-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
224v, η τελευταία σου φράση είναι Μαλλον καλαμπουρι έτσι; Τι Αλλο κάνουν όλα τα κόμματα είτε μικρά είτε μεγάλα εδώ και 35 χρόνια.
ς.
Δεν ξερω αν το ιδιο (οτι ειναι καλαμπουρι) πιστευει και ο BEANS...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και τι να κάνουμε δηλαδή? Να βγούμε στους δρόμους? Δε θα πάω στο γραφείο αύριο για να βγω να φωνάξω?
Δε ξέρω πως το σκέφτεσαι...ο εργοδότης αν γουστάρει θα σε στείλει...κι αν δε θέλει να σε στείλει, μπορεί να σε φτάσει στη παραίτηση χωρίς καμία αποζημίωση. Πάντα γινόταν αυτό! Επίσης αν θέλει να σε απολύσει...θα σε απολύσει.
Τι λέμε τώρα!
Ειλικρινά με κουράζει η συζήτηση το ποιός φταίει. Έχει κανένα νόημα πια? Όπως είπα πριν, κοιτάω τη δουλειά μου και τέλος.
Ανεργία? Στο Θεό θα πάει. Στο 30% είναι στη Ισπανία! Γιαυτό...δουλειά! Απλό είναι.
Nικο, εαν αυριο το πρωι εμενες ανεργος (χτυπαω ξυλο!), τι θα αλλαζες σε αυτα που εγραψες πιο πανω? Για σκεψου λιγο.
Έμεινα. Πέρσι! Και βρήκα δουλειά σε μια εβδομάδα! Όρεξη να δουλέψεις έχεις? Καλός στη δουλειά σου είσαι? Θυσίες είσαι διατεθειμένος να κάνεις? Αν είναι ναι σε όλα...δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Το έζησα...και στο λέω εκ πείρας. Και μένα και αρκετούς γνωστούς μου τους άγγιξε η κρίση και οι απολύσεις.
Και άνεργος λοιπόν να έμενα...στον δρόμο δε θα έβγαινα αν εννοείς αυτό. Θα έψαχνα να βρω δουλειά όπως έκανα πέρσι. Όρεξη να έχεις μόνο και διάθεση για δουλειά.
-
Νίκο, δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μπορεί εσύ να έχεις αρκετά προσόντα και εμπειρία ή μπορεί η ειδικότητα σου να έχει μεγάλη απορρόφηση. Έναν 55χρονο όμως που δουλεύει εργάτης σε εργοστάσιο π.χ. σιδήρου και τον απολύσουν τι πιθανότητες του δίνεις να ξαναβρεί δουλειά? Εγώ μάλλον κοντά στο μηδέν. Δεν ξέρω αν το να πλημμυρίσουμε τους δρόμους θα έχει κάποιο αποτέλεσμα αλλά για κάποιους ανθρώπους είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν. Και το κατανόω απόλυτα αυτό. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω το μηχανισμό. Τι μπορεί να αλλάξει δλδ τι στιγμή που απέναντι τους έχουν μια νόμιμη κυβέρνηση (η για να το θέσω πιο σωστά, απέναντι τους έχουν μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση) ?
Ούτε η αδιαφορία είναι λύση ούτε τα καψίματα και τα σπασίματα. Προσπαθώ να βρω τι είναι αυτό που μπορεί να 'δουλέψει' ...
-
Πως μπορεις να λες αυτο
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αν θεωρείς ότι η υπεραριθμη πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων αφενός δεν υφίσταται και αφετέρου δεν συμμετέχει στο προβλημα απλά διαφωνούμεοταν εγραψα αυτο
Αν μου ελεγες οτι αυτοι οι 400.000 ειναι (σε γενικες γραμμες) υπεραριθμοι και πολλοι εξ αυτων αντιπαραγωγικοι, θα συμφωνουσα
Φυσικα ειναι πολυ πιο συνθετα τα προβληματα της ΔΔ και φυσικα οι υπολοιποι 500.000 εργαζομενοι σε καποιον τυπο δημοσιου ειναι περισσοτεροι απο αυτους που χρειαζονται, ομως οπως εχουμε ξαναπει ειναι κυριως προβλημα management κι οχι εργαζομενων. Γνωριζω υπηρεσιες που παρακαλανε για εναν επιπλεον υπαλληλο και αλλες που δεν εχουν καρεκλα να τους δωσουν να κατσουν. Επισης πολλα που ονομαζονται δημοσιος τομεας δεν ειναι τετοιος και στο εξωτερικο δεν τα μετρανε ως τετοιο σε κανεναν απολογισμο.
Τροφη για σκεψη: οι υπαλληλοι των μεγαλων κατασκευαστικων που παιρνουν αποκλειστικα εργα δημοσιου ειναι δημοσιοι υπαλληλοι; Τ' αφεντικα τους; Οι υπαλληλοι των φαρμακευτικων που πουλανε φαρμακα στα δημοσια νοσοκομεια και στα ταμεια; -
@ 224:
ε όχι και δεν κατήγγειλαν πραγματικά όμως, λες τρελέ ανακρίβιες.@νασσ: μαζί σου ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν εξυπηρετούσαν τπτ, κομματικά κριτήρια κλπ κλπ.
ξέρεις πόσοι άλλοι μή βρίσκοντας δουλειά γύριζαν πχ ωρομίσθιοι στην μισή ελλάδα για να γράψουν ώρες μπας και καταφέρουν και μάσουν κανένα μόριο?
θεωρείς ότι αν είχαν καλύτερη λύση θα γυρνούσαν σαν τα σκυλιά, με 3-4 ώρες τη μέρααπ τη δικιά μου τη φουρνιά ξέρω ουκ ολίγους
-
μην προτρέπετε όλους να ψάξουν για δουλειά, γιατί στο τέλος δε θα βρίσκετε εσείς
αφήστε κάποιους μαλάκες να προσπαθούν να διεκδικήσουν κα΄τι καλύτερο, και κοιτάξτε την δουλίτσα σας
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τροφη για σκεψη: οι υπαλληλοι των μεγαλων κατασκευαστικων που παιρνουν αποκλειστικα εργα δημοσιου ειναι δημοσιοι υπαλληλοι; Τ' αφεντικα τους; Οι υπαλληλοι των φαρμακευτικων που πουλανε φαρμακα στα δημοσια νοσοκομεια και στα ταμεια;
Άλλο παράδειγμα: ΟΑΣΘ (οργανισμών αστικών συγκοινωνιών Θεσ/νίκης): Θεωρητικά ιδ. εταιρεία, αλλά τη διοίκηση την ορίζει το δημόσιο, το 50% των εσόδων του παρέχεται από το δημόσιο, το που θα βάλει δρομολόγια και το πότε ορίζονται από το δημόσιο, λειτουργεί με τους κανόνες του δημοσίου, αλλά είναι ιδ. υπάλληλοι πάνω απ' όλα...
-
Ως εργατη Σιδηρου και εγω μηδεν του δεινω.... ομως ισως μεσω ΟΑΕΔ να βρει να κανει κατι σε αλλο τομεα.... εστω και με μια μικρη ας πουμε εκπαιδευση.... σε κοντινο αντικειμενο... Πιστευω ομως οτι ολοι μας θα επρεπε κατα καποιο τροπο να εχουμε γνωσεις και για κατι αλλο μετα απο τοσα χρονια εργαζομενοι... οχι βεβαια οτι αυτο λυνει το προβλημα σε συνθηκες σαν τις δικες μας...
rx8_drifter δηλαδη αν εχουν καταγγειλει εναν ειμαστε Ο.Κ.?.(δες οτι ειπα συγκεκριμενες περιπτωσεις να εχουν καταγγελθει....π.χ. (ο ταδε και ο ταδε που δουλευει εκει και ζηταει αυτα και αυτα... βλεπε διπλωματα οδηγησης....) οποιος ζει στην Ελλαδα σε καθε δευτερο βημα βρισκει μπροστα του τετοιες..... 'δυσκολιες' που δεν τις καταγγελει ουτε σε ανωτερο υπευθυνο της υπηρεσιας ουτε πουθενα αλλου..... Για αυτο λεω εγω οτι ειμαστε ολοι συνηπευθυνοι... αν εσυ νομιζει κατι διαφορετικο..... ενταξει.....no problem....
Ναι και εγω εχω δει στις ειδησεις οτι καποιοι ποτε ποτε καταγγελουν και με σημαδεμενα χαρτονομισματα καποιοι πιανονται... ομως ειναι μικρο το νουμερο των περιπτωσεων που λεμε... μακαρι να ηταν μονο αυτες οι περιπτωσεις αριθμητικα..... Αλλωστε αυτο που αξιζει να καταγγειλεις ειναι ολο το κυκλωμα που λειμενεται περιοχες ολοκληρες.... αλλα και ενας να πιασθει με καταλληλο χειρισμο θα ξερασει και τους αλλους....
-
Σωστο το παραδειγμα του ΟΑΣΘ. Παντως αυτοι δεν εχουν μονιμοτητα κι επισης (αυτο που θελω να πω τοση ωρα) σε καμια χωρα του εξωτερικου δεν μετρανε οι υπαλληλοι τετοιων εταιρειων σα δημοσιοι υπαλληλοι. Τα νουμερα που διαβαζετε ειναι καθαρα για το πολιτικο προσωπικο των υπουργειων τους (ουτε καν των αντιστοιχων ΝΠΔΔ, πχ ΑΕΙ).
-
εγω για να καταλαβω κατι...
λετε ολοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας και οτι πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις...
δηλαδη...
Καραμανλης..
Αλογοσκουφης
Ρουσσοπουλος
Δουκας
Βουλγαρακης
Σημιτης
Χριστοδουλακης
Παπαντωνιου
Τζοχατζοπουλος
Τσουκατος
Μπακογιαννη
G.A Παπανδρεου
και σχεδον ολος ο πολιτικος κοσμος αλλα και οι
ομιλοι καναλαρχες μονοπωλεια ΔΕΝ
πρεπει να λογοδοτησουν γιαΧρηματιστηριο
Υποτιμιση
Υπερκοστολογιση Ολυμπιακων εργων/ Δημοσιων εργων(30δις και βαλε)
Ξεπουλημα ΕΛΠΕ
C4I
Siemens
Εξοπλισμοι
ABB
Oμολογα
Σκανδαλο Βατοπ.
Χασιμο των χρηματων των ταμειων
Ξεπουλημα κυριαρχικων δικαιωματων
Παιχνιδι με τα spreadsμενω εξωτερικο χρονια και ποτε δεν εφαγα τοση καζουρα.
σε 4 κρατη!
ο μονος τροπος να ανακτησουμε και το ᾽᾽κουτελο᾽᾽ειναι αυτους να τους εξαφανισουμε.
ειναι ηθικη μας υποχρεωση.
Επισης αυτοι θα συνεχιζουν να λυμενονται τα παντα αρα ειναι δωρον αδωρον Ο,ΤΙ και να κανουμε αν αυτοι υπαρχουν.φανταστητε οτι φωναζουν κουτοφραγκοι οτι καποιοι κλεβουν στην Ελλαδα και πρεπει να πανε φυλακη και μου λετε οτι αυτη η συζητηση ειναι μαλακιες;
απλα ολοι αυτοι εχουν πολλους εργαζομενους απασχολουν κοσμο και ετσι καποιος πχ που δουλευει στον Κοκκαλη δεν λεει οτι πρεπει να δουνε τι εχει γινει με αυτον...
το ιδιο πχ με τον Λατση κλπ...
λογικο ειναι...ΟΧΙ ομως και να λεμε οτι η συζητηση ειναι κουραστικη.
καλο ξημερωμα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και τι να κάνουμε δηλαδή? Να βγούμε στους δρόμους? Δε θα πάω στο γραφείο αύριο για να βγω να φωνάξω?
Δε ξέρω πως το σκέφτεσαι...ο εργοδότης αν γουστάρει θα σε στείλει...κι αν δε θέλει να σε στείλει, μπορεί να σε φτάσει στη παραίτηση χωρίς καμία αποζημίωση. Πάντα γινόταν αυτό! Επίσης αν θέλει να σε απολύσει...θα σε απολύσει.
Τι λέμε τώρα!
Ειλικρινά με κουράζει η συζήτηση το ποιός φταίει. Έχει κανένα νόημα πια? Όπως είπα πριν, κοιτάω τη δουλειά μου και τέλος.
Ανεργία? Στο Θεό θα πάει. Στο 30% είναι στη Ισπανία! Γιαυτό...δουλειά! Απλό είναι.
Nικο, εαν αυριο το πρωι εμενες ανεργος (χτυπαω ξυλο!), τι θα αλλαζες σε αυτα που εγραψες πιο πανω? Για σκεψου λιγο.
Έμεινα. Πέρσι! Και βρήκα δουλειά σε μια εβδομάδα! Όρεξη να δουλέψεις έχεις? Καλός στη δουλειά σου είσαι? Θυσίες είσαι διατεθειμένος να κάνεις? Αν είναι ναι σε όλα...δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Το έζησα...και στο λέω εκ πείρας. Και μένα και αρκετούς γνωστούς μου τους άγγιξε η κρίση και οι απολύσεις.
Και άνεργος λοιπόν να έμενα...στον δρόμο δε θα έβγαινα αν εννοείς αυτό. Θα έψαχνα να βρω δουλειά όπως έκανα πέρσι. Όρεξη να έχεις μόνο και διάθεση για δουλειά.
Nικο και γω πριν απο 2 χρονια μπορουσα να βρω δουλεια σε 10 μερες. Πλεον τα δεδομενα εχουν αλλαξει, και θα αλλαξουν πολυ περισσοτερο τους επομενους μηνες. Και δεν ειναι τοσο απλο οπως το πειργραφεις.
επισης καλο ειναι να βλεπουμε την γενικοτερη εικονα γυρω μας και οχι μονο αν εμεις αυτη τη στιγμη ειμαστε οκ.
-
Παπανδρέου: Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν στην βάση δεδομένων δεν θα πληρωθούν. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τι λέμε τώρα!
Nικο και γω πριν απο 2 χρονια μπορουσα να βρω δουλεια σε 10 μερες. Πλεον τα δεδομενα εχουν αλλαξει, και θα αλλαξουν πολυ περισσοτερο τους επομενους μηνες. Και δεν ειναι τοσο απλο οπως το πειργραφεις.
επισης καλο ειναι να βλεπουμε την γενικοτερη εικονα γυρω μας και οχι μονο αν εμεις αυτη τη στιγμη ειμαστε οκ.
Σύμφωνοι...και γιαυτό λοιπόν αν δουλεύεις και πραγματικά δίνεις αξία στον εργοδότη σου δύσκολα θα είσαι ο πρώτος που θα φύγει.
Στον γενικότερο χαμό λοιπόν προτείνω δουλειά...και όχι απεργία.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Καλό είναι να ξεχωρίζεις το έλλειμα από το χρέος. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμα, το οποίο είναι 'στιγμιαίο' (φέτος έχουμε, του χρόνου όχι) αλλά το χρέος, που είναι συσσωρευτικό.
Σύμφωνα με αυτό έχουμε 833000 υπαλλήλους στο δημόσιο με ετήσιο κόστος 13,7 δις + 6,5 δις για συντάξεις = 20 δις περίπου.
Αν από αυτούς χρειαζόμαστε τους μισούς και οι άλλοι μισοί είναι υπεράριθμοι (εκτός και αν κάποιος έχει αντίρρηση σε αυτό), αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο προστίθενται στο έλλειμα και στο χρέος 10 δις. Σε 20 χρόνια, να τα 200 από τα 330 δις που χρωστάμε σήμερα.Οταν έχουμε 400000 υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους, που δίνουν το (ας πούμε ότι κάνω λάθος και δεν είναι 2/3 αλλά το) μισό του χρέους, αυτό σημαίνει πως ένας στους 10 ενεργούς οικονομικά έλληνες, δηλ. πρακτικά ένας σε κάθε δεύτερη οικογένεια, είναι μέρος του προβλήματος και ύστερα λέμε 'δε φταίω εγώ'.
(Χοντρικοί υπολογισμοί για να εξηγήσω τι εννοώ).
Υπάρχουν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για να προσληφθούν αυτοί που λες ότι περισσεύουν;
Υπήρχαν! Πως άραγε γεμίσαμε μετανάστες αν δεν υπήρχαν (αυτό απαντά στο σχόλιό σου για τις ντομάτες) ? Απλά στην Ελλάδα το όνειρο ζωής για πολλούς είναι να διοριστούν στο δημόσιο, όπερ και προσπάθησαν και πολλοί πέτυχαν, ξεπουλώντας ένα βασικό κυριαρχικό τους δικαίωμα, την ψήφο τους. Το να δουλέψει κανείς στον ιδιωτικό τομέα (και γιατί να το κάνει ? για λιγότερα λεφτά και χειρότερες συνθήκες ?) είναι για τους μαλάκες και το να ξεκινήσει μια δικιά του επιχείρηση χωρίς επιδοτήσεις και μίζες είναι τρέλλα.
Αν με ρωτάς αν τώρα υπάρχουν δουλειές, όχι πιά. Αλλά τώρα είναι πολύ αργά και αυτοί οι υπεράριθμοι είναι ένα από τα βαρίδια που μας τραβάνε στον πάτο.
Και δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει να νοιώσει μέρος του προβλήματος αυτός που περισσεύει και όχι αυτός με το πολύ νερό στα συγκινονούντα δοχεία ;
Διότι αν συμφωνείς με την εκτίμησή μου ότι γύρω στα 200 δις από το χρέος μας οφείλεται σε υπεράριθμους και άρα μη παραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους, συμβασιούχους δε θα σταθώ σε αυτό) -και δεν σε είδα να διαφωνείς- τότε αν δεν ήταν αυτοί ίσως είχαμε χρέος 100 δις. Αν δεν είναι αυτό, καθώς και η νοοτροπία του πάσει θυσία διορισμού στο δημόσιο μέρος του προβλήματος, δεν ξέρω τι είναι...
Και τι θα έκαναν ? Γενικά δεν πιστεύω πως σε μία καπιταλιστική οικονομία, όπως αυτή που -μας αρέσει δεν μας αρέσει- έχουμε στην Ελλάδα, το κράτος έχει υποχρέωση να βρει δουλειά σε όλους. Αυτό ίσχυε όντως επί υπαρκτού στις αντίστοιχες χώρες. Στον καπιταλισμό το κράτος οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο ιδιώτης να δημιουργήσει πλούτο. Εδώ τα έχουμε (συλλογικά) ξεσκίσει όλα: το κράτος είναι η τεράστια αγελάδα για άρμεγμα με κάθε νόμιμο (δουλειές) και παράνομο (φοροδιαφυγή, μίζες) και ανήθικο (διορισμοί από το παράθυρο) τρόπο, ο ιδιωτικός τομέας αν δεν αρμέγει τα βρίσκει δύσκολα διότι όλοι έχουμε μάθει στο κρατικό βυζί (και οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς μας σπρώχνουν εκεί γιατί βυζαίνουν και αυτοί το λαδάκι τους) και εν γένει είναι όλα παραμορφωμένα.
Οπότε, αντί να διαδηλώνουν που το κράτος δεν τους διορίζει όλους (οι Ελληνες θα ήταν ευχαριστημένοι όχι με 1 εκατομμύριο αλλά με 5 εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους) θα έπρεπε να διαμαρτύρονται που δεν υπάρχει αναπτυξιακή λογική σε όλα αυτά και σε 5 χρόνια πάλι στα ίδια θα είμαστε.
@scandinavian
Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω καλύτερα. Δεν είπα ότι ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας φταίει αποκλειστικά για το έλλειμα. Φταίει ΚΑΙ αυτός. Και αυτά που λες φταίνε. Σκοπός μου ήταν να δείξω πως, όταν 1 στις 2 ελληνικές οικογένειες έχουν ως μέλος τους έναν τουλάχιστον υπεράριθμο δημόσιο υπάλληλο, τότε το 'δεν φταίω εγώ' είναι ανέκδοτο. Φυσικά και φταίμε όλοι, κάποιοι λίγοι πολύ (τα λαμόγια, οι βουλευτές κτλ.) και κάποιοι πολλοί από λίγο ο καθένας. Την πληρώνουν μόνο οι δεύτεροι, κακώς, όχι όμως ότι δεν θα έπρεπε να την πληρώνουν καθόλου, όπως διαβάζουμε εδώ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παπανδρέου: Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν στην βάση δεδομένων δεν θα πληρωθούν.Τοσο δυσκολο ηταν τοσα χρονια να μην το εχουν κανει??? ωστε να μην ξεφτιλιζονται στους ευρωπαιους... οταν ρωτανε ποσοι ειναι και να μην ξερουν..... η παγκοσμια συνομωσια φταιει και για αυτο!!!!
@nass +10000000
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@νασσ: μαζί σου ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν εξυπηρετούσαν τπτ, κομματικά κριτήρια κλπ κλπ.ξέρεις πόσοι άλλοι μή βρίσκοντας δουλειά γύριζαν πχ ωρομίσθιοι στην μισή ελλάδα για να γράψουν ώρες μπας και καταφέρουν και μάσουν κανένα μόριο?
θεωρείς ότι αν είχαν καλύτερη λύση θα γυρνούσαν σαν τα σκυλιά, με 3-4 ώρες τη μέρααπ τη δικιά μου τη φουρνιά ξέρω ουκ ολίγους
Μα είχαν σαν σκοπό το διορισμό στο δημόσιο, γιαυτό το έκαναν αυτό. Διαφορετικά θα είχαν βρει κάτι άλλο να κάνουν, όπως και βρήκα εγώ (απαρνήθηκα 'μόνιμη' θέση στο ΕΜΠ, άνοιξα δική μου επιχείρηση, δούλεψα για πολυεθνική στο εξωτερικό) και τόσοι άλλοι της δικής μου γενιάς (ξέρω και γω ουκ ολίγους).
Θα μου πεις, αν πάει ο άλλος και σπουδάσει φιλόλογος πχ. τι στην ευχή θα κάνει ? Ελα ντε... Τελικά από την παιδεία αρχίζουν όλα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διότι αν συμφωνείς με την εκτίμησή μου ότι γύρω στα 200 δις από το χρέος μας οφείλεται σε υπεράριθμους και άρα μη παραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους, συμβασιούχους δε θα σταθώ σε αυτό) -και δεν σε είδα να διαφωνείς- τότε αν δεν ήταν αυτοί ίσως είχαμε χρέος 100 δις. Αν δεν είναι αυτό, καθώς και η νοοτροπία του πάσει θυσία διορισμού στο δημόσιο μέρος του προβλήματος, δεν ξέρω τι είναι...200δις θα ήταν η επιβάρυνσή τους αν όλα τα λεφτά που είχαν πάρει στα 10 χρόνια που λες ήταν
α) αφορολόγητα
β) δεν τα ξόδευανδλδ, θα ήταν τόση η επιβάρυνση αν η κατά κεφαλή περιουσία του καθενός από αυτούς ήταν σήμερα κάπου 240.000€ [200δις διά 833.000]
Εντάξει, δεν νομίζω ότι και οι 833.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι έχουν από 240.000€ ο καθένας στην τράπεζα.
Οπότε, ένα τεράστιο [?] μέρος των 200δις που έδωσε τα τελευταία χρόνια στους 833.000 ανθρώπους, έχει επιστρέψει στο κράτος [φορολόγηση, έμμεση φορολόγηση, φορολόγηση αυτών που πληρώνονταν από αυτά κ.ο.κ.]
Δεν νομίζω δλδ ότι είναι τόσο απλή η αναγωγή του χρέους που κάνεις.
-
Κι εγώ έφυγα στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι λύση για το θέμα της εργασίας στην ελλκαι άδα, απλά προσωπική διέξοδος.
οι λύσεις που προτεινετε, είναι σε καθαρά ατομικό επίπεδο και προφανώς δεν είναι για όλους.όπως είπα και νωρίτερα, το να ποντάρεις στις δυνατότητες σου αποκλειστικά, θεωρώντας ότι είσαι κορυφή μπορεί να δουλεύει σε κάποιες περιόδους, αλλά στα δύσκολα αρχίζεις και βλέπεις να σφίγγει.
και προφανώς το πως εννοείται ο καλός εργαζόμενος έχει πολλαπλές ερμηνείες, πολύ πέρα απ τις γνώσεις.
γιατί εκεί που εσύ θα πεις φιλαράκι εγώ 8ωρο πληρώνομαι, 8ωρο θα δουλέψω, θα βρεθεί ένας καλύτερος και θα πει φιλαράκι θα δουλέψω και σκ και θα σου πλύνω και το αμάξι.και είναι πράγματα που έχουν γίνει και θα ξαναγίνουν
-
Γνωρίζει κανείς πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΜΑΖΙ με τους συνταξιούχους του δημοσίου (των 50 +/- ετών) ;
-
Κατ' αρχάς μπράβο στον BEAMS για το εμπνευσμένο σεντόνι και ταυτόχρονα ΝΤΡΟΠΗ του γιατί έρχεται σε αντίθεση με το αριστερό πιστεύω. Εγώ στο σεντόνι του BEAMS διαβάζω για πολιτικούς και για λαμόγια. Ούτε πολυεθνικές, ούτε παγκόσμια συνομωσία, ούτε Νεφελίμ, ούτε ΕΛ, ούτε εξωγήινοι. Έβαλες τη Siemens αλλά εκεί τίθεται θέμα διαφθοράς πολιτικής εξουσίας. Δεν πιστεύω να υπάρχει άτομο που να ονειρεύεται ότι οι πολυεθνικές ανά τον κόσμο περιμένουν ένα Μαντέλη για να βγάλουν το τζίρο...
Πριν κάτι σελίδες βγαίναν κάποιοι εκπρόσωποι του Σοβιετ και υπαινίσσονταν με ύφος ότι 'μακάρι να ήταν οι πολιτικοί το πρόβλημα' λες και περιμένουμε να έρθει ο αντίχριστος ή να εισβάλλουν τίποτα βρυκόλακες.
Απλά για την ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού, να αναφέρω ότι η οποιαδήποτε πολυεθνική θέλει δυο στοιχεία σε οποιαδήποτε χώρα δραστηριοποιείται. Γεμάτες τσέπες σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κοινωνική ασφάλεια (εννοώ να μην έχει εγκληματικότητα). Αν δεν υπάρχουν αυτά τα δυο τότε πώς σκατά θα πουλήσουν;
Και αφού ξεκαθαρίσαμε ότι το πρόβλημα ΕΙΝΑΙ οι πολιτικοί να δούμε ποιά είναι η δική μας ευθύνη.
Σίγουρα, όπως είπε ο BEAMS δεν φάγαμε μαζί 200 δις αλλά ψηφίσαμε ΜΑΖΙ Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες. Αν αμφιβάλει κανείς με τον πληθυντικό του ψηφίσαμε να τσεκάρει ποσοστά εκλογών και να συνειδητοποιήσει τι προσέφερε η αποχή του ή η ψήφος του σε άλλο κόμμμα.
Τσίριζα: εδώ γελάνε. Αν περίσσευε καμμιά θέση από το πατσοκ την καρπωνόταν ο τσίριζα και από κουλτούρα, διαννόηση και συνιστώσες και Μανώλη Αναγνωστάκη άλλο τίποτα.
ΚΚΕ: Στεγνό ΟΧΙ σε όλα, αντίδραση, παπαγαλία κατεβατών αλλά από προτάσεις επί της ουσίας ή τίποτα ή αστεία πράγματα για παιδάκια.
Και πάμε στους 2 μεγάλους. Γιατί τους ψηφίσαμε; Μας τάξανε; Μας βολέψανε; Απλά μας κοροϊδέψαν; Απλά ελπίζαμε;
Όπως και να χει τους ψηφίσαμε. Ευθύνη δεν έχει μόνο ο εγκληματίας αλλά και αυτός που τον υποθάλπτει και ας μην τρώει από τα κλοπιμαία.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!