-
delete
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αν είσαι ευσυνείδητος.
Τώρα, σε πόσο μεγάλη γραμματοσειρά το θέλεις αυτό;
να στο πω σε ίντσες;
Βασικά προϋπόθεση, ισχύει για οποιαδήποτε περίπτωση εξετάζουμε. Γι αυτό πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις εργασίας για τους κλέφτες συνεχώς.
-
Όχι απλά να έρθει το ΔΝΤ και οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός, αλλά να αναλάβουν και τον έλεγχο των ΠΑΝΤΩΝ!!! Αφού είμαστε τόσο άχρηστοι ας αποκτήσουμε επιτέλους έναν μπάστακα πάνω από το κεφάλι μας μπας και βάλουμε μυαλό... ίσως έτσι ο κόσμος αποκτήσει επιτέλους μια διαφορετική νοοτροπία και ξεφύγει λίγο από το εφήμερο και όλα για την πάρτη μου και δει λίγο το μακροπρόθεσμο και προς όφελος του συνόλου και των επόμενων γενεών.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα για την ΔΕΗ συγκεκριμένα, αλλά μήπως τέτοιες συμπεριφορές (και ύφος) μας έφεραν εδώ που μας έφεραν (ΔΝΤ) ?http://www.youtube.com/watch?v=En_3rICi ... re=related
Το ρεύμα στην Ελλάδα έπρεπε να είναι πάμφθηνο γιατί παράγεται από λιγνίτη αλλά το πληρώνουμε ακριβά εξαιτίας των συνδικαληστών και των σωματείων τους.
Αν είχαμε πολλές πετρελαιοπηγές πάλι η βενζίνη θα ήταν πανάκριβη επειδή οι εργαζόμενοι εκεί θα αμοιβόντουσαν περισσότερο από καθηγητές πανεπιστημίου και θα δούλευαν 10 ώρες την εβδομάδα.
Ελπίζω να μας δώσει λεφτά το ΔΝΤ (γιατί δεν το βλέπω να δίνει τα εκατοντάδες δισ. που χρειαζόμαστε) και ας πάνε οι μισθοί στα 400 ευρώ.
-
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ
Οχι ότι φταίει μόνο αυτό βέβαια .
Και η ΝΔ με την 'ήπια προσαρμογή' και ο ΣΥΡΙΖΑ με το 'τα θέλω όλα , δεν δίνω τίποτα' και το ΚΚΕ που ζεί σε εικονική πραγματικότητα .
Το θέμα είναι όλοι εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα και το χειρότερο να την πληρώσουμε από την τσέπη μας .
Μήπως είναι ρεαλιστικός στόχος να ζητήσουμε την άμεση μείωση των αριθμών των βουλευτών σε 200 και στις επόμενες εκλογές στους 150 ?
Μαζί με τους αυλικούς τους θα εξοικονομήσουμε αρκετά εκατομμύρια τον χρόνο .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤΟχι ότι φταίει μόνο αυτό βέβαια .
Και η ΝΔ με την 'ήπια προσαρμογή' και ο ΣΥΡΙΖΑ με το 'τα θέλω όλα , δεν δίνω τίποτα' και το ΚΚΕ που ζεί σε εικονική πραγματικότητα .
Το θέμα είναι όλοι εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα και το χειρότερο να την πληρώσουμε από την τσέπη μας .
Μήπως είναι ρεαλιστικός στόχος να ζητήσουμε την άμεση μείωση των αριθμών των βουλευτών σε 200 και στις επόμενες εκλογές στους 150 ?
Μαζί με τους αυλικούς τους θα εξοικονομήσουμε αρκετά εκατομμύρια τον χρόνο .
Εισαι καλα που θα μειωθουν οι βουλευτες?? Μην σου πω οτι αυτοι ειναι ικανοι να αυξηθουν κιολας! Κοπροσκυλα!
-
μιλουσα χθες με εργαζομενο σε θυγατρικη του ΟΣΕ...
εμμεσως πλην σαφως, εμαθαν οτι το μαγαζι τους παει για κλεισιμο. Αυτη τη στιγμη γινεται μεγαλη μαχη, γιατι καποιοι θα απολυθουν και καποιοι θα μετατεθουν στο αρμοδιο υπουργειο.
εχουν βγαλει τα ...βυσματα τους εξω και τα μετρανε για να δουνε ποιος εχει το μεγαλυτερο για να 'σωθει'...
γενικοτερη απορια δικια μου: ποσες πιθανοτητες εχει καποιος πρωην ΔΥ να βρει δουλεια εαν μεινει ανεργος?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα για την ΔΕΗ συγκεκριμένα, αλλά μήπως τέτοιες συμπεριφορές (και ύφος) μας έφεραν εδώ που μας έφεραν (ΔΝΤ) ?
http://www.youtube.com/watch?v=En_3rICi ... re=related
Το ρεύμα στην Ελλάδα έπρεπε να είναι πάμφθηνο γιατί παράγεται από λιγνίτη αλλά το πληρώνουμε ακριβά εξαιτίας των συνδικαληστών και των σωματείων τους.
Αν είχαμε πολλές πετρελαιοπηγές πάλι η βενζίνη θα ήταν πανάκριβη επειδή οι εργαζόμενοι εκεί θα αμοιβόντουσαν περισσότερο από καθηγητές πανεπιστημίου και θα δούλευαν 10 ώρες την εβδομάδα.
Ελπίζω να μας δώσει λεφτά το ΔΝΤ (γιατί δεν το βλέπω να δίνει τα εκατοντάδες δισ. που χρειαζόμαστε) και ας πάνε οι μισθοί στα 400 ευρώ.
Μπορείς να μας πεις βάσει στοιχείων από που συμπεραίνεις ότι (έστω και τώρα μετά από αρκετές αυξήσεις ιδιαίτερα μετά και τα μέτρα της 5ης Μαρτίου 2010 στο ηλεκτρικό ρεύμα) η τιμή του ηλεκτρικού που πουλά η ΔΕΗ στη λιανική και που από επίσημα στοιχεία τελευταίου 12μήνου παράγεται κατά 50,35% από λιγνίτη, είναι τσιμπημένη, ενώ υπό άλλες συνθήκες (αν δεν υπήρχαν συνδικαλιστές κλπ) θα ήταν σαφώς χαμηλότερη; Και το λες αυτό την ίδια στιγμή που ακόμα δεν έχει η χώρα επιβαρυνθεί με τα κόστη εκπομπών CO2. Από ένα πρόχειρο πίνακα που βρήκα φαίνεται πως είμαστε στο μέσο όρο τιμών της ΕΕ:
http://www.statusireland.com/statistics ... -band.html
Καλά για το άλλο που είπες περί 400 ευρώ,,,τι να σχολιάσει κανείς...
Λυπάμαι που το λέω, κρίμα που είμαστε συνάδελφοι (Μηχ Μηχ). Κάτι τέτοιες στιγμές είναι να σκέφτεται κανείς πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία με την κατσίκα του γείτονα, μόνο που κάνεις (εσύ και αρκετοί άλλοι) ένα θεμελιώδες λάθος...Όλα στην οικονομία κάνουν κύκλο -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θελουν ομως το μονιμο.
Έτσι μας έχουν μάθει οι γονείς, παππούδες και λοιποί ένδοξοι πρόγονοι. Θα ξεμάθουμε. Ελπίζω ομαλά.
ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ, να ρωτήξω κάτι εγώ ο τεμπέλης:
γιατί είναι τόσο κακό το δημόσιο και ουρλιάζεται σαν υστερικές καλόγριες όλοι;
Δεν θέλουν όλοι να βγάλουν λεφτά στη ζωή τους και να μην προλαβαίνουν να τα φάνε ή να τρέχουν να αγοράζουν το νέο ipad.
Δημόσιο δε σημαίνει ότι κοροιδεύεις και δεν δουλεύεις, αν είσαι ευσυνείδητος. Απλά σημαίνει ότι ξέρεις πως μια ζωή θα παίρνεις συγκεκριμένο αλλά σίγουρο μισθό, δεν θα χεις ιδιαίτερες δυνατότητες εξέλιξης.
Απ' την άλλη μετά το πέρας του ωραρίου σου (8ωρο και 5μερο) θα πηγαίνεις σπιτάκι σου και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε θα κάνεις πίπες στον πελάτη μη τον χάσεις και θα τρέχεις όλη μέρα, ούτε τίποτα.Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για μια μεγάλη μερίδα των νέας κοπής δημοσιων υπαλλήλων, που έχουν και πτυχία και μόρφωση και δεν ξύνουν τα παπάκια τους όλη μέρα.
Το θεμα ειναι οτι δουλευοντας ως ηλεκτρολόγος πχ στο ελευθερο επαγγελμα θα βγαλεις περισσότερα και θα λες ανθες απόδειξη τοσα παραπάνω.Κατάλαβες?
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα για την ΔΕΗ συγκεκριμένα, αλλά μήπως τέτοιες συμπεριφορές (και ύφος) μας έφεραν εδώ που μας έφεραν (ΔΝΤ) ?
Μπορείς να μας πεις βάσει στοιχείων από που συμπεραίνεις ότι (έστω και τώρα μετά από αρκετές αυξήσεις ιδιαίτερα μετά και τα μέτρα της 5ης Μαρτίου 2010 στο ηλεκτρικό ρεύμα) η τιμή του ηλεκτρικού που πουλά η ΔΕΗ στη λιανική και που από επίσημα στοιχεία τελευταίου 12μήνου παράγεται κατά 50,35% από λιγνίτη, είναι τσιμπημένη, ενώ υπό άλλες συνθήκες (αν δεν υπήρχαν συνδικαλιστές κλπ) θα ήταν σαφώς χαμηλότερη; Και το λες αυτό την ίδια στιγμή που ακόμα δεν έχει η χώρα επιβαρυνθεί με τα κόστη εκπομπών CO2. Από ένα πρόχειρο πίνακα που βρήκα φαίνεται πως είμαστε στο μέσο όρο τιμών της ΕΕ:
Λυπάμαι που το λέω, κρίμα που είμαστε συνάδελφοι (Μηχ Μηχ). Κάτι τέτοιες στιγμές είναι να σκέφτεται κανείς πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία με την κατσίκα του γείτονα, μόνο που κάνεις (εσύ και αρκετοί άλλοι) ένα θεμελιώδες λάθος...Όλα στην οικονομία κάνουν κύκλοΒλέπω πόσο στοιχίζει το ρεύμα από το εισαγόμενο αέριο και τον εισαγόμενο άνθρακα και συγκρίνω.
Φαντάσου πόσο έπρεπε να ΠΟΥΛΑΜΕ τον λιγνίτη σε άλλους για παραγωγή ηλ. ρεύματος.Σήμερα έχουμε εκλογές συνάδελφε. Δεν ψηφίζεις;
Πάντως ξέρω αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς (αδειοβγάλτες) που θα ήταν ευχαριστημένοι στο δημόσιο με τα 400 ευρώ. Τόσο καλά περνάνε.Όσο για το ΔΝΤ δεν πιστεύω να πληρώσει τα εκατοντάδες δισ. που χρειαζόμαστε.
Να πουλάμε ένα (μεγάλο) νησί το χρόνο για να πληρώνουμε μισθούς. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Αν είχαμε πολλές πετρελαιοπηγές πάλι η βενζίνη θα ήταν πανάκριβη επειδή **οι εργαζόμενοι εκεί θα αμοιβόντουσαν περισσότερο από καθηγητές πανεπιστημίου **και θα δούλευαν 10 ώρες την εβδομάδα...Μάλλον υπάρχει γενικά πολύ λανθασμένη εντύπωση για τους μισθούς των πανεπιστημιακών... Πάρα μα πάρα πολλοί στην Ελλάδα αμείβονται περισσότερο από καθηγητές πανεπιστημίου και φυσικά χωρίς να έχουν τα προσόντα τους....
Τέλος -
οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί όμως, δεν μπαίνουν να κάνουν καμιά ώρα στα αμφιθέατρα ... , κάνουν πιο επικερδές για αυτούς, κονόμες από κοινοτικά προγράμματα κτλ, ενώ για να πάρεις θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο, πρέπει να έχεις inside βύσμα ....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λυπάμαι που το λέω, κρίμα που είμαστε συνάδελφοι (Μηχ Μηχ). Κάτι τέτοιες στιγμές είναι να σκέφτεται κανείς πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία με την κατσίκα του γείτονα, μόνο που κάνεις (εσύ και αρκετοί άλλοι) ένα θεμελιώδες λάθος...Όλα στην οικονομία κάνουν κύκλοΒλέπω πόσο στοιχίζει το ρεύμα από το εισαγόμενο αέριο και τον εισαγόμενο άνθρακα και συγκρίνω.
Φαντάσου πόσο έπρεπε να ΠΟΥΛΑΜΕ τον λιγνίτη σε άλλους για παραγωγή ηλ. ρεύματος.Σήμερα έχουμε εκλογές συνάδελφε. Δεν ψηφίζεις;
Πάντως ξέρω αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς (αδειοβγάλτες) που θα ήταν ευχαριστημένοι στο δημόσιο με τα 400 ευρώ. Τόσο καλά περνάνε.Όσο για το ΔΝΤ δεν πιστεύω να πληρώσει τα εκατοντάδες δισ. που χρειαζόμαστε.
Να πουλάμε ένα (μεγάλο) νησί το χρόνο για να πληρώνουμε μισθούς.Επί της ουσίας δεν απαντάς Λεωνίδα, παρά μόνο αφήνεις υπόνοιες περί της ιδιότητάς μου ως μηχανικού μέλους του ΤΕΕ(?, εκτός αν δεν κατάλαβα καλά...). Έχω δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού με έτος κτήσης το 1998 από το ΕΜΠ και μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης από το ΕΜΠ στο γνωστικό αντικείμενο Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας του 1999. Στο ΤΕΕ γράφτηκα τον Ιούνιο του 2001, μετά το 18μηνο στρατιωτικό μου, γιατί δεν είχα την οικονομική άνεση να πληρώνω 3 έτη ασφαλιστικές εισφορές ενώ δεν εργαζόμουν (1998-2001). Ο αριθμός μητρώου μου είναι 88ΧΧΧ. Σε εκλογές του ΤΕΕ έχω ψηφίσει μόνο το Νοέμβριο του 2006 (αν δεν κάνω λάθος στην ημερομηνία). Στις σημερινές εκλογές δεν πρόκειται να κατέβω, όπως και πολλοί συνάδελφοι σχετικά νέοι στο επάγγελμα, για προφανείς λόγους...Τσιφλίκι των Πολιτικών Μηχανικών, μεγάλη ανεργία στον κλάδο των Μ-Η και υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας - συνεχές καπέλωμα από ΠΜ, μηδενικά έργα από τη διοίκηση του ΤΕΕ για τη στήριξη του κλάδου των Μ-Η.
off topic τέλος από μένα -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα για την ΔΕΗ συγκεκριμένα, αλλά μήπως τέτοιες συμπεριφορές (και ύφος) μας έφεραν εδώ που μας έφεραν (ΔΝΤ) ?http://www.youtube.com/watch?v=En_3rICi ... re=related
ο Αθανασόπουλος πρέπει να είναι απίστευτα ήρεμο και υπομονετικό άτομο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ο Αθανασόπουλος πρέπει να είναι απίστευτα ήρεμο και υπομονετικό άτομο
Επίσης, είναι ευφυέστατος, γιατί προφανώς είδε την κάμερα και ζύγισε την αντίδρασή του.
Όσο για τον συνδικαλιστή, έχει πολύ γέλιο στην αρχή του βίντεο, που περιμένει την κάμερα να αρχίσει να γράφει για να βγει από τα ρούχα του
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γενικοτερη απορια δικια μου: ποσες πιθανοτητες εχει καποιος πρωην ΔΥ να βρει δουλεια εαν μεινει ανεργος?
Εσυ, σαν εργοδοτης, μεταξυ δυο υποψηφιων για προσληψη -ενος ΔΥ και ενος ΙΥ, ποιον θα επελεγες?
Ο δικος μου εργοδοτης παντως, θα προτιμουσε καποιον ΙΥ. -
Πέρα από τα λιγότερο (ή περισσότερο) θεατρινίστικα του Φωτόπουλου, μου κάνει εντύπωση που δε στάθηκε κανείς στην ουσία, που είναι η καταστρατήγηση του καταστατικού της επιχείρησης, το οποίο, καλώς ή κακώς προβλέπει την εκπροσώπηση σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ, μέσω της φυσικής παρουσίας, των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων που μετέχουν στη σύνθεση του ΔΣ, προκειμένου οι αποφάσεις που περνάνε από το ΔΣ να έχουν ισχύ ως νομότυπες...
Σύμφωνα με το Νόμο 3429/2005 - (ΦΕΚ 314/Α/ 27.12.2005) 'Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο.)' ισχύουν τα ακόλουθα :
Αρθρο 3 - Διοικητικό συμβούλιο
[...]
2. Ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, δεν μπορεί να ξεπερνά τους εννέα. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν έως δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του άρθρου 10 του παρόντος νόμου. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας - και αν δεν υπάρχει τέτοια - της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της δημόσιας επιχείρησης και η εκλογή τους γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η διαδικασία των αρχαιρεσιών, ο καθορισμός των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, ο χρόνος και οι λεπτομέρειες της ψηφοφορίας και η εξαγωγή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελούν έργο της επιτροπής αυτής, που προεδρεύεται από δικαστικό αντιπρόσωπο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του ν. 1264/1982. -
@48 (σου φαγα ένα 8άρι, σόρυ)
μπλα μπλα μπλα...
Συνέχισε το τροπάρι σου και την παιδιάστικη νοοτροπία. Μόλις σου θίξαμε το μαγαζί άρχισες και τα μπινελίκια και τις προσβολές και δεν σηκώνεις λέξη.Μια απορία για το φιλοθεάμον κοινό.
Πώς γίνεται μια εταιρεία που έχει το απόλυτο μονοπώλιο (ούτε καν ένδειξη έμμεσου ανταγωνισμού όπως ο ΟΣΕ) να παρουσιάζει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από κέρδη και μάλιστα πολύ υψηλά; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όλη αυτή η μαχόμενη εργατιά έκανε μια διαμαρτυρία για τα μισθά του Mr Toyota;Πάντως, για τα δικά σου δεδομένα και κριτήρια Eddie, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε ενοχλεί ο μισθός του Αθανασόπουλου.
Με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, μάλλον και λίγα χρήματα έπερνε
[Το story για το πως δέχτηκε να πάει στη ΔΕΗ το ξέρεις;] -
Πρέπει να κάτσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (λέμε τώρα...) να συζητήσουν σοβαρά (λέμε πάλι...) και να βγάλουν κοινή ανακοίνωση (ξανά μανά λέμε...) σχετικά με το μέλλον του τόπου ώστε να σταματήσουν οι εικασίες και παραφιλολογίες και να μπουν τα πράγματα σε κάποια σειρά. Δεν είναι κατάσταση αυτή να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και η ψυχολογία του κόσμου και κατ'επέκταση της αγοράς να οδεύει από το κακό στο χειρότερο.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!