζουν οι mods ότι είναι καλύτερα...
Σωστά σου είπαν...
Σύμφωνα με το άρθρο 693 του Αστικού Κώδικα 'Οι αξιώσεις του εργοδότη εξαιτίας ελλείψεων του έργου παραγράφονται, όταν περάσουν δέκα χρόνια από τότε που έγινε η παραλαβή του, αν πρόκειται για οικοδομήματα ή για άλλες ακίνητες εγκαταστάσεις...' διάταξη που, αν δεν κάνω λάθος, θεωρείται αναγκαστικού δικαίου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ακόμα και αν έχεις συμφωνήσει με τον εργολάβο μικρότερη διάρκεια παραγραφής (συνήθως στις συμβάσεις 1-2 χρόνια βάζουν) ισχύει ο νόμος που προβλέπει 10ετή παραγραφή...Αυτά αν έχεις 'παραγγείλει' εσύ να σου κατασκευάσουν το σπίτι ή είσαι οικοπεδούχος σε αντιπαροχή, όπου έχουμε σύμβαση έργου...
Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτό αφορά τη σύμβαση έργου και εσύ πιθανολογώ ότι έχεις αγοράσει απλά το ακίνητο, δεν συνεβλήθης λοιπόν με σύμβαση έργου αλλά με σύμβαση πώλησης ,όπου για τα ακίνητα, αν θυμάμαι καλά, η παραγραφή για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας είναι 5ετής... -
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...Ναι εμείς το αγοράσαμε οπότε είμαστε στα 5 έτη...
Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! -
Διαθέτουμε προβληματικό σπίτι/αρχοντικό περίπου 100 ετών σε χωριό με καλή οδική πρόσβαση και πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού που είναι μεγάλο (υπολογίζω υπόγειο 150μ, ισόγειο 150μ και πρώτος 80μ με σκεπή) με παχιούς πλίνθινους τοίχους οι οποίοι έχουν ενισχυθεί εξωτερικά με πλέγμα και τσιμέντο μετά από σεισμούς.
Αν πρέπει να επιδιορθωθεί μιλάμε για περιποίηση στα ξύλινα πατώματα (από αυτά που βλέπεις μέσα από τις χαραμάδες τον από κάτω όροφο, όχι παρκέ), άπειρους εσωτερικούς σοβάδες, αδιαβροχοποίηση ταράτσας για να μην στάζει μέσα, σπάσιμο και αντικατάσταση στα τραγικά πλακάκια (70τμ), ενώ θα πρέπει να περαστούν όλα τα υδραυλικά, γκρέμισμα και φτιάξιμο μπάνιου, επιπλέον μπάνιο, κουζίνα από την αρχή, όλα τα καλώδια (υπάρχει μόνο μία μπρίζα κι ένας διακόπτης σε κάθε δωμάτιο) και να μπούνε και κουφώματα (τα υπάρχοντα βρίσκουν, δεν κλείνουν κλπ). Ακόμα κι έτσι όμως θα είμαι δέσμιος της κατασκευής του (πλίνθινο) και της διαρρύθμισης και διαστάσεών του (άβολα δωμάτια, ψηλά ταβάνια, μικρά παράθυρα). Υποπτεύομαι ότι με συμφέρει καλύτερα να το γκρεμίσω και να φτιάξω ένα πολύ μικρότερο, απλούστερο αλλά πρακτικότερο και πάνω από όλα σύγχρονο και λειτουργικό εξοχικό σπίτι. Η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, απλά έχω αρχίσει να τα σχεδιάζω στο μυαλό μου.
Πόσο κοστίζει να γκρεμίσεις ένα σπίτι και να απαλλαγείς από τα μπάζα;
Τι διαδικασία προβλέπεται γραφειοκρατικά για το γκρέμισμα; Ποιος την αναλαμβάνει; Πάει πακέτο με το χτίσιμο; -
Κι εμείς είχαμε παλιό σπίτι, αλλά το φτιάξαμε. Είναι κρίμα ένα όμορφο παλιό σπίτι να ισοπεδωθεί.
Δες αν σε συμφέρει να κυρηχθεί διατηρητέο. Τότε έχεις πολύ καλύτερους όρους για δανειοδότηση. Η εσωτερική διαρρύθμιση μην σε πολυαπασχολεί, το πιο πιθανό είναι να μην είναι κανονικοί τοίχοι. Σε εμάς στον επάνω όροφο ήταν πηχάκια με σοβά (έφαγαν όλα γκρέμισμα, αφού το κτήριο έχει ντυθεί όλο εσωτερικά με γκανάιτ), ενώ στο κάτω υπήρχαν χτιστές κατασκευές σαν χοντρές κολόνες οι οποίες βέβαια διατηρήθηκαν. Μπορείς πάντα να επισκευάσεις το κτήριο και να μην το τελειώσεις (και σε εμάς ο τελευταίος όροφος έμεινε ημιτελής γιατί δεν έφτασαν τα λεφτά).
Αλλά ακόμα κι αν κυρηχθεί διατηρητέο δεν είσαι απαραίτητα υποχρεωμένος να κρατήσεις το σπίτι! Συνήθως κρίνεται διατηρητέα μόνο η πρόσοψη. Κρατάς λοιπόν μόνο την πρόσοψη ως έχει και χτίζεις από πίσω ένα καινούργιο σπίτι όπως σε βολεύει. Στο τέλος φτιάχνεις και μια στέγη ίδια με την προηγούμενη και έχεις ένα νέο σπίτι στο παλιό περίβλημα.
Το κόστος της κατεδάφισης είναι ανεξάρτητο από το κόστος της εκσκαφής για το νέο σπίτι. Απλά αν καποιος πάρει όλη τη δουλειά σου κάνει έκπτωση. Η τιμή εξαρτάτια κυρίως από το πόσο μακρυά πρέπει να πάνε τα μπάζα για να τα πετάξουνε. Από αυτό εξαρτάται πόσα φορτηγά θα χρειαστούν. Υπολογίζεις μεροκάματα των φορτηγών και μεροκάματα της μπουλτόζας.
Η διαδικασία της κατεδάφισης είναι απλή. Ο μηχανικός κάνει μια μελέτη που απαιτεί και ένα τοπογραφικό του κτηρίου) στο οποίο υπολογίζει τα τεχνικά της κατεδάφισης. Ο μηχανικός θα πάρει στάνταρ αμοιβή (ορίζεται από την πολεοδομία κάπου 1500-2000 ευρώ μικτά). Η βασική δουλειά του είναι η ευθύνη ότι στο γκρέμισμα δεν θα πέσουν και τα πλαϊνά κτήρια. Από κει και πέρα αν είναι καλός ο χειριστής του εκσκαφέα δεν θα ανοίξει ρουθούνι (είδα τον δικό μου να κατεδαφίζει τον τοίχο κολλητά με τη δεξαμενή στην ταράτσα του γείτονα και η δεξαμενή ούτε που κουνήθηκε). Αφού το σπίτι έχει υπόγειο, σπάνε τα θεμέλια πρώτα και μετά αφήνουν τα μπάζα από έναν τελευταίο τοίχο να πέσουν μέσα στην τρύπα για να την κλείσουν και να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Αυτά τα αδειάζουν όταν σκάψουν για τα νέα θεμέλια.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Κι εμείς είχαμε παλιό σπίτι, αλλά το φτιάξαμε. Είναι κρίμα ένα όμορφο παλιό σπίτι να ισοπεδωθεί.
Δες αν σε συμφέρει να κυρηχθεί διατηρητέο. Τότε έχεις πολύ καλύτερους όρους για δανειοδότηση.
Η εσωτερική διαρρύθμιση μην σε πολυαπασχολεί, το πιο πιθανό είναι να μην είναι κανονικοί τοίχοι. Σε εμάς στον επάνω όροφο ήταν πηχάκια με σοβά (έφαγαν όλα γκρέμισμα, αφού το κτήριο έχει ντυθεί όλο εσωτερικά με γκανάιτ), ενώ στο κάτω υπήρχαν χτιστές κατασκευές σαν χοντρές κολόνες οι οποίες βέβαια διατηρήθηκαν. Μπορείς πάντα να επισκευάσεις το κτήριο και να μην το τελειώσεις (και σε εμάς ο τελευταίος όροφος έμεινε ημιτελής γιατί δεν έφτασαν τα λεφτά).Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά....!
Ναι έχω ένα συναισθηματικό δεσμό με το σπίτι και μακάρι να μπορούσα να το είχα όπως ήταν αλλά δεν είναι εφικτό να έχω τα 7 άτομα προσωπικό που είχε η προγιαγιά μου (μαγείρισσα, καθαρίστρια, καμαριέρες, εργάτριες, κηπουρό, άνθρωπο για τα άλογα), ούτε να θερμαίνομαι με ξυλόσομπα, ούτε να έχω μόνο ένα μπάνιο σε σπίτι με 8 κρεβατοκάμαρες που έτσι κι αλλιώς δεν μου χρειάζονται....
Και είναι κρίμα επειδή κάποτε ήταν ένα όμορφο σπίτι να είμαι καταδικασμένος να ζω και να πληρώνω για ένα σπίτι που πια δεν είναι ούτε όμορφο ούτε λειτουργικό.... Στο χωριό υπάρχουν μερικά διατηρητέα ευτυχώς αυτό δεν είναι. Το να κρατήσεις την πρόσοψη το βρίσκω τεράστιο πρόβλημα: επιπλέον έξοδο και αναγκαστικά το ίδιο τεράστιο ύψος ταβανιών και τα ίδια μικρά παράθυρα... Δηλαδή να ξοδευτούν τόσα λεφτά για να μην έχω μπαλκονόπορτα και βεράντα αλλά να απολαμβάνω την όντως εξαιρετική θέα από το παραθυράκι.... Η εσωτερική διαρρύθμιση δεν μπορεί να μην με απασχολεί.... όπως και η έλλειψη αυτονόητων στην εποχή μας πραγμάτων και ευκολιών.
Λόγω του μεγέθους το όποιο κόστος επιδιόρθωσης θα είναι μεγάλο και σε κάποια θέματα μεγαλύτερο κι από το να κάνω καινούργιο. Αν είχα είχα βέβαια μια τέτοια σημαντική οικονομική άνεση πιθανόν να προσπαθούσα μια μεγάλη επισκευή με αρκετές βελτιώσεις αλλά δεν την έχω. Και αν είναι να πάρω μεγάλο δάνειο θα το κάνω για το κυρίως σπίτι μου που θα μένω 10+ μήνες το χρόνο και όχι για το εξοχικό που θα μένω λιγότερο από 2. Για το εξοχικό ή θα περιμένω αν τυχόν βγάζω κάποτε αρκετά λεφτά ή θα γίνει με λεφτά από πώληση ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα αν δώσω 150.000 μπορώ να φτιάξω μια χαρά καλό εξοχικό. Με τα ίδια λεφτά το παλιό δεν θα είναι καινούργιο αλλά παλιό μερικά φτιασιδωμένο.
Για τους εσωτερικούς τοίχους δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν σε σπίτι που οι εξωτερικοί είναι πλίνθινοι και ελπίζω να μου το πείτε. Πάντως είναι λεπτοί οι εσωτερικοί, καμία σχέση με τους εξωτερικούς.
Το υπόγειο δεν είναι ακριβώς υπόγειο, λόγω ελαφριάς κλίσης η πίσω του πλευρά που είναι ο δρόμος είναι εντελώς υπόγειο αλλά η εμπρός είναι ολόκληρη στο ύψος της αυλής, απλά έχει μικρά σιδερόφρακτα παράθυρα.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Άλλος καμία άποψη; -
Σαν κλασσικος οπαδος των πολυ παλαιων σπιτιων θα σου πω κρατησε το...
Μπορεις να το κανεις σε ολα του συγχρονο εκτος απο το να αποκτησει μπαλκονια..
Η τουλαχιστον τα μπαλκονια που θελεις...Το κοστος επισκευης vs καινουργιο δεν εχει καμια σχεση φυσικα..
Η προσοχη πρεπει να εστιαστει στο θεμα να μπορεσεις να κρατησεις καποια πραγματα ως εχουν..
Το να διαλυσεις πχ πηλινο αποχετευτικο που ειναι εκει 60 χρονια ενω αυτο δουλευει ειναι φρικη και μπλεκεις.. Αντιστοιχα το να θες να περασεις instabus, φωτισμους δαπεδου κλπ...Το πετρινο σπιτι ειναι ανθεκτικο, δροσερο το καλοκαιρι και ζεστο το χειμωνα και φυσικα ειναι πετρινο!!
Προσωπικα θα εκανα τα εξης..
Σοβαδες μεσα εξω ξηλωμα, πινακας και ηλεκτρικα απο την αρχη χωρις υπερβολες ομως, υδραυλικα και κατασκευη νεου μπανιου (προτιμαμε το ισογειο παντα), θερμανση με κλασσικα σωματα, μονωση+σκεπη, κουφωματα αν παιρνουν επισκευη θα τα φτιαχνα και τελος επισκευη δαπεδων...
Πιστευω οτι με 100κ τα καλυπτεις ολα και με πολυ καλες ποιοτητες..Πολλα επισκευαζονται αρκει να βρεις τον σωστο μαστορα αν θες να κρατησεις το σπιτι παραδοσιακο...
Αν απλα θες κατι συγχρονο και λεφτα υπαρχουν (αντιστοιχο σπιτι στα ιδια τ.μ. ενα 300κ ειναι με το καλημερα) τοτε ριχτο.. -
Συμφωνώ με τον Madman, να το γκρεμίσεις για να φτιάξεις κάτι παρόμοιου εμβαδού θα σου κοστίσει οπωσδήποτε πάνω από 300.000 €.
Οπότε ή φτιάχνεις κάτι πιο μικρό, πιο συμμαζεμένο (γενικά το κόστος μπορείς να το υπολογίσεις σε ~1000 €/τ.μ. δόμησης πλέον του κόστους της άδειας και χωρίς υπερβολές στην ποιότητα των υλικών), ή επισκευάζεις το υπάρχον.
-
Η 'ριζική' ανακαίνιση του υπάρχοντος, αφου εξασφαλίσεις και τις αντοχές του στατικά+κατάσταση στέγης, θα κοστίσει οπωσδήποτε πάνω απο 100.000 €, με τις απαιτήσεις που εχεις σαν σύγχρονος άνθρωπος, αλλά και με αυτές που θα προκύψουν γκρεμίζοντας και φτιάχνοντας. Ομως δεν θα παύει να ειναι ενα τεράστιο σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται απο πλευράς άνεσης χώρων, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ όπως ο ιδιος χαρακτήρισες και φαντάζομαι .
H κατεδάφιση και η κατασκευή μιας νεας κατοικίας, 100-120 τμ, θα στοιχίσει 130-160.000 ευρω, αναλόγως σχεδίου και υλικών. Αν θες και χώρους στάθμευσης , διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με μαντρες -κήπους κλπ προσθέτεις ανάλογα 10-20.000 €.
Εγω θα κοίταζα και τι κατασκευές υπάρχουν τριγύρω, οι λοιποί κάτοικοι τι εχουν κάνει, με τι συνορεύω, την γενικότερη αισθητική της 'γειτονιάς'.
Τέλος, τα πάντα εξαρτώνται απο το χρήμα που διαθέτεις, την 'κουλτούρα' σου για τέτοιες κατοικίες και βέβαια το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιείται.Εdit: Μήπως σκέφτηκες με τη σύνταξη να διαμείνεις οριστικά σε αυτό? Βέβαια πότε θα βγεις-ουμε στη σύνταξη, μάλλον άγνωστο...
-
Έχω ήδη αναφέρει ότι δεν θέλω κάτι τόσο μεγάλο, μου είναι άχρηστο και ακριβώς η σύγκριση που κάνω είναι το μεγάλο μισοφτιαγμένο ή ένα μικρότερο καινούργιο (και όχι το ίδιο μέγεθος σε καινούργιο). Καθώς το υπάρχον είναι χαώδες το μικρότερο το θεωρώ πλεονέκτημα, μπορείς και να το χαρείς καλύτερα και να το καθαρίζεις ευκολότερα και δεν χάνεις τα παιδιά σου! Και μικρότερους λογαριασμούς, εφορία κλπ.
Δεν είναι πέτρινο αλλά πλίνθινο δεν ξέρω ιδιότητες ή διαφορές (μόνο το φύλαξέ με απ' το νερό να σε φυλάξω από σεισμό ξέρω) ούτε δυνατότητες τροποποίησης.
Δεν θέλω τρομερή τεχνολογία απλά τις συνήθεις ευκολίες (παράθυρα που δεν μπάζουν, πόρτες και παράθυρα που ανοίγουν και κλείνουν με λογική προσπάθεια χωρίς να σου μένουν στο χέρι, διακόπτες για φώτα που να λειτουργούν και όταν βρέχει, πάνω από μία μπρίζα σε κάθε δωμάτιο, μερικά κλιματιστικά μάλλον και για θέρμανση αφού δεν βλέπω να χρειάζομαι για λίγες κρύες μέρες να βάλω κεντρική θέρμανση, σύγχρονη κουζίνα και κάτι παραπάνω από 1 μπάνιο).
Το άλλο που σκέφτηκα τώρα (και μοιάζει και ελκυστικό σαν ιδέα) είναι να επαναφέρω στην αρχική χρήση κάποιους χώρους του παλιού διόροφου κυρίως σπιτιού κάτι που το κάνει πολύ πιο εύχρηστο (καλύτερη διαρρύθμιση και λιγότερες αλλά πάντα επαρκείς κρεβατοκάμαρες). Τότε το νεότερο ισόγειο τμήμα προσθήκη 70τμ γίνεται σχετικά εύκολα και φτηνά playroom/δωμάτιο μουσικής ή ίσως και λίγο πάρκινγκ/εργαστήριο.
Σαν κόστος πόσο τα υπολογίζετε αυτά (πάτωμα από μαδέρια περιποίηση, σοβάδες, βαψίματα για τα 150τμ του κυρίως κτιρίου επί 3,5 μέτρα ύψος, ηλεκτρικά όλα νέα, υδραυλικά όλα νέα, 1 μπάνιο, 1 WC, 1 μεγάλη κουζίνα, μερικές πόρτες εσωτερικές (2,10 και γέμισμα μέχρι το 2,60-2,80 που έχει τώρα), 9 παράθυρα και 3 μπαλκονόπορτες με πατζούρια); -
50-60.000 €.
Το θέμα ειναι οτι όσο θα το φτιάχνεις και θα το βλέπεις να 'ομορφαίνει', τόσο θα στεναχωριέσαι και θα προβληματίζεσαι για τους 'συμβιβασμούς' που θα εχεις κάνει με το υπόλοιπο της κατοικίας, και θα 'συμπληρώνεις', 'θα συμπληρώνεις', ...
Με τέτοιο συμβιβασμό ξεκίνησα κάποτε για ολική ανακαίνιση του ενος ορόφου ιδιόκτητης διόρωφης κατοικίας, και στη συνέχεια 'αναγκάσθηκα' να ασχοληθώ και με το υπόλοιπο της οικοδομής ωστε να το φέρω στα ιδια, τουλάχιστον αισθητικά, επίπεδα (εξωτερικά-κοινόχρηστοι κλπ ) με τον ανακαινισμένο όροφο. Τελικά πλήρωσα περίπου 30% ακομα επι του κόστους του ανακαινισθέντος ορόφου. -
Επειδή ακριβώς παλιότερα έγιναν κάποιες κινήσεις που όμως δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την συνολική μέτρια εικόνα έχω πάρει απόφαση ότι όταν είναι να γίνει θα γίνει πλήρως (τοίχοι, ηλεκτρικά, υδραυλικά, πάτωμα) το κυρίως κτίριο χωρίς συμβιβασμούς (χωρίς υπερβολές αλλά όχι φτηνοδουλειές) ώστε να είναι σωστό και να μην χρειαστεί τίποτα για κάμποσα χρόνια. Αν είναι μόνο για τόσα λεφτά (εργασία και υλικά) δεν το συζητάω, θα μπορέσει να γίνει πιο σύντομα και εύκολα. Αλλά από αρχικές συζητήσεις μου έχει δοθεί η εντύπωση για τα διπλά+. Θα το ψάξω περισσότερο. Αν επιβεβαιωθείς ίσως θα μπορούσα να επεκτείνω το όνειρο και σε βεράντα, διαρρύθμιση κήπου με περίπτερο ίσως και σε πισίνα! Ευχαριστώ.
-
Στα τάταρα έχει πάει το thread
Έχει κανείς υπόψιν του πώς φορολογεί η Γερμανία και Αυστρία το ενοίκιο από εκμίσθωση κατοικίας?
-
Παιδιά, υπάρχει νόμος που να λέει ότι:
Αν ο Δήμος (που θέλει το οικόπεδό σου για να φτιάξει πάρκο), ΔΕΝ μπορεί να σε αποζημιώσει, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε αποζημιώσει ο απέναντί σου;Ο Δήμος θέλει να πάρει το οικόπεδο του ξάδερφού μου για να φτιάξει πάρκο.
Δεν έχει όμως τα λεφτά να τον αποζημιώσει.
Είναι ο απέναντί του υποχρεωμένος να τον αποζημιώσει αντί του Δήμου;
Έτσι μου είπε (ότι του είπαν). Ισχύει; Ποιος είναι ο σχετικός νόμος; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Παιδιά, υπάρχει νόμος που να λέει ότι:
Αν ο Δήμος (που θέλει το οικόπεδό σου για να φτιάξει πάρκο), ΔΕΝ μπορεί να σε αποζημιώσει, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε αποζημιώσει ο απέναντί σου;Ο Δήμος θέλει να πάρει το οικόπεδο του ξάδερφού μου για να φτιάξει πάρκο.
Δεν έχει όμως τα λεφτά να τον αποζημιώσει.
Είναι ο απέναντί του υποχρεωμένος να τον αποζημιώσει αντί του Δήμου;
Έτσι μου είπε (ότι του είπαν). Ισχύει; Ποιος είναι ο σχετικός νόμος;Ισχυει,ειναι ο νομος 3452/80,περι φυγόπονων λαμόγιων που θεωρουν δικαιοσυνη να φορτωνουν σε αλλους την χασουρα τους
-
Ποιός δήμος είναι αυτός να τον έχουμε στα υπόψιν?
-
Δήμος Μελισσίων...
Ευχαριστώ για την απάντηση Tiger. Να σαι καλά. Το βαλα στο google (νομος 3452/80) αλλά δεν τον βρίσκω.
Που μπορώ να τον βρω;
Πάντως, απίστευτο να υπάρχει τέτοιος νόμος.... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δήμος Μελισσίων...
Ευχαριστώ για την απάντηση Tiger. Να σαι καλά. Το βαλα στο google (νομος 3452/80) αλλά δεν τον βρίσκω.
Που μπορώ να τον βρω;
Πάντως, απίστευτο να υπάρχει τέτοιος νόμος....Ευτυχώς που δεν τον βρίσκεις γιατί δεν υπάρχει
Χιούμορ έκανε ο Τίγρης -
Πιάστηκα κώτσος .
Ελάτε ρε παιδιά, κόψτε το δούλεμα.
Τελικά δεν υπάρχει τέτοιος νόμος;Πάντως, αυτός που το 'πε στον ξάδερφό μου (ότι υπάρχει τέτοιος νόμος) είναι ο δικηγόρος του!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ