-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δεν γνωριζω με ποιον τροπο εγινε η μετρηση της ποσοτητας των καυσιμων αλλα οποιαδηποτε αλλη μεθοδος περαν αυτης του Υπουργειου δεν νομιζω οτι μπορει να δωσει αξιοπιστα αποτελεσματα οταν μιλαμε για αποκλισεις της ταξης των μερικων μοναδων τοις χιλιοις (συγκεκριμενα ειναι συν/πλην 0,5% η αλλιως 5 τοις χιλιοις)!Δηλαδή είναι αίσθησή σου ότι οι υπόλοιπες μεθοδολογίες δεν είναι αξιόπιστες, όχι γεγονός βασισμένο σε σφάλματα/ανακρίβειες αυτών των μεθοδολογιών.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
... και λίγα βγήκαν στη φόρα...+1
Μα γι αυτό απεργούν.
Το είπαν οι ίδιοι, με τις απλές ταμειακές μηχανές είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα υπάρχουν λογιστικές διαφορές με τα τιμολόγια αγοράς.Βάλτε απλές ταμειακές, ρυθμίστε σωστά τις αντλίες σας και ανεβάστε τη τιμή της βενζίνης 1, 3, 5, 10 λεπτά ώστε να έχει η συναλλαγή ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
Μετά θα κοιτάω μόνο την τιμή πριν βάλω βενζίνη και δεν θα χρειάζεται να υπολογίσω πόσο έπρεπε να βάλω και πόσο έγραψε η αντλία. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ξέρεις τι πιστεύω για εσένα και τους όμοιους σου... ποτέ δεν το έκρυψα...σέβομαι απλά τον χώρο που μας φιλοξένει ...τις μεθόδους των υπουργείων τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι...οποιοσδήποτε έχει λάβει μέρος σε προκυρήξεις δημοσίου ξέρει τι να περιμένει από το 'κράτος'
στις μετρήσεις του εμπ ήταν παρόν αδελφικός μου φίλος ... και λίγα βγήκαν στη φόρα...
το σύστημα μέτρησης (αν και δεν είναι πιστοποιημένο) είναι απλό στη χρήση , και δεν δίνει μεγάλα περιθώρια σφάλματος (το οποίο έτσι και αλλιώς μετριάζεται με τη χρήση κατάλληλου αλγοριθμου)απορώ πως ξέρεις για το σύστημα ... πιστεύεις οτι δεν ανιχνεύεται ... και παρόλα αυτά δεν επιχειρής να κερδίσεις...
Οχι ρε φιλε δεν ξερω τι πιστευεις... Για πες μου! (εστω και με pm για μην θιξεις και το σεβασμο σου για το χωρο)
Σε οτι αφορα τα υπολοπα... Οπως το περιμενα!
-
Ρε παιδιά, μην το κουράζετε. Απλά είναι τα πράγματα: Οι εταιρείες πετρελαιοειδών πουλάνε όσο γουστάρουν στο κάθε βενζινάδικο, ανάλογα με το αν τους αρέσει η φάτσα του βενζινά. Ο βενζινάς δεν βγάζει όσο θέλει για να κάνει τη μπάζα του (όπως κάθε ΕΕ που σέβεται τον εαυτό του ) και - μεταξύ μας - αιθάνεται και λίγο μ%&%κας που παριστάνει το φοροεισπράκτορα του Δημοσίου επενδύοντας δικά του χρήματα. Αν ανεβάσει τις τιμές, χάνει πελατεία από τον ανταγωνισμό. Από τα πλυντήρια-λάδια κ.λ.π. δεν βγάζει, ειδικά τώρα με την κρίση. Άρα, το μόνο που μένει είναι η νοθεία ή/και παράδοση μειωμένων ποσοτήτων καυσίμου στα αιώνια θύματα που δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να αντιδράσουν. Κρατώντας, έτσι, χαμηλά την τιμή στην αντλία ελπίζει ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις του, άρα θα πετύχει χαμηλότερες τιμές από την εταιρεία, οπότε και θα αρχίζει να βγάζει, ενδεχομένως μειώνοντας ανάλογα τη νοθεία/κλοπή.
Αλήθεια, έχει ελέγξει ποτέ κανείς κρατικός φορέας σε ποια θερμοκρασία παραδίδονται τα καύσιμα; Είναι φυσιολογικό να είναι 20 ή 30 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος το καύσιμο που βγαίνει από το βυτίο ή την αντλία; Είναι νόμιμο (και ...ηθικό ) να υπάρχουν σερπαντίνες καλοριφέρ μέσα στις δεξαμενές των πρατηρίων;
Αντιλαμβάνομαι ότι, αν ο βενζινοπώλης παραλαμβάνει καύσιμο στους 45 βαθμούς, θα πρέπει να πουλήσει στους 50 και όχι παρακάτω. Μήπως έχουμε και δω ομερτά ('μάγκα, παραλαμβάνεις ζεστό-ζεστό αλλιώς την άλλη φορά θα ...αργήσεις λίγο - κανά δυο μέρες - να φουλάρεις;');Στο εξωτερικό, πώς έχουν λύσει το γενικό πρόβλημα των εισροών-εκροών; Γενικότερα, γιατί το σύστημα παράδοσης βασίζεται στον όγκο και όχι στη μάζα; Ίσως παλαιότερα να μην ήταν σημαντική η διαφορά στη συνολική τιμή, αφού τα καύσιμα ήταν φθηνότερα. Σήμερα, όμως, μικρές διαφορές στον όγκο (λόγω διαφοράς θερμοκρασίας-ανάμιξης αέρα κλπ) οδηγούν σε μεγάλες διαφορές στο κόστος...
-
ξέρεις τι πιστεύω για εσένα και τους όμοιους σου... ποτέ δεν το έκρυψα...σέβομαι απλά τον χώρο που μας φιλοξένει ...
τις μεθόδους των υπουργείων τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι...οποιοσδήποτε έχει λάβει μέρος σε προκυρήξεις δημοσίου ξέρει τι να περιμένει από το 'κράτος'
στις μετρήσεις του εμπ ήταν παρόν αδελφικός μου φίλος ... και λίγα βγήκαν στη φόρα...
το σύστημα μέτρησης (αν και δεν είναι πιστοποιημένο) είναι απλό στη χρήση , και δεν δίνει μεγάλα περιθώρια σφάλματος (το οποίο έτσι και αλλιώς μετριάζεται με τη χρήση κατάλληλου αλγοριθμου)απορώ πως ξέρεις για το σύστημα ... πιστεύεις οτι δεν ανιχνεύεται ... και παρόλα αυτά δεν επιχειρής να κερδίσεις...
Οχι ρε φιλε δεν ξερω τι πιστευεις... Για πες μου! (εστω και με pm για μην θιξεις και το σεβασμο σου για το χωρο)
Σε οτι αφορα τα υπολοπα... Οπως το περιμενα!
σε κάθε σου ποστ κάνεις τη θέση σου χειρότερη...
-
Το ΕΜΠ είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες μετρήσεις. Από που έως που το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να μπορεί να το κάνει αυτό?
υγ. Σοβαρευτείτε, εκτίθεστε...
-
Ερευνες του κωλου... Χωρις ονοματα, χωρις διευθυνσεις, χωρις σηματα, χωρις τιποτα!
Ανωνυμα και εγω ξερω να κατηγορω οποιονδηποτε... Αλλωστε το εχουμε δει και εδω μεσα απο πολλα μελη μας.
Αν ηθελε το ΕΜΠ να κανει σωστη ερευνα θα επρεπε να δωσει ολα τα πρατηρια στην δημοσιοτητα! Μονο ετσι θα ειχε καποια αξια...
Να τα εβλεπε ο κοσμος να ξερει ποια πρατηρια ειναι αναξιοπιστα και ποια τα δουλευουν σωστοι επαγγελματιες, εστω και τα 3 στα 10!Για ρωτα ρε συ red_monster τον 'αδελφικο σου φιλο' να μας πει καποια απο τα πειραγμενα που βρηκαν... Η εστω τον υπευθυνο καθηγητη να τον ρωτησουμε!
-
ποσοι απο εσας εδω μεσα νιωσατε οτι πηγε κατι στραβα κατα τον ανεφοδιασμος σας κ το καταγγειλατε κ μετα απο ελεγχο βρεθηκε το βενζιναδικο λαθος πειτε μου κανω κ εγω την ερευνα μου σαν αυτη του ΕΜΠ
-
Ερευνες του κωλου... Χωρις ονοματα, χωρις διευθυνσεις, χωρις σηματα, χωρις τιποτα!
Ανωνυμα και εγω ξερω να κατηγορω οποιονδηποτε... Αλλωστε το εχουμε δει και εδω μεσα απο πολλα μελη μας.
Αν ηθελε το ΕΜΠ να κανει σωστη ερευνα θα επρεπε να δωσει ολα τα πρατηρια στην δημοσιοτητα! Μονο ετσι θα ειχε καποια αξια...
Να τα εβλεπε ο κοσμος να ξερει ποια πρατηρια ειναι αναξιοπιστα και ποια τα δουλευουν σωστοι επαγγελματιες, εστω και τα 3 στα 10!Για ρωτα ρε συ red_monster τον 'αδελφικο σου φιλο' να μας πει καποια απο τα πειραγμενα που βρηκαν... Η εστω τον υπευθυνο καθηγητη να τον ρωτησουμε!
τι κερδος εχει η ερευνα του ΕΜΠ να βγαλει τετοια ποσοστα νοθειας?
ποσοι απο εσας εδω μεσα νιωσατε οτι πηγε κατι στραβα κατα τον ανεφοδιασμος σας κ το καταγγειλατε κ μετα απο ελεγχο βρεθηκε το βενζιναδικο λαθος πειτε μου κανω κ εγω την ερευνα μου σαν αυτη του ΕΜΠ
να το καταγγειλουμε? πλακα κανεις? σε ποια χωρα ζεις ? ή μαλλον ξερεις πολυ καλα σε ποια..
βενζιναδικα στα οποια κατι δεν πηγε καλα υπαρχουν το αρνεισαι?
το μονο που κανεις ειναι να μην ξαναπας σε αυτα.. δεν εχεις και πολλα περιθωριανα μιλησει με ονοματα? και ποιος του πληρωνει μετα το δικηγορο?
εσεις εδω ειστε με το ονομα σας? σας ξερουμε?αλλωστε βγαινουν συνεχεια λιστες με βενζιναδικα που εχουν πιαστει για νοθεια και τα οποια κακως δεν κλεινουν..
ΚΑΙ?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι κερδος εχει η ερευνα του ΕΜΠ να βγαλει τετοια ποσοστα νοθειας?
να το καταγγειλουμε? πλακα κανεις? σε ποια χωρα ζεις ? ή μαλλον ξερεις πολυ καλα σε ποια..
βενζιναδικα στα οποια κατι δεν πηγε καλα υπαρχουν το αρνεισαι?
το μονο που κανεις ειναι να μην ξαναπας σε αυτα.. δεν εχεις και πολλα περιθωριανα μιλησει με ονοματα? και ποιος του πληρωνει μετα το δικηγορο?
εσεις εδω ειστε με το ονομα σας? σας ξερουμε?αλλωστε βγαινουν συνεχεια λιστες με βενζιναδικα που εχουν πιαστει με νοθεια και τα οποια κακως δεν κλεινουν..
ΚΑΙ?
ξερω σε ποια χωρα ζω κ δε συμβιβαζομαι ευκολα αν εσεις συμβιβαζεστε τζαμπα τα λετε αφου μετα θα πατε να βαλετε βενζινη κ κατα 80% θα σας κλεψουν δε σας φταινε οι βενζιναδες συνεχιστε να τρωτε κουτοχορτο που σας ταιζουν εγω σας προτρεπω να καταγγειλετε οτιδηποτε πεφτει στην αντιληψη σας αλλιως μεινετε σ ενα φορουμ να κουτσομπολευετε
-
ωραια και τι θα του κανω αμα τον καταγγειλω? θα γινει κατι?
το ιδιο κρατος που κανει ελεγχους και οταν δε λαδωνεται διαπιστωσει μια παραβαση τι κανει?
του κλανει ή δεν του κλανει?
αμα ο αλλος κινδυνευε σοβαρα να χασει την αδεια του, δε θα καναμε αυτη τη κουβεντα..
θυμηθηκα τωρα τους γιατρους στο κολωνακι που τους πιανουν και τους ξαναπιανουν να μην κοβουν αποδειξεις.. και τι εγινε..?
-
τα στοιχεία υπάρχουν όλα στο ίδρυμα... Αν σε ενδιαφέρουν τα αποτέλεσμα στείλε πμ νκαι έλα μια καθημερινή να συζητήσεις...
Προφανώς και δεν υπάρχει καταγραφή ... Προς Θεού , έρευνα έγινε όχι καταγγελία ... -
Ο χρήστης manosQ5 έγραψε:
ποσοι απο εσας εδω μεσα νιωσατε οτι πηγε κατι στραβα κατα τον ανεφοδιασμος σας κ το καταγγειλατε κ μετα απο ελεγχο βρεθηκε το βενζιναδικο λαθος πειτε μου κανω κ εγω την ερευνα μου σαν αυτη του ΕΜΠΚάποτε είχα ένα FIESTA... Το είχα πάρει με πολύ κόπο και θυσίες...
Ήταν 1991... Ήμουν φοιτητής. Λίγα τα λεφτά, έβαζα βενζίνη κοιτώντας τις τιμές...
Τότε εμφανίστηκε η AVIN. Πήγα, έβαλα πρώτη φορά. Πήγα στη σχολή. Μετά από 10 ώρες, βράδυ, πήγα να φύγω. Νεκρό το fiesta. Μηχανή γιοκ, γερανός, συνεργεία...
Ζημιά τότε 60.000δρχ...Πήγα στον βενζινοπώλη. Του είπα ότι η βενζίνη του, μου διέλυσε το αυτοκίνητο.
Απάντηση που έλαβα τότε:- Τα παράπονά σου στον Βαρδινογιάννη... Εγώ δεν ξέρω τίποτα...
Αυτά το 1991.
**2010. **Το βενζινάδικο ακόμα λειτουργεί κανονικά. Και άλλοι πολλοί είχαν και έχουν ακόμα προβλήματα, αλλά τα παράπονά μας στον Βαρδινογιάννη...
Μόνο τα φράγκα... τα υπόλοιπα λεπτομέρειες...
-
παλι καλα που δε σε τραμπουκισαν, γιατι ετσι ειχαν κανει μια φορα στον πατερα μου
-
Ένα σπίρτο υπόθεση...
-
εγω παντως τον τελευταιo μ@λακα που με εκλεψε επειδη ειναι στη γειτονια μου, τον εκδικουμαι καθημερινα
κοβω καθε μερα δρομο μεσα απο το βενδιναδικο του γ@μιωντας
βασικα παντα εκοβα δρομο οπως και πολλοι αλλοι γιατι βολευει, αλλα πλεον αμολαω και καμια 200αρα αλογα in the process -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ένα σπίρτο υπόθεση...τελικα εκει θα καταληξουμε...
,εγω παντως τον τελευταιo μ@λακα που με εκλεψε επειδη ειναι στη γειτονια μου, τον εκδικουμαι καθημερινα
κοβω καθε μερα δρομο μεσα απο το βενδιναδικο του γ@μιωντας
βασικα παντα εκοβα δρομο οπως και πολλοι αλλοι γιατι βολευει, αλλα πλεον αμολαω και καμια 200αρα αλογα in the processσωστοςςςςςςς
-
Από τραμπουκισμούς άλλο τίποτα. Βενζινάς στην Θεσσαλονίκη με απείλησε ότι θα μου κόψει τα πόδια ('εμείς στην Κρήτη τους κόβουμε τα πόδια αυτούς που λένε τέτοια πράγματα', και καλά Κρητικός, εγώ όσους Κρητικούς ξέρω φοράνε παντελόνια, όχι τέτοιες λαμογιές)
επειδή πήγα να του πω πως 'καλό θα ήταν να προσέχει λίγο τι του φέρνουν γιατί είχα πρόβλημα μετά από ανεφοδιασμό από αυτόν' (sic).Απλά προσωπικά έχω βρει 1-2 πρατήρια τα οποία έχουν καθαρή βενζίνη και καλές τιμές πακέτο με καλή συμπεριφορά και βάζω μόνο από αυτούς.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είναι νόμιμο (και ...ηθικό ) να υπάρχουν σερπαντίνες καλοριφέρ μέσα στις δεξαμενές των πρατηρίων;Τελικά η μοτοσυκλέτα είναι η καλύτερη λύση και σε αυτό. Βλέπεις άμεσα μπροστά σου και τον όγκο που αγοράζεις και τη θερμοκρασία του καυσίμου.
Το ΕΜΠ είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες μετρήσεις. Από που έως που το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να μπορεί να το κάνει αυτό?
To Αριστοτέλειο είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.
ωραια και τι θα του κανω αμα τον καταγγειλω? θα γινει κατι?
το ιδιο κρατος που κανει ελεγχους και οταν δε λαδωνεται διαπιστωσει μια παραβαση τι κανει?
Ελπίζω να καταλάβεις και εσύ κάποια στιγμή, οτι με τέτοια νοοτροπία αποτελείς και εσύ μέρος του προβλήματος. Το 'C'est la vie' είναι ουσιαστικά συγχωροχάρτι και σίγουρος τρόπος για να διαιωνίζονται τέτοιες συμπεριφορές...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είναι νόμιμο (και ...ηθικό ) να υπάρχουν σερπαντίνες καλοριφέρ μέσα στις δεξαμενές των πρατηρίων;
Τελικά η μοτοσυκλέτα είναι η καλύτερη λύση και σε αυτό. Βλέπεις άμεσα μπροστά σου και τον όγκο που αγοράζεις και τη θερμοκρασία του καυσίμου.
Λίγο δύσκολο να καταλάβεις αν συμπλήρωσες 5,00 ή 5,30 ευρώ εκτός αν έχεις αλφάδι στη μηχανή και βαθμονομημένο ρεζερβουάρ.
Βενζίνη ώρα μηδέν!