Jun 10, 2004, 4:25 PM

Ο χρήστης rally maniac έγραψε:

Βέβαια δεν το επιδίωξα και εγώ να έρθω σε επαφή, γιατί αν έχεις μεράκι μπορείς να ασχοληθείς πάρα πολύ με το αντικείμενο, αλλά εκτός μαθημάτων και στον προσωπικό σου χρόνο. Έχω παραδείγματα συμφοιτητών που τους βοήθησαν καθηγητές, μεταπτυχιακοί κ.ά. οι οποίοι έχουν καταφέρει πολλά πράγματα.

Προς το παρόν πιστεύω ότι είμαι διατεθειμένος να ασχοληθώ έξτρα με ορισμένα πράγματα. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα υπάρξει ανάλογη βοήθεια από τους καθηγητές όπως ανέφερες για τους συμφοιτητές σου καθώς και από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Γιατί δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα κάποιου project χωρίς την υποστήριξη αυτή. Μακάρι να υπάρχει ανοικτό μυαλό και μεράκι!

Μπορει να ακουστει λιγο ασχημο αυτο που θα πω, αλλα:

Κανενας καθηγητης δεν θα ασχοληθει μαζι σου και με τις ιδεες του αν δεν αποκομισει ακαδημαικο -τουλαχιστον- κερδος... Οι καθηγητες ειναι καλοι για να ασχοληθουν με τις διαλεξεις τους και το δικο τους ερευνητικο εργο, δυστυχως... Ο καθηγητης με τον οποιο κανω τη διπλωματικη μου, ενω θεωρειται απο τα μεγαλα κεφαλια στον κλαδο της περιβαλλοντικης μηχανικης, απλα ΔΕΝ ασχολειται, ακομα και οταν τον κυνηγαω...
Και μην ξεχνας οτι στο πανεπιστημιο θα μαθεις πως να μαθαινεις, κατι που θα γινεται μονο οταν ψαχνεσαι μονος,....
Φυσικα και ευτυχως υπάρχουν εξαιρεσεις