-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προφανώς και μπορεί να καλέσει την αστυνομία ο εκτός υπηρεσίας ατυνομικός. Φαντάζομαι ότι η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο πολίτης δε θα αντιμετωπίσει λογικά κατηγορία επίθεσης σε αστυνομικό που είναι πολύυυυ σοβαρό αδίκημα, αλλά τη συνηθισμένη κατηγορία επίθεσης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε άλλο πολίτη.
Αντιλαμβάνεσαι πάντως ποιανού το μέρος θα πάρει άτυπα η αστυνομία όταν καταφτάσει...Είσαι απόλυτα σίγουρος??? Το θέμα δεν είναι τόσο η Αστυνομία όσο είναι η Δικαιοσύνη αργότερα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προφανώς και μπορεί να καλέσει την αστυνομία ο εκτός υπηρεσίας ατυνομικός. Φαντάζομαι ότι η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο πολίτης δε θα αντιμετωπίσει λογικά κατηγορία επίθεσης σε αστυνομικό που είναι πολύυυυ σοβαρό αδίκημα, αλλά τη συνηθισμένη κατηγορία επίθεσης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε άλλο πολίτη.
Αντιλαμβάνεσαι πάντως ποιανού το μέρος θα πάρει άτυπα η αστυνομία όταν καταφτάσει...Καλο αστειο. Ο μπατσος θα πει 'του ειπα οτι ειμαι αστυνομικος' κ η κατηγορια αυτοματως θα ειναι για επιθεση κατα αστυνομικου. Το οτι ειναι εκτος υπηρεσιας δεν αλλαζει το παραπανω.
-
Ο αστυνομικός, όπως και κάθε ένστολος εκτός υπηρεσίας, διατηρεί την ιδιότητα του ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο νοών νοείτω.
-
Ντριφτάρισμα σε πλατεία ή σε μέρος με κόσμο τέλος πάντων = 'απλή' τροχαία παράβαση; Λίγοι έχουν σκοτωθεί από ρομαντικούς λάτρεις του ντριφταρίσματος...
Θυμάμαι κάποια περίπτωση που είχε αναφερθεί κι εδώ μέσα πριν λίγα χρόνια, όταν ένας έφυγε και έπεσε σε στάση με κόσμο.
Καλά του έκανε του καραγκιόζη.Η βλακεια του ηταν οτι δεν ειχε δει το περιπολικο που ηταν λιγο πιο περα, στο μαγαζι που τρωγαμε.
Ναι, αυτή ήταν η βλακεία του. Ακριβώς.
-
Να υποθεσω οτι το ιδιο καραγκιοζηδες ηταν κ αρκετα μεγαλα ονοματα των ελληνικων αγωνων, που ενω τωρα γραφουν σε γνωστα περιοδικα (...) κ σκιζονται για την οδικη ασφαλεια, παλαιοτερα εκαναν τα ιδια κ χειροτερα - μερικοι εξ'αυτων ειχαν κανει κ αφιερωμα σε γνωστο περιοδικο του χωρου για 'τις ξεχασμενες πλατειες της Αττικης' - στους ιδιους δρομους με απειρως χειροτερα αυτοκινητα?
Ή επειδη ειναι 'οδηγοι αγωνων' (που φυσικα φυσικα εχουν αποκτησει τις οδηγικες τους ικανοτητες σε κλειστες πιστες ) εξαιρουνται?
Κ ναι, ντριφταρισμα σε κοσμο με πλατεια = απλη τροχαια παραβαση (επικινδυνη οδηγηση χαριν επιδειξεως), οπως πχ το να κανεις σφηνες με 160 αναμεσα σε αυτοκινητα = απλη τροχαια παραβαση (αυτοσχεδιοι αγωνες), με ρητα ορισμενες ποινες απο τον νομο.
-
Παλι καλα που δεν ηταν κυνηγος ο τυπος, να ειχε κανα δικανο στ αμαξι, να τον εκτελουσε ο μπατσος μια και καλη....
-
ξέρετε τι μ αρέσει σε εσάς ; Που χωρίς να ξέρετε λεπτομέρειες έχετε βγάλει πόρισμα από τα λεγόμενα κάποιου που παρακολούθησε το σκηνικό από απόσταση.
-
Ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι να πηγαινουν με το νεο κωλοφαρο αναμμενο σταθερα με 120 στη κορινθου-πατρων και να βγαζουν τα ματια ολων αφου ο δρομος δεν εχει καθολου φωτισμο τη νυχτα..?Να καταδιωκαν να λεει κατι αλλα ετσι για εφε να σου βγαζουν τα ματια..
-
ΚΟΚ, άρ. 12
παρ. 8
Απαγορεύεται η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.παρ. 11
....αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.Άρθρο 103, μεταξύ άλλων:
παρ. 7. Tα από τo άρθρo αυτό πρoβλεπόμενα διoικητικά μέτρα επιβάλλoνται πα-
ράλληλα και ανεξάρτητα από τις πoινικές ή άλλες κυρώσεις, πoυ πρoβλέπoνται
από τις oικείες διατάξεις.Πρώτον: Το αυτοκίνητο έπρεπε να ακινητοποιηθεί, αφού ο 'γκαζιάρης' δεν είχε το δικαίωμα να το οδηγήσει μετά την αφαίρεση του διπλώματος.
Δεύτερον: ο οδηγός ίσως δεν είχε δίπλωμα, ίσως δεν είχε μαζί του ταυτότητα, ίσως δεν είχε ασφάλεια, ίσως δεν ήταν ο αναφερόμενος στην άδεια οδήγησης, οπότε μπορεί να το είχε κλέψει κιόλας, άρα η προσαγωγή του μπορεί να ήταν απολύτως αναγκαία. Έπρεπε όμως να πούμε ότι ο 'μπάτσος' αδίκησε τον μικρό.
Τρίτον: τα προηγούμενα με τους τέως γκαζοφονιάδες που μεταμέλησαν αργότερα δεν μας αφορούν.
Τέταρτον: αν έπεφτε ο οδηγός πάνω σε κόσμο με την επικίνδυνη συμπεριφορά του, θα λέγαμε σήμερα πχ ότι λίγο παραπέρα ήταν περιπολικό που αδιαφόρησε για τις ανθρωποκτόνες καγκουριές. Σήμερα λέμε 'γιατί δεν του έκοψε μια κλήση να τελειώνει η υπόθεση και το ταλαιπώρησαν το καημένο το παιδί'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΚΟΚ, άρ. 12
παρ. 8
Απαγορεύεται η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.παρ. 11
....αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.Άρθρο 103, μεταξύ άλλων:
παρ. 7. Tα από τo άρθρo αυτό πρoβλεπόμενα διoικητικά μέτρα επιβάλλoνται πα-
ράλληλα και ανεξάρτητα από τις πoινικές ή άλλες κυρώσεις, πoυ πρoβλέπoνται
από τις oικείες διατάξεις.Πρώτον: Το αυτοκίνητο έπρεπε να ακινητοποιηθεί, αφού ο 'γκαζιάρης' δεν είχε το δικαίωμα να το οδηγήσει μετά την αφαίρεση του διπλώματος.
Δεύτερον: ο οδηγός ίσως δεν είχε δίπλωμα, ίσως δεν είχε μαζί του ταυτότητα, ίσως δεν είχε ασφάλεια, ίσως δεν ήταν ο αναφερόμενος στην άδεια οδήγησης, οπότε μπορεί να το είχε κλέψει κιόλας, άρα η προσαγωγή του μπορεί να ήταν απολύτως αναγκαία. Έπρεπε όμως να πούμε ότι ο 'μπάτσος' αδίκησε τον μικρό.
Τρίτον: τα προηγούμενα με τους τέως γκαζοφονιάδες που μεταμέλησαν αργότερα δεν μας αφορούν.
Τέταρτον: αν έπεφτε ο οδηγός πάνω σε κόσμο με την επικίνδυνη συμπεριφορά του, θα λέγαμε σήμερα πχ ότι λίγο παραπέρα ήταν περιπολικό που αδιαφόρησε για τις ανθρωποκτόνες καγκουριές. Σήμερα λέμε 'γιατί δεν του έκοψε μια κλήση να τελειώνει η υπόθεση και το ταλαιπώρησαν το καημένο το παιδί'.
Το αυτοκινητο ακινητοποιειτε μονο οταν ο οδηγος δεν ειναι ικανος/σε θεση να οδηγησει.
α - ειναι μεθυσμενος
β - εχει παρακρατηθει το διπλωμα του απο την αστυνομια ή εν εβγαλε ποτε διπλωμα
Και οταν το αυτοκινητο δεν ειναι καταλληλο για κυκλοφοριαΣε ολες τις αλλες περιπτωσεις, οταν αφαιρειτε το διπλωμα του οδιγου και η αδεια του αυτοκινητου, ο οδηγος εχει 2 ωρες στη διαθεση του ('η και παραπανω) να μεταφερει το αυτοκινητο σε χώρο σταθμευσης της επιλογης του.
Οι παντες και τα ντριφτ σε δημοσιο δρομο ειναι 'επικινδυνοι ελιγμοι, χαριν επιδειξεως' και εχουν ποινη διοικιτικο προστιμο και αφαιρεση για 60 ημερες (νομιζω) αδειας, διπλωματος και πινακιδων.
Η προσωπικη κρατηση προς παραδειγματισμο, ειναι υπερβαση καθηκοντος και καταχρηση εξουσιας. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aν καποιος ασφαλιτης,αστυνομικος βρισκεται εκτος υπηρεσιες(π.χ σε μια καφετερεια με την οικογενεια του) και τσακωθει με ενα πολιτη και ο πολιτης τον σαπισει στο ξυλο τι γινεται? Επειδη ειναι εκτος υπηρεσιας δεν μπορει να του κανει τιποτα ή δεν παιζει ρολο και καλει περιπολικο και μπουζουριαζει τον πολιτη?
Αν συ ετρωγες ξυλο δεν θα φωναζες την αστυνομια;
Δεν λεω για ξυλο στα καλα καθουμενα. Πως μαλλωνεις με καποιον που εκανε μαλακια στον δρομο? Οταν πεφτει ξυλο εσυ καλεις την αστυνομια αμα τις φας ?
-
Manosk
Εγω πρωτος δεν ειπα οτι η προσαγωγη αυτη καθ'αυτη μπορει να ειναι νομιμοτατη, αλλα ΑΝ εγινε μονο κ μονο για παραδειγματισμο του ιδιου ή των γυρω ή για να δειξουν ζηλο τα μπατσακια, ΤΟΤΕ την κραζουμε? Για διαβασε πιο πανω.
Κ θες δεν θες το παραπανω ειναι ετσι ακριβως, δεν μπορει μια τροχαια παραβαση να σε καταληγει στο τμημα, εφ'οσον αυτο δεν προβλεπεται (πχ μεθυσμενος συλλαμβανεσαι, δεκτον κ γνωστον).
Απο κει και περα ισχυει οτι ειπε ο Wagος, η αφαιρεση διπλωματος δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να οδηγησεις το αυτοκινητο αμεσως μετα την παραβαση για να γυρισεις στο σπιτι, αναφερεται κ στον ΚΟΚ. Νομιζω το χρονικο περιθωριο ειναι 4 ωρες.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Aν καποιος ασφαλιτης,αστυνομικος βρισκεται εκτος υπηρεσιες(π.χ σε μια καφετερεια με την οικογενεια του) και τσακωθει με ενα πολιτη και ο πολιτης τον σαπισει στο ξυλο τι γινεται? Επειδη ειναι εκτος υπηρεσιας δεν μπορει να του κανει τιποτα ή δεν παιζει ρολο και καλει περιπολικο και μπουζουριαζει τον πολιτη?
Αν συ ετρωγες ξυλο δεν θα φωναζες την αστυνομια;
Δεν λεω για ξυλο στα καλα καθουμενα. Πως μαλλωνεις με καποιον που εκανε μαλακια στον δρομο? Οταν πεφτει ξυλο εσυ καλεις την αστυνομια αμα τις φας ?
Το ξυλο στο δρομο απο οδηγικη βλακεια δεν ειναι στα καλα καθουμενα;Ειναι προμελετημένο δηλαδη;Με το που θα εχεις την ευκαιρια θα καλεσεις την αστυνομια ειτε το ριχνεις ειτε το τρως το ξυλο αν νομιζεις οτι εχεις το δικιο με το μερος σου.Αν εισαι λαθος φανταζομαι οτι δεν θα καλεσεις κανεναν.
-
Εκτός υπηρεσίας και για ΜΗ υπηρεσιακά ζητήματα πιστεύω πάντως ότι θα πρέπει να έχουν τα δικαιώματα που έχει και ένας απλός πολίτης.
Πριν από 3 περίπου χρόνια ανέβαινα την Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη. Από κάθετο δρόμο με ΣΤΟΠ πετάχτηκε μπροστά μου πολιτικό αυτοκίνητο χωρίς να ασχοληθεί με την ύπαρξή μου. Φρένο, κόρνα, το γλυτώνουμε το συνεργείο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε το θράσσος να μου κάνει εκνευρισμένος και χειρονομία 'τι θες;'. Του έπαιξα τα φώτα, του έκανα μια χειρονομία 'ό,τι να να 'ναι' και η ζωάρα το κοκκαλώνει για να πέσω πάνω του. Εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο και τον ακολουθώ από πίσω, λίγο πιο κάτω λοιπόν το ξανακοκκαλώνει για να πέσω πάνω του, αλλά πλέον κρατούσα ακόμα μεγαλύτερη απόσταση. Στρίβει λοιπόν μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης, σταματάω δίπλα του (πλέον είμαστε και μπροστά από αστυνομικούς, οπότε είναι ελεγχόμενη η κατάσταση σκέφτηκα), του ζητάω το λόγο και αυτός βγαίνοντας από το αμάξι μου λέει να προσέξω γιατί είναι ο υποδιοικητής του τμήματος και βγάζει την αστυνομική του ταυτότητα. Θυμώνω ακόμα περισσότερο και αρχίζω να φωνάζω ότι στο δρόμο έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια δικαιώματα με μένα, ότι μου είναι παντελώς αδιάφορο το ποιός είναι και ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τις καφρίλες που έκανε. Περαστικοί, αστυνομικοί όλοι κοιτούσαν προς τα εμάς πλέον. Στην προσπάθειά του να με κάνει να φοβηθώ προφανώς μου ζήτησε να αποχωρήσω αλλιώς θα με πήγαινε στο τμήμα. Του λέω λοιπόν ναι πάμε να τα πούμε με το διοικητή σου, να δούμε τι θα πει για τη συμπεριφορά σου. Πάρκαρα και τη στιγμή που έφτασα μπροστά από το τμήμα βγήκε έξω και με ήρεμο και μαζεμένο ύφος πλέον μου είπε ότι αυτά συμβαίνουν στους δρόμους και ότι δεν έγινε τίποτα και ότι δεν πρέπει να εκνευρίζομαι έτσι εύκολα, κτλ. Μάλλον δεν το περίμενε ότι στην απειλή του ότι είναι αστυνομικός θα συνέχιζα να το τραβάω το ζήτημα και μαζεύτηκε... Τέλος πάντων, είπα να μη δώσω συνέχεια και έφυγα. Πραγματικά πάντως την αδικία δε μπορώ να τη δεχτώ από κανένα. Προτιμάω να πληρώνω δικηγόρους, δε θα αφήσω κανένα καραγκιόζη πάντως να μου το παίξει εξουσία.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πραγματικά πάντως την αδικία δε μπορώ να τη δεχτώ από κανένα. Προτιμάω να πληρώνω δικηγόρους, δε θα αφήσω κανένα καραγκιόζη πάντως να μου το παίξει εξουσία.+oo
Ειδικά αν έχεις έναν ΜΠΑΤΣΟ απέναντί σου...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι να πηγαινουν με το νεο κωλοφαρο αναμμενο σταθερα με 120 στη κορινθου-πατρων και να βγαζουν τα ματια ολων αφου ο δρομος δεν εχει καθολου φωτισμο τη νυχτα..?Να καταδιωκαν να λεει κατι αλλα ετσι για εφε να σου βγαζουν τα ματια..Ειναι εντολη των ανωτερων να κυκλοφορουν με αναμενους φαρους για να γινονται αντιληπτοι και να περιοριζονται οι παραβασεις κτλ...Τουλαχιστον μεχρι να ξεχαστει η ιστορια με τα τελη και να αρχισουν παλι να τους σβηνουν και να την στηνουν σε ευθειες πισω απο θαμνους μπας και ''τρεξει'' κανεις με 140 αντι για 120....
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι να πηγαινουν με το νεο κωλοφαρο αναμμενο σταθερα με 120 στη κορινθου-πατρων και να βγαζουν τα ματια ολων αφου ο δρομος δεν εχει καθολου φωτισμο τη νυχτα..?Να καταδιωκαν να λεει κατι αλλα ετσι για εφε να σου βγαζουν τα ματια..
Ειναι εντολη των ανωτερων να κυκλοφορουν με αναμενους φαρους για να γινονται αντιληπτοι και να περιοριζονται οι παραβασεις κτλ...Τουλαχιστον μεχρι να ξεχαστει η ιστορια με τα τελη και να αρχισουν παλι να τους σβηνουν και να την στηνουν σε ευθειες πισω απο θαμνους μπας και ''τρεξει'' κανεις με 140 αντι για 120....
τρελή βλακεία πάντως γιατί η τύφλωση που σου προκαλεί ο φάρος είναι απίστευτη και κυρίως ενοχλητική.Είχα ένα μπάτσο πρόσφατα το βράδυ μπροστά μου και πηγαίναμε με την ίδια ταχύτητα (για την ακρίβεια εγώ πήγαινα λίγο πιο γρήγορα και τον έφτασα και μετά πηγαίναμε μαζί ).
Μετά από κανα 15λεπτο κι αφού ο φάρος έψησε τα μάτια μου μέσα στη νύχτα, άναψα φλας και τον προσπέρασα σιγά-σιγά με +10km/h. (ο μπάτσος πήγαινε με 'καρφωμένα' τα 110km/h)
Μετά που τον πέρασα, ανέπτυξα 'νορμάλ' ταχύτητα (+20-25km/h από πριν) και απομακρύνθηκα.Αν δεν κάνεις καφρίλα, δε σου λένε τίποτα.Εγώ τους προσπεράνω κανονικά πάντως, απλώς όχι προκληκτικά.
-
Εγω αναλογα ποσα μετρα πριν τους φτασω τους εχω παρει χαμπαρι
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ειναι εντολη των ανωτερων να κυκλοφορουν με αναμενους φαρους για να γινονται αντιληπτοι και να περιοριζονται οι παραβασεις κτλ...Τουλαχιστον μεχρι να ξεχαστει η ιστορια με τα τελη και να αρχισουν παλι να τους σβηνουν και να την στηνουν σε ευθειες πισω απο θαμνους μπας και ''τρεξει'' κανεις με 140 αντι για 120....
Μια χαρα, να φαινονται κιολας.
Ναι να φαινονται απο τους απεναντι..κατσε εσυ απο πισω του ομως για 5-6 χιλιομετρα και να τον εχεις στα 20-30 μετρα..
-
Σιγα μην κατσω απο πισω! Με καλυψε ο Καβουρας!
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4