-
Πάντως (και ανεξάρτητα από το υπερβολικό ύψος των τελών κυκλοφορίας) δεν θεωρώ λανθασμένη την απαίτηση για δήλωση του ιδιόκτητου χώρου στον οποίο θα φυλάσεται το ΙΧ που βρίσκεται σε προσωρινή ακινησία. Αντιθέτως μάλιστα, είναι παράλογο ένα ακινητοποιημένο όχημα να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο.
Φυσικά, μέσα στην Αθήνα, το κόστος κατοχής ή ενοικίασης ιδιωτικού χώρου για την φύλαξη αυτοκινήτου, είναι σίγουρα πολλαπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.... -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Λαχανι φορτηγακι DATSUN
Δεκαετίας 70, και με χρώμα εποχής! Άλλοι παίρνουν πινακίδες με πέρλες και μεταλλικά.
με πινακιδες ΣΙΣΑ 50..
Σύλλογος Ιδιοκτητών Σαβουρομεταφερόντων Αυτοκινήτων?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Δεκαετίας 70, και με χρώμα εποχής! Άλλοι παίρνουν πινακίδες με πέρλες και μεταλλικά.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Πάντως (και ανεξάρτητα από το υπερβολικό ύψος των τελών κυκλοφορίας) δεν θεωρώ λανθασμένη την απαίτηση για δήλωση του ιδιόκτητου χώρου στον οποίο θα φυλάσεται το ΙΧ που βρίσκεται σε προσωρινή ακινησία. Αντιθέτως μάλιστα, είναι παράλογο ένα ακινητοποιημένο όχημα να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο.
Φυσικά, μέσα στην Αθήνα, το κόστος κατοχής ή ενοικίασης ιδιωτικού χώρου για την φύλαξη αυτοκινήτου, είναι σίγουρα πολλαπλάσιο των τελών κυκλοφορίας....Συμφωνώ και εγώ εν μέρει σε αυτό, ότι δηλαδή δεν είναι εντελώς παράλογη αυτή η δικλείδα.
Στη Δανία μάλιστα, για να χαρακτηρίσεις το αμάξι σου ιστορικό και να απολαμβάνεις τα προνόμια, θα πρέπει να είσαι κάτοχος και ενός άλλου, μη ιστορικού οχήματος. -
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Συμφωνώ και εγώ εν μέρει σε αυτό, ότι δηλαδή δεν είναι εντελώς παράλογη αυτή η δικλείδα.
Στη Δανία μάλιστα, για να χαρακτηρίσεις το αμάξι σου ιστορικό και να απολαμβάνεις τα προνόμια, θα πρέπει να είσαι κάτοχος και ενός άλλου, μη ιστορικού οχήματος.Μην ρίχνεις ιδέες γιατί κάποιος θέλει να μας κάνει την 'Δανία του Νότου'
-
Στη Δανία μάλιστα, για να χαρακτηρίσεις το αμάξι σου ιστορικό και να απολαμβάνεις τα προνόμια, θα πρέπει να είσαι κάτοχος και ενός άλλου, μη ιστορικού οχήματος.
Αρα αφού εμείς θα γίνουμε Δανία του νότου,έχουμε ελπίδες.Καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο τα 'περιβαλλοντικά' Τ.Κ. αγαπητέ μου Νίκο.Εξάλλου ποιός έχασε την κοινή λογική για να τη βρούν οι Ελληνες πολιτικοί
-
μήπως θα έπρεπε όλοι μαζί οι κάτοχοι αυτοκίνητων να παμε να παραδώσουμε πινακίδες και να τους γ@μ@σουμε την μάνα που τους έκανε γιατί αρκετά μας γ@μ@σ@νε την δική μας.
-
Στη Δανία μάλιστα, για να χαρακτηρίσεις το αμάξι σου ιστορικό και να απολαμβάνεις τα προνόμια, θα πρέπει να είσαι κάτοχος και ενός άλλου, μη ιστορικού οχήματος.Υπάρχουν, τελικά, και χειρότεροι απο μας!
-
Σημερα το πρωι στην κηφισια καπου πισω απο το ΚΑΤ ηταν παρατημενη η κοκκινη τζιουλιετα που ειχε αναφερει παλαιοτερα και με φωτο ο tsargy.
To αυτοκινητο ηταν τελειως παρατημενο ΑΛΛΑ με πινακιδες ιστορικου βεβαιως βεβαιως!
Τις 40000 εφτασαν οι καταθεσεις πινακιδων μεχρι σημερα και still counting μεχρι 15 Γεναρη . . . βεβαιως βεβαιως! -
σημερα στο ραδιο ακουσα για πρωτη φορα να αναφερουν για τις ιστορικες πινακιδες...και αναφωνησα ενα μεγαλο ωχχχ σας μεταφερω την συζητηση...
ελεγαν για τον κοσμο που καταθετει πινακιδες...και λενε εχουμε και του αλλους του εξυπνους που βγαζουν ιστορικες πινακιδες καινουριο φρουτο και αυτο...και τα κυκλοφορουνε καθε μερα..η του αλλους που εμφανιζονται σε γαμους οπως μιας κυριας το σαββατοκυριακο..η κατι αλλοι που κυκλοφορουν με σοφερ...και συνεχισε ψελνοντας...σκεφτηκα εκεινη την στιγμη οτι δεν θα αργησει το μπαμ...αλλα απο την αλλη στην Ελλαδα ειμαστε οποτε εχουμε αρκετο καιρο ακομα....
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Σημερα το πρωι στην κηφισια καπου πισω απο το ΚΑΤ ηταν παρατημενη η κοκκινη τζιουλιετα που ειχε αναφερει παλαιοτερα και με φωτο ο tsargy.
To αυτοκινητο ηταν τελειως παρατημενο ΑΛΛΑ με πινακιδες ιστορικου βεβαιως βεβαιως!
Τις 40000 εφτασαν οι καταθεσεις πινακιδων μεχρι σημερα και still counting μεχρι 15 Γεναρη . . . βεβαιως βεβαιως!Αυτό μου το πούλαγε 500€ ένας μαντράς, που του είχε μείνει για πολλά χρόνια. Επειδή όμως ο κινητήρας του δεν ήταν ο δικός του, αλλά ένας δίλιτρος και επειδή στην λέσχη που έχω και τα άλλα, μου είπαν ότι δεν είναι εξαιρετικής σπανιότητας και ότι δεν αξίζει τον κόπο...το άφησα...
Ο μαντράς μου είπε ότι το χάρισε σε έναν φίλο του που είχε υποχρέωση...
Μάλιστα το 2002 που είχα αγοράσει απο αυτόν μια 146, με παρακάλεσε να του αλλάξω μία τρομπα βενζίνης, γιατί είχε μείνει...και τότε είχα δει ότι ήταν δίλιτρο, αλλά τότε ζητούσε 3000 και γιαυτό του είχε 'κάτσει' -
Μεταξύ άλλων, άκουσα και ότι στο μέλλον (δηλαδή;) θα συνδέσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τη χρήση.
Σωστά, αλλά είμαι περίεργος να δω πως θα το κάνουν αυτό ... -
απλά με το λίτρο βενζίνης στα 3 ευρώ.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Μεταξύ άλλων, άκουσα και ότι στο μέλλον (δηλαδή;) θα συνδέσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τη χρήση.
Σωστά, αλλά είμαι περίεργος να δω πως θα το κάνουν αυτό ...Όπως ΘΑ σύνδεαν τα τέλη κυκλοφορίας με τους εκπεμπόμενους ρύπους...δηλαδή, δεν υπάρχει σοβαρός και δίκαιος τρόπος να γίνει αυτό, εκτός απο αυτό που λέει ο Ιωσήφ.
-
Πάντως σήμερα, από το σπίτι μου (Καλογρέζα) μέχρι τη δουλειά (Αγία Παρασκευή) είδα πάνω από 10 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (που δε νομίζω να τους τις πήρε όλες η τροχαία ) παρκαρισμένα στο δρόμο. Και όλα ήταν αυτοκίνητα της δεκαετίας του '90. 4 μόνο είδα στην Αιγαίου Πελάγους.
Ρε παιδιά εφόσων δεν πληρώνουν τέλη, γιατί τα παρκάρουν εκεί. Είναι 'έξυπνοι'? Δηλαδή αν σε κάνα μήνα του το μαζέψει ο γύφτος τι θα κάνει? Θα παραπονεθεί για την αστυνόμευση?
Πάντως το δικό μου, που παρέδωσα τα τέλη, το χω παρκαρισμένο σε πιλοτή.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Πάντως σήμερα, από το σπίτι μου (Καλογρέζα) μέχρι τη δουλειά (Αγία Παρασκευή) είδα πάνω από 10 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (που δε νομίζω να τους τις πήρε όλες η τροχαία ) παρκαρισμένα στο δρόμο. Και όλα ήταν αυτοκίνητα της δεκαετίας του '90. 4 μόνο είδα στην Αιγαίου Πελάγους.Ρε παιδιά εφόσων δεν πληρώνουν τέλη, γιατί τα παρκάρουν εκεί. Είναι 'έξυπνοι'? Δηλαδή αν σε κάνα μήνα του το μαζέψει ο γύφτος τι θα κάνει? Θα παραπονεθεί για την αστυνόμευση?
Πάντως το δικό μου, που παρέδωσα τα τέλη, το χω παρκαρισμένο σε πιλοτή.
Ο παραλογισμός των τελών κυκλοφορίας** ανάγκασε** τους οδηγούς να παραδώσουν πινακίδες .
Τι να γίνει τώρα αν δεν έχουν χώρο στάθμευσης να τα πετάξουν ;Μην κατηγορούμε τους πολίτες για αναγκαστικές επιλογές και για αδιέξοδα που οδηγήθηκαν .
Μου θύμισες :
'Δεν γεννάτε που δεν γεννάτε , δεν γερνάτε που δεν γερνάτε , τι θέλετε οι έρμοι και δεν ψοφάτε'
-
Μην ξεχνάτε πως τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν πινακίδες είναι δεύτερα και τρίτα. Πιστεύει κανείς ότι θα καταθέσει κάποιος πινακίδες του αυτοκινήτου που πάει στην δουλειά του?
Είναι σωστό να κυκλοφορούμε με 'αρχαία' αυτοκίνητα με την δικαιολογία ότι είναι καλοσυντηρημένα?
Ούτε με την αύξηση των τελών συμφωνώ απόλυτα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Ο παραλογισμός των τελών κυκλοφορίας** ανάγκασε** τους οδηγούς να παραδώσουν πινακίδες .
Τι να γίνει τώρα αν δεν έχουν χώρο στάθμευσης να τα πετάξουν ;Μην κατηγορούμε τους πολίτες για αναγκαστικές επιλογές και για αδιέξοδα που οδηγήθηκαν .
Μου θύμισες :
'Δεν γεννάτε που δεν γεννάτε , δεν γερνάτε που δεν γερνάτε , τι θέλετε οι έρμοι και δεν ψοφάτε'
Είναι λόγος αυτός να εκτεθείς σε κινδύνους?
Αν δεν μπορείς....πέτα το! Επαναλαμβάνω πως το 99,9% είναι δεύτερα και τρίτα αυτοκίνητα.
Αν για παράδειγμα πέσει κάποιος πάνω σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο τι θα γίνει... -
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Μην ξεχνάτε πως τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν πινακίδες είναι δεύτερα και τρίτα. Πιστεύει κανείς ότι θα καταθέσει κάποιος πινακίδες του αυτοκινήτου που πάει στην δουλειά του?Είναι σωστό να κυκλοφορούμε με 'αρχαία' αυτοκίνητα με την δικαιολογία ότι είναι καλοσυντηρημένα?
Ούτε με την αύξηση των τελών συμφωνώ απόλυτα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
Συμφωνώ μαζί σου! Αυτός που έχει την ανάγκη θα τα σκάσει και θα πει και ένα τραγούδι...
Όπως και το γεγονός ότι το θυμήθηκαν 30 Δεκεμβρίου να βάλουν τα κλάματα κλπ κλπ
Από την άλλη, μου φαίνεται απίστευτη πατάτα η παραδοχή ότι πρόκειται για μέτρο άδικο και θα επανεξεταστεί για του χρόνου (ευχαριστούμε πολύ για τη μπάζα) καθώς επίσης και η ανακοίνωση για την πρόθεσή τους απέναντι στην φορολογία του 2010...και το σούργελο με τις αποδείξεις (εξασφαλίζεται ότι ούτως ή άλλως θα έχεις πληρώσει το φόρο σου μέσω του ΦΠΑ και μετά... είσαι αφορολόγητος μεγάλε!!! ΕΛΑ ΡΕ, αφού τα έχεις φάει όλα τι να σου φάνε άλλο;...). Το μόνο που δεν είπαν στις ειδήσεις είναι πως αν βγάζεις 10 χιλιάρικα και για να μη σε φορολογίσουν τρως με αποδείξεις τα 8 (και τα άλλα δυο στις ΔΕΚΟ που δεν μετράνε οι αποδείξεις) τότε, αν σε 3 χρόνια πας να πάρεις ένα αμάξι την έκατσες ...
Για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο μαλακισμένα λογιστικά βλέπει το κράτος την οικονομία: Πέρα από το πως θα μαζέψει δυο δεκάρες από το φουκαρά, αναγκάζοντας την κυκλοφορία του χρήματος, είδατε τίποτα για ανάπτυξη; Για καινούργιες δουλειές; Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την παραγωγή (την ποιά; ); Και πες ότι μάζεψαν 10 δραχμές...σε 6 μήνες πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχουν...μόνο που τότε η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί θα έχει χεστεί και πάνω του ο φουκαράς και θα έχουν καταφέρει να τσακίσουν και την αγορά έτσι...
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι μπορώ να κάνω...
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Πάντως σήμερα, από το σπίτι μου (Καλογρέζα) μέχρι τη δουλειά (Αγία Παρασκευή) είδα πάνω από 10 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (που δε νομίζω να τους τις πήρε όλες η τροχαία ) .Εδω ο αλλος χθες που πηγα εφορια ηρθε με το αμαξι εβγαλε της πινακιδες απο πανω τις παρεδωσε και μετα εφυγε μαυτο
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες