-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δε συμφωνω στα περι προσαρμογης στο περιβαλλον, ισα ισα συνηθως τα πολυ δημιουργικα και εξυπνα ατομα εχουν σοβαρα προβληματα να προσαρμοστουν, βλ http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectu ... nal_issues
Ε καλα, μη συμφωνεις.
Αλλα στο ιδιο λινκ που παρεθεσες, εμμεσως πλην σαφως, αναφερει πως οι εξυπνοι ανθρωποι εχουν τη δυνατοτητα να 'κρυβουν' την ευφυια τους προκειμενου να προσαρμοστουν στο κοινωνικο συνολο.'Isolation is one of the main challenges faced by gifted individuals, especially those with no social network of gifted peers. In order to gain popularity, gifted children will often try to hide their abilities to win social approval'
Παντως οι ερευνες συμφωνουν μαζι μου, οπως και ο Dr Piperopoulos.
Εdit στο edit σου:
Στο κομματι του αρθρου που παρεθεσες, αναφερει σα δεδομενο την καταθλιψη. Ε, λογικο ειναι εαν καποιος πασχει απο καταθλιψη να ειναι λιγακι...αντικοινωνικος. -
Λόύφα και Παραλλαγή....αιωνίως επίκαιρο...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
, Απλά, ένας ψυχασθενής **έχει εξ ορισμού μειωμένες ικανότητες να σκεφτεί και να κρίνει. **Ο χρήστης stam69 έγραψε:
, Απλά, ένας ψυχασθενής **έχει εξ ορισμού μειωμένες ικανότητες να σκεφτεί και να κρίνει. **Yπονοεις οτι o Γκεντελ, ο Αλτουσσερ, ο Μαξ Στιρνερ, ο Μπωντλαιρ, ο Τσωρτσιλλ, ο Φουκω, ο Κιρκεγκωρ, ο Μιλλ, ο Μαρκ Τουεϊν, ο Νιτσε και αλλοι που βαριεμαι καν να θυμηθω ειχαν μειωμενες ικανοτητες να σκεφτουν και να κρινουν, ας πουμε σε σχεση με σενα;
**kovathe βλεπεις τι γλιτωσες φανταζομαι.... **
protip αγαπητε stam: ψυχασθενεια δεν ειναι μονο οι βαριες ψυχωσεις ξερω'γω σε φαση σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι Hollywood φαση, ψυχασθενεια ειναι και μια απλη αγχωδης διαταραχη ή μια κριση πανικου ή μια εποχιακη καταθλιψη (μελαγχολια του χειμωνα).
lrn2 basics @ medics
Aστα να πανε... οχι οτι δεν τα ηξερα βεβαια..
Ξαναλεω --> mjacob εισαι ηρωας.Κοιτάχτε, έχουμε γνώμη και άποψη και στυλ, ΟΚ;
Δεν είμαστε κακομαθημένοι πιτσιρικάδες, ΟΚ;;
Και κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΟΚ;;;Βσαικά kovathe δεν είσαι τίποτα παραπάνω από άλλη μία τυπική περίπτωση νεοέλληνα που επιχειρεί να ιδεολογικοποιήσει-δικαιολογήσει τον τομαρισμό του και την αποφυγή των υποχρεώσεών του. Μη νομίζεις ότι είσαι και πρωτότυπος λουφαδόρος δα!
Βασικα Μανο δεν περιμενα απο σενα να μου πεις τι ειμαι.
Ουτε πουλησα ιδεολογια πουθενα απ'οσο θυμαμαι.
Τομαρι και λουφαδορος ειμαι (thanks btw για το κοπλιμαν) και μαλιστα πολυ παραπανω απ' οσο φανταζεσαι. Παντου, στη δουλεια μου, στις σπουδες μου, στις διαφορες υποχρεωσεις μου, παντου λεμε. Θεωρω παντως οτι διατηρω μια πρωτοτυπια στους τροπους που λουφαρω σε ολα τα παραπανω (μη μου ζητησεις περισσοτερες πληροφοριες, δε λεει να εκτεθουμε, να βρεις δικα σου κολπα). -
Όχι ότι έχω όρεξη να παρασχοληθώ (όπως κι εσύ άλλωστε), αλλά χαρακτηρισμό χρησιμοποίησες πρώτος εσύ (αν θυμάσαι).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είναι γνωστό ότι στις Σχολές παρέχεται Στρατιωτική Αγωγή και Τακτική Εκπαίδευση κυρίως. Τεχνική Εκπαίδευση παρέχεται επ' έργω στις Μονάδες του Όπλου. Δεν είναι κακό. Και οι Ανθυπολοχαγοί της Ευελπίδων δεν ξέρουν και πολλά για το Όπλο τους στην πράξη μόλις αποφοιτήσουν.
Στην πράξη όμως; Γιατί στα Στρατιωτικά Εγχειρίδια όλα καλά φαίνονται.
Στην πράξη θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα....με εγχειρίδια που περιγράφουν πολεμικές συνθήκες και τακτικές πολέμου εποχής Κορέας άντε Βιετνάμ στην καλύτερη δεν υπάρχει ελπίδα.
Από εκεί και πέρα είναι στην προσωπικότητα-αντίληψη-γνώσεις του καθενός πως διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση.
Πάντως οι Σχολές κάθε είδους (Εφέδρων ή Μονίμων) δίνουν μόνο ένα πράγμα στους αποφοιτήσαντες....στρατικοποίηση!!!! Τα υπόλοιπα όποιος έχει όρεξη τα μαθαίνει επί τω έργω
Παρατηρώ τώρα στην δουλειά μου σαν ιδ. υπάλληλος ότι θέλω όλα να γίνονται με συγκεκριμένη σειρά-τάξη-πειθαρχία και εκνευριζομαι ακόμα και με διευθυντές-αφεντικά που δεν εφαρμόζουν μερικά βασικά πράγματα που έμαθα στον στρατό.
Υ.Γ ποτέ δεν είμουν τακτικός-οργανωμένος και γενικά σε καλούπια πριν στην ζωή μου...αλλά μ αρεσει που τώρα είμαι
-
Τα όρια μεταξύ ιδιοφυίας και παράνοιας είναι συγκεχυμένα. Ο Winston Churchill συγκεκριμένα, όταν Luftwaffe βομβάρδιζε το Λονδίνο, έβγαινε από το καταφύγιο τύφλα στο μεθύσι (Single Malt Scotch) και θαύμαζε τα... πυροτεχνήματα. Με το ζόρι τον ξαναέβαζαν μέσα οι Στρατηγοί του για να μη σκοτωθεί. Δεν ήταν επίσης και καμία σοβαρή στρατιωτική μορφή. Ήταν όμως ηγέτης που λόγω αυτού του δύστροπου, άκαμπτου και προσηλωμένου σε έναν στόχο χαρακτήρα, συσπέιρωνε το Έθνος και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να μην αναφερθώ σε Hitler και Stalin... η ιδιοφυία και η τρέλα στο μεγαλείο τους.
Πάντως κ.κ. Kovathe και Skye, είμαι σίγουρος ότι στο απευκταίο σενάριο που η Τ.Π.Α. αποφασίζε να πλήξει ελληνικές πόλεις, θα εύχεστε ο 'κομπλεξικός καραβανάς' Stam69 να κάνει καλά την δουλειά του για να μην δείτε από κοντα τα αποτελέσματα των GBU και JDAM... Όπως και οι δικοί μου πρώην συνάδελφοι (κομπλεξικοί καραβανάδες βεβαίως βεβαίως) να αποτρέψουν βλήματα HEP/HESH και WP να κάψουν τα σπίτια σας... Εσείς φυσικά και να σας δώσουνε όπλο δεν θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε την οικογένεια σας αλλά δεν σας πειράζει αυτό... για αυτό υπάρχουν οι κομπλεξικοί! Απίθανο σχεδόν σενάριο αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.
-
Αφου σε τοίχο μιλάς ,τι κουραζεσαι φιλε μου! ,,οτι τους εχουν πει λενε!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.A τον ατιμο! Ειπε τετοιο πραγμα? Χρυσαυγιτης θα ταν σιγουρα
-
Νομίζω ότι η σχέση kovathe-ΕΣ είναι όπως του μειμαράκη (αυτός δεν ήταν? ) που είπε 'ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό'. Εκείνος αυτόν τον τρόπο βρήκε να δικαιολογηθεί. Ότι έκανε ο kovathe είναι νόμιμο μιας και εκμεταλεύεσαι κάποιες τρύπες για να αποφύγεις τον ΕΣ. Τώρα, αν πολλοί από εμάς το βλέπουν ως μη ηθικό/προκλητικό/κλπ δε νομίζω ότι βοηθάει πουθενά. Αν μπορούσε αυτό το κράτος ας έπιανε τον κάθε kovathe και ας τον έστελνε στρατοδικείο...
-
Πάντως κ.κ. Kovathe και Skye, είμαι σίγουρος ότι στο απευκταίο σενάριο που η Τ.Π.Α. αποφασίζε να πλήξει ελληνικές πόλεις, θα εύχεστε ο 'κομπλεξικός καραβανάς' Stam69 να κάνει καλά την δουλειά του για να μην δείτε από κοντα τα αποτελέσματα των GBU και JDAM... Όπως και οι δικοί μου πρώην συνάδελφοι (κομπλεξικοί καραβανάδες βεβαίως βεβαίως) να αποτρέψουν βλήματα HEP/HESH και WP να κάψουν τα σπίτια σας... Εσείς φυσικά και να σας δώσουνε όπλο δεν θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε την οικογένεια σας αλλά δεν σας πειράζει αυτό... για αυτό υπάρχουν οι κομπλεξικοί! Απίθανο σχεδόν σενάριο αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.
Αν περιμένεις φίλε μου να μας σώσουν οι καραβανάδες και οι rambo οπλίτες του στρατού ξηράς σε περίπτωση πολέμου τότε ζεις σε άλλη χώρα ή είσαι ακόμη μικρός και ονειρεύεσαι.
Η ανοργανωσιά που υπάρχει στην Ελλάδα φαίνεται κάθε φορά με την πρώτη αναποδιά που συμβαίνει.Στις βροχές,στα χιόνια,στις φωτιές κτλ..
Η εκτίμηση μου είναι οτι ο ελληνικός στρατός στην καλύτερη περίπτωση είναι τόσο οργανωμένος όσο και η πυροσβεστική,και αν γίνει πόλεμος θα έχουμε κάτι αντίστοιχο με τις πέρσινες φωτιές που κάηκε όλη η αττική.
Επομένως ο θεός να μας φυλάει και οι σύμμαχοι! -
οι πατεράδες φταίνε που δε δώσαν καμιά ανάποδη στα παιδιά όταν ήταν μικρά και βγήκαν μαγκιά-κλανιά
-
Πάντως κ.κ. Kovathe και Skye, είμαι σίγουρος ότι στο απευκταίο σενάριο που η Τ.Π.Α. αποφασίζε να πλήξει ελληνικές πόλεις, θα εύχεστε ο 'κομπλεξικός καραβανάς' Stam69 να κάνει καλά την δουλειά του για να μην δείτε από κοντα τα αποτελέσματα των GBU και JDAM... Όπως και οι δικοί μου πρώην συνάδελφοι (κομπλεξικοί καραβανάδες βεβαίως βεβαίως) να αποτρέψουν βλήματα HEP/HESH και WP να κάψουν τα σπίτια σας... Εσείς φυσικά και να σας δώσουνε όπλο δεν θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε την οικογένεια σας αλλά δεν σας πειράζει αυτό... για αυτό υπάρχουν οι κομπλεξικοί!
εγω δεν ειπα κατι κακο για οσους γουσταρουν να πανε στο στρατο ουτε για τους μονιμους (συνολικα τουλαχιστον), καλα κανουν τα παιδια οπως τη βρισκει ο καθενας, εγω μια χαρα ζω τη ζωουλα μου πληρωνοντας τους μεσω των φορων μου και αγνοωντας τους κατα τ'αλλα, κατα κανονα κι αυτοι με αγνοουν οποτε μια χαρα τα παμε , περισσοτερα προβληματα εχω με τους ταριφες που δυστυχως με αγνοουν και τους αγνοω λιγοτερο .
σχετικα με το bold: wut?? lolno.
οι πατεράδες φταίνε που δε δώσαν καμιά ανάποδη στα παιδιά όταν ήταν μικρά και βγήκαν μαγκιά-κλανιά
lolwut?? ειναι παρανομο (και ανηθικο αρα ).
-
Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.Ναι το είπε σε άπταιστα αρχαία ελληνικά 'Si vis pacem para bellum'
Μήπως είπε και το 'Carthago delenda est' ; -
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Yπονοεις οτι o Γκεντελ, ο Αλτουσσερ, ο Μαξ Στιρνερ, ο Μπωντλαιρ, ο Τσωρτσιλλ, ο Φουκω, ο Κιρκεγκωρ, ο Μιλλ, ο Μαρκ Τουεϊν, ο Νιτσε και αλλοι που βαριεμαι καν να θυμηθω ειχαν μειωμενες ικανοτητες να σκεφτουν και να κρινουν, ας πουμε σε σχεση με σενα;
Ναι .
protip αγαπητε stam: ψυχασθενεια δεν ειναι μονο οι βαριες ψυχωσεις ξερω'γω σε φαση σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι Hollywood φαση, ψυχασθενεια ειναι και μια απλη αγχωδης διαταραχη ή μια κριση πανικου ή μια εποχιακη καταθλιψη (μελαγχολια του χειμωνα).
Γιατί, ποιος σου είπε ότι μια 'απλή αγχώδης διαταραχή' σου επιτρέπει να σκεφτείς σωστά; Ή μια 'κρίση πανικού' σου επιτρέπει να αξιολογείς αντικειμενικά τις καταστάσεις; Ή, ακόμα χειρότερα, ότι μια 'εποχιακή κατάθλιψη' δεν θα σε οδηγήσει σε αυτοκτονία αν την παραμελήσεις; Like it or not, οι ψυχικές ασθένειες επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτεται ο ασθενής και, τις περισσότερες φορές, η αντίληψη και η κρίση είναι μειωμένες. Αν δεν βαριέσαι, ψάξτο λίγο... Εκτός αν με το 'protip' υπονοείς ότι είσαι επαγγελματίας του είδους, οπότε μάλλον τρολλάρεις....
τι εννοεις εκ του ασφαλους; απο τα λεγομενα σου φαινεται τι ανθρωπος εισαι και με βαση αυτα σε κρινω
Ποιο ακριβώς από τα λεγόμενά μου σου επέτρεψε να αποφανθείς για το τι είδος ανθρώπου είμαι και πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Δέχτηκα έμμεση προσβολή και απάντησα παραθέτοντας άποψη βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα (όσο τέλος πάντων μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστήμη η Ιατρική). Που είναι το μεμπτό, που με υποβαθμίζει ως άνθρωπο;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ποιο ακριβώς από τα λεγόμενά μου σου επέτρεψε να αποφανθείς για το τι είδος ανθρώπου είμαι και πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Δέχτηκα έμμεση προσβολή και απάντησα παραθέτοντας άποψη βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα (όσο τέλος πάντων μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστήμη η Ιατρική). Που είναι το μεμπτό, που με υποβαθμίζει ως άνθρωπο;
Νομίζω ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Νομίζω ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε
-
H wikipedia το λέει (χωρίς περισσότερο ψάξιμο)
Medicine is the **art **and science of healing. It encompasses a range of health care practices evolved to maintain and restore health by the prevention and treatment of illness.
Ποιες είναι οι θεμελιώδεις προτάσεις της Ιατρικής; Που είναι η συνέπεια των μεθόδων της; Και για να γίνω και λίγο πιο απλοϊκός, γιατί, όταν κάποιος έχει πρόβλημα και παει σε 10 γιατρούς, ακούει 11 διαφορετικές απόψεις-εξηγήσεις-διαγνώσεις και λαμβάνει ισάριθμες θεραπείες (ναι, αν ξαναπάς στον πρώτο μετά από καιρό, θα πάρεις διαφορετική διάγνωση από την αρχική). Τέχνη μπορεί να είναι, επιστήμη όμως όχι.
Edit: Η αναζήτηση στο Google με 'Is medicine a science?' βγάζει 12.800 αποτελέσματα. Μάλλον δεν είμαι ο μόνος που αμφιβάλλω.
@skye: ΟΚ, τώρα απάντησες με επιχειρήματα...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
H wikipedia το λέει (χωρίς περισσότερο ψάξιμο)Medicine is the art and science of healing. It encompasses a range of health care practices evolved to maintain and restore health by the prevention and treatment of illness.
- open browser
- type 'wikipedia.org'
- search for 'medicine'
- ????
- profit!!!
@skye: ΟΚ, τώρα απάντησες με επιχειρήματα...
δε δεχομαι τις προκειμενες επομενως μου ειναι αδυνατο να επιχειρηματολογησω πανω σ'αυτες. but we can still be friends
Edit: Η αναζήτηση στο Google με 'Is medicine a science?' βγάζει 12.800 αποτελέσματα. Μάλλον δεν είμαι ο μόνος που αμφιβάλλω.
με την ιδια λογικη, εψαξα 'Greece is' και στα πρωτα αποτελεσματα ειχε 2.900.000 για 'Greece is a toilet'. Ηταν απ'τις πλεον δημοφιλεις αναζητησεις...
Επομενως, ειναι απειρως πιθανοτερο να ειναι η χωρα μας τουαλετα απ'το να μην ειναι η Ιατρικη επιστημη
Περί Θητείας [#3]