-
Έχουμε υπόψιν πότε λήγει η διορία υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης πελατών - προμηθευτών?
Ευχαριστώ. -
Στις 19 Ιανουαρίου 2010.
-
Eυχαριστώ
-
Τίποτα
-
Ακούγονται διάφορα για νέες κλίμακες κλπ κλπ. Όμως τι από όλα αυτά θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2009 που θα κληθούμε να δηλώσουμε σε λίγους μήνες; Ισχύουν αυτά που ξέραμε από πριν ή μπορεί να αλλάξουν οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα μας προκύψει....;;
-
αν καταλαβαίνω καλά, αν ψηφίσουν νέο νόμο μπορούν να πουν ότι αφορά τα εισοδήματα του 2009
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
:yesiibb:
http://troktiko.blogspot.com/2009/11/bl ... _3976.htmlΑυτό σημαίνει οτι θα μας επιστραφούν οι έκτακτες εισφορές? Πρίν 2-3 μέρες μου ήρθαν οι ειδοποιήσεις για την τελευταία δόση.
-
τόσο γρήγορα δουλεύει το ΣΤΕ?
εγω νόμιζα ότι απλώς έχουμε αγωγές σε πρωτοδικία... -
Μιας και χιλιδες μισθωτοι και συνταξιουχοι εχουν ηδη φορολογηθει με τις υπαρχουσες κλιμακες, ΥΠΟΘΕΤΩ οτι τα νεα μετρα πρεπει να αφορουν εισοδηματα κλπ του 2010.
-
Απολύτως τίποτα δε σημαίνει, η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά την έκτακτη εισφορά του ν. 3758/2009, πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η υπόθεση μόλις έχει 'ξεκινήσει' στο Διοκητικό Πρωτοδικείο το οποίο δεν έχει κρίνει ακόμα, όχι πρωτοδίκως την υπόθεση, αλλά ούτε καν τις αιτήσεις αναστολής κατά της έκτακτης εισφορά (μόνο προσωρινές διαταγές έχουν κριθεί)...Οι δημοσιογράφοι βάζουν τίτλους
Η ΣτΕ 1912/2009 αφορά το ν. 2579/1998 με τον οποίο είχε επιβληθεί στις ΑΕ η υποχρέωση να καταβάλουν φόρο εισοδήματος επί του 40% των αποθεματικών, τα οποία είχαν εμφανισθεί στον τελευταίο πριν την 1.1.1997 ισολογισμό τους και τα οποία έως τότε δεν είχαν διανεμηθεί ή κεφαλαιοποιηθεί και δυνάμει του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος παρέμεναν αφορολόγητα. Τη διάταξη αυτή του ν.2579/1998 έκρινε αντισυνταγματική, ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος, επειδή επέβαλε φορολογική υποχρέωση που εκτείνεται πέραν τού προηγουμένου τής επιβολής της έτους.Φυσικά είναι πάρα πολύ θετικό στοιχείο αυτή η ερμηνεία από το ΣτΕ του άρθρου 78 του Συντάγματος και δείχνει το δρόμο για να κριθεί αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά, πράγμα που καθίσταται πλέον σαφώς πιθανότερο. Αργεί ακόμα όμως αυτό, δικαστικά τουλάχιστον. Για να καταλάβεις η υπόθεση που έκρινε το ΣτΕ στην 1912/2009 είχε ξεκινήσει δικαστικά το 1998 για να δικαιωθεί οριστικά η εταιρεία που προσέφυγε σήμερα εν έτει 2009
-
οταν λέω εγώ ότι ειναι γρήγορα
τώρα μάλιστα ....
για το 1997 μια χαρά τη βγάλανε φέτος
-
παρόλα αυτά το troktiko συνεχίζει να σιγοντάρει Γιώργο... α ρε αθάνατα και απολίτικα blog....
-
μετά από προτροπή του bill το βάζω κι εδώ
Όταν είχα έρθει Ολλανδία, είχα φέρει σχεδόν όλες μου τις οικονομίες στο λογαριασμό εδώ.
Τώρα με τους μισθούς, ακουμπάω το αφορολόγητο όριο καταθέσεων εδώ όμως.
Αν σηκώσω μέρος των χρημάτων και το μεταφέρω ελλάδα (εχει σημασία με ποιόν τρόπο ?) μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί το έκανες? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μετά από προτροπή του bill το βάζω κι εδώΌταν είχα έρθει Ολλανδία, είχα φέρει σχεδόν όλες μου τις οικονομίες στο λογαριασμό εδώ.
Τώρα με τους μισθούς, ακουμπάω το αφορολόγητο όριο καταθέσεων εδώ όμως.
Αν σηκώσω μέρος των χρημάτων και το μεταφέρω ελλάδα (εχει σημασία με ποιόν τρόπο ?) μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί το έκανες?Ο τροπος εχει σημασια,αν εμφανιστεις με 500αρικα στις τσεπες θεωρεισαι υποπτος,η διατραπεζικη μεταφορα θεωρειται πολυ πιο...έντιμη .
Αν ειναι καποιο μεγαλο ποσο (πχ ανω των 50.000) θα σου ζητηθει να δικαιολογησεις την προελευση τους.Τωρα αν ειναι 100.000 και πεις οτι ειναι οσα λεφτα εχω στην ζωη μου απο χαρτζηλικι,εργασια,δεν θα σου πει κανεις τιποτα.
Αν ειναι ενα ποσο τεραστιο,πχ 1.000.000 και βαλε,θα σου κανουν αρκετες ερωτησεις και θα καταχωρηθουν οι απαντησεις που θα δωσεις.
Παντως εγω λεφτα στην Ελλαδα δεν θα εφερνα εκτος εαν μιλαμε για δίφραγκα
-
Συζητάμε για ποσά της τάξης των 3-4.000 €
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Συζητάμε για ποσά της τάξης των 3-4.000 €Ενταξει,θα μπουκαρουν νύχτα οι κομάντος φορώντας διπλα αλεξίσφαιρα
Να λες παλι καλα εαν ο ταμιας δεχτει να ασχοληθει μαζι σου -
ωραία, τώρα που θόλωσα τα νερά, θα στείλω το φορτηγό με τις λίρες κάτω
-
Σήμερα έφθασε στη σύζυγο το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ. Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι δεν έχει ημερομηνία πληρωμής.
Γνωρίζει κανείς κάτι?
-
Νομίζω κάτι έγραφε για να πληρωθεί εντός 10 ημερών (ή μηνός).
Δεν υπάρχει βέβαιη χρονολογία αφού δεν είναι σίγουρο πότε το παρέλαβες.
Εγώ το πλήρωσα μετά από 1+ μήνα.Μετά ήρθε η περαίωση του ΦΜΑΠ (10% σε κάθε χρόνο για τα τελευταία 10 χρόνια)
Κι αυτό το πλήρωσαΝα δούμε τι άλλο θα σκεφτούν ότι πρέπει να πληρώσω.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και σε μένα μου φέρανε δύο εφοριακοί (γυναίκες) στο σπίτι την περαίωση ΦΜΑΠ (δεν ήξερα ότι βγάλανε και τέτοιο φασούλι).Εχουμε ζαλιστεί να πληρώνουμε.......
Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας,ΕΤΑΚ,έκτακτη εισφορά,περαίωση ΦΜΑΠ......Βλέπω ότι τους καλούς πελάτες τους περιποιούνται...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος