-
Ξεκίνησα απο χτες να ψάχνω για ένα διπλό στρώμα που θα με αφήνει να το θχαριστηθώ ένα γεμάτο 8ωρο.
Ακολουθόντας τα βήματων προλαλήσαντων πέρασα απο Media, Elite, Ιkea και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σήμερα.
Οι πρώτες παρατηρήσεις/απορίες έχουν να κάνουν με παραμέτρους που δεν λαμβάνουμε εύκολα υπόψη μας απο την αρχή.Τι γίνεται με την ζέστη?
Το Tempur παρουσιάζει έντονες αλλαγές των ιδιοτήτων του ανάλογα με την θερμοκρασία. Δεν απορροφά τον ιδρώτα, και πολλαπλασιάζει την αύξηση ή την μείωση της θερμοκρασίας του χρήστη. Αρα χρειάζεται πολύ σταθερές συνθήκες περιβάλλοντος.
Τα νέα Media optimum (Diamond-Platinium) με το -και καλά- 3D υλικο (λες και όλα τα υπόλοιπα είναι 2 διαστάσεων),δεν ξέρω αν κάνουν αυτά που υπόσχονται, μου φάνηκαν πάντως ζεστά. (αν και μάλλον φταεί το ότι η τσέπη μου ζεστάθηκε απο την τιμή...)
Το optimum Gold καλύτερο γιατι δεν νοιώθεις να σε 'σκεπάζει'.
Το Elite Celebrity αδιάφορο, αν και τα άδεια πλαινά (καμία σχέση με τα optimum) μπορεί και να βολεύουν στην αποβολή της θερμοκρασίας και τον αερισμό.
Το Ιkea Sultan Heidal με το βαμβάκι, τις ίνες καλαμποκιού και τις αλογότριχες έδινε την αίσθηση ότι δεν επηρεαζόταν απο την θερμοκρασία.Τι γίνεται με τον χρόνο?
Τα Μedia και τα Elite με τις 2 διαφορετικές πλευρές δεν σου δίνουν την δυνατότητα να το γυρίζεις για περισσότερη αντοχή στον χρόνο. Σου αφήνουν και την αίσθηση ότι τα ελατηρια αν και πολλά σε έντονη καταπόνηση (πχ πατάω να αλλάξω μια λάμπα, 105 κιλα σε 20cm2) δεν θα αντέξουν.
Ειδικά τα elite δεν έχουν τίποτα περιμετρικά, κανένα υλικό, με αποτέλεσμα να νοιώθεις περίεργα όταν κάθεσαι στην άκρη.Και φυσικά τι γίνεται με το σεξ?
Καλά τα ελατήρια αλλά γλιστράνε, καλό το tempur αλλά πολύ προσπάθεια πρέπει να καταβάλεις.....
Σε αυτό το θέμα πρέπει να εκφέρουν γνώμη όσοι έχουν εμπειρία (απο το στρώμα όχι απο σεξ).Γενικά δεν με βλέπω να αποφασίζω εύκολα,
Το tempur, μου έκανε καλή εντύπωση, πολύ καλό για το σώμα, αλλά εγώ ζεσταίνομαι εύκολα και δεν αντέχω στο a/c όλη την μέρα, άσε που υπάρχει και ενα 10% που δεν το αντέχει καθόλου και φοβάμαι την αντίδραση του άλλου 50% ιδιοκτήτη του κρεβατιού....
Το Optimum (Gold), καλό, χρυσό, αλλά πολλά τα λεφτά (~2150Ε) για 160 χ 210 μήκος με κάλυμμα.
Το Elite Celebrity, (~1500Ε) οικονομικότερο, ίδια λεφτά με το tempur, αλλά τα άδεια πλαινά και η μια πραγματικά χρηστική πλευρά με χαλάνε.
Το Ikea Sultan, μια μέση λύση, φτηνό (~700Ε) με την καλή του εγγύηση, 10 χρόνια (όταν όλα τα άλλα έχουν 15) αλλά μόνο σε 160 χ 200 μήκος. Και εγώ είμαι οριακά σε αυτό (193).Καμια ιδέα/εμπειρία ??
-
Aν είσαι 1.93 καλύτερα να πάρεις ένα στρώμα τουλάχιστον 2.10
Εξαρτάται και πως κοιμάσαι βέβαια... αν έχεις μάθει μια ζωή να κοιμάσαι σε στρώμα 2 μέτρα ίσως να μην σε πειράζει.
Δες και τα Candia, εγώ εκεί κατέληξα. Έχουν κατά μέσο όρο πιο σκληρά στρώματα από τις άλλες εταιρείες.
Πάντα να έχεις την παρτενέρ σου να δοκιμάζετε μαζί τα στρώματα! -
Οποιος θελει βοηθεια σε στρωματα υποστρωματα ας στειλει p.m .... Κατασκευαστης υποστρωματων ειμαι .Γενικα η media σε στρωματα ειναι ενα βημα μπροστα απο τις αλλες ελληνικες ... αλλα υπαρχουν και αλλες ...Γερμανικες με πολυ καλα προιοντα ....
-
Επειδή το θέμα καθώς φαίνεται ενδιαφέρει αρκετό κόσμο και ούτως ή άλλως όλοι οι προλαλήσαντες αναφέρθηκαν ονομαστικά σε εταιρείες από τις ως τώρα εμπειρίες τους, θα σε παρακαλούσα αν γίνεται να μας δώσεις τα φώτα σου από αυτά που γνωρίζεις για τύπους στρωμάτων - εταιρείες - τιμές κλπ, και όποιος θέλει περισσότερα να του απαντήσεις μέσω pm...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε άλλο κρεβάτι, Volcano, έτυχε να το πάρω με ένα Graecostrom μοντέλο νομίζω Star το οποίο μου βγήκε πολύ καλό, σφιχτός σκελετός (να μην υποχωρεί όταν κάθεσαι στην άκρη) αλλά μαλακή επιφάνεια (να μην σου μοιάζει σκληρό).Μια και ίσως έχουμε παρεμφερή γούστα σου παραθέτω συγκεκριμένες εμπειρίες μου.
Της Graecostrom το Star έχει ωραίο σκληρό σκελετό που δεν υποχωρεί αλλά μαλακή επιφάνεια που δεν βουλιάζεις αλλά κόβει την σκληράδα.Μήπως ονομάζονται Greco Strom και όχι Graeco Strom;
Δοκίμασα ένα εχτές και μου φάνηκε καλό με τιμή καταλόγου 565 ευρώ...
Άλλα δεν έχω δοκιμάσει αλλά μιας και τα αναφέρατε είπα να ρωτήσω..._
-
Παιδια μετα απο πολυ ψαξιμο επι του θεματος...κατεληξα πως οι μεγαλες εταιρειες δεν πολυενδιαφερονται για τον πελατη!Πηγα σε μια πολυ γνωστη βιοτεχνια στο Περιστερι που μου συστησαν και μου εξηγουσαν περι στρωματων για παραπανω απο μια ωρα...εμαθα τα παντα!!!δν μου ειπαν απλα ξαπλωσε και διαλεξε...απο ποιοτητα θεωρω ειναι οτι καλυτερο απο οσα εψαξα, απο εμφανιση ηταν αψογα γιατι δεν ειχαν αυτο το ρελι γυρω γυρω και απο τιμες ηταν καταπληκτικα σχετικα με οσα ειχαν δει τα ματια μου!
Αγορασα το Premier και ειμαι ενθουσιασμενος γιατι εκτος απο την ανεση, μπορω και αφαιρω το καλυμμα και το πλενω και επισης ειδα το στρωμα μου οταν φτιαχνοτανε!
Εχω στειλει ηδη δυο φιλαρακια και παρηγγειλαν με τη μια!Πολυ ''ψαγμενη'' δουλεια μου ειπαν!
Στο **edit mod ** ειναι αυτη η βιοτεχνια. Εχει και πολυ καλα μαξιλαρια μου ειπαν!Θα παω να χτυπησω ενα ζευγαρι! -
Και φιλε rantaplan επειδη στη neazoistrom εμαθα τα παντα για τα στρωματα...σε πληροφορω πως δεν διαλεγουμε στρωμα αναλογα με το βαρος!Αυτα ειναι ...της πλακας! Μπορει δυο ατομα ιδιου βαρους να διαλεξουν εντελως διαφορετικα στρωματα!
Και επισης δεν παιζει ρολο ουτε η μαρκα, ουτε η τιμη στην επιλογη του στρωματος!Δηλαδη οσο πιο ακριβο τοσο καλυτερο...Παραμυθια!
Παιζουν ρολο τα υλικα που περιεχει και η ανεση που μας προσφερει!Μπορει να βρεις δυο στρωματα με παρομοια υλικα και εντελως διαφορετικη τιμη!Γιατι να χρυσοπληρωσω τη μαρκα?Δε λεει... -
Ο χρήστης antonio30 έγραψε:
Παιδια μετα απο πολυ ψαξιμο επι του θεματος...κατεληξα πως οι μεγαλες εταιρειες δεν πολυενδιαφερονται για τον πελατη!Πηγα σε μια πολυ γνωστη βιοτεχνια στο Περιστερι που μου συστησαν και μου εξηγουσαν περι στρωματων για παραπανω απο μια ωρα...εμαθα τα παντα!!!δν μου ειπαν απλα ξαπλωσε και διαλεξε...απο ποιοτητα θεωρω ειναι οτι καλυτερο απο οσα εψαξα, απο εμφανιση ηταν αψογα γιατι δεν ειχαν αυτο το ρελι γυρω γυρω και απο τιμες ηταν καταπληκτικα σχετικα με οσα ειχαν δει τα ματια μου!
Αγορασα το Premier και ειμαι ενθουσιασμενος γιατι εκτος απο την ανεση, μπορω και αφαιρω το καλυμμα και το πλενω και επισης ειδα το στρωμα μου οταν φτιαχνοτανε!
Εχω στειλει ηδη δυο φιλαρακια και παρηγγειλαν με τη μια!Πολυ ''ψαγμενη'' δουλεια μου ειπαν!
Στο **edit mod ** ειναι αυτη η βιοτεχνια. Εχει και πολυ καλα μαξιλαρια μου ειπαν!Θα παω να χτυπησω ενα ζευγαρι!Δεν πιστευω να εχεις καμια σχεση με την εταιρια αυτη,ετσι;
-
Πως σου περα απο το μυαλο κατι τετοιο;
-
Και μια ερώτηση λίγο πέρα από στρώματα. Ψάχνω για μαξιλάρι γιατί έχει διαλυθεί ο αυχένας μου με τα χαζά μαξιλάρια που είχα τόσο καιρό. Δοκίμασα λίγο ένα 'τύπου' tempur το οποίο δε μου ταίριαξε όμως. Βρήκα στο διαδίκτυο κάτι μαξιλάρια mediaflow τα οποία γεμίζουν με νερό και έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές. Μήπως γνωρίζει κανείς κανένα μαγαζί που να τα πουλάει Ελλάδα (και ακόμα καλύτερα Θεσσαλονίκη;). Εμπειρίες από άλλα μαξιλάρια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο **edit mod ** ειναι αυτη η βιοτεχνια. Εχει και πολυ καλα μαξιλαρια μου ειπαν!Θα παω να χτυπησω ενα ζευγαρι!Δεν πιστευω να εχεις καμια σχεση με την εταιρια αυτη,ετσι;
Μπα. Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ο antonio30 να έχει σχέση με τον Α. Ηλιόπουλο της συγκεκριμένης εταιρείας Δε θα μου περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να είναι ο εγγονός του ιδρυτή...
-
Προσωπική εμπειρία έχω από Candia Strom μοντέλο Body Fix.
Απο το 2006 που το έχω, είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το στρωματάκι και απ'όσο θυμάμαι είχε και καλή τιμή συγκριτικά με τα άλλα επώνυμα της αγοράς.
Πήρε το μάτι μου στο site της εταιρίας ότι έχουν ένα σύστημα με σένσορες, που βοηθά να επιλέξεις στρώμα:Ξαπλώνεις και οι sensors απεικονίζουν τα σημεία πίεσης βάσει του σωματότυπου σου.Δεν ξέρω αν το σύστημα λειτουργεί ή είναι maketing κολπάκι, αλλά ακούγεται καλό. (Το 2006 που αγόρασα εγώ στρώμα,δεν πρέπει να είχαν αυτό το σύστημα) -
Ο χρήστης antonio30 έγραψε:
Και φιλε rantaplan επειδη στη neazoistrom εμαθα τα παντα για τα στρωματα...σε πληροφορω πως δεν διαλεγουμε στρωμα αναλογα με το βαρος!Αυτα ειναι ...της πλακας! Μπορει δυο ατομα ιδιου βαρους να διαλεξουν εντελως διαφορετικα στρωματα!
Και επισης δεν παιζει ρολο ουτε η μαρκα, ουτε η τιμη στην επιλογη του στρωματος!Δηλαδη οσο πιο ακριβο τοσο καλυτερο...Παραμυθια!
Παιζουν ρολο τα υλικα που περιεχει και η ανεση που μας προσφερει!Μπορει να βρεις δυο στρωματα με παρομοια υλικα και εντελως διαφορετικη τιμη!Γιατι να χρυσοπληρωσω τη μαρκα?Δε λεει...Δεν υπαρχει περιπτωση 2 ατομα 100 κιλων να παρουν ο ενας 'σκληρό' και ο αλλος 'μετριο', και οι 2 σκληρό θελουν, το γεγονος οτι δνε θα βολευονται και οι 2 εξισου στο ιδιο στρωμα ειναι βεβαιο μιαςκ αι εχει να κανει το υψος και το που εχουν συσωρευμενο το βαρος τους. Τέλος αφου φυγουμε απο τα ανατομικα του χρηστη παμε στο αν κοιμαται μπρουμυτα ανασκελα ή στο πλάι.
Δεν εμπιστευομαι καμια βιοτεχνια της γειτονιας, αγόρσα προσφατα απο την elite 3 στρωματα και ενα κρεβατι με αποθηκευτικο χωρο, στην μεντια στρομ ήθελα τα διπλα €. Δεν ξερω κατα πόσο αγοραζα καλητερο προιον, αλλα οσο και αν εψαξα κατω απο τα χρηματα της elite, αρχιζες να κανεις συμβιβασμους ή να τζογαρεις σε οτι αφορα ποιοτητα και εγγυηση.
-
Κι εγώ έτσι αισθάνθηκα. Η media είναι απλά ενοχλητικά ακριβή και η καβαλημένη αγενέστατη γριά κότα που νομίζει ότι έχει τα χρυσά αυγά στο κατάστημα κοντά στο Υγεία να τα βάλει εκεί που πρέπει....
Πολλές άλλες μάρκες υστερούσαν κάπως και τελικά στην Elite αισθάνθηκα ότι έπαιρνα το καλύτερο value for money για καλή ποιότητα (κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο και στρώμα).
Από στρώμα σκέτο μου έτυχε κάποιο Graecostrom που βγήκε αστέρι (μοντέλο Star). Σκληρό μέσα, δεν υποχωρεί αλλά μαλακό στην επιφάνεια και τρυφερό σε αγκαλιάζει απαλά.Για μαξιλάρι ίσως αξίζει να περάσεις από το ΙΚΕΑ. Έχουν αναβαθμίσει το μαξιλαροτμήμα τους και έχουν πολλά προϊόντα με καλές εξηγήσεις. Βέβαια το κακό με τα μαξιλάρια του ΙΚΕΑ είναι ότι είναι μικρότερα από τα συνήθη κατά 10 εκατοστά... (το ίδιο και οι μαξιλαροθήκες τους)
Εκεί δοκίμασα και πήρα ένα με αυτόν το ωραίο αφρό που αργεί λίγο να ξεπατηθεί, πιο παχύ στην άκρη και πιο λεπτό στη μέση. Το σχήμα αυτό, πιο παχύ στην άκρη είναι πολύ σωστό για να στηρίζει τον αυχένα που πρέπει να είναι σε έκταση και όχι σε κάμψη όπως στα κοινά μαξιλάρια.
Αν όμως δεν το χρησιμοποιείς σύμφωνα με τις προδιαγραφές του (δηλαδή για να κοιμηθείς στην προβλεπόμενη στάση) μπορεί να σου κακοφανεί, πχ κάποιος που κουνιέται πολύ ίσως να ξεβολεύεται αν βρεθεί στην άκρη άκρη του παχιού τμήματος... ή αν θέλεις να διαβάζεις ή να βλέπεις τηλεόραση δεν έχει την ευκολία ρυθμιζόμενης παραμορφωσιμότητας (τι λέω ο άτιμος!) του κοινού μαξιλαριού... ή μπορεί να βολεύει όταν είσαι ανάσκελα αλλά όχι στα πλάγια... (όπως ανακάλυψα ίσως έπρεπε να πάρω το πιο χαμηλό... νόμιζα ότι κοιμάμαι στα πλάγια ενώ μάλλον κοιμάμαι και ολίγον μπρούμυτα... προτείνει διαφορετικό μαξιλάρι, 2 εκατοστά λιγότερο πάχος για ανάσκελα και μπρούμυτα)
Αν όμως όταν πέφτεις στο κρεβάτι σου πέφτεις για να κοιμηθείς, σχετικά ήσυχα σε μία στάση) και εκτιμάς τον καλό ύπνο τα μαξιλάρια αυτά δεν παίζονται. -
Επειδή άλλαξα στρώμα τον Σεπτέβρη και έκανα την απαραίτητα έρευνα αγοράς, δοκίμασα πολλά στρώματα των Media, Candia, Indeal και Elite. Κατέληξα στο Tempur που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Elite.
http://www.elitestrom.gr/site/index.php ... &Itemid=33Με δύο τρείς λέξεις, δεν συγκρίνεται με τίποτε, δεν έχετε ξαπλώσει ξανά σε τέτοιο στρώμα (ενσωματώνει τεχνολογία της NASA). Βέβαια είναι λίγο ακριβό αλλά για τον σωστό ύπνο δεν τα τσιγκουνεύτηκα καθόλου
Δείτε το οπωσδήποτε -
Για μαξιλαρι εγω επιμενω σε Dunlopilo και εχω αλλαξει αρκετα μαξιλαρια τα τελευταια 2 χρονια. Το ακριβο ανατομικο της ΙΚΕΑ ειναι πολυ καλο αλλα δεν με βολευει τοσο οταν κοιμαμαι οποτε δεν κανει για μενα, τουλαχιστον για υπνο.
-
Tι είναι αυτό που λες; Από πού;
Εγώ θέλω κάτι σχετικά χαμηλό και σφιχτό, με οποιοδήποτε άλλο ο αυχένας μου με πεθαίνει. -
Εγω εχω αυτο
http://www.dunlopillo.co.uk/products/pillows/serenitydeluxe.aspx
Το αλλο του ΙΚΕΑ ειναι ενα απο αυτα τα 2
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/70131601
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/10131595 -
Του ΙΚΕΑ δεν τα ξέρω, έχω όμως ένα παρόμοιο λάτεξ (το πήρα από φαρμακείο).
Έβγαινε σε 3 μεγέθη και κάθε μέγεθος έχει μικρή και μεγάλη πλευρά. Έχω το μεσαίο και μου φαινόταν μεγάλο (και από τις δυο μεριές) αλλά το συνήθισα.Το περίεργο είναι ότι επειδή συνήθισα να κοιμάμαι με το κεφάλι να γέρνει πίσω (λόγω του μαξιλαριού) τώρα μπορώ να κοιμάμαι χωρίς μαξιλάρι ενώ πριν δεν μπορούσα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι είναι αυτό που λες; Από πού;
Εγώ θέλω κάτι σχετικά χαμηλό και σφιχτό, με οποιοδήποτε άλλο ο αυχένας μου με πεθαίνει.Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις καλό μαξιλάρι, ρίξε μια ματιά σε αυτό το κατάστημα (πρέπει να έχει και στη Θεσσαλονίκη).Έχει μεγάλη ποικιλία απο μαξιλάρια, ακόμα και ανάλογα με το πως κοιμάσαι! Το δικό μου το πήρα από κει και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Δεν θυμάμαι την μάρκα του, δυστυχώς...
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ