-
Ο χρήστης oforous έγραψε:
Μπορεί κάποιος υπεύθυνα από το περιοδικό να βγει και να εξηγήσει τις μετρήσεις της Mito????????????????οχι
-
Γιατι δεν στελνετε ενα email στο περιοδικο ?
Επισης υπαρχει και το viewtopic.php?f=5&t=8262 που εχουν τεθει παρομοιες ερωτησεις παλιοτερα. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δε χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Παρακαλώ να λήξει εδώ το προσωπικό, ό,τι έχετε να πείτε, με ΡΜ. Αν υπάρχουν σχόλια για τη MiTo ευχαρίστως. [Mod]Ναι, δεν χρειαζεται, αλλα δεν το ξεκινησα εγω και οποιος mod το 'τελειωσε' , δεν το εκοψε απο την αρχη του.
Γιατι λοιπον η μονομερης παρεμβαση? Επιπλεον οταν εμενα με
ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ καποιοι, γιατι δεν εχω το δικαιωμα απαντησης?
Με την κινηση αυτη αφαιρειται το δικαιωμα μου να υποστηριξω οτι ο αλλος
ΨΕΥΔΕΤΑΙ!
Εχω προβει ηδη στις διαδικασιες για καποιους χρηστες, ωστε να μην βλεπω
τις δημοσιευσεις τους, γιατι δεν ασχολουμαι πλεον με αυτους, αυτη ομως που παραθετω παρακατω την ειδα!,
και δεν δεχομαι απο κανεναν να λεει ΨΕΜΜΑΤΑ με ΕΙΡΩΝΙΚΟ υφος προς το προσωπο μου!Εγώ απλά είπα ότι όποιος και αν είναι ότι και να γράφει δεν υπάρχει λόγος για προσβολές χαρακτηρισμούς κ.λ.π.
μου φαίνεται τραγικο που ξόδεψες περισσότερα απο 2 λεπτάκια για να ασχοληθείς με κάποιον που δοκιμάζει (και μάλιστα με τρομακτικά αποτελέσματα) αυτοκίνητα-μηχανές-τρένα-διαστημόπλοια απο την πολυθρόνα του/*#$-+
ωστοσο στο σημείο που λες οτι οι μοντς θα έπρεπε να κάνουν κάτι, σε πιάνω πλήρως αδιάβαστοΑν αναφέρεσαι σε μένα δε βρίσκω ποτέ τραγικό να ασχοληθώ με κάτι που μου φαίνεται άδικο. Προφανώς έχετε τους λόγους σας αλλά και πάλι όπως έγραψα πιο πάνω εμένα δε μου φαίνεται σωστή αυτή η αντίδραση.
Και πάλι αν αναφέρεσαι σε μένα, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέω ότι οι mods θα έπρεπε να κάνουν κάτι.Ευχαριστώ και πάλι και αναμένω απαντήσεις στα ερωτήματά μου για την κατανάλωση της mito QV.
-
**Τελος λεμε.Λυστε τα προβληματα σας εκτος φορουμ,καταντησε ακρως κουραστικο για ολους. [mod] **
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι η αρχαία, πιο αδύναμη και πιο βαριά 147 έχει 0-1000 κάτω από τα 31'...τι 31 ρε ;
30 εχει το δικο μου που της ριχνει αρκετα στην εκκινηση.
εγω υπολογιζω κανα 32.5-33 με τις δικες μου μετρησεις.για την μιτο δεν ξερω τι κανει δεν εχω δει ακομα στον δρομο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι η αρχαία, πιο αδύναμη και πιο βαριά 147 έχει 0-1000 κάτω από τα 31'...
τι 31 ρε ;
εγω υπολογιζω κανα 32.5-33 με τις δικες μου μετρησεις.για την μιτο δεν ξερω τι κανει δεν εχω δει ακομα στον δρομο.
Καλα εσυ μείνε με τους υπολογισμους σου! Εμενα ασε με να ξερω καλυτερα μετα απο 7 χρονια συμβιωσης με δυο 147!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι η αρχαία, πιο αδύναμη και πιο βαριά 147 έχει 0-1000 κάτω από τα 31'...
τι 31 ρε ;
Καλα εσυ μείνε με τους υπολογισμους σου! Εμενα ασε με να ξερω καλυτερα μετα απο 7 χρονια συμβιωσης με δυο 147!
31.8' ήταν το επίσημο... και στο 31,4' αν θυμάμαι καλά έπαιζαν οι πιο αισιόδοξες μετρήσεις...
-
Κικιζα για δες στην προηγουμενη σελιδα. Αν εχεις τη διαθεση να αναλυεις για το υλικο, το σχημα και τη θεση του σηματος με το τετραφυλλο νομιζω πως θα εχεις λιγο χρονο να αφιερωσεις για να μας πεις τη γνωμη σου για τις εν λογω μετρησεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι δεν στελνετε ενα email στο περιοδικο ?
Επισης υπαρχει και το viewtopic.php?f=5&t=8262 που εχουν τεθει παρομοιες ερωτησεις παλιοτερα.Απο την εμπειρια σου αυτα τα χρονια, ποια ειναι η γνωμη σου για τις συγκεκριμενες μετρησεις;
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Κικιζα για δες στην προηγουμενη σελιδα. Αν εχεις τη διαθεση να αναλυεις για το υλικο, το σχημα και τη θεση του σηματος με το τετραφυλλο νομιζω πως θα εχεις λιγο χρονο να αφιερωσεις για να μας πεις τη γνωμη σου για τις εν λογω μετρησεις.Διαβασα το αρθρο του περιοδικου, αλλα και την τοποθετηση σου σχετικα με τις επιδοσεις
της Mito 135 / GP 135 αντιστοιχα, και εχοντας πεσει προσφατα στα χερια μου, το τευχος του Drive με το συγκριτικο που συμπεριλαμβανει και την Mito 135 (τευχος 160 - CSI: Μεγαρα με 9 supermini), δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τα λεγομενα σου.
Γενικοτερα ο ενδεικτικος χρονος των 9,6sec για την 135αρα Mito δειχνει προκλητικα αργος,
γνωριζοντας και την πραγματικη -απο στοιχεια δυναμομετρησης- δυναμη του αυτοκινητου η οποια ουτε λιγο ουτε πολυ ειναι παρομοια με αυτη της 155αρας. Η μονη διαφοροποιηση εγκειται στην διαφορετικη μεταδοση των 5 αντι 6 πιο πυκνων σχεσεων που φερει η τελευταια, με δεδομενο οτι τα ηλεκτρονικα συστηματα κατα τα αλλα λειτουργουν επακριβως με τις ιδιες ρυθμισεις και στα δυο μοντελα, και παραλληλα, αυτα φορουν τις ιδιες διαστασεις τροχων, -τουλαχιστον τα αυτοκινητα της δοκιμης-, διαστασεων 215/45/17.
Ακομα και με την ουσιαστικη διαφορα να βρισκεται στο κιβωτιο 5 αντι 6 σχεσεων δυσκολα κατα την γνωμη μου δικαιολογειται διαφορα 1.3sec για τα 0-100km/h σε σχεση με την 155 (8.3sec συμφωνα με μετρησεις του περιοδικου 4τροχοι), και αντιστοιχα 0.8sec ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στα 100km/h για την 135αρα στις μετρησεις 4τροχων vs Drive.
Παραλληλα σε ενα συγκριτικο του Γερμανικου Auto-motor-und-sport, οι επιδοσεις της MIto
135 δειχνουν να επιβεβαιωνουν τις μετρησεις του drive, τουλαχιστον στο τυπικο 0-100km/h
το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο δηλαδη 8,8sec:http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 32718.html
(πατηστε την επιλογη 'fahrwerte' στον πινακα τεχνικων χαρακτηριστικων που βρισκεται λιγο μετα την μεση της σελιδας για να εμφανιστουν οι επιδοσεις)Για τις συγκεκριμενες αποκλισεις πιθανολογω οτι εχουμε διαφορετικους δοκιμαστες
στις δυο περιπτωσεις για τις μετρησεις των 4τροχων (Mito 155 vs Mito 135), συν ενδεχομενως την πραγματοποιηση δοκιμης με απλη αμολυβδη(?) απο την πλευρα των 4τροχων αντι super αμολυβδης(?) πχ για το αυτοκινητο δοκιμης του Drive, (και διαφορετικα αυτοκινητα, κοκκινη η Mito των 4τροχων, γκρι αυτη του Drive...) oπερ και η διαφορα στις μετρησεις να δημιουγει ευλογα αρκετα ερωτηματικα...Εχω αναφερθει και στα της δοκιμης της Mito QV που πραγματοποιησε το περιοδικο τον προηγουμενο μηνα, κανοντας συγκεκριμενες αναφορες στο αντιστοιχο thread,
viewtopic.php?f=5&t=8262&start=2910
(6ο Post απο το τελος)αλλα απαντηση δεν εχει υπαρξει, οποτε και δεν βλεπω το λογο να συνεχισω να αναζητω, καποιες διευκρινησεις σχετικα με το πως/γιατι προεκυψαν τα συγκεκριμενα αποτελεσματα μετρησεων.
Παρολα αυτα με λυπει το γεγονος των εμφανεστατων αποκλισεων σε τυπικες μετρησεις,
οι οποιες για πολλα χρονια αποτελουσαν -και εξακολουθουν σε μεγαλο βαθμο να αποτελουν χαρις σε συγκεκριμενους, αλλα δυστυχως οχι απο ολους τους συνεργατες του περιοδικου- σημειο αναφορας στα Ελληνικα αυτοκινητιστικα δρωμενα... -
Ρε συ Γρηγορη ξερεις πιο ειναι το θεμα; Βλεπεις 0-100: 9.6 λες ενταξει εκαναν κακη εκκινηση, που και παλι πρεπει να ηταν υπερβολικα κακη. Μα ρε ανθρωποι πως γραψατε 0-160: 27.8 !!! Δηλαδη ειναι κατι το αδιανοητο. Το Drive εχει μετρησει το GP EVO 135 0-160: 24.6, το ελληνικο EVO τη MiTo 135 0-160: 22.83 (αισιοδοξο) και οι γερμανοι βλεπω να γραφουν το πολυ λογικο 0-160: 24.2 !!! Αν θεωρησουμε λοιπον απο τις παραπανω μετρησεις οτι η MiTo μπορει να γραψει ενα 0-160: 24.2 κατα μεσο ορο μου φαινεται απιστευτο να καταφερεις να κανεις 27.8 κοινως 3.6 δευτερολεπτα χειροτερο χρονο. Δηλαδη οτι ειναι να χασεις απο την εκκινηση το χανεις στο 0-60 και η διαφορα στα 0-100 ειναι στα 0.8 . Πως ειναι δυνατον στο 100-160 αυτη να αυξανεται κατα 2.8 δευτερολεπτα, εκει που σε καμια περιπτωση δεν μετραει η προσφυση και η διαδικασια εκκινησης; Καταλαβαινεις λοιπον οτι δεν εστιαζω τοσο στο 0-100 αλλα στο 0-160!!! Τι λες γι'αυτο;
-
@Yugo_para_siempre
Λεω οτι καποιο λακκο εχει η φαβα...
Δεν θεωρω απαραιτητα οτι υπαρχει δολος, αλλα σιγουρα κατι φταιει,
ειτε ειναι οι βενζινες, τα αυτοκινητα διαφορετικα, οι οδηγοι διαφορετικοι, παντως
κατι βγαινει λαθος, και σιγουρα καποια απο τα νουμερα
δεν βγαζουν κατα την γνωμη μου μια συνοχη, αναφορικα με τις συγκεκριμενες μετρησεις.
Μακαρι καποιος απο το περιοδικο να μας λυσει την απορια, ετσι για την ιστορια,
αλλα το βλεπω εξαιρετικα απιθανο...Edit: Μολις τωρα το ειδα...Οι μετρησεις των 4τροχων για το συγκριτικο που εχει την Mito 135, αναφερουν την χρηση βενζινης V-power της Shell, η οποια ΔΕΝ ειναι 100αρα.
Νομιζω οτι στο Drive οι αντιστοιχες εγιναν με 100αρα, αλλα αν εχει κανεις το τευχος 160 του Drive, και πραγματι αναφερεται αντιστοιχα ποιος τυπος βενζινης χρησιμοποιειται, θα ειχαμε καποιες καλυτερες ενδειξεις επ' αυτου... -
Α και κατι αλλο off topic βεβαια. Πες οτι το DS3 μπορει να κανει 0-100:7.6 διοτι στα τεχνικα χαρακτηριστικα λεει οτι η 1η φτανει στα 74 και η 2α στα 109, μου φαινεται πολυ καλος χρονος, αλλα μεσα στα λογικα πλαισια. Οταν ομως η 3η τελειωνει στα 159 πως ειναι δυνατον να γραφεις 80-100 με 3η: 3.7 την ωρα που το αντιστοιχης ιπποδυναμης και βαρους Ibiza FR γραφει 80-110 με 3η: 3.6 με την 3η να τελειωνει στα 113. Μιλαμε για ενα αυτοκινητο που εχει την ιδανικοτερη κλιμακωση για το 80-110 με 3η και ενα αλλο που εχει τη χειροτερη, με παρομοια αποδοση μοτερ και ιδιο βαρος. Πως στον κορακα εχουν διαφορα ΜΟΝΟ 0.1 sec;
ΕΛΕΟΣ!!!
-
@Yugo_para_siempre
Εχεις π.μ για το τελευταιο.
Αν διαβασες το edit που εκανα στο τελευταιο post,
αυτο μπορει σε μεγαλο βαθμο να δικαιολογησει τις διαφορες
στους συγκεκριμενους χρονους...
Αν εχει κανεις το συγκεκριμενο τευχος του Drive, ας μας επιβεβαιωσει ή οχι
το ενδεχομενο να χρησιμοποιουν 100αρα βενζινη. -
Οτι και να ειναι δεν θεωρω πως δικαιολογει ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα. Δε νομιζω οτι μονο ο Multiair ψοφαει με τη χρηση 95αρας...
-
Επίσης μαζί με όλα αυτά δείτε το βιντεάκι του συντάκτη για την QV στο site των 4τροχών...εκεί εξυμνεί το στήσιμο...αλλά στο άρθρο..μούγκα...
Ευτυχώς που υπάρχουν και σκεπτόμενοι αναγνώστες..πολύ καλή δουλειά με τις παρατηρήσεις παιδιά..
-
παιδια τι ασχολειστε , τα περιοδικα δεν απευθυνονται σε μας, απευθυνονται σε
-
Κιουση συμφωνω απολυτα απλα το πηρα απο περιεργεια επειση ειχα διαβασει εδω μεσα οτι ειχαν μετρησει τη MiTo 135 0-100: 9.6 . Πηρα για να διαβασω αναλυτικα και με σκοπο να δω που μπορουν να φτασουν. Ε σου ορκιζομαι οτι δεν περιμενα να φτασουν μεχρι εκει.
-
Έχω μπροστά μου τις μετρήσεις για τη MiTo QV αλλά και το Punto Evo 135 του Car and Driver Μαΐου, που έπεσε στα χέρια μου με το χτεσινό Έθνος, και τις παραθέτω μήπως βγάλετε κάποιο συμπέρασμα ή σας μπερδέψουν τελικά ακόμη περισσότερο.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, όσον αφορά τη MiTo:
**- 0-80χαώ: 5.6'-
0-100χαώ: 8.1'
-
0-120χαώ: 11.0'
-
0-400μ: 15.8'
-
50-80χαώ με 3η: 2.9'
-
70-100χαώ με 4η: 4.0'
-
80-120χαώ με 5η: 7.4'
-
90-120χαώ με 6η: 6.9'
-
βάρος: 1145 κιλά**
Για το Punto Evo:
-
0-80χαώ: 6.1'
-
0-100χαώ: 9.0'
-
0-120χαώ: 12.5'
-
0-400μ: 16.4'
-
50-80χαώ με 3η: 3.9'
-
70-100χαώ με 4η: 5.7'
-
80-120χαώ με 5η: 11.3'
-
βάρος: 1155 κιλά
-
-
Παίδες έχει κανείς τους χρόνους επιταχύνσεων της QV που πέτυχε το Drive?
Alfa Romeo Mi.Τo 2008