-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τί ακριβώς επιλέγεις, την φωτό που ανέβασε ο τυπάς που σε πέτυχε σε ένα πάρτυ σουρωμένο πάνω απ τη χέστρα?
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματαRemove tag - Report photo. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
-
το θέμα είναι το fb ικανοποιεί, έστω εν μέρει, την ανάγκη μας για αυτοπροβολή οπότε γλιτώνουμε τα χρήματα του ψυχιάτρου (για κάποια χρόνια τουλάχιστον)
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τί ακριβώς επιλέγεις, την φωτό που ανέβασε ο τυπάς που σε πέτυχε σε ένα πάρτυ σουρωμένο πάνω απ τη χέστρα?
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματαRemove tag - Report photo. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Γιατί ρε παιδιά στο πάρτυ δεν μας είδε κανείς που ήμασταν σουρωμένοι ?? Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα που βλέπει κανείς εκεί μέσα έχουν γίνει. Αν εμένα δεν με νοιάζει να με δουν σουρωμένο, θα βγω θα πιω θα γίνω ζάντα και θα με δουν πολλοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι μέσα σ αυτούς και το αφεντικό μου και η πεθερά μου και πολλοί γνωστοί ή άγνωστοι. Τώρα αν δεν θέλω να γίνει αυτό δεν θα γίνω ζάντα. Το ίδιο και στο facebook. Αν δεν θες κλειδώνεις τις photo σου, όλα σου τα στοιχεία. Έτσι κι αλλιώς μέσα από τη χρήση του internet αφήνουμε απίστευτα πολλά ηλεκτρονικά αποτυπώματα και πληροφορίες είτε με τη θέληση μας είτε χωρίς .
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το θέμα είναι το fb ικανοποιεί, έστω εν μέρει, την ανάγκη μας για αυτοπροβολή οπότε γλιτώνουμε τα χρήματα του ψυχιάτρου (για κάποια χρόνια τουλάχιστον)+1
Το social networking (κυριως τυπου facebook) , εκτος του οτι καλυπτει την εγωκεντρικη μας αναγκη , υποδηλωνει και καποιου ειδους ανικανοποιητο.Αν υποθεσω οτι τα 3 δημοφιλεστερα βιβλια στο facebook ειναι τα 'Ο αλχημιστής', 'Οι Ιλουμινάτοι' και 'Ο κώδικας Νταβίντσι' θα πεσω μεσα ?
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Γιατί ρε παιδιά στο πάρτυ δεν μας είδε κανείς που ήμασταν σουρωμένοι ?? Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα που βλέπει κανείς εκεί μέσα έχουν γίνει. Αν εμένα δεν με νοιάζει να με δουν σουρωμένο, θα βγω θα πιω θα γίνω ζάντα και θα με δουν πολλοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι μέσα σ αυτούς και το αφεντικό μου και η πεθερά μου και πολλοί γνωστοί ή άγνωστοι. Τώρα αν δεν θέλω να γίνει αυτό δεν θα γίνω ζάντα. Το ίδιο και στο facebook. Αν δεν θες κλειδώνεις τις photo σου, όλα σου τα στοιχεία. Έτσι κι αλλιώς μέσα από τη χρήση του internet αφήνουμε απίστευτα πολλά ηλεκτρονικά αποτυπώματα και πληροφορίες είτε με τη θέληση μας είτε χωρίς .
στο πάρτυ μπορεί να ήσουν με 5 φίλους και αυτό είναι όλο.
Θα ήθελες να το δεί ο προϊστάμενός σου ας πούμε?
@ kid
μπορώ να σου αναφέρω 2 απλές περιπτώσεις
1)να μην έχεις λογαριασμό
2)να κάνεις να μπεις στο πισι 5 μέρες γιατί μετά το σούρωμα το ριξες στο πήδημα και είχες καλύτερες δουλειές να κάνεις απ το να καίγεσαι το φβ -
στο πάρτυ μπορεί να ήσουν με 5 φίλους και αυτό είναι όλο.
Θα ήθελες να το δεί ο προϊστάμενός σου ας πούμε?
@ kid
μπορώ να σου αναφέρω 2 απλές περιπτώσεις
1)να μην έχεις λογαριασμό
2)να κάνεις να μπεις στο πισι 5 μέρες γιατί μετά το σούρωμα το ριξες στο πήδημα και είχες καλύτερες δουλειές να κάνεις απ το να καίγεσαι το φβΆρα το πρόβλημα είναι όλες οι φωτογραφίες που είναι online, όχι το facebook.
-
Για να ξαναεπεξεργάσου αυτό που είπες.
Πόσο εύκολα βρίσκεις άσχετες φωτό στο νετ, και πόσο μέσω φβ -
Πόσο εύκολα βρίσκεις άσχετες φωτό στο νετ, και πόσο μέσω φβflickr.com είναι η απάντηση. To 'εύκολα' που λες απαιτεί να είσαι μέλος του facebook και να είσαι φίλος με αυτόν που ανέβασε τις φωτογραφίες.. (τουλάχιστον αυτές είναι οι default ρυθμίσεις). Στο flickr.com δεν υπάρχει κανένας περιορισμός by default, όλα στην φόρα, όλα στο google..
-
έχεις δει πολλούς στο φλικ με το πραγματικό τους όνομα?
καταλαβαίνεις τη στοιχειώδη διαφορά φλικ και φβ?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πόσο εύκολα βρίσκεις άσχετες φωτό στο νετ, και πόσο μέσω φβflickr.com είναι η απάντηση. To 'εύκολα' που λες απαιτεί να είσαι μέλος του facebook και να είσαι φίλος με αυτόν που ανέβασε τις φωτογραφίες.. (τουλάχιστον αυτές είναι οι default ρυθμίσεις). Στο flickr.com δεν υπάρχει κανένας περιορισμός by default, όλα στην φόρα, όλα στο google..
στο φλικρ δε νομίζω να πληκτρολογείς 'Γιώργος Παπαδόπουλος' και να τον βλέπεις να κατουράει στην κατσαρόλα με τον κύβο maggie σε ημίτρελη κατάσταση
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
στο φλικρ δε νομίζω να πληκτρολογείς 'Γιώργος Παπαδόπουλος' και να τον βλέπεις να κατουράει στην κατσαρόλα με τον κύβο maggie σε ημίτρελη κατάσταση
Πιστεύω ότι το ποιο θα είναι το μέσο δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Μικρή η διαφορά αν θα βγάλουμε στη φόρα την προσωπική μας ζωή μέσω φβ ή μέσω φλικρ ή με τον οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Το θέμα ξεκινάει από όταν αποφασίσουμε να βγάλουμε τα προσωπικά μας έξω από την πόρτα του σπιτιού μας με όποιο τρόπο και αν το κάνουμε.
-
Το θέμα δεν είναι μόνο με τις φωτογραφίες. Όπως και όλο το διαδίκτυο στο σύνολό του, το φβ έχει και θετικά και αρνητικά. Όποιος θέλει να κρυφτεί μπορεί να το κάνει. Όπως και όποιος θέλει να βγάλει στη φόρα τα προσωπικά του.Αν κάποιος δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται με τις φωτογραφίες του ή άλλα προσωπικά του δεδομένα, τότε είναι καλό να μείνει μακριά από τον υπολογιστή. Για αυτό που ειπώθηκε πως σε άλλα site με φώτο χρησιμοποιούνται nick, δεν βλέπω τον λόγο γιατί δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο fb ...
Προσωπικά μου φάνηκε χρήσιμο όταν έχασα το κινητό μου, και μέσα από κει βρήκα πάλι τα νούμερα από φίλους που είναι μακριά. Ξέρω ανθρώπους που κανονίζουν δουλειές μέσα από το fb. Γενικά πιστεύω πως η κατάχρηση και όχι η χρήση κάνει κακό, αλλά αυτό ισχύει σχεδόν παντού. -
Πολύ αντικοινωνικότητα. Τα άτομα που έχω είναι τριών ειδών:
Οι φίλοι μου
Γνωστοί/παλιοί μου συμμαθητές που και να ψόφαγαν αντί για στεφάνι θα έχεζα πάνω από το τάφο τους για να βγουν λουλούδια (φυσικά ούτε αυτοί με πάνε).
Άγνωστοι.Έχει τύχει να πάω να πιάσω κουβέντα με άτομα που έτυχε να είμαστε πχ από το ίδιο νησί γιατί βαριόμουν. Καθαρά βαρεμάρα. Πως θα ήταν κάποιος/κάποια άγνωστος στην παρέα μου στην καφετέρια, έτσι.
Μόνο που δεν έφαγα βρισιμο... Οι άντρες λένε 'δεν σου δίνω σημασία φλώρε είμαι καλύτερος σου', οι γυναίκες 'θες να μου την πέσεις, ξεκουβάλα...'. Το θέμα είναι ευρύτερο μεταξύ γνωστών μου.
Έχω δεν έχω fb το ίδιο και το αυτό. Όσοι είναι φίλοι μου μιλάμε καθημερινά. Τηλέφωνο, από κοντά ή έστω μσν. Οι υπόλοιποι στα ....Αυτό που περιγράφω γίνεται μεταξυ ηλικιών 15-22 για άλλες ηλικίες δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πως θα ήταν κάποιος/κάποια άγνωστος στην παρέα μου στην καφετέρια, έτσι.
Μόνο που δεν έφαγα βρισιμο... Οι άντρες λένε 'δεν σου δίνω σημασία φλώρε είμαι καλύτερος σου', οι γυναίκες 'θες να μου την πέσεις, ξεκουβάλα...'.+1.
Btw, αυτους που θα χεσεις στους ταφους που λες γιατι τους εχεις φιλους πλεον ;
Κι εγω ειχα κατι ντουζινες απο παλιους συμμαθητες/γνωστους αλλα τους εσβησα καθοτι η μονη επικοινωνια ηταν ξες, την πρωτη φορα. Κατα τα αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται να ειναι στους φιλους.
Αν θελουν, μηνυματακι. -
Facebook με μετρο. Οσους εχω στις επαφες μου ειναι ατομα που γνωριζω, συγγενεις, φιλοι,φιλοι απο τη σχολη και διαφοροι γνωστοι! τους παλιους συμμαθητες αφου δεν κρατησα επαφες μαζι τους και μολις με πηραν χαμπαρι απο κοινους γνωστους πολυ απλα πατησα το Αγνοηστε και απλα συνεχιζω ακαθεκτος. Μονο με ατομα που συναναστρεφομαι και για να χαζευω καμια φωτο. Προσωπικα ειμαι απο τα ατομα με τις λιγοτερες επαφες 112 στο συνολο τους κα σκεφτομαι να διαγραψω κανεναν γιατι σαν να μεγαλωσε η λιστα . Το προφιλ ειναι καρακλειδωμενο και οι μονοι που βλεπουν ις πληροφοριες ή τις φωτο απλα ειναι οι Μονο Φιλοι.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Facebook με μετρο. Οσους εχω στις επαφες μου ειναι ατομα που γνωριζω, συγγενεις, φιλοι,φιλοι απο τη σχολη και διαφοροι γνωστοι! τους παλιους συμμαθητες αφου δεν κρατησα επαφες μαζι τους και μολις με πηραν χαμπαρι απο κοινους γνωστους πολυ απλα πατησα το Αγνοηστε και απλα συνεχιζω ακαθεκτος. Μονο με ατομα που συναναστρεφομαι και για να χαζευω καμια φωτο. Προσωπικα ειμαι απο τα ατομα με τις λιγοτερες επαφες 112 στο συνολο τους κα σκεφτομαι να διαγραψω κανεναν γιατι σαν να μεγαλωσε η λιστα . Το προφιλ ειναι καρακλειδωμενο και οι μονοι που βλεπουν ις πληροφοριες ή τις φωτο απλα ειναι οι Μονο Φιλοι.Πολλες εχεις,εγω μονο 28 .
Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες,και γω ακριβως ετσι χρησιμοποιω το fb,με μετρο και απλα να εχω επαφες με τους φιλους(βεβαια καποιοι δεν εχουν καν facebook αλλιως ο αριθμος θα μεγαλωνε).Με τους παλιους συμμαθητες μια απ τα ιδια,εχουν φαει αρκετοι ακυρο,δεν βρισκω τον λογο να ξερουν τι κανω ενω το προφιλ ειναι πολυ καλα κλειδωμενο. -
Εσβησα 2 κοπελες και εγιναν 110! Διανυουμε περιοδο εκτωσεων οποτε γιατι να μην κανω και εγω? Μετα βιας μεχρι πριν 1,5 μηνα περιπου να ξεπερνουσα τις 78, αλλα χαρη στη δημιουργια μιας ομαδας για το χωριο μου και απο το χομπυ μου πολλαπλασιαστηκαν!
-
Εγώ άλλαξα πρόσφατα το όνομα μου.Ποτέ δε συμβιβάστηκα με την ιδέα οτι δηλώνω το επίθετο μου με τέτοια ευκολία.. Άσε που εάν το είχα αλλάξει νωρίτερα δε θα με είχαν βρει κάποιοι ανεπιθύμητοι 'φίλοι' που με βρήκαν..
-
Ξέρει κανείς πως μπορώ να καταργήσω τελείως τον λογαριασμό μου στο φάτσαbook;
Έχει αρχίσει να μου την δίνει παρόλο που έχω να μπω δυο μήνες, συνέχεια μου έρχονται email ότι άφησα τους φίλους μου και με θέλουν πίσω και τέτοια χαζά. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορώ να καταργήσω τελείως τον λογαριασμό μου στο φάτσαbook;
Έχει αρχίσει να μου την δίνει παρόλο που έχω να μπω δυο μήνες, συνέχεια μου έρχονται email ότι άφησα τους φίλους μου και με θέλουν πίσω και τέτοια χαζά.ρυθμίσεις-ρυθμίσεις λογαριασμού-απενεργοποίηση λογαριασμού
Facebook: κοινωνικη ή αντικοινωνική δικτυωση?