-
Ο χρήστης Τριτάλας έγραψε:
Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ταξιτζής ; Δεν έχω ιδέα .Πρεπει να εμποδιζεις την κυκλοφορια με καθε πιθανο ή απιθανο τροπο, να παιρνεις πελατη και καθε 3 μετρα να σταματας για να παρεις κι αλλον 'για που το παλουκαρι;', να εισαι king of the road, μακρυχερης και αγενης, σ'οποιον μπαινει μεσα να μιλας συνεχεια λεγοντας ακραιες ιστοριες τιγκα ανακοντα, να σταματας εντελως αποτομα και απροβλεπτα για οποιονδηποτε λογο (αν καταφερεις να καρφωθουν και μερικα παπακια στο πισω μερος του ταξι παιρνεις μπονους 1000 ποντους στο ταριφομετρο), να μην ανοιγεις το a/c το καλοκαιρι γιατι καιει ανεξαρτητα αν το οχημα σου εχει πιασει την εσωτερικη θερμοκρασια των 111 βαθμων κελσιου, να φτυνεις απ'το παραθυρο και φυσικα μην ξεχνας το all times classic ταριφοχερο. κατα προτιμηση με τσιγαρο. το καλοκαιρι υποχρεωτικο.
εκανες τα παραπανω; συγχαρητηρια, εισαι ετοιμος για τη μεγαλη των ταριφων σχολη
τωρα πρεπει μονο να βρεις εναν αλλον ταριφα να σε μυησει στα αποκρυφα μυστικα του ανιερου και διαβολικου δρομου που διαλεξες. ενα βραδυ στις 12 ακριβως (την ωρα που η ταριφα γινεται διπλη) θα πρεπει, οδηγωντας ενα ταξι και εντος 5λεπτου, να (αντιγραφω απ'το ΚτΤΕ = καταστατικο των ταριφων ελλαδος) : 'κορναρεις στον εαυτο σου για να ξεκινησεις ενω εισαι πρωτος στο φαναρι, να πατησεις εναν αλβανο, μερικες αδεσποτες γατες και μια γιαγια, να τραμπουκισεις μια κοπελα, να κλεψεις εναν πελατη στο ταριφομετρο και στα ψιλα, να φωναξεις μερικους φιλους με ταξι ωστε σε ολους τους δρομους που κυκλοφορειτε τα ταξι να ειστε περισσοτερα απ'τα ιχ. συγχαρητηρια. εισαι πλεον ενας αξιος ταριφας
-
μη τουν ακους...being ταριφας δεν ειναι ενα απλο επαγγελμα... ειναι κοινωνικο λειτουργειμα
-
Δίνεις καταρχάς για Β επαγγελματικό και μετά εξετάσεις για Ταξί το οποίο στην ουσία είναι να ξέρεις τον οδηγό της Αθηνας απέξω και να απαντήσεις σε ερωτήσεις για διαδρομές που να είναι και οφέλιμες για τον πελάτη. Επίσης για δεοντολία και κάποιους βασικους κανονσμούς.
Αν δεν αγοράσεις άδεια και όχημα , μπορείς να νοικιάσεις βαρδια , πρωινή ή βραδινή. για αρχή για να δεις αν σου ταιριάζει.
-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ειχε ΤΑΧΙ ο αδελφοσ μου απο το 2000-2007,επιασε στο ΛΟΤΤΟ 80.000 euro και αγορασε την αδεια με καινουργιο ΤΟΥΟΤΑ Αvensis ,το οποιο του εβγαλε παραπολλα προβληματα σαν αμαξι ενω το προσεχε παρα πολυ service κλπ.εχει εσοδα αλλα εχει και πολλα εξοδα ΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΜΑΞΙΟΥ-ΚΤΕΟ-ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ-service-κλησεισ απο τροχαια-μικροτρακαρισματα,αν βαλεισ απο βενζιναδικο νοθευμενο πετρελαιο παει η τρομπα πετρελαιου αλλαγη 3.000 euro κοστοσ,να πηγαινεισ στον ταξιμετρα να σου ρυθμιζει το ταξιμετρο καθε φορα που αλλαζει ο τιμοκαταλογοσ και να σου παιρνει 60 με 70 εuro ουτε για 3 λεπτα τησ ωρασ, πελατεσ -μεθυσμενοι-παραξενοι-αλλοι δεν πληρωνουν η σου λενε τοσα εχω παρτα αν θελεισ.αν ο χαρακτηρασ οπωσ του αδελφου μου, εισαι μαλακοσ-ευαισθητοσ-ΤΙΜΙΟΣ -ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ,δεν κανεισ για αυτη την δουλεια,για να βγαλεισ μεροκαματο πρεπει να κανεισ διπλο-τριπλοκουρσεσ,να κλεβει το ταξιμετρο,να κλεβειs τουs πελατεs,τα γεροντακια,τιs γριουλεs,τα παιδια,τουs τυφλουs,να τσακωνεσαι με αλλουs ταξιτζηδεs στιs πιατσεs για τον πελατη ,εχει κατι μπουμπουκια αυτο το επαγγελμα. ο αδελφοs μου δεν ηταν για αυτο το επαγγελμα λογω χαρακτηρα ,ειπαμε ηταν ΤΙΜΙΟΣ οχι ΚΛΕΦΤΗΣ,του ετυχαν και 3 ληστειεs σε αυτα τα 7 χρονια,το πουλησε και ηρεμησε,τωρα δουλευει σαν οδηγοs στα μπλε λεωφορεια ,και εχει πολυ καλο μισθο.η ΑΔΕΙΑ του ΤΑΧΙ ανεβαινει σε χρημα,επειδη υπαρχει τρομερη ΑΝΕΡΓΕΙΑ, και οχι επειδη βγαζειs εκαττομμυρια euro.αν αγορασειs ΤΑΧΙ προσοχη την αδεια ,βαλε δικηγορο ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ασχετο την γυναικα του ο αδελφοs μου την γνωρισε μεσα στο ΤΑΧΙ.
-
ασχετο την γυναικα του ο αδελφοs μου την γνωρισε μεσα στο ΤΑΧΙ
Ώπα!
-
Έχει και τα τυχερά του όμως. ΧΕΧΕ
-
@ skye: θέλεις να γίνεις admin στη θέση μου;
-
Ο χρήστης alexisk11 έγραψε:
να πηγαινεισ στον ταξιμετρα να σου ρυθμιζει το ταξιμετρο καθε φορα που αλλαζει ο τιμοκαταλογοσ και να σου παιρνει 60 με 70 εuro ουτε για 3 λεπτα τησ ωρασ,Έναν τουρίστα να πάρει την ισοφάρισε την χασούρα.
ασχετο την γυναικα του ο αδελφοs μου την γνωρισε μεσα στο ΤΑΧΙ.
Και καμιά γκόμενα προηγουμένως? (να ξέρουμε τι παίζει! )
-
Θα ξέρετε φαντάζομαι ότι αρκετοί στην Αθήνα κάνουν κυριλε μεταφορές με τα πολιτικά τους αυτοκίνητα.
Εντός κύκλου γνωριμιών με τηλέφωνα κλπ με πελατεία σε κυριλε περιοχες!
παράνομα μεν, σχέση φιλοφροσυνης δε.Οι ταξιτζήδες είναι τόσοι άσχετοι που δεν είναι σε θέση να προστατέψουν ούτε το επάγγελμα τους. Χάλια παροχές δεν θέλουν αποδείξεις κλπ κλπ
Αν μέτραγαν οι αποδείξεις να δείτε πόσοι θα έκοβαν τους παράνομους -
ειπαμε ,πεθαμενο επαγγελμα.
ειδικα τωρα με το μετρο τους αλλαξε τα φωτα.ειναι και πολλα τα ταξι
-
delete
-
μισθωνεις αλλα ενσημα ,πετρελαια,ζημιες τα εχεις μαζι με τον ιδιοκτητη.
τι τους περασες για κοροιδα τους ταριφες; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειναι και πολλα τα ταξι
Τα διπλά από τις άδειες...
-
Το ταξί πια δεν έχει λεφτά όπως παλιά. Ένας ταξιτζής (Αθηναίος) μου έλεγε πως με 12 ώρες τη μέρα ενασχόληση, απ τις οποίες οι 2 είναι διαλλείματα ενδιάμεσα, βγάζει ζόρικα 1500 ευρώ καθαρά το μήνα. Για να βγάλεις πιο γρήγορα αυτά τα λεφτά σε λιγότερες ώρες ή να βγάλεις περισσότερα πρέπει να το ρίξεις στις κομπίνες (διπλοτάριφα, τουρίστες, να χρεώνεις περισσότερο τις αποσκευές κλπ). Οπότε και ο κόσμος με όλα αυτά τα γνωστά των ταρίφων τους αποφεύγει και η κατάστασή τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Νομίζω ότι σαν επάγγελμα αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση.
-
delete
-
εκτος απο δισκο πλατο που χαλαγε γρηγορα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
... ΙΚΑ πολλοί δεν πληρώνουν ...Για να μην γίνονται παρεννοήσεις.
Ο ιδιοκτήτης πληρώνει 2μηνες εισφορές στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΣΑ).
Αντίθετα ο οδηγός (που δουλεύει με 'αποκοπή') πληρώνει το ΙΚΑ του (περίπου 380-400€ τον μήνα). Τα δίνει στον ιδιοκτήτη διότι αυτός φαίνεται ως εργοδότης και τα αποδίδει στο ΙΚΑ. -
Καλησπέρα.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι έξοδα θα έχω αν ασχοληθώ με το επάγγελμα (σαν οδηγός, όχι να πάρω άδεια), τέλη κυκλοφορίας από μια ματιά που έριξα είναι στα 330€ με 460€ ανάλογα τούς ρίπους,- ΙΚΑ (πόσο θα πληρώνω το μήνα?),
- service (Skoda Octavia 1.8 πόσο και κάθε πότε?),
- πετρέλαια (200km-250km ημερήσιος?),
- ασφάλεια αυτοκινήτου ( έτος, 6μηνο, πόσο?)
- Όλα τα παραπάνω τα πληρώνω εγώ, ο ιδιοκτήτης η γίνετε συμφωνία!
Εσείς εδώ τη με συμβουλεύετε και τη πιστεύετε ότι με συμφέρει καλύτερα? (μην μπούμε και μέσα.. έτσι? )
Κάθε απάντηση θα βοηθήσει πολλοί , και ότι άλλο υπάρχει που δεν το ξέρω!
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων. -
Το οκτι ειναι 1.9 td.Σερβις λογικα καθε 7.500χλμ αλλαγη λαδιων (το πολυ 50-60 ευρω) και καθε 20.000χλμ λογικα το σερβις του αυτοκινητου για τα απαραιτητα αυτο ειναι κυμαινομενο αναλογως το τι χρειαζεται το αμαξι.
Με το οκτι θα εχεις κατω απο 7λ/100χλμ καταλωση οποτε υπολογιζω πως θα χρειαζεσαι στα 250χλμ γυρω στα 15 λιτρα καυσιμο με 6λ/100χλμ.Για τα υπολοιπα δεν εχω ιδεα.
-
Ένα συνηθισμένο ποσοστό εδω στο Ηράκλειο για ένα οδηγό είναι το 30% χωρίς σέρβις κλπ κλπ. Προσωπικά θα κρατούσα αποστάσεις απο σέρβις, λάδια, τέλη κυκλοφορίας κλπ. Κάνε μια συμφωνία με ποσοστά ή μεροκάματο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καθότι οι εποχές είναι δύσκολες για τέτοια ανοίγματα!!!
Πως να γίνω ταξιτζής ;