-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι προς όφελος ενός κατασκευαστή να προσπαθεί να καλύψει όλες τις κατηγορίες.Μα, δεν είπα αυτό σκέτο... είπα να το κάνει διαχρονικά ΚΑΙ με επιτυχία. Ήταν μάλιστα όλα στην ίδια πρόταση.
[snip] παρά να μπλέκει παράγοντας 'παρακατιανά' αυτοκίνητα, γιατί οι 'ευγενείς' πελάτες του δεν θα του το συγχωρέσουν.
Εδώ είμαι πλήρως αντίθετος, ιδιαίτερα στο 'παρακατιανά'. Αλλά είναι εκτός θέματος.
Στο κάτω-κάτω, αν δεν υπήρχαν οι ειδικοί κατασκευαστές, πώς θα έπαιρνε χρώμα και αίγλη η αυτοκίνηση; Από που θα το βρίσκαμε; Από τους σκαραβαίους, τα 500αράκια, τα NSU Prinz, τα Rover P3; Δε νομίζω.
Οι ειδικοί κατασκευαστές βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση με τους αγώνες και τις επιδόσεις, από όπου αναπληρώνουν με γόητρο την αδυναμία μαζικής παραγωγής. Η Mercedes τα πάει διαχρονικά μια χαρά ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι τα πηγαίνει εξίσου καλά με τους κατασκευαστές που ασχολούνται μονάχα με αυτή την κατηγορία, αλλά σίγουρα το... παλεύει
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Mοντέλα θέλω.
Έχει πολλά φορτηγά εκεί. Ποιο από όλα λες;
Αυτό που για πρώτη φορά έχει traction-control, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών και ηχοσύστημα Bose.
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Χωρις να διαφωνω με την ουσια τις τοπο8ετησης σου (η κατασκευαστες θελουν να βγαζουν πιο πολλα λεφτα ειναι δεδομενο), θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σου οσον αφορα την Toyota. Αν δεν κανω λαθος ειναι αυτη την στιγμη Ν2 στον κοσμο εχοντας την πιο ευρεια γκαμα μοντελων απο οποιονδηποτε αλλο κατασκευαστη. πιστευεις οτι η μερσεντες ειναι ανωτερη? και αν ναι γιατι?Η Τογιότα για μένα είναι 'αγαπημένος' κατασκευαστής, ακριβώς διότι εμπλέκεται σε πολλές μορφές αυτοκίνησης και συνήθως το κάνει με επιτυχία και αποδοχή (των αγώνων συμπεριλαμβανομένων).
Αν το περιορίσουμε αποκλειστικά στην αυτοκίνηση (βγάλουμε απ'έξω δηλαδή τα 2 από τα 3 ατέρια της Μερσέντες πιστεύω ότι υστερεί της Μερσέντες, κυρίως σε γόητρο, ποιότητα και παράδοση (ιστορία εννοώ).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι προς όφελος ενός κατασκευαστή να προσπαθεί να καλύψει όλες τις κατηγορίες.
Μα, δεν είπα αυτό σκέτο... είπα να το κάνει διαχρονικά ΚΑΙ με επιτυχία. Ήταν μάλιστα όλα στην ίδια πρόταση.
Αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Δε μπορείς να βάζεις δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η Mercedes πάντα υπέφερε στα σπορ αυτοκίνητα (επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια, δύστροπα σανζμάν, αιωρούμενα ημιαξόνια κάποτε, ψιλοαδιάφορη συμπεριφορά μετά και τώρα ηλεκτρονικά βοηθήματα που δεν απενεργοποιούνται), αλλά στα πολυτελή τα πήγαινε πάντα πολύ καλά (αν εξαιρέσουμε τις πρόσφατες ποιοτικές εκπτώσεις...). Στα δε μικρομεσαία αυτοκίνητα και στα αυτοκίνητα πόλης, η παρουσία της ήταν πάντα μάλλον ασήμαντη. Η σειρά Α ήταν ένα μετριότατο και πανάκριβο αυτοκίνητο, ενώ το Smart δεν είναι Mercedes.
Άρα, δεν τα καταφέρνει διαχρονικά σε όλες τις κατηγορίες. Στα φορτηγά έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία, αλλά υπάρχει και εντονότατος ανταγωνισμός από Volvo, Renault, DAF, Iveco. Μην τις ξεχνάμε κι αυτές.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Δε μπορείς να βάζεις δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η Mercedes πάντα υπέφερε στα σπορ αυτοκίνητα (επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια, δύστροπα σανζμάν, αιωρούμενα ημιαξόνια κάποτε, ψιλοαδιάφορη συμπεριφορά μετά και τώρα ηλεκτρονικά βοηθήματα που δεν απενεργοποιούνται), αλλά στα πολυτελή τα πήγαινε πάντα πολύ καλά (αν εξαιρέσουμε τις πρόσφατες ποιοτικές εκπτώσεις...).
Μα αυτό λέμε βρε συ skullone. Ότι η Μερσέντες είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κατσκευαστής που μπορεί και κρατά με επιτυχία και διαχρονικά από 1,5 έως 1,75 καρπούζια στην ίδια μασχάλη!
Στα δε μικρομεσαία αυτοκίνητα και στα αυτοκίνητα πόλης, η παρουσία της ήταν πάντα μάλλον ασήμαντη. Η σειρά Α ήταν ένα μετριότατο και πανάκριβο αυτοκίνητο, ενώ το Smart δεν είναι Mercedes.
Άρα, δεν τα καταφέρνει διαχρονικά σε όλες τις κατηγορίες. Στα φορτηγά έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία, αλλά υπάρχει και εντονότατος ανταγωνισμός από Volvo, Renault, DAF, Iveco. Μην τις ξεχνάμε κι αυτές.
Υποθέτω δεν είσαι εξοικοιωμένος με την ιστορία της Μερσέντες, σωστά?
-
Σε μεγάλο βαθμό την γνωρίζω, αλλά δεν λέω ότι είμαι και αυθεντία.
-
Με την 612 Scaglietti η Ferrari (προφανώς για μένα), θέλει να δείξει ποιό είναι το πιο άνετο, γρήγορο, πολυτελές, με εξαιρετικές δυνατότητες στο δρόμο 2+2 ή πραγματικό τετραθέσιο αυτοκίνητο παραγωγής αυτή τη στιγμή.
Ήδη, η Porsche επιχείρησε κάτι αντίστοιχο σε άλλες κατηγορίες.
Μήπως η Ferrari 'ζήλεψε' την κερδοφορία της αντιζηλου ?
-
Άσχετο, αλλά τί παράγει η Mercedes που έχει σχέση με τη θάλασσα ή τον αέρα? Στο site δέν βρήκα κάτι πέρα απο τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σε μεγάλο βαθμό την γνωρίζω, αλλά δεν λέω ότι είμαι και αυθεντία.Βασικά είναι άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξη και την ιστορία της (αυτο)κίνησης γενικότερα.
Για όποιον ενδιαφέρεται:
Οι Συντελεστές:
http://www.cms.daimlerchrysler.com/emb_classic/0,,0-195-78821-1-84568-1-0-0-0-0-0-435-78641-0-0-0-0-0-0-1,00.html -
Φίλε migf1, το μόνο που δεν μου αρέσει στα παραπάνω links που παρέθεσες,
είναι το www.daimlerchrysler............. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Φίλε migf1, το μόνο που δεν μου αρέσει στα παραπάνω links που παρέθεσες,
είναι το www.daimlerchrysler.............Ο Ντάιμλερ ήταν ο μπαμπάς της Μερσέντες (και της φίρμας και της γυναίκας... ήταν κόρη του)
Σε ότι αφορά την ερώτηση για την εμπλοκή σε θάλασσα και αέρα, ήταν σε επίπεδο κινητήρων για πολλά χρόνια και ιδιαίτερα στους Π.Πολέμους, αλλά δεν ξέρω αν εξακολουθεί να εμπλέκεται και σε ποιό βαθμό.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Φίλε migf1, το μόνο που δεν μου αρέσει στα παραπάνω links που παρέθεσες,
είναι το www.daimlerchrysler.............Ο Ντάιμλερ ήταν ο μπαμπάς της Μερσέντες (και της φίρμας και της γυναίκας... ήταν κόρη του)
Χε, χε, αυτό το γνώριζα κι εγώ
Μή μου κάνεις όμως και πολλές ερωτήσεις γνώσεως πάνω στο θέμα,
γιατί μάλλον θα τα βρώ σκούρα.... -
Mercedes λεγόταν η κόρη του γάλλου αντιπροσώπου της Daimler-Benz.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Mercedes λεγόταν η κόρη του γάλλου αντιπροσώπου της Daimler-Benz.Αυτό γνώριζα κι εγώ. (Ο Γάλλος) είχε κάνει παραγγελία για 20 αυτοκίνητα - ένας μεγάλος αριθμός για την εποχή- με την απαίτηση να έχουν το όνομα της κόρης του. Το όνομα άρεσε και έμεινε.
Η γυναίκα του Ντάιμλερ έφτιαξε το τριάκτινο αστέρι που φέρουν μέχρι σήμερα, αν δεν κάνω λάθος... -
Σωστό παιδιά, δικό μου το λάθος.
Τζένιλεκ ήταν το επώνυμο της Μερσέντες, και Εμίλ τ'όνομα του μπαμπά της.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σωστό παιδιά, δικό μου το λάθος.Τζένιλεκ ήταν το επώνυμο της Μερσέντες, και Εμίλ τ'όνομα του μπαμπά της.
Mάλλον μπερδεύτηκα κι εγώ
migf1, τέτοια λάθη δε συγχωρούνται !
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σωστό παιδιά, δικό μου το λάθος.
Τζένιλεκ ήταν το επώνυμο της Μερσέντες, και Εμίλ τ'όνομα του μπαμπά της.
Mάλλον μπερδεύτηκα κι εγώ
migf1, τέτοια λάθη δε συγχωρούνται !
Χεχεχε... ένα μυαλό είναι αυτό ρε συ technik, τι να σου πρωτοκάνει... ιδιαίτερα όταν αναλώνεται σχεδόν ταυτόχρονα σε 5-6 threads
**ΥΓ.**Σήμερα 'κόλησα' στον υπολογισμό της μ.ω.τ στο thread 'ΠΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ'... ακόμα δεν έχω βρει την ακριβή μαθηματική σχέση που προφανώς έχει πετύχει ο φίλος onyx, αλλά τουλάχιστον έχω πετύχει (κι εκεί ) την ουσία.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Χτες το βράδυ πέτυχα μία ............. Πάρκαρε σε σκυλάδικο (δεν θυμάμαι το όνομα) γύρω στις 23:30 δεξιά στην παραλιακή .Αυτός είναι! Ξέρει πως να χρησιμοποιεί το εργαλείο.
-
Ο χρήστης 993cc Man έγραψε:
Χτες το βράδυ πέτυχα μία ............. Πάρκαρε σε σκυλάδικο (δεν θυμάμαι το όνομα) γύρω στις 23:30 δεξιά στην παραλιακή .
Αυτός είναι! Ξέρει πως να χρησιμοποιεί το εργαλείο.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
μπα δεν είναι τόσο αυτό!σε διαβεβαιώ πως συγκεκριμένα για την SLR, έχει να κάνει με την τρέλλα του Έλληνα με το αστεράκι! enzo από όσο ξέρω δεν αγοράστηκε καμμία, carrera GT δεν ξέρω καθόλου, ...
τελικά και carrera gt αγοράστηκε, πέτυχα μία σήμερα στο Κεφαλάρι. Εnzo πάντως δεν περιμένω να υπάρχει αν και δεν σκάω και τόσο να το ψάξω.
MERCEDES SLR !!!