-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Καλά έχουν να κοπούν μούφα αποδείξεις με το τσουβάλι
Η εφορία σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να κάνει διασταυρώσεις; Δηλαδή θα κάτσουν οι εφοριακοί να διασταυρώνουν μία - μία τις αποδείξεις; Μήπως δεν εφαρμόζεται με την καμία αυτό το σύστημα; Νιώθω ότι υπάρχουν πρακτικοί περιορισμοί.
Για να λειτουργήσει και η διασταύρωση να γίνεται αυτόματα, θα πρέπει ΟΛΕΣ οι ταμιακές να είναι online με το υπουργείο (κάτι τέτοιο είχε αναφερθεί) με ένα παρόμοιο σύστημα όπως έχουν οι πιστωτικές κάρτες, με βάσεις δεδομένων κλπ. Οι δε πολίτες θα πρέπει να καταχωρούν online όλες τις αποδείξεις, ανα τακτά χρονικά διαστήματα (βδομάδα ή μήνας ή και μέρα) ή να πληρώνουν λογιστή για αυτή τη δουλειά. Θεωρητικά γίνεται, θα έχει ένα αρχικό μεγάλο κόστος για το κράτος αλλά γίνεται.
Φιλε μην το παρεις προσωπικα, αλλα ελπιζω να σου καει το PC και συντομα
Δεν γινεται 10.000.000 Ελληνες να ασχολουμαστε καθημερινα με την συλλογη και αρχειοθετηση αποδειξεων -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
κάτσε ρε χρήστο, μιλάμε για μία απόδειξη τη μέρα απ το φούρνο, μία απ τον καφέ και μια απ την τυρόπιτα.
15 την εβδομάδα, καμιά 700αρια το χρόνο.
Τις οποίες θα πρέπει να περάσεις στον υπολογιστή στο τέλος του χρόνου.
Το σουπερμάρκετ τελικά μετράει?
Αν όχι πως στο διάολο, χωρίς τις βενζίνες να μαζέψει αυτός το αφορολόγητο?
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει?Αν και συμφωνώ με τη γενικότερη φιλοσοφία 'φέρε αποδείξεις για να γλυτώσεις φόρο', έχω την ίδια ακριβώς απορία με εσένα: πώς ηλικιωμένα άτομα, άτομα μη-εξοικειωμένα με Η/Υ θα καταχωρήσουν τις αποδείξεις που μαζεύουν. Είμαι περίεργος κατά πόσο θα μπορέσει να δώσει κάποιος λύση στο πρακτικό αυτό πρόβλημα.
Το αν θα μετρούν οι αποδείξεις από supermarket (ΟΤΕ, κτλ) θεωρητικά είναι σε άμεση εξάρτηση με το ποσό μείωσης του αφορολογήτου. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να μετρούν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως γιατί έτσι θα συνηθίσει ο κόσμος να ζητάει αποδείξεις χωρίς σκέψη (να πάρω, να μην πάρω, κτλ) και να τις κρατάει.
.μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ότι οι ΔΕΚΟ επειδή δεν 'κλέβουν', δεν θα εκπίπτουν.
Κάτσε και υπολόγισε λοιπόν πως στο διάολο θα καταφέρεις να μαζέψεις το αφορολόγητο όντας σε αυτή την μισθολογική κλάση...ο πατέρας μου πάντως ήδη συνεννοήθηκε με τον συνεργειατζή μας , τρία αμάξια υπάρχουν, οπότε ένα ταλιράκι θα πάει σε αυτά τον επόμενο χρόνο
και όλα αυτά επειδή μια υπηρεσία είναι 'ανίκανη' να κάνει τη δουλειά της
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κάτσε ρε χρήστο, μιλάμε για μία απόδειξη τη μέρα απ το φούρνο, μία απ τον καφέ και μια απ την τυρόπιτα.
15 την εβδομάδα, καμιά 700αρια το χρόνο.
Τις οποίες θα πρέπει να περάσεις στον υπολογιστή στο τέλος του χρόνου.
Το σουπερμάρκετ τελικά μετράει?
Αν όχι πως στο διάολο, χωρίς τις βενζίνες να μαζέψει αυτός το αφορολόγητο?
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει?Εμένα αυτό που με απασχολεί περισσότερο, είναι οτι θα πρέπει να αφιερώνω αρκετό χρόνο,
από δώ και πέρα, καθημερινά (ή έστω μια φορά τη βδομάδα),
για να ενημερώνω τα τρία 'εξελάκια' (για τρείς οικογένειες δλδ.), γιατί αλλιώς δεν βλέπω να βγαίνει άκρη! (εκτός κι αν πάρω στη μάνα μου υπολογιστή.....!)..... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η εταιρία θα ονομαστεί ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΕ (Κέντρο ΑΝαδιανομής Αποδείξεων Επαγγελματιών ΕΠΕ) και σύντομα θα βγούν με εντυπωσιακό site.
Αυτό το κάνουν χρόνια κάποιοι λογιστές.Κρυφίως εννοείται.
Δεν είναι επιλήψιμο να γίνει φανερά αφού οδηγεί σε φοροδιαφυγή και γνωρίζεις ποιός την κάνει?Ξέχασα να βάλω τα στο post που έκανα και με παρεξήγησες.
Μου φάνηκε αστείο να υπάρχει εταιρία με επωνυμία ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΕ, και ταίριαξα τα αρχικά. Για εδρα της εταιρίας φανταζόμουν κάποιους αξύριστους λογιστές με βαρύ ποινικό μητρώο σε ένα χώρο φρουρούμενο από ροτβάιλερ και 2μετρους Ρώσσους γορίλες. -
Έχω χάσει λίγο την μπάλα!!! Τι πρέπει να περιέχει το exelοφυλλο και ποιες αποδείξεις θα μετράνε;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Έχω χάσει λίγο την μπάλα!!! Τι πρέπει να περιέχει το exelοφυλλο και ποιες αποδείξεις θα μετράνε;Δεν είσαι ο μόνος που την 'έχασε'. Σχετικά με το excelόφυλλο, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο format αρχείου. Ο καθένας (θα) καταχωρεί ότι θεωρεί χρήσιμο μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα το πως θα δηλώνονται στην εφορία οι αποδείξεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα excel με (ΑΦΜ, ημερομηνία, είδος επιχείρησης, ποσό) είναι υπεραρκετό.
-
Εγώ ξεκίνησα ήδη το φακέλωμα αλλά στο exel όταν βάζω το ΑΦΜ δεν κρατάει το 0 στην αρχή.
Δηλ. γράφω 065214477 και όταν βγώ από το κελί το κρατά ως 65214477.
Μετά στο είδος της επιχείρησης βάζουμε την ακριβή επωνυμία ή κάτι άλλο; -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
[επίσης παρπάνω ο Nidosan πόσταρε κάποια links που αναφέρουν ότι τα δημόσια έσοδα είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο...που σημαίνει ότι και κάποιοι αποκρύπτουν εισοδήματα και καποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε γιατί δεν πάνε πλέον για ελέγχους είτε γιατί δεν ξέρουν να ελέγξουν...Αυτή τη στιγμή, η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα κρατάνε την οικονομία μας και δεν έχουμε φαλιρήσει.
Δεν λέω ότι η παραοικονομία είναι καλή αλλά σίγουρα δεν ευθύνεται για την άθλια κατάσταση της οικονομίας και τα ελλείματα...και σε ρωτάω ας πούμε ότι μπαίνει και online σύστημα που λένε όλοι....αν εγώ πάω να αγοράσω κάτι πχ παππούτσια και του πω ή μου πει χωρίς απόδειξη και δεν το χτυπήσει μέσα στο σύστημα πάλι φοροκλοπή δεν είναι?καθότι σύμφωνα με όσα είπατε παραπάνω δεν μπορεί να είναι κάθε αστυνομικός εξω από κάθε πόρτα ή από ένα καταστημα να βλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει...
Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο που οι εφοριακοί δεν βάζουν στη τσέπη το πρόστιμο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο πραγματικά δίκαιο σύστημα φορολόγησης είναι έσοδα - έξοδα = διαθέσιμο εισόδημα = φορολογητέο εισόδημα, γιατί έτσι ΔΕΝ φορολογείσαι για ποσά που ΔΕΝ διαθέτεις...
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
Μπορείς να μου πεις κάποια επιχειρήματα εναντίον;;;;
Έχω ειλικρινή διάθεση να ακούσω κάποια και ούτε ειρωνεύομαι ούτε το λέω με οτιδήποτε άλλο από καλή πρόθεση.Οπότε, Μάρκο, λες ότι περισσότερους φόρους ανάμεσα σε 2 άτομα που έστω ότι είχαν τα ίδια ακριβώς έσοδα θα πρέπει να πληρώνει αυτός που έκανε το 'λάθος' και δεν ξόδεψε όσο περισσότερα μπορούσε για να περάσει καλά 'σήμερα', ναι? Ο άλλος που προτιμάει να κάνει οικονομία και να τα αποταμιεύσει για να κάνει ΑΡΓΟΤΕΡΑ κάποια αγορά, ή να σπουδάσει τα παιδιά του, κλπ, είναι αυτός που θα πρέπει να πληρώσει.
Aν κάνει δε και τη μαλακία, η αγορά αυτή να είναι ακίνητο, 2 φορές ΜΑΛΑΚΑΣ ο τύπος...Ίσια που τη γ......σε..!!!
Μπραβο ρε μάγκες....Ωραία τα καταφέρατε κι εσεις...!! ΠΑΣΟΚ...!
Μάρκο αυτό που λες, δεν μπορεί να γίνει....Και δεν πρέπει....
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εγώ ξεκίνησα ήδη το φακέλωμα αλλά στο exel όταν βάζω το ΑΦΜ δεν κρατάει το 0 στην αρχή.
Δηλ. γράφω 065214477 και όταν βγώ από το κελί το κρατά ως 65214477.
Μετά στο είδος της επιχείρησης βάζουμε την ακριβή επωνυμία ή κάτι άλλο;Δεν κρατάει το 0 γιατί θεωρεί την τιμή αριθμητική. Έχεις δύο εναλλακτικές:
- Βάζεις το ' μπροστά από κάθε ΑΦΜ, κι έτσι καταλαβαίνει ότι αναφέρεσαι σε αλφαριθμητικό (κι όχι αριθμητικό).
- Χαρακτηρίζεις όλη τη στήλη ως κείμενο (δεξί κλικ -> formal cells -> Number -> text) και αντιλαμβάνεται οτιδήποτε γραφτεί στη στήλη ως κείμενο (αλφαριθμητικό).
Δε νομίζω ότι χρειάζεται η επωνυμία της επιχείρησης (προκύπτει από το ΑΦΜ και είναι κόπος το γράψιμό της). Προσωπικά θεωρώ αναγκαία την πληροφορία του είδους της επιχείρησης όπως ακριβώς αναγράφεται στην απόδειξη (εστιατόριο, ταχυφαγείο, κομμωτήριο, κτλ) ώστε να μπορέσω να αφαιρέσω εύκολα στο μέλλον αποδείξεις που δε θα γίνονται δεκτές ή να δώσω ειδικό βάρος σε κάποιες (π.χ. φημολογείται ότι των γιατρών/υδραυλικών θα προσμετρούνται στο 150% της αξίας τους).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
[επίσης παρπάνω ο Nidosan πόσταρε κάποια links που αναφέρουν ότι τα δημόσια έσοδα είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο...που σημαίνει ότι και κάποιοι αποκρύπτουν εισοδήματα και καποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε γιατί δεν πάνε πλέον για ελέγχους είτε γιατί δεν ξέρουν να ελέγξουν...
Αυτή τη στιγμή, η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα κρατάνε την οικονομία μας και δεν έχουμε φαλιρήσει.
Δεν λέω ότι η παραοικονομία είναι καλή αλλά σίγουρα δεν ευθύνεται για την άθλια κατάσταση της οικονομίας και τα ελλείματα.Να πω κάτι σε σχεση με το παραπάνω....Το είχε αναφέρει και ο Tiger κάποιες σελίδες πιο πριν αν δεν κάνω λάθος και το προσπεράσανε όλοι...Οτι δηλαδή η πληρης εφαρμογη της νομιμότητας θα ειναι το τελος των μικρομεσαιων στην Ελλαδα κι εγω θα πρόσθετα το τέλος της Οικονομίας της χώρας με ο,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αν στο μέτρο της πάταξης της φοροδιαφυγής, προσθέσουμε και αυτό της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Περαν του κλεισίματος των περισσότερων μικρομεσαίων στη χώρα που θα συμβάλλει στην αύξηση της ανεργίας, αυτή θα ξεπεράσει χαλαρά το 30%....Και θα είναι πραγματική...!! Οχι οπως σήμερα που λέμε οτι είναι στο 10% πχ και απο αυτούς τους ανέργους οι μισοί δουλεύουν, εστω και μαύρα.....! Φανταστείτε σήμερα να βγει εξω το ΙΚΑ και ν΄αρχίσει να κυνηγάει πραγματικά όμως, την μαυρη εργασία ή και την παράνομη εργασία.... (ΔΥ που παράλληλα εργάζονται κι αλλού....). Εκει να δείτε πώς θα μειωθούν τα εισοδήματα, μοιραία η κατανάλωση και στη συνέχεια τα έσοδα του κράτους..!!
Η εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων και η αναγωγή της πάταξης της φοροδιαφυγής σε πανάκεια, είναι σφάλμα μέγιστο...Είναι σα να προσπαθείς να θεραπεύσεις εναν αιμορροφιλικό με τσιρότα....!!!! Ε, δεν γίνεται ρε φίλε, πώς να το κάνουμε...;;; ΄Η θα βρεις τρόπο να κάνεις το αίμα να πήζει όπως πρέπει, ή αλλιώς οι αιμορραγίες θα συνεχιστουν. Οσο κι αν εσυ τις μπαλώνεις, η ασθένεια παραμένει...!! Και η θεραπεία της οικονομίας μας είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ.Ενισχυση των υπαρχόντων επιχειρήσεων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, δημιουργία νέων σε όσο περισσότερα προιόντα γίνεται, εξαγωγή των προιόντων με ταυτόχρονη μείωση στο ελάχιστο των εισαγωγών, μείωση των Δημοσίων δαπανών στο ελάχιστο, αξιοποιήση και ανακατανομή των υπαρχόντων ΔΥ χωρίς παράλληλη πρόσληψη νέων, κλπ, κλπ, κλπ....Αφου δρομολογηθούν όοοολα αυτά, ας πιάσουν μετά κι ας άσχοληθούν με την εφαρμογή της πλήρους νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα...
ΥΓ. mousatos, θα έλεγα να βγάλεις το ΑΦΜ σου απ΄το ιντερνετ....Και με το μισό να φάινεται, βγαίνει το νόημα αυτού που ρωτάς...Απλα το επισημαίνω
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φυσικά κανέναν δεν εμποδίζει να ζητά συγκεντρωτική απόδειξη με το σύνολο της εβδομάδας (και με αντίστοιχη εξόφληση) στο φούρναρη ώστε να μειώσει και αυτό το πλήθος των αποδείξεων.
Αν σε σταματησουν εξω απο τον φουρνο και σε ρωτησουν που ειναι η αποδειξη θα του πεις'θα μου βγαλει συγκεντρωτικη το σαββατο;'Ειναι παρανομο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tο μέτρο με τις αποδείξεις ΙΜΟ είναι τραγικό.Φανταστείτε έναν ταλαίπωρο με εισόδημα γύρο στο χιλιάρικο πού ξοδεύει τα λεφτά του:
Σουπερμάρκετ, βενζίνες ενοίκια, δεκο.
Πως στο διάολο θα μαζέψει αυτός ικανό ποσο για το αφορολόγητο σε αποδείξεις
θα κάθεται να αθροίζει το 1,4€ που δίνει για εφημερίδα και τα 1,24 για μπρόκολα?
πως στο διάολο θα κάτσει να περάσει 1000 αποδείξεις στο τέλος?και απ την άλλη η κυρία του τάδε, θα κάνει δύο ντου στο κολωνάκι και το κάλυψε.
μεγαλεία
δίνει φορολογικό κίνητρο να ΜΗΝ πηγαίνει σουπερμαρκετ...επιτέλους οι μπακάληδες και τα μινιμαρκετ θα δουν ασπρη μέρα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσικά κανέναν δεν εμποδίζει να ζητά συγκεντρωτική απόδειξη με το σύνολο της εβδομάδας (και με αντίστοιχη εξόφληση) στο φούρναρη ώστε να μειώσει και αυτό το πλήθος των αποδείξεων.
Αν σε σταματησουν εξω απο τον φουρνο και σε ρωτησουν που ειναι η αποδειξη θα του πεις'θα μου βγαλει συγκεντρωτικη το σαββατο;'Ειναι παρανομο.
συγκεντρωτική κωμωδία
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ναι, είναι παράνομο γιατί πρέπει να κοπεί κάποιο συνοδευτικό μεταφοράς της τυρόπιτας. Αν σε σταματήσει η εφορία και δέν έχεις συνοδευτικά έγγραφα, πέρα απο την επιβολή προστίμου προβλέπεται και επιτόπου κατάσχεση της τυρόπιτας ώς λαθραία
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σου κόβει δελτίο αποστολής καθε φορά που ψωνίζεις και στο τέλος του μήνα να σου κόβει ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο. Εσύ περνάς στα βιβλία σου μόνο το συγκεντρωτικό τιμολόγιο οπότε γλιτώνεις απο τη χαρτούρα.
-
Έχω και εγώ την ίδια απορία. Αυτή η απόδειξη μετράει για το αφορολόγητο;
http://fimotro.blogspot.com/2010/01/blog-post_5966.htmlΈτσι και αλλιώς το όλο θέμα με τις αποδείξεις είναι επιεικώς γελοίο!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έχω και εγώ την ίδια απορία. Αυτή η απόδειξη μετράει για το αφορολόγητο;
http://fimotro.blogspot.com/2010/01/blog-post_5966.htmlΈτσι και αλλιώς το όλο θέμα με τις αποδείξεις είναι επιεικώς γελοίο!
Συμφωνώ! Η παγιωμένη κατάσταση με πολλούς να κόβουν απόδειξη όταν/άμα το θυμούνται έχει καταντήσει εδώ και χρόνια γελοία
-
Πλεον ολοι κοβουν αποδειξεις,απιστευτο και ομως αληθινο.
Βεβαια σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις οι τιμες εχουν ανεβει -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βεβαια σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις οι τιμες εχουν ανεβειΚαι ομως αυτο συμφερει το κρατος γιατι αυξανεται ο φπα που πρεπει να πληρωθει .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βεβαια σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις οι τιμες εχουν ανεβειΚαι ομως αυτο συμφερει το κρατος γιατι αυξανεται ο φπα που πρεπει να πληρωθει .
Και οι φόροι που θα πληρώσουν. Κλασσική ελληνική κουτοπονηριά
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου