-
Παιδια καλησπερα.Εχω ενα καινουργιο susuki jimny, και υπαρχει μια σημαντικη διαφορα αποψεων μεταξυ μηχανικου του επισημου service susuki και του τεχνικου manual οσων αφορα τα λαδια ,που παιρνει ο κινητηρας. Ο δε μηχανικος μιλαει για λαδια 10-40W και το manual γραφει σαν προτεινομενα 0-20W,θα ηθελα παιδια τις αποψεις σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Παιδια καλησπερα.Εχω ενα καινουργιο susuki jimny, και υπαρχει μια σημαντικη διαφορα αποψεων μεταξυ μηχανικου του επισημου service susuki και του τεχνικου manual οσων αφορα τα λαδια ,που παιρνει ο κινητηρας. Ο δε μηχανικος μιλαει για λαδια 10-40W και το manual γραφει σαν προτεινομενα 0-20W,θα ηθελα παιδια τις αποψεις σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
-
Πολύ καλό!! Ένας ακόμα ελληνάρας μηχανικός πιστός του 10-40..... Αλλά από 10-40 του 'μάστορα' στο 0-20 είναι μεγάλη η διαφορά...
Καλύτερα να το θέσεις το θέμα στο θέμα των λιπαντικών. -
Βάλε 5-30 να είσαι στο μέσο όρο.
-
0-20w λεει το βιβλιο, αλλα για τι θερμοκρασιες? Δεν ξερω, αλλα μου φενεται πολυ ψιλο λαδι για ενα τετοιο μοτερ που δεν ειναι και κατι υπερεξελιγμενο-πολυστροφο κτλ...
Αλλα αν το γραφει το βιβλιο για κανονικες θερμοκρασιες τοτε προτίμησε αυτο!! -
Ο χρήστης soctap έγραψε:
Παιδια καλησπερα.Εχω ενα καινουργιο susuki jimny, και υπαρχει μια σημαντικη διαφορα αποψεων μεταξυ μηχανικου του επισημου service susuki και του τεχνικου manual οσων αφορα τα λαδια ,που παιρνει ο κινητηρας. Ο δε μηχανικος μιλαει για λαδια 10-40W και το manual γραφει σαν προτεινομενα 0-20W,θα ηθελα παιδια τις αποψεις σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ0-20W ?? Ακολούθησε τότε τι λέει το manual.....
Πάντως από το site της Castrol, διαλέγεις και παίρνεις (σε ρευστότητα εννοώ):
Castrol MAGNATEC 5W-30 C3 Castrol MAGNATEC 5W-40 A3/B4 Castrol MAGNATEC 10W-40 A3/B3 Castrol MAGNATEC 5W-30 A1 Castrol MAGNATEC 15W-40 A3/B3
-
Αν πάς σε αυτό το σαιτ και βάλεις Suzuki Jimny προτείνει 10W-40 και 5W-30
-
Όποιο και να βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα. Από 0W20 έως 15w40 .
Το 5W30 που πρότεινε ο quadra21 με βρίσκει και μένα σύμφωνο AN αλλάζεις από 10 έως 15 χιλιάδες χιλιόμετρα. Από 10 χιλιάδες και κάτω ένα 10W40 δεν είναι άσχημη επιλογή.
Το 0W20 είναι κομματάκι δυσεύρετο και πανάκριβο.
Επίσης για να λέει ο μηχανικός 10w40 θα είναι και αυτό στα προτεινόμενα του Manual έστω και ως 2η ή 3η επιλογή.
Δεν έχει σχέδιο με θερμοκρασίες και προτεινόμενα λιπαντικά ; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν πάς σε αυτό το σαιτ και βάλεις Suzuki Jimny προτείνει 10W-40 και 5W-30Καλά κι εσύ , στην castrol Αυστραλίας τον έστειλες ; . Αυτοί είναι ικανοί να προτείνουν 20w50 δια πάσαν νόσων και αμφιβολίαν .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ καλό!! Ένας ακόμα ελληνάρας μηχανικός πιστός του 10-40..... Αλλά από 10-40 του 'μάστορα' στο 0-20 είναι μεγάλη η διαφορά...
Καλύτερα να το θέσεις το θέμα στο θέμα των λιπαντικών.Για θυμήστε μου τι σημαίνει 10/40 και τι 0/20 ;;;;
-
Ας πούμε χοντρικά ότι είναι τα όρια για το πόσο λεπτόρευστο ή παχύρευστο μπορεί να είναι το λάδι ανάλογα με την θερμοκρασία. O δείκτης στο W έχει να κάνει με το πόσο εύκολη είναι η εκκίνηση του κινητήρα όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Όσο πιο ψηλός είναι ο δεύτερος δείκτης, αυτό είναι το όριο για το πόσο λεπτό θα γίνει το λάδι όταν έχει τη θερμοκρασία λειτουργίας του.
(χοντρικά)
..
(πολύ χοντρικά) -
Δηλαδή αν είσαι Αθήνα με τις καλές θερμοκρασίες που έχει δεν έχει διαφορά το 10/40 με το 0/20 ;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δηλαδή αν είσαι Αθήνα με τις καλές θερμοκρασίες που έχει δεν έχει διαφορά το 10/40 με το 0/20 ;Στην εκκίνηση μπορεί να είναι σχεδόν ίδια αν η θερμοκρασία είναι μέτρια, αλλά όταν ζεσταθεί το λάδι απ τη λειτουργία του κινητήρα, το ένα θα γίνει 20άρι και το άλλο 40άρι.. οπότε θα έχουν διαφορά!
Κάπως έτσι, μη φανταστείς ότι κι εγώ είμαι ειδικός Έχουμε θέμα για λάδια όπου οι συνεισφέροντες θα ξέρουν καλύτερα
-
Ο χρήστης soctap έγραψε:
Παιδια καλησπερα.Εχω ενα καινουργιο susuki jimny, και υπαρχει μια σημαντικη διαφορα αποψεων μεταξυ μηχανικου του επισημου service susuki και του τεχνικου manual οσων αφορα τα λαδια ,που παιρνει ο κινητηρας. Ο δε μηχανικος μιλαει για λαδια 10-40W και το manual γραφει σαν προτεινομενα 0-20W,θα ηθελα παιδια τις αποψεις σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩτο 10w-40 είναι το πιο διαδεδομένο λάδι στην ελλάδα
η λογική λέει οτι ο μηχανικός έχει δίκιο αφού στη χώρα μας έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αλλά σε τέτοιες περιπτώσειςΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ
-
Tοσο λεπτο λαδι 0-20 βαζουν σε τετοιους κινητηρες που εχουν σχεδον ανυπαρκτες ανοχες, σε κατι υβριδικα που δεν προλαβαινει να ζεσταθει ο βενζινοκινητητρας κτλ....
Παραθετω απο το site της ENEOS...
*ΥΒΡΙΔΙΚΑ HONDA ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Τα Honda Civic Hybrid και Insight έχουν εξαιρετικά μικρά διάκενα στα κουζινέτα (0.0095 μόλις λιγότερο από ένα χιλιοστό της ίντσας , περίπου το μισό από εκείνο που λειτουργούν οι περισσότεροι κινητήρες ) . Η χρήση λανθασμένου λιπαντικού όχι μόνο θα μειώσει την εξοικονόμηση καυσίμου αλλά μπορεί στην πράξη να να επιφέρει σοβαρές δυσλειτουργίες στον ίδιο τον κινητήρα . Το μεγαλύτερο ιξώδους Λιπαντικό μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να διεισδύσει μεταξύ του κουζινέτου και του κομβίου κατά την διάρκεια της εκκίνησης με ψυχρό κινητήρα . Ένα Λιπαντικό χαμηλού Ιξώδους είναι απολύτως αναγκαίο για τον κινητήρα . * -
εδώ λέει ότι παίρνει 10-40 ή upgrade 5-40
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
http://www.opieoils.co.ukεδώ λέει ότι παίρνει 10-40 ή upgrade 5-40
Όντως έτσι λένε οι περισσότεροι οδηγοί (αλλά έχει να κάνει με την ενημέρωση τους), μιας και το jimny από το τελευταίο facelift, φοράει το μοτέρ Μ13Α (όπως και το swift) με άλλες προδιαγραφές και τα περισσότερα site συνιστούν 5-30 γι αυτό το μοτέρ.
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
εδώ λέει ότι παίρνει 10-40 ή upgrade 5-40
Όντως έτσι λένε οι περισσότεροι οδηγοί (αλλά έχει να κάνει με την ενημέρωση τους), μιας και το jimny από το τελευταίο facelift, φοράει το μοτέρ Μ13Α (όπως και το swift) με άλλες προδιαγραφές και τα περισσότερα site συνιστούν 5-30 γι αυτό το μοτέρ.
αυτά που βρήκα έιναι για το μοτέρ του 1998+ ....
βάλε ότι λέει το manual (αν αναφέρει και θερμοκρασίες περιβάλλοντος) .... άντε 30ρι
-
Στην εικόνα παρακάτω διακρίνονται με κόκκινο οι χώρες στις οποίες επικρατούν ειδικές συνθήκες που δεν προβλέπονται από το manual του κατασκευαστή. Στις χώρες αυτές τα λάδια έχουν τη μισή χρονική διάρκεια και ισχύει για τις προδιαγραφές ότι πεί ο μάστορας.
Στις υπόλοιπες ότι λέει το manual.
SUSUKI JIMNY ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ