-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η αύξηση του φόρου στη βενζίνη απ' τη μια φαίνεται ότι θα ήταν δικαιότερο μέτρο μιας και θα πληρώνει περισσότερο όποιος κινείται, απ' την άλλη όμως αυτομάτως σημαίνει αύξηση στο κόστος χρήσης και του πλέον οικονομικού αυτοκινήτου, άρα επιβάρυνση και των οικονομικά ασθενέστερων.
Όπως αναφέρθηκε βέβαια είναι ο μόνος τρόπος να πληρώνουν όλοι, είτε φοροδιαφεύγουν, είτε όχι. Δύσκολο πιστεύω λοιπόν να αποφασίσει κανείς αν είναι ένα δίκαιο ή όχι μέτρο.Ολα οσα αναφερθηκαν για τους εμμεσους φορους ειναι σωστα αλλα σε ενα ανοργανωτο κρατος που μπαζει απο παντου οι φοροι αυτοι εισπρατονται αρα ειναι αποτελεσματικοι..... οταν καταφερουν και οργανωθουν, τοτε ας το γυρισουν το μαζεμα μεσω αμμεσων φορων.....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
@delsol.vti
Αγαπητέ μου δε θα σου απαντήσω γιατί πολύ απλά απαξιώ να συζητάω με ηλιθίους!!!
Τα δε 'ξέρεις τι σου γίνεται' και τα 'είσαι άσχετος' στους φίλους σου και στην οικογένειά σου, όχι σε κάποιον που δε ξέρεις προσωπικά, κατάλαβες;;;Pathetic...
Μα τί ζήλεια και κακία κυκλοφορεί στον κόσμο, επειδή εσύ δε μπορείς να έχεις αυτά που έχουν οι συνάνθρωποί σου να πέσουμε να τους φάμε!! Και για να σε προλάβω κι εγώ στην ίδια κατηγορία μ'εσένα είμαι, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι όταν ένας φίλος μου π.χ. έχει βγάλει με την ιδρώτα του το ωραίο σπιτάκι του ή το καλό του αυτοκίνητο!
Άσε τις ζηλοφθονείες στην άκρη και κοίτα την καμπούρα σου που λέει κι ο λαός.. -
Οι έμμεσοι φόροι , ειναι οι μόνοι δίκαιοι φόροι που υπάρχουν , γιατί είναι φόροι στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή πλούτου .
Γιά να μην υπάρχει αδικία γιά τους φτωχούς θα μπορούσε στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι από 0 - 5 % και στά υπόλοιπα αρκετά περισσότερο .Οι άμεσοι φόροι είναι αναποτελεσματικοί και ανήθικοι , όπως και οι φόροι κληρονομιάς που φορολογούν ήδη φορολογημένο πλούτο .
Είναι άσχημο ,ανήθικο και αντιπαραγωγικό να δουλεύεις το πρωι από τις 8 μέχρι τις 11 - 12 - 1 γιά το κράτος και τις υπόλοιπες ώρες γιά την επιβίωση σου .
Κάποια στιγμή πρέπει να αποκαθηλώσουμε αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος , που οδηγούν σε πληθωρισμό και εικονική αξία εισοδήματος με μικρή αγοραστική αξία , όπως συμβαίνει με τις σκανδιναυικές χώρες όπου υπάρχουν μεγάλοι μισθοί αλλά και εξωφρενικό κόστος στέγασης , κίνησης και διασκέδασης , γι' αυτό και ο κόσμος απομονώνεται και οδηγείται στην αυτοκτονία
Υ.Γ. Εχω ιδία γνώση γιά το κόστος ζωής της Σκανδιναυίας
-
η παραγωγή πλούτου δλδ είναι de facto δίκαια
όσο για τα όσα αναφέρθηκαν περί φθόνου και ζήλιας προς αυτούς που με τον ιδρώτα τους απέκτησαν κότερα βίλες κλπ, όποιος τους φθονεί και τους ζηλεύει σίγουρα έχει κι αυτός πρόβλημα
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οι έμμεσοι φόροι , ειναι οι μόνοι δίκαιοι φόροι που υπάρχουν , γιατί είναι φόροι στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή πλούτου .
Oι έμμεσοι φόροι είναι εκ της φύσης τους άδικοι, γιατί δεν εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση του καθενός, όπως είναι το ορθό και το δίκαιο.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος (το οποίο επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών):
'5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. '
Όταν λοιπόν φορολογείς το ουζάκι που θα πιει ο άνεργος και το ουίσκι 30 ετών που θα πιει ο Λάτσης με τον ίδιο ακριβώς ποσοστιαίο φόρο, αδικείται ξεκάθαρα ο πρώτος. Η ισότητα είναι αναλογική και στα δημόσια βάρη.Γιά να μην υπάρχει αδικία γιά τους φτωχούς θα μπορούσε στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι από 0 - 5 % και στά υπόλοιπα αρκετά περισσότερο .
Ουδόλως εξυπηρετεί τους φτωχούς αυτό, αφού αγοράζουν όλοι τα ίδια είδη και χρεώνονται με τον ίδιο τρόπο. Ο άνθρωπος σε μια αναπτυγμένη οικονομία δεν χρειάζεται μόνο ψωμί, ζάχαρη και αλάτι για να 'ζήσει'. Η δε αναλογική ισότητα επίσης δεν τηρείται.
Οι άμεσοι φόροι είναι αναποτελεσματικοί και ανήθικοι , όπως και οι φόροι κληρονομιάς που φορολογούν ήδη φορολογημένο πλούτο .
Ο φόρος κληρονομιάς είναι ένα μέσο για να ενισχύονται τα δημόσια ταμεία από ανθρώπους που έχουν περιουσία, σε αντίθεση με ανθρώπους που δεν έχουν. Τσούζει λίγο, είναι υπερβολικός σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν καταστρέφεσαι.
Άλλωστε, αν η φορολογία ήταν 100% δίκαιη και αντικειμενική, χωρίς φοροδιαφυγές και φοροαποφυγές των εχόντων, τέτοιοι φόροι δεν θα χρειάζονταν.
'Ανήθικο' είναι το ότι καταβάλλουν οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, που φυσικά είναι οι φτωχότεροι, το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εσόδων. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο φόρος κληρονομιάς είναι ένα μέσο για να ενισχύονται τα δημόσια ταμεία από ανθρώπους που έχουν περιουσία, σε αντίθεση με ανθρώπους που δεν έχουν. Τσούζει λίγο, είναι υπερβολικός σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν καταστρέφεσαι.Άλλο έχω περιουσία και άλλο έχω λεφτά (μετρητά). Αν έχεις ακίνητο αλλά δέν έχεις μετρητά να πληρώνεις τους φόρους την έκατσες, θα αναγκαστείς να το πουλήσεις κοψοχρονιά, όλοι οι κόποι μιας ζωής πάνε χαμένοι. Αν αυτό το θεωρείς δίκαιο τότε πάσο.
-
Ξέρεις πολλούς που να πούλησαν την ακίνητη κληρονομιαία περιουσία γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς; Γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν. Ότι ζορίστηκε κόσμος να βρει το ρευστό, καμία αντίρρηση, όχι όμως ότι καταστράφηκε.
Άσε που είναι σοσιαλιστικό να πλήττεται, έστω σε ένα μικρό βαθμό, η διαδοχή του ακίνητου πλούτου από γενιά σε γενιά. Και σοσιαλιστικό = δίκαιο. Ε; Ε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Ανήθικο' είναι το ότι καταβάλλουν οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, που φυσικά είναι οι φτωχότεροι, το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εσόδων.[/color]Aνηθικο ειναι και το οτι ... στους ελ επαγγελματιες με εισοδημα κατω απο το αφορολογητο των 10500ευρω εχουν συμπεριλαβει και τους εργαζομενους στα stage με μπλοκακι ... για να φουσκωσουν τα νουμερα
Ανηθικο ειναι επισης οτι τα ριχνουν ολα στους κακους ελ. επαγγελματιες την στιγμη που πρωτος υπευθηνος γι αυτο το χαλι ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι (εφορια ελεγκτες κλπ) οι οποιοι αντι να δουλευουν για το κρατος που τους πληρωνει, δουλευουν για τους εαυτους τους.
Αν δεν τσιμπησουν κανα δυο τουλαχιστον απο αυτους να στειλουν στην φυλακη και να κατασχεσουν την περιουσια που εχει αποκτηθει απο παρανομη δραστηριοτητα .... δεν θα αλαξει κατι. Και δεν ειναι δυσκολο ... ειμαι απολυτως σιγουρος οτι δεν υπαρχει ελεγκτης που να μην τα παιρνει (ισως δυο τρεις που θα ειναι η εξαιρεση του κανονα και θα τους εχουν βαλει στον παγο) . Βασικα και να θέλει να βρει εντιμο σιγουρα θα δυσκολευτει πολύ ...
Ας συμαζεψουν λοιπον το μπουρδελο που λεγεται ελληνικο δημοσιο ωστε να κανει επιτελους την δουλεια του και τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους .
Αλλα μην κρατατε και την αναπνοη σας μεχρι τότε -
Όταν λοιπόν φορολογείς το ουζάκι που θα πιει ο άνεργος και το ουίσκι 30 ετών που θα πιει ο Λάτσης με τον ίδιο ακριβώς ποσοστιαίο φόρο, αδικείται ξεκάθαρα ο πρώτος. Η ισότητα είναι αναλογική και στα δημόσια βάρη.
Εαν ο ανεργος εχει ζωτικη αναγκη να πινει 30 ετων ουισκι τοτε θα πληρωσει αναλογα.... εαν οχι τοτε το ουζακι του (εχοντας μικρωτερη αξια αρχικη) φορολογειται λιγωτερο...
για την κληρονομια ξερω κοσμο που πουλησε το 40% αξιας ακινητα για να πληρωσει τον φορο... δεν καταστραφηκε αλλα οταν υποχρεωθηκε σε στιγμη που ισως δεν τον συνεφερε να πουλησει ακινητο τοτε σιγουρα εχασε... προσωπικα νομιζω προτιμω να πληρωνω καθε χρονο ΕΤΑΚ και να μην πληρωνω σε μεταβιβαση...... διοτι αν μη τι αλλο θα ηταν κατι σαν να πληρωνω σε δωσεις..... σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα... Το κρατος ομως μαλλον προτιμαει το μονοκοπανια!!!!!
-
Το μήνυμα που θα πάρουμε σε κανα δυο μέρες λέει θα είναι μαζέψτε αποδείξεις από 01/01.
Σχεδιάζουν να βάλουν τους φορολογούμενους σε ρόλο λογιστή
έσοδα - έξοδα και να φορολογούν το περισευμα/ κέρδος του καθενός.
Τι λέτε θα είχε τύχη αυτό το μέτρο? -
Σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ? (δηλ. όπως στις επιχειρήσεις)
Αν είναι (α) να εκπίπτει το σύνολο του ποσού και όχι ένα μέρος του μόνο και (β) να είναι σαφές τι 'περνάει' και τι 'κόβεται' τότε η καλύτερη κίνηση για πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν είναι να είναι ασαφή ώστε να δημιουργείται έδαφος για συνδιαλλαγή τότε
-
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Pathetic...
Μα τί ζήλεια και κακία κυκλοφορεί στον κόσμο, επειδή εσύ δε μπορείς να έχεις αυτά που έχουν οι συνάνθρωποί σου να πέσουμε να τους φάμε!! Και για να σε προλάβω κι εγώ στην ίδια κατηγορία μ'εσένα είμαι, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι όταν ένας φίλος μου π.χ. έχει βγάλει με την ιδρώτα του το ωραίο σπιτάκι του ή το καλό του αυτοκίνητο!
Άσε τις ζηλοφθονείες στην άκρη και κοίτα την καμπούρα σου που λέει κι ο λαός..Πω πω, μην το γυρίσουμε στο προσωπικό πάλι, ΕΛΕΟΣ!!!
Σου είπε κανείς ότι οικογενειακώς δεν πληρώνουμε έκτακτες εισφορές και ΦΜΑΚ, κτλ;;;
Επειδή θεωρώ ένα μέτρο σωστό σημαίνει απαραίτητα ότι δε με επηρεάζει;;;
Προσπαθώ καθαρά και μόνο να σκεφτώ τι με συμφέρει μακροπρόθεσμα και όχι τι με συμφέρει σήμερα!!! Για μια φορά θέλω να παρθούν μέτρα με προοπτικές και όχι μέτρα του τώρα, για μια φορά ΔΕΝ κοιτάω την καμπούρα μου όπως λες αλλά την ΚΑΜΠΟΥΡΑ της χώρας και ψάχνω τι θεωρώ ότι θα είναι καλό για τη χώρα και ΟΧΙ για μένα. Γκέγκε;;; -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οι έμμεσοι φόροι , ειναι οι μόνοι δίκαιοι φόροι που υπάρχουν , γιατί είναι φόροι στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή πλούτου .Καλό... Ερώτηση: Ο φτωχός βγάζει 10 ευρώ και ο πλούσιος 1000. Και οι δύο καταναλώνουν 1 πακέτο τσιγάρα, που έχει φόρο 1 ευρώ. Ο φτωχός φορολογείται με το 10% του εισοδήματός του και ο πλούσιος με το 0,1%... Πολύ δίκαιο!!!
Και αντισυνταγματικό, όπως αναφέρθηκε από τους σοσιαλιστάς πιο πάνω...
Αντί για τσιγάρα, βάλε ότι θέλεις... ψωμί, ντομάτα, βενζίνη, κτλ...
Γιά να μην υπάρχει αδικία γιά τους φτωχούς θα μπορούσε στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι από 0 - 5 % και στά υπόλοιπα αρκετά περισσότερο .
Δηλαδή ποια είναι τα είδη πρώτης ανάγκης;;; Χμ... ας πούμε ψωμί... το τρώνε και οι πλούσιοι... Ή ας πούμε ένα πολυμορφικό 25χιλ ευρώ και 2000cc (S-Max) είναι είδος πολυτελείας για όποιον θέλει να μεταφέρει τα παιδιά του, ενώ μία διθέσια SLK των 1800cc και 45φεύγα χιλιάδων σύμφωνα με την τωρινή (και μόνιμη) αντίληψη του ελλ. δημοσίου δεν είναι είδος πολυτελείας και φορολογείται λιγότερο απ' ότι το πολυμορφικό... Γουστάρω είδη πρώτης ανάγκης. Εκτός κι αν η πλέμπα δικαιούται να έχει μόνο Daihatsu 1000cc... Όπου Daihatsu βάλε ότι θέλεις... Πχ, άλλο ψωμί ο Λάτσης, άλλο ο θυρωρός...
Εκτός αν πηγαίνουμε για ψωμί με το εκκαθαριστικό για να ξέρει ο φούρναρης τι φόρο θα βάζει...
Οι άμεσοι φόροι είναι αναποτελεσματικοί και ανήθικοι , όπως και οι φόροι κληρονομιάς που φορολογούν ήδη φορολογημένο πλούτο .
Οι άμεσοι φόροι είναι ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΗΘΙΚΟΙ, καθώς επιβαρύνουν τον κάθε φορολογούμενο ανάλογα με το εισόδημά του! Πχ ο εργάτης των 800 ευρώ πληρώνει (πχ) 100 ευρώ, ο διευθυντής των 8.000 ευρώ, πληρώνει 10.000 ευρώ σε φόρους.
Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το πόσο οργανωμένο είναι το κάθε κράτος (και το ελληνικό ως γνωστόν δίνει ρέστα σε οργάνωση...). Η ανοργανωσιά όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα και τη λογική (που τη δέχονται όλοι οι οικονομολόγοι).
Ο φόρος κληρονομιάς ΔΕΝ είναι άμεσος, είναι φόρος περιουσίας. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν λίγο υψηλότερο φόρο κληρονομιάς απ' ότι έναν λίγο υψηλότερο ΦΠΑ.
Είναι άσχημο ,ανήθικο και αντιπαραγωγικό να δουλεύεις το πρωι από τις 8 μέχρι τις 11 - 12 - 1 γιά το κράτος και τις υπόλοιπες ώρες γιά την επιβίωση σου .
Αν σκεφτείς ότι πάνω από τα μισά έσοδα του Ελληνικού δημοσίου προέρχονται από έμμεσους φόρους, δουλεύεις πολύ περισσότερο για να πληρώσεις ΦΠΑ, δασμούς, τέλη κυκλοφορίας, κτλ, παρά για να πληρώσεις φόρο εισοδήματος.
Κάποια στιγμή πρέπει να αποκαθηλώσουμε αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος , που οδηγούν σε πληθωρισμό και εικονική αξία εισοδήματος με μικρή αγοραστική αξία , όπως συμβαίνει με τις σκανδιναυικές χώρες όπου υπάρχουν μεγάλοι μισθοί αλλά και εξωφρενικό κόστος στέγασης , κίνησης και διασκέδασης , γι' αυτό και ο κόσμος απομονώνεται και οδηγείται στην αυτοκτονία
Υ.Γ. Εχω ιδία γνώση γιά το κόστος ζωής της Σκανδιναυίας
Ναι... αποτυχημένες χώρες οι Σκανδιναβικές... Μαζί με τη Σομαλία, την οικονομία της Αργεντινής το '97 και μερικά άλλα φρούτα...
Μπορεί να έχουν τα αρνητικά τους, αλλά σαν οικονομίες είναι ένα κλικ μπροστά από εμάς... Το ίδιο και σαν κοινωνικές παροχές...
Ο πληθωρισμός δημιουργείται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, δασμοί, τέλη, κτλ), οι οποίοι συνήθως ενσωματώνονται στην τιμή αγοράς, παρά από τους άμεσους φόρους. Αφαίρεσε για παράδειγμα όλα τα τέλη, ΦΠΑ, και λοιπά φρούτα από τις τιμές πώλησης των αυτοκινήτων και δες διαφορές. Η Πικάσο μου, κόστισε σε εμένα 18.000 ευρώ. Από αυτά τα περίπου 12.000 μόνο ήταν το κόστος κατασκευής, R&D, εργατικών, μεταφορικών, προετοιμασίας, κέρδος εργοστασίου και ενδιάμεσων, κτλ και τα υπόλοιπα ήταν φόροι, δασμοί, τέλη και λοιπές μαλακίες. Δηλαδή εάν δεν υπήρχαν οι έμμεσοι φόροι το αμάξι μου θα κόστιζε 30% λιγότερο... Να αρχίσω υπολογισμούς για τη βενζίνη;;;;
Αν είναι (α) να εκπίπτει το σύνολο του ποσού και όχι ένα μέρος του μόνο και (β) να είναι σαφές τι 'περνάει' και τι 'κόβεται' τότε η καλύτερη κίνηση για πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν είναι να είναι ασαφή ώστε να δημιουργείται έδαφος για συνδιαλλαγή τότε
+100000
-
Πω - πω , μου την πέσανε οι διάφοροι τύποι σοσιαλιστών και λοιπών ξεπερασμένων και αποτυχημένων συστημάτων και μου βάλανε το Σύνταγμα και τους οικονομολόγους .
Κατ' αρχήν το Σύνταγμα δεν λέει επιβραβεύστε τους τεμπέληδες και τσακίστε όσους έχουν διάθεση να δουλέψουν . Ούτε μιλάει γιά φορολογικούς συντελεστές 40 και 50 % που ίσχαν και ισχύουν ακόμη κάποιοι γιά μισθωτούς υψηλής ευθύνης και προσόντων . Το ότι το ξέσκισαν τα λαμόγια και οι κλέφτες που μας κυβερνάνε διαχρονικά , κάνοντας χρήση του νόμου περί 'Ευθύνης υπουργών' , φτιάχνοντας τα κολόσπιτα τους και τις οφσορ τους , δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να φωνάζουμε γιά το δίκιο .
Οσο γιά τους οικονομολόγους , οι τελευταίες κρίσεις οφείλεται σε γελοία άτομα σαν αυτους τους γκρίσπαν και άλλα λαμόγια , που χωρίς λόγο στην αμερική πήγαν τα επιτόκια από το 2 % στο 5 % με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων του κόσμου και μετά το μπαμ πήγανε τα επιτόκια από το 5 στο 0 .
Δυστυχώς στην αμερική άφησαν τους υπαλλήλους να το παίζουν επιχειρηματίες και να ρισκάρουν ασύστολα με σκοπό μόνο τα bonus , ενώ ταυτόχρονα αυτοί δεν είχαν να χάσουν κάτι πέρα από τον μελλοντικό μισθό τους , μιά και τα λεφτά που τζογάριζαν ήταν άλλων .
Ετσι λοιπόν όλοι οι λαικιστές , τα αδερφάκια και τα ξαδερφάκια των αυτιάδων , σας έπιασε ο πόνος γιά το άν ο εργάτης θα μπορεί να πιεί ουίσκυ 30 ετών , αλλά δεν σας έπιασε ο πόνος ότι σήμερα με τις βλακείες δημοσιογράφων και πολιτικών , ο εργάτης δεν έχει μεροκάματο μιά και οι οικοδομή έχει ήδη πεθάνει .
Οσο γιά το φόρο κληρονομιάς , τι ωραία που το κράτος έρχεται στην χήρα και τα ορφανά κάποιου που πεθαίνει στα 40 -50 -60 χρόνια του από αρρώστεια και αντί να τους βοηθήσει τους ζητάει απίστευτα ποσά γιά τα χωράφια στο χωριό , που δεν τα αγοράζει κανείς .
Γιά ρωτήστε κανένα που του έτυχε αυτό και θα έρθετε στα ίσια σας .
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Οι έμμεσοι φόροι , ειναι οι μόνοι δίκαιοι φόροι που υπάρχουν , γιατί είναι φόροι στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή πλούτου .
Καλό... Ερώτηση: Ο φτωχός βγάζει 10 ευρώ και ο πλούσιος 1000. Και οι δύο καταναλώνουν 1 πακέτο τσιγάρα, που έχει φόρο 1 ευρώ. Ο φτωχός φορολογείται με το 10% του εισοδήματός του και ο πλούσιος με το 0,1%... Πολύ δίκαιο!!!
criuser δηλ εσύ σε αυτό δεν συμφωνείς; (Οτι οι έμμεσοι φόροι είναι παντελώς άδικοι; )
το παράδειγμα είναι εύστοχο και ξεκάθαρο. Ασε τα ουίσκια 40 ετών. Απλά καταναλωτικά αγαθά. Οπως το ψωμί, το σαλάμι, το Νοκια, η 32αρα τφτ τηλεόραση. Δεν ζούμε στην δεκαετία του 60 ώστε αυτά να θεωρούνται είδη πολυτελείας.
-
Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι συγκεκριμμένα και σε αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα , αλλά η ετήσια κάρτα συγκοινωνιών , το ψωμί , το γάλα , ορισμένα τρόφιμα , το ρεύμα , το νερό και η θέρμανση .
Σε αυτά ο φόρος έπρεπε να είναι από 0-5 % , οπότε οι λαικισμοί μας τελειώνουν .
Οσο γιά την σκανδιναυία , με 12 € η μπύρα στην πιτσαρία και 25 € το κεφάλι γιά να φάς σε τύπου γκούντις μαγαζί , η γιά να πληρώνεις 1000 € ενοίκιο το 2άρι , να δώ τι ωραια θα περάσεις .
Γιά αυτό και κάθονται όλοι όρθιοι στις πλατείες και πίνουν μπύρες από το σούπερμάρκετ .
Με τέτοια ζωή , εδω περνάμε με 500 € το μήνα .
Και μιλάμε γιά χώρες που έχουν να πολεμήσουν 500 χρόνια και έχουν και τεράστιο φυσικό πλούτο .Οσο γιά την φοροδιαφυγή , θα πώ το εξής .
Η ΓΣΕΕ υπολογίζει την φοροδιαφυγή σε 16 δισ ετησίως . Επειδή γιά ιδεολογικούς λόγους θα το έχει φουσκώσει λιγάκι , ας δεχθούμε σαν σωστό τα 10 δισ ετησίως .
Ξέρετε πόσο ήταν οι λήξεις παλαιών χρεών φέτος ? 29 δισ γιατί έληγε και ένα 10ετές του 1999 που ήταν 10 δισ . Του χρόνου είναι 20 δισ και το 2011 27 και δεν υπολογίζουμε τις λήξεις του βραχυπρόθεσμου φετεινού δανεισμού , ενώ ο συνολοκός φετεινός δανεισμός έφτασε τα 80 δισ .
Καμαρώστε τα χάλια μας .
Εμεις λοιπόν κοιτάμε σαν κουκουλοφόροι της κατοχής να δείξουμε ο ένας τον άλλον ότι κλε΄βει τα ψίχουλα , ενώ τα λαμόγια κάνουν πάρτυ είς βάρος μας .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι συγκεκριμμένα και σε αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα , αλλά η ετήσια κάρτα συγκοινωνιών , το ψωμί , το γάλα , ορισμένα τρόφιμα , το ρεύμα , το νερό και η θέρμανση .Σε αυτά ο φόρος έπρεπε να είναι από 0-5 % , οπότε οι λαικισμοί μας τελειώνουν .
Εγραψα για είδη πρώτης ανάγκης ; Δηλ ή θα ψωμοπεινάμε ή θα έχουμε τον απόλυτο πλούτο ; (Μικρο)Μεσσαία τάξη δεν υπάρχει ; Και εφόσον υπάρχει θα πρέπει να χαρατσώνεται με έμμεσους φόρους επειδή αδυνατούν να πιάσουν τον πραγματικό πλούτο ; Το να αγοράσεις μια τηλεόραση δηλ είναι πολυτέλεια ; Φίλε μου πολύ Ξανθόπουλο βλέπεις...
Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι είμαστε στο 2010 και τα πράγματα έχουν αλλάξει όπως και το καλάθι της νοικοκυράς σταματώ εδώ.
-
Επειδή (ενδεχομένως) δεν έγινε κατανοητό το παράδειγμα του ουϊσκίου 30 ετών, να το γράψουμε αλλιώς:
το ακριβό ουίσκιον φορολογείται για το οινόπνευμα που περιέχει, όπως και το ταπεινο ουζάκι ή άλλα οινοπνευματώδη, με τον ίδιο ποσοστιαίο φόρο επί της αξίας του.
Δεν έχει σημασία το ότι είναι ακριβότερο, αλλά έχει σημασία ότι κατηγορίες καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνονται με το ίδιο ποσοστό, ανεξαρτήτως της αξίας τους και ανεξαρτήτως των οικονομικών δυνατοτήτων αυτών που τα αγοράζουν.
Στα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, υπάρχει μια κλίμακα. Όχι τόσο σωστή, αφού στηρίζεται σε κ.εκ. και όχι στην τιμή του προϊόντος ή σε άλλα πιο ορθά κριτήρια, αλλά υπάρχει. Αυτή όμως είναι μια εξαίρεση του κανόνα της εγγενούς αδικίας των ισοπεδωτικών έμμεσων φόρων.Το αν κάποιοι κλέβουν, κακοδιαχειρίζονται τον δημόσιο πλούτο ή πηδάνε τον κοσμάκη δεν έχει σχέση με το ότι ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΙ.
-
Δηλαδή το να πληρώσεις 40 με 50 € φόρο στα 400 η 500 € που θα δώσεις γιά την τηλεόραση είναι πρόβλημα ?
Ενώ το να δουλεύεις κάθε μέρα 3 ώρες γιά το κράτος δεν σε ενοχλεί .Αλλωστε ο στόχος του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γίνουμε όλοι υπάλληλοι και όχι αυταπασχολούμενοι , ώστε το 5 % του πληθυσμού να διαμορφώνει την ζωή του 95 % και κάθε 15 και 30 του μήνα να τρέχουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών να πληρώνουμε με τον μισθουλάκο μας τις δόσεις μας , και αν μείνουμε ένα μήνα άνεργοι να χρεωκοπούμε όπως ήδη γίνεται στις 'προηγμένες' χώρες όπου ήδη χρωστάνε από το 80 - 105 % του μελλοντικού εισοδήματος του .
Ο ρόλος του κράτους είναι να παρέχει κοινωνική βοήθεια σε άπορους , άρρωστους , ανήμπορους και υπερήλικες και όχι σε τεμπέληδες και μαιμού ανάπηρους , όπως κάνει το κράτος σήμερα .
Ολοι αυτοί δεν νοιάζονται γιά την ΤFT αλλά γιά το λάδι και το ψωμί .Το κράτος είναι επιτυχημένο όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και όχι όταν το 90 % έχει HDTV και το 10 % δεν έχει να φάει .
Γιά ελάτε στα ίσια σας και κοιτάξτε και δίπλα σας τι γίνεται , δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι .
Και βέβαια οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι γιατί είναι στην κατανάλωση του πλούτου και όχι στην δημιουργία του .
Δεν μας υποχρεώνει κανένας να έχουμε τηλεόραση σε κάθε δώμάτιο , 3 υπολογιστές και 2 κινητά τελευταίας τεχνολογιάς ο καθένας .
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους , λέει η σοφή παροιμία και τότε που την πρωτοείπανε δεν υπήρχαν ούτε TFT , ούτε ξανθόπουλοι , ούτε αυτιάδες . -
Τελευταία προσπάθεια:
έστω μια οικογένεια υπερχρεωμένη, γιατί ο μπαμπάς παίζει ζάρια κι η μαμά αγοράζει τουαλέτες από τον Κωστέτσο
υπάρχει 1 παιδί, με χαρτζηλίκι από τα κάλαντα 100 ευρώ, εξαρτώμενο φυσικά από τους γονείς
ο μπαμπάς βγάζει 1000 ευρώ το μήνα
η μαμά βγάζει 1000 ευρώ το μήναγίνεται προμήθεια 1 βάζου με γλυκό συκαλάκι που περιέχει 10 συκαλάκια και κοστίζει 10 ευρώ
λέει ο μπαμπάς: όποιος τρώει γλυκό, θα χρεώνεται με φόρο υπέρ των οικιακών οικονομικών 100% αναλόγως του πόσο θα φάει
τρώει ο μπαμπάς 1 συκαλάκι, αφήνει 1 ευρώ δίπλα
τρώει η μαμά 1 συκαλάκι, αφήνει 1 ευρώ δίπλα
τρώει το παιδί, αφήνει 1 ευρώ δίπλααποτέλεσμα:
μπαμπάς και μαμά έδωσαν για το συκαλάκι το 1/1000 της οικονομικής τους δύναμης
το παιδί έδωσε το 1/100 της αγοραστικής του δύναμηςΔίκαιο; Να μη γλυκαθεί δηλαδή το παιδί λίγο κι ας φάει στο τέλος μόνο μια φορά, ενώ οι γονείς θα αδειάσουν το βάζο; Μήπως θα έπρεπε οι γονείς, που έκαναν σκατά τα οικονομικά με τις μαλακίες τους, να πουν στο παιδί, που δεν φταίει για το οικονομικό χάλι ούτως ή άλλως και είναι οικονομικά ασθενέστατο, ότι μπορεί να τρώει και να αφήνει πχ 10 λεπτά για κάθε συκαλάκι; Αφού οι γονείς έχουν 10πλάσια οικονομική δύναμη, γιατί να χρεώνονται το ίδιο; Μάλλον επειδή δέρνουν άμα λάχει.
Edit: το άλλαξα λιγάκι με αναφορά σε φόρο
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012