-
Σε τέτοιο θέμα δεν υπάρχει κάποιος να μην έχει μία ιστορία. Εγώ έχω παραπάνω από μία. Σκεφτείτε δηλαδή τι καφρίλα υπάρχει έξω. Ας κάνει ο καθείς ότι μπορεί, που λέει και ο lokatzis, αλλά κάθαρση σε βόθρο δεν γίνεται...
-
Εγώ τα έχω γράψει σε άλλο τόπικ. Είναι μάταιο εκτός αν έχεις κανένα παρτάλι οπότε κάνεις ότι θέλεις.
Λυπάμαι αλλά όχι για έναν μλκα να πληρώνω κερατιάτικα... -
ΑΝ υποθέσουμε για χάρη λόγου, ότι κακώς ο επαγγελματάς πιάνει θέσεις με μηχανάκια, ποδήλατα, αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τα μετακινήσει.
Παλιώτερα είχαμε γλάστρες και μετά από καταγγελίες τις σηκώσαμε. Συμβουλή της τοπικής αστυνομίας, ήταν να βάλουμε μηχανάκια ή ποδήλατα, που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να τα μετακινήσει.
Οπότε όταν κατεβαίνεις από το τουτού σου, για να βάλεις στην άκρη το μηχανάκι για να παρκάρεις, πρώτος εσύ έχεις παρανομήσει και έχεις χάσει και το όποιο δίκιο. -
Kυριάκο το έχω όντως απορία αυτό... Πόσο χαζός πρέπει να είναι κάποιος για να πάει σε ένα μαγαζί για ποτό/καφέ με θέα και να παρκάρει το καρούλι του μπροστά στην μάπα του;
-
Kαλά είναι απορία αυτή? Παρκάροντας ακριβώς μπροστά γλιτώνει ποδαρόδρομο, καμαρώνει το τουτού, κάνει το σχετικό πουλ μούρ στους γύρω αν η ρόδα είναι προδιαγραφών μουρίνιο, και το επιβλέπει για το φόβο των ιουδαίων .
Τέσσερα σε ένα δηλαδή. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kυριάκο το έχω όντως απορία αυτό... Πόσο χαζός πρέπει να είναι κάποιος για να πάει σε ένα μαγαζί για ποτό/καφέ με θέα και να παρκάρει το καρούλι του μπροστά στην μάπα του;Νομίζω το συζητήσαμε και από κοντά αυτό.... Αλλά δες. Έχω 70 τραπέζια, που μετά τις 8-9 το βράδυ γεμίζουν. Χωράει 4-5 με το ζόρι αν κλείσω όλη την πρόσοψη των καταστημάτων. Οπότε δεν μπορώ να έχω εξασφαλισμένο parking, για αυτούς που θέλουν να πιουν τον καφέ τους. Στο φινάλε όπως πολύ σωστά λες, αντί να βλέπει τη θάλασσα, κάθεται και χαζεύει το αμάξι του.
Εντομεταξύ, το πόρισμα είναι το ίδιο. Όλους τους ενοχλεί να τους κόβει τη θέα το αυτοκίνητο... των αλλων. ΠΟΤΕ το δικό τους.
Και όταν τους λες:'κύριε μου δημιουργείται πρόβλημα, γιατί κόβεται τη θέα', το καλύτερο που σου απαντάει είναι:'30 λεπτά ένα καφεδάκι στα γρήγορα θα πιω', και το χειρότερο:'δεν θέλεις λεφτά; εδώ θα τον πιω, άμα θέλω το βάζω και δίπλα στο τραπέζι μου'Kαλά είναι απορία αυτή? Παρκάροντας ακριβώς μπροστά γλιτώνει ποδαρόδρομο, καμαρώνει το τουτού, κάνει το σχετικό πουλ μούρ στους γύρω αν η ρόδα είναι προδιαγραφών μουρίνιο, και το επιβλέπει για το φόβο των ιουδαίων .
Τέσσερα σε ένα δηλαδή.Ναι, αλλά ειλικρινά σε εμάς δεν έχει πρόβλημα parking. Σε απόσταση max. 2min έχεις παρκάρει. Δηλαδή το βράδυ που το αφήνεις χύμα όπου βρεις, δεν υπάρχει πρόβλημα; Όσο για τη μόστρα, ο καθένας μοστράρει ότι έχει. Έχω ζητήσει ευγενικά από κύριο με slr(βουλγάρικες) να το πάει λίγο στην άκρη, και μου ζήτησε συγνώμη και ήταν ευγενέστατος. Και με τον ίδιο τρόπο ψευτομάγκας με avensis με μπινελίκωνε
-
Συγνωμη, για να καταλαβω:
Κρατας τον δρομο στην προσοψη του μαγαζιου σου καβατζα, για να εχουν οι πελατες θεα την θαλασσα? Αν ναι, παρανομο, κ πολυ καλα εκανε να σου την πει ο οποιοσδηποτε που για τους δικους του λογους ηθελε να παρκαρει εκει (το με τι τροπο το εκανε ειναι αλλο θεμα).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνωμη, για να καταλαβω:Κρατας τον δρομο στην προσοψη του μαγαζιου σου καβατζα, για να εχουν οι πελατες θεα την θαλασσα? Αν ναι, παρανομο, κ πολυ καλα εκανε να σου την πει ο οποιοσδηποτε που για τους δικους του λογους ηθελε να παρκαρει εκει (το με τι τροπο το εκανε ειναι αλλο θεμα).
Έλα ντε!!
Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι!!!!!Συγνώμη ρε φίλε kyr80 αλλά το ότι βάζεις μηχανάκια μπροστά κ.λπ. τοι θεωρείς μάγκια/σωστό/whatever??
Και έχεις και την απαίτηση να μην στην πούν;
-
Aν παρκαρει το δικο του μηχανακι/ποδηλατο,της γυναικας του και των σερβιτορων;
-
Κ για να ξεκαθαριζουμε κατι, αν βεβαια καταλαβα καλα τι εννοει ο kyr. Ουτε εγω θα παρκαρα μπροστα στο μαγαζι με θεα, θεωρωντας οτι ειναι μλκια κ για τους αλλους κ για εμενα (οταν ισως ετρωγα εγω εκει) να του βαλεις ενα αυτοκινητο ενω μπορει να βλεπει θαλασσα, οταν βεβαια μπορεις να παρκαρεις σαν ανθρωπος κ οχι σε περιοχη με προβλημα (Μικρολιμανο βγαζω καρεκλες κ παρκαρω, με τον αναλογο τσαμπουκα).
Αλλα το να θεωρει ο μαγαζατορας οτι εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο, εχμ...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aν παρκαρει το δικο του μηχανακι/ποδηλατο,της γυναικας του και των σερβιτορων;Όλα αυτά χωράνε στη θέση ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aν παρκαρει το δικο του μηχανακι/ποδηλατο,της γυναικας του και των σερβιτορων;Ακριβώς αυτό.
Και εξηγούμαι. Ο ΝΟΜΟΣ μου δίνει το δικαίωμα να παρκάρω τα οχήματά μου σε κάθε νόμιμο προς στάθμευση χώρο; Μπροστά λοιπόν στα μαγαζιά μου, έχω παρκάρει νόμιμα. Αυτό έγινε γιατί κάποιοι ήταν τόσο ζώα, που δεν αφήναν καν διάδρομο για να κατεβαίνουν οι σερβιτόροι με το δίσκο.
Συγνωμη, για να καταλαβω:
Κρατας τον δρομο στην προσοψη του μαγαζιου σου καβατζα, για να εχουν οι πελατες θεα την θαλασσα? Αν ναι, παρανομο, κ πολυ καλα εκανε να σου την πει ο οποιοσδηποτε που για τους δικους του λογους ηθελε να παρκαρει εκει (το με τι τροπο το εκανε ειναι αλλο θεμα).
Έλα ντε!!
Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι!!!!!Συγνώμη ρε φίλε kyr80 αλλά το ότι βάζεις μηχανάκια μπροστά κ.λπ. τοι θεωρείς μάγκια/σωστό/whatever??
Και έχεις και την απαίτηση να μην στην πούν;
Μαγκιά δεν είναι. Σωστό δεν ξέρω. ΑΛΛΑ το 99% των πελατών θέλουν να έχουν θέα στη θάλασσα ή το δρόμο για περαντζάδα. Ο νόμος ΔΕΝ απαγορεύει αυτό που κάνω. Θα μου πεις ο νόμος δεν είναι δίκαιος. Ούτε και εγώ τότε βρίσκω δίκαιο να πληρώνω 5ψήφιο νούμερο για χρήση κοινόχρηστων χώρον στο δήμο, και να μην δικαιούμαι 'no parking' μπροστά στο χώρο αυτόν. Σε μια περιοχή που ΔΕΝ έχει το παραμικρό πρόβλημα parking. Δεν μιλάμε για Αριστοτέλους ή Ομόνοια. Για ένα χωριό στη Χαλκιδική μιλάμε. Και ας έρθει όποιος θέλει στον τσαμπουκά να μετακινήσει τα μηχανάκια...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σε μια περιοχή που ΔΕΝ έχει το παραμικρό πρόβλημα parking. Δεν μιλάμε για Αριστοτέλους ή Ομόνοια. Για ένα χωριό στη Χαλκιδική μιλάμε. Και ας θέλει όποιος θέλει στον τσαμπουκά να μετακινήσει τα μηχανάκια...Δεν συμφωνώ με τα ποδήλατα/μηχανάκια/γλάστρες/δοκάρια κλπ.
Δεν συμφωνώ επίσης με το παρκάρισμα μπροστά στο μαγαζί που κάθεται ο άλλος να απολαύσει τον καφέ του ή το φαγητό του.Θεωρώ ότι το σωστό είναι να ζητήσεις από τις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν το παρκάρισμα εκεί. Αυτό είναι εύλογο καθώς έχει parking σε απόσταση 2 min, οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν (βλέπε το πενταψήφιο νούμερο που τους ακουμπάς) τους ντόπιους επιχειρηματίες (ασχέτως αν εκ παραλλήλου γράφουν εκεί που ξέρουμε όλους τους άλλους) αλλά και εφικτό καθώς απ΄ότι μας είπες την βλακώδη συμβουλή για τα μηχανάκια στην έδωσε η τοπική αστυνομία.
Για να πηγαινοέρχονται τα γκαρσόνια έξω, θεωρώ ότι αναφέρεσαι σε θερινή περίοδο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο παραθαλάσσιο χωριό στη Χαλκιδική που να μην έχει πρόβλημα παρκαρίσματος εκείνη την περίοδο.
Και μια που το ανέφερες, την περίοδο αυτή στην Αριστοτέλους υπάρχει πράγματι πρόβλημα παρκαρίσματος, καθώς δεν ξέρεις ποια θέση να πρωτοδιαλέξεις! Αντιθέτως, αν βρεις να παρκάρεις στην Καψόχωρα ή στην Χανιώτη τότε...
-
kyr
νομιμο να παρκαρεις οτι θελεις (με πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας κ οχι 2 σαπακια που δεν επρεπε να ειναι στον δρομο), σαφως κ ειναι. Να τα παρκαρεις με τετοιο τροπο που πιανεις 5 θεσεις ενω χωρανε σε 1, επισης ειναι νομιμο. Σωστο ΔΕΝ ειναι, αλλα αυτο δεν μπορει να στο επιβαλλει κανεις. Το γιατι το κανεις το καταλαβαινω κ ειπα κ εγω οτι δεν θα παω να παρκαρω μπροστα στο μαγαζι, εκτος αν δεν υπαρχει πουθενα αλλου (για αυτο ανεφερα κ το Μικρολιμανο, για οποιον γνωριζει).
Ολα τα παραπανω δεν αλλαζουν το γεγονος οτι να κραζεις αυτον που ζητησε να παρκαρει εκει που νομιμα ειχε δικαιωμα ειναι . Αν τωρα ηταν αγενης ή υβριστικος ενω εσυ μιλησες ωραια, ειναι θεμα τροπων κ οχι θεμα του τι ζητησε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
kyrνομιμο να παρκαρεις οτι θελεις (με πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας κ οχι 2 σαπακια που δεν επρεπε να ειναι στον δρομο), σαφως κ ειναι. Να τα παρκαρεις με τετοιο τροπο που πιανεις 5 θεσεις ενω χωρανε σε 1, επισης ειναι νομιμο. Σωστο ΔΕΝ ειναι, αλλα αυτο δεν μπορει να στο επιβαλλει κανεις. Το γιατι το κανεις το καταλαβαινω κ ειπα κ εγω οτι δεν θα παω να παρκαρω μπροστα στο μαγαζι, εκτος αν δεν υπαρχει πουθενα αλλου (για αυτο ανεφερα κ το Μικρολιμανο, για οποιον γνωριζει).
Ολα τα παραπανω δεν αλλαζουν το γεγονος οτι να κραζεις αυτον που ζητησε να παρκαρει εκει που νομιμα ειχε δικαιωμα ειναι . Αν τωρα ηταν αγενης ή υβριστικος ενω εσυ μιλησες ωραια, ειναι θεμα τροπων κ οχι θεμα του τι ζητησε.
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
kyrνομιμο να παρκαρεις οτι θελεις (με πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας κ οχι 2 σαπακια που δεν επρεπε να ειναι στον δρομο), σαφως κ ειναι. Να τα παρκαρεις με τετοιο τροπο που πιανεις 5 θεσεις ενω χωρανε σε 1, επισης ειναι νομιμο. Σωστο ΔΕΝ ειναι, αλλα αυτο δεν μπορει να στο επιβαλλει κανεις. Το γιατι το κανεις το καταλαβαινω κ ειπα κ εγω οτι δεν θα παω να παρκαρω μπροστα στο μαγαζι, εκτος αν δεν υπαρχει πουθενα αλλου (για αυτο ανεφερα κ το Μικρολιμανο, για οποιον γνωριζει).
Τα περισσότερα είναι τα μηχανάκια των υπαλλήλων. Δεν έχω ελέγξει αν έχουν όλα τους τα χαρτιά. Αλλά κυκλοφορούν κανονικότατα, και δεν παίζουν τον ρόλο της γλάστρας. Εφόσον ο δήμος δεν αναλαμβάνει να προστατεύσει την επένδυση ΚΑΙ των δυο μας, τότε κοιτάζω να δω ποιος ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος υπάρχει. Διότι αν δεν έχει θέα, ο πελάτης ΔΕΝ θα κάτσει ή θα καθήσουν λιγότεροι. Οπότε εγώ του χρόνου θα νοικιάσω λιγότερα μέτρα, θα κάνω λιγότερο τζίρο και θα πληρώσω λιγότερα δημοτικά τέλη κλπ κλπ. Οπότε ο δήμος θα έπρεπε να έχει προνοήσει για αυτό. Και ξαναλέω ότι μιλάμε για Χαλκιδική. Ο τουρίστας(99% της πελατείας μας, Έλληνας ή ξένος) αν ήταν να χαζεύει αυτοκίνητα, καθόταν και στήν πόλη του να βλέπει και καλύτερα μάλιστα αυτοκίνητα. Πουλάμε θάλασσα, όχι αυτοκίνητα. Σε συζήτηση με αντιδήμαρχο, μου είπε ότι παλαιώτερα είχε απαγορευθεί η στάθμευση, αλλά κανείς δεν το σεβόταν. Και όλη μέρα η αστυνομία ασχολούνταν με τις καταγγελίες των καταστηματαρχών για παράνομη στάθμευση.
Εγώ δεν κράζω κανέναν γιατί πάρκαρε, γιατί (εκτός αν έρθει 8 το πρωί) απλά δε θα βρει. Αν θα βρει δικαίωμά του. ΑΛΛΑ, αν ακουμπίσει κάποιο από τα νομίμως σταθμευμένα οχήματα, ΚΑΙ είναι και προκλητικός, τότε θα τα ακούσει.
Ειλικρινά ΔΕΝ θέλω να έχω τέτοιους πελάτες, γιατί όλος τυχαίως αυτοί είναι που κάνουν φασαρία ενοχλώντας τους δίπλα τους,που είναι αγενείς με το προσωπικό, που γκρινιάζουν αν η παραγγελία κάνει πάνω από 1 λεπτό κλπ κλπ -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μαγκιά δεν είναι. Σωστό δεν ξέρω. ΑΛΛΑ το 99% των πελατών θέλουν να έχουν θέα στη θάλασσα ή το δρόμο για περαντζάδα. Ο νόμος ΔΕΝ απαγορεύει αυτό που κάνω. Θα μου πεις ο νόμος δεν είναι δίκαιος. Ούτε και εγώ τότε βρίσκω δίκαιο να πληρώνω 5ψήφιο νούμερο για χρήση κοινόχρηστων χώρον στο δήμο, και να μην δικαιούμαι 'no parking' μπροστά στο χώρο αυτόν. Σε μια περιοχή που ΔΕΝ έχει το παραμικρό πρόβλημα parking. Δεν μιλάμε για Αριστοτέλους ή Ομόνοια. Για ένα χωριό στη Χαλκιδική μιλάμε. Και ας έρθει όποιος θέλει στον τσαμπουκά να μετακινήσει τα μηχανάκια...
Έτσι από περιέργεια, τι θα του κάνεις; Θα τον δείρεις; Ακόμα και αν αυτός κάτσει και τις φάει, ο κόσμος που κάθεται στο μαγαζί θα μείνει ή θα σηκωθεί να φύγει όταν δει να πέφτουν μάπες; Επίσης, όταν παρκάρεις αυτοκίνητα εκεί, τα ποδηλατομηχανάκια πού τα παρκάρεις; Πιστεύω όχι στο πεζοδρόμιο... γιατί μπορεί κανεις πεζός να διεκδικήσει το επίσης ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμά του να περπατάει ανεμπόδιστα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Έτσι από περιέργεια, τι θα του κάνεις; Θα τον δείρεις; Ακόμα και αν αυτός κάτσει και τις φάει, ο κόσμος που κάθεται στο μαγαζί θα μείνει ή θα σηκωθεί να φύγει όταν δει να πέφτουν μάπες; Επίσης, όταν παρκάρεις αυτοκίνητα εκεί, τα ποδηλατομηχανάκια πού τα παρκάρεις; Πιστεύω όχι στο πεζοδρόμιο... γιατί μπορεί κανεις πεζός να διεκδικήσει το επίσης ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμά του να περπατάει ανεμπόδιστα.
Τί θα κάνω;; Αστυνομία.... Άνθρωπος που ενώ μπορεί να παρκάρει 5 μέτρα παραπέρα ΚΑΙ να μην ενοχλεί ούτε τον δίπλα του, ούτε και το κατάστημα που επέλεξε για να καθίσει, κάνει φασαρία, τότε ΔΕΝ τον θέλω για πελάτη. Και για τον λόγο που είπα στο παραπάνω ποστ μου.
Ο πελάτης ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο. Υπάρχουν όρια.edit: δεν παρκάρω αυτοκίνητα, Ποιος ο λόγος αν ήταν να κόψω ο ίδιος τη θέα; Ακόμα και σε πελάτες του ξενοδοχείου δεν 'επιτρέπω' να παρκάρουν εκεί. Τα μηχανάκια το βράδυ είναι σε ιδιωτικό χώρο.
-
ΛΥΣΗ 1
ΛΥΣΗ 2
με
ΛΥΣΗ 3
ΛΥΣΗ 4
-
πιες λίγο, θα σου περάσει
Καβάντζο-parking