-
όχι δεν θα τα συνδίαζα γιατί δεν θα μύριζε μαϊμουδιά..
-
Έχει να μπει πωλητήριο σε καγιέν και συναφή
-
Γιατί, όσοι έχουν καγιεν κλπ λες να σκέφτονταν ποτέ τα τεκμηρια ;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aν δεν υπαρχει εισοδημα τι γινεται???Τώρα υπάρχει!! Το λένε τεκμαρτό εισόδημα!
Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που εξαιρούνται προσωρινά...
Πλέον όλοι θα μεταβιβάσουν τα αυτοκίνητά τους στον συνταξιούχο συγγενή!!
Και όσοι δεν το λογαριάζανε το τεκμήριο τώρα ίσως το κάνουνε!Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί το άκουσα και στην τηλεόραση αλλά το λέτε και εδώ λάθος. Το τεκμήριο δεν είναι φόρος, δεν είναι ποσό που πληρώνεις αλλά ποσό για το οποίο θα φορολογηθείς (σύμφωνα με την κλίμακα κλπ) μόνο εφόσον το εισόδημα που δηλώνεις είναι χαμηλότερο.
Αν λοιπόν τα έχω καταλάβει και υπολογίσει καλά μπορείς να έχεις οικογενειακό εισόδημα πχ 32.000 (πχ μέτριος μισθωτός και οικοκυρά με μέτριο ενοίκιο ) και να υποστηρίξεις τεκμήριο διαβίωσης 5000 και αυτοκίνητο ολόφρεσκο 2000κυβικών 5400 και σπίτι 200τμ για 16755 κι ένα εξοχικό 100τμ με 3000... και να μην πληρώσεις τίποτα πάνω από την κανονική σου φορολογία. -
Επιστροφή σε παλιές εποχές που έβλεπες (στα χαρτιά) παππούδες και γιαγιάδες 80+ ετών να είναι κάτοχοι αυτοκινήτου που ούτε καν να το ξεκλειδώσουν δεν ήξεραν.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Aν δεν υπαρχει εισοδημα τι γινεται???
Τώρα υπάρχει!! Το λένε τεκμαρτό εισόδημα!
Και όσοι δεν το λογαριάζανε το τεκμήριο τώρα ίσως το κάνουνε!Δηλαδη εγω που ηθελα να μεταβιβασω αυτοκινητο 1400κε στη μητερα μου που δεν εχει εισοδημα τι με συμφερει,να το γραψω σε μενα που επισης δεν εχω???Γενικα τωρα μπορω να το μεταβιβασω???
-
Εγώ τα κρίνω λογικά και ήπια, επιτέλους όσοι έχουν τα γένια ας αποκτήσουν και τα χτένια, δεν είναι δυνατόν να έχεις σπίτι 100τμ (στα χαρτιά, γιατί στην πραγματικότητα τα 100τμ είναι +150τμ) να έχεις δύο αυτοκίνητα, σκάφος και να δηλώνεις εισόδημα 11.999 ευρώ, αν θελεις πάλι να το παίζεις αφορολόγητος μπορείς να τα μεταβιβάσεις στην γιαγιά σου,στον παππού σου που είναι συνταξιούχοι πληρώνοντας βέβαια τους αντίστοιχους φόρους μεταβίβασης.
-
ολοι αυτο θα κάνουν όμως, αυτοι που μπορούσαν με διάφορα τεχνάσματα να αποφεύγουν τη φορολόγηση με τον εναν η αλλο τρόπο θα το ξανακαταφερουν (ελληνες είμαστε στο κάτω κάτω = επαγγελματίες λαμογια )!
Λιγο δύσκολα το κράτος θα μαζέψει τα λεφτά που σχεδίασε με τις συγκεκριμένες αλλαγες!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aν δεν υπαρχει εισοδημα τι γινεται???
Τώρα υπάρχει!! Το λένε τεκμαρτό εισόδημα!
Και όσοι δεν το λογαριάζανε το τεκμήριο τώρα ίσως το κάνουνε!Δηλαδη εγω που ηθελα να μεταβιβασω αυτοκινητο 1400κε στη μητερα μου που δεν εχει εισοδημα τι με συμφερει,να το γραψω σε μενα που επισης δεν εχω???Γενικα τωρα μπορω να το μεταβιβασω???
Μη σας πιάνει πανικός και μην ακούτε την τρομολαγνεία των τηλεοράσεων. Δες αυτό που λέει ο onyx παρακάτω. Το τεκμήριο ΔΕΝ είναι φόρος αλλά εισόδημα που ad hoc θεωρείται ότι έχεις. Με ένα αυτοκίνητο 1400cc έχεις 2-3-4χιλιάδες ευρώ τεκμήριο; Το αφορολόγητο χωρίς συλλογή αποδείξεων είναι 6000 ευρώ, ενώ με αποδείξεις φτάνει τα 12000ευρώ. Όπως καταλαβαίνεις, ένα αυτοκίνητο δεν είναι πρόβλημα. Προφανώς και ορθώς, ένα αυτοκινητάκι και μία βαρκούλα και ένα σπιτάκι και ... θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο μη-εισοδηματία κάτοχό τους.
[...]
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί το άκουσα και στην τηλεόραση αλλά το λέτε και εδώ λάθος. Το τεκμήριο δεν είναι φόρος, δεν είναι ποσό που πληρώνεις αλλά ποσό για το οποίο θα φορολογηθείς (σύμφωνα με την κλίμακα κλπ) μόνο εφόσον το εισόδημα που δηλώνεις είναι χαμηλότερο.
[...] -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
ολοι αυτο θα κάνουν όμως, αυτοι που μπορούσαν με διάφορα τεχνάσματα να αποφεύγουν τη φορολόγηση με τον εναν η αλλο τρόπο θα το ξανακαταφερουν (ελληνες είμαστε στο κάτω κάτω = επαγγελματίες λαμογια )!Λιγο δύσκολα το κράτος θα μαζέψει τα λεφτά που σχεδίασε με τις συγκεκριμένες αλλαγες!
Μήπως ο στόχος είναι:
Να μαζέψει το 2010 ζεστό χρήμα από τις μεταβιβάσεις κυρίως ακινήτων που το έχουν απόλυτη ανάγκη και το 2011 να βγούν και θα πουν ότι λόγο των μεταβιβάσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας για λόγους φοροδιαφυγής το μέτρο επεκτίνεται και στους συνταξιούχους ή και στις εταιρίες -
Παράξενο δεν θα μου φαινόταν πάντως αν γινει αυτό που λες, μπορει να γεννήθηκα κ μεγάλωσα στη γερμανια αλλα τα 10 χρονια που μένω εδω κατάλαβα οτι οι αλλαγές στη φορολογία γίνονται πιο τακτικα κ απο την αλλαγή του καιρού ( κ μετα απορούμε γιατι πολλες ξενες εταιρίες δεν επενδύουν στην ελληνική αγορά)
στο μεταξύ διαβάζω:
Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!! Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο....όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!http://troktiko.blogspot.com/2010/03/bl ... _2440.html*
-
Πάνε να μας βγάλουν την πίστη δηλαδή!
-
εφω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωσουμε λογιστη να μας κανει τις δηλωσεις.
πας κανεις μια μηδενικη δηλωση εισοδηματος, ερχεται το κρατος σου λεει:
εχεις σπιτι , εχεις αμαξι αρα εισαι πλουσιος. Θα πληρωσεις αυτο το ποσο.
με αλλα λογια αφου αυτοι καθοριζουν το φορο για μας εμεις τοτε γιατι να τρεχουμε? -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Παράξενο δεν θα μου φαινόταν πάντως αν γινει αυτό που λες, μπορει να γεννήθηκα κ μεγάλωσα στη γερμανια αλλα τα 10 χρονια που μένω εδω κατάλαβα οτι οι αλλαγές στη φορολογία γίνονται πιο τακτικα κ απο την αλλαγή του καιρού ( κ μετα απορούμε γιατι πολλες ξενες εταιρίες δεν επενδύουν στην ελληνική αγορά)στο μεταξύ διαβάζω:
Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!! Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο....όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!http://troktiko.blogspot.com/2010/03/bl ... _2440.html*
Ας μην πιστεύουμε ότι διαβάζουμε στο internet...
-
τωρα που ολοι εχουν βαλθει να βγαλουν βρωμες κατα το κρατους θα ακουσουμε τα απιστευτα!!
-
Δηλαδη τα 2521 σε πια κατηγορια ειναι?
-
Με την παλαιότητα τι γίνεται; Δεν παίζει ρόλο;
-
Μα ελεος ειναι δυνατον να εχεις 5000 κυβικα και να μη δηλωνεις 24000?Θελουν και λιγο κυνηγι εδω που τα λεμε.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δηλαδη τα 2521 σε πια κατηγορια ειναι?Από 2.501 έως και 2.600 κ.εκ. τεκμήριο 8.400€
Με την παλαιότητα τι γίνεται; Δεν παίζει ρόλο;
Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω ποσά ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης από κάθε αυτοκίνητο μειώνονται ανάλογα με τη παλαιότητα του, η οποία υπολογίζεται από το έτος της πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα κατά ποσοστό:
- 20% για χρονικό διάστημα από 5 μέχρι 10 έτη
- 40% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη
-
Είναι πάντως αρκετά λογικά τα τεκμήρια...Εγώ έχω στο όνομά μου την Lancia και την μισή BMW (προσέχουμε για να έχουμε... ). Το νοίκι είναι τεκμήριο; Αν ναι, και αυτό.
Ε, ακόμη και έτσι, είμαι κάτω από το αφορολόγητο, ακόμη και αν όλο το ποσό του ενοικίου θεωρηθεί τεκμήριο...
Πάντως, θα πρέπει να ξεφορτωθώ την Lancia κάποια στιγμή...
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012