-
Βασικά αν κοιτάξατε το link σε προηγούμενη σελίδα στο forum της vw τα προβλήματα δν ήταν ακριβώς μεμονομένα περιστατικα..!ειχα καταλήξει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ήρθαν τα πάνω κατω μ αυτά που διάβασα..!και εγώ αναρωτήθηκα πως γίνετε να βγάζει τοσα προβλήματα και να κυκλοφορεί τοσο όμως τα άτομα στο φορουμ ειχαν το αυτοκίνητο και είχαν προκύψει προβλήματα τα οποία δν ήταν λίγα..!και το θέμα που αναφέρεται για την μη γραμμικότητα της επιταχυνσης στο 160 πρόβλημα ειναι και δν νομίζω να ειναι και μεμονομένο..!αν παρω golf vi tsi 160..τη προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω?η cosmocar ειναι όντως τόσο χάλια σε εξυπηρέτηση?εδώ έχουν γραφτεί ακόμη και για λαμογιές της κοσμοκαρ.!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μια φίλη μου παραπονιέται ότι το 160άρι είναι νευρικό στο γκάζι, δηλαδή με το ίδιο βύθισμα στο γκάζι αλλάζει η επιτάχυνση του ανομοιόμορφα όσο ανεβαίνουν οι στροφές, κάνει διάφορα δηλαδή πριν και μετά την εμπλοκή του τούρμπο και ο κομπρέσσορας δουλεύει περίεργα... Έχει ένα εταιρικό A3 με τα 125 άλογα και λέει ότι είναι σαφώς πιο εύκολο να το ρυθμίσει!γυναίκα και τουρμπόγκαζο είναι καταστροφή... εδώ καταφέρνουν να σπινιάρουν 900άρια φιατάκια σε εκκινήσεις
πέρα απ'την πλάκα λογικό να της φαίνεται πιο ρυθμίσιμο το 125άρι υπολείπεται 4+ κιλά ροπής...
πάντως σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα το 160άρι νευρικό στο γκάζι... το προηγούμενο 170άρι ναι ήθελε οικονομία σε γκάζι με 2ες-3ες ειδικά μέσα στην πόλη, το 160άρι είναι πολύ πιο πολιτισμένο... -
Να μην φοραει τακούνια στο αμάξι
-
Ο χρήστης Alex7 έγραψε:
Παιδιά σορρυ που επιμένω...απλά επειδή με αφορά άμεσα η επιλογή και αγορά αυτικινήτου...είχα καταλήξει στο golf vi tsi 160ps..όμως μ αυτά που ακούω αρχίζω και αλλάζω γνώμη και έχω μια μεγάλη επιφυλακτικότητα και φόβο πλέον(μ αυτά π έχω διαβάζει στα παραπάνω link)!και ξαναρωτώ γιατί δν πήρα ξεκάθαρη απάντηση...είναι γενικό φαινόμενο τα προβλήματα στα golf και θεωρούνται αναξιόπιστα σαν αυτοκίνητα ή προβλήματα έχουν παρουσιαστεί μόνο σε μεμονομένες περιπτώσεις?συγνώμη για την επιμονή μου απλά είμαι ενα βήμα πριν την αγορά και θεωρώ πολυ σημαντική μια απόφαση 24000€ και πιο πάνω..!συνεπώς θα παρακαλουσα πολύ να μου πείτε την γνώμη σας με σοβαροτητα και υπευθηνοτητα αν ειναι δυνατον.ευχαριστώ εκ των προτέρων!Kατι επισημο ωστε να μπορει να πει καποιος κατι το εμπεριστατωμενο και να μην αναλωθουμε παλι σε ηλιθιες κοντρες ειναι πολυ νωρις ακομα για να υπαρξει. Αισθηση μου ειναι ομως οτι ο tsi160/140/170 εχει καποια προβληματακια περισσοτερα απ οτι ο μεσος ορος των περισσοτερων κινητηρων, επ'ουδενι λογο ομως τετοιας φυσεως που να μιλαμε για προβληματικο κινητηρα, η που να τον κανει ανασταλτικο παραγοντα στην αγορα του. Τις περισσοτερες αμφιβολιες που εχω ειναι αυτες που αφορουν στην ομαλη του λειτουργια σε βαθος δεκαετιας ( που ειναι και το minimum χρονος ζωης ενος αυτοκινητου στο Ελλαντα).
Εντουτοις, γεγονος που υποστηριζει και τη συγκεκριμενη αποψη, ο μικρος 122hp μεχρι στιγμης δεν εχει δημιουργησει κανενα προβλημα σε κατοχους (εκτος απο καποια λιγα απολυτως αποδεκτα στα πλαισια της στατιστικης).
-
καλα τα ειπες
-
AN οδηγουσες yugo πριν η κανα αυτοκινιτο 1400 με75 αλογα νευρικο θα σου φενωνταν το καθε τουρμπατο!! εμενα σε τεστ ντριβε που ειχα ενα ροκο'160 μου φενονταν οτι ηθελα περισοτερω γκαζι!! περι ορεξεως κολοκυθωπιτα...
-
Βασικά αν κοιτάξατε το link σε προηγούμενη σελίδα στο forum της vw τα προβλήματα δν ήταν ακριβώς μεμονομένα περιστατικα..!ειχα καταλήξει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ήρθαν τα πάνω κατω μ αυτά που διάβασα..!και εγώ αναρωτήθηκα πως γίνετε να βγάζει τοσα προβλήματα και να κυκλοφορεί τοσο όμως τα άτομα στο φορουμ ειχαν το αυτοκίνητο και είχαν προκύψει προβλήματα τα οποία δν ήταν λίγα..!και το θέμα που αναφέρεται για την μη γραμμικότητα της επιταχυνσης στο 160 πρόβλημα ειναι και δν νομίζω να ειναι και μεμονομένο..!αν παρω golf vi tsi 160..τη προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω?η cosmocar ειναι όντως τόσο χάλια σε εξυπηρέτηση?εδώ έχουν γραφτεί ακόμη και για λαμογιές της κοσμοκαρ.!
ΞΑΝΑ ΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ..!
Στα link που έχετε δώσει σε προηγουμενες σελίδες αφορούν και tsi122 αν θυμάμαι καλα..!τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω αν παρω tsi 160ps με η χωρις dsg? -
Οσο πιο περίπλοκο μηχανικά, τοσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να παρουσιάσει πρόβλημα.
Νομίζω πως το 122άρι tsi manual είναι το πιο αξιόπιστο, και δεν του λείπει καθόλου δύναμη για οικογενειακό.
Πάντως αν πάρεις την απόφαση να αγοράσεις VW group αυτοκίνητο να είσαι έτοιμος για τα πάντα. -
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Πάντως αν πάρεις την απόφαση να αγοράσεις VW group αυτοκίνητο να είσαι έτοιμος για τα πάντα.φίλε μιας και είσαι σε vag topic καλά κάνεις και λες ότι θες... αν το λεγες αυτό όμως στα διπλανά αλφίστι topics (βασικά ακόμα και να λεγες ότι το εσωτερικό ενός αλφα πχ μοιάζει με ένα σέατ), θα είχες πάει για μπάνιο στο σαρωνικό... 2 μέτρα και 2 σταθμά και απορώ μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση εδώ μέσα
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Οσο πιο περίπλοκο μηχανικά, τοσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να παρουσιάσει πρόβλημα.Σωστο,αναρωτιεμαι ομως το εξης,μονο η τεχνολογια του TSI ειναι περιπλοκη,δλδ αλλοι κινητηρες ολων των υπολοιπων εταιριων ειναι τοσο απλοι μηχανικα?? Το οτι συνεχως παιζουν με τα ps στη vw προφανως αυτο κατι θα σημαινει ως προς την αξιοπιστια,δλδ το 170 το κανεις 160,μετα το 140 γινεται 122,αυριο μεθαυριο μπορει το 160 να το κανουν 150 και παει λεγοντας,δεν εχουν καταληξει σταθερα καπου.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι 140 και 170 έγιναν 160. Ο 122 είναι άλλο αυτόνομο μοτέρ σκέτο turbo, χωρίς compressor. Μη λέμε ό,τι νά' ναι χάριν εντυπώσεων.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι 140 και 170 έγιναν 160. Ο 122 είναι άλλο αυτόνομο μοτέρ σκέτο turbo, χωρίς compressor. Μη λέμε ό,τι νά' ναι χάριν εντυπώσεων.Πολύ σωστά. Και να συμπληρώσω ότι οι 140 και 170 εκτός από 160 έγιναν πρόσφατα και 180. Και μάλιστα μόνο με DSG.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Πάντως αν πάρεις την απόφαση να αγοράσεις VW group αυτοκίνητο να είσαι έτοιμος για τα πάντα.
φίλε μιας και είσαι σε vag topic καλά κάνεις και λες ότι θες... αν το λεγες αυτό όμως στα διπλανά αλφίστι topics (βασικά ακόμα και να λεγες ότι το εσωτερικό ενός αλφα πχ μοιάζει με ένα σέατ), θα είχες πάει για μπάνιο στο σαρωνικό... 2 μέτρα και 2 σταθμά και απορώ μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση εδώ μέσα
Δεν ξέρω τι επικρατεί ανάμεσα στα topics και για να είμαι ειλικρινείς ούτε ενδιαφέρομαι να μάθω. Εγω είπα οτι πιστεύω για το VW Group και δεν τα λέω στην τύχη. Εχω αγοράσει τρία αυτοκίνητα του ομίλου. Το ένα είχε σοβαρά προβλήματα στην συναρμολόγηση και οταν μου παραδώθηκε ήταν επικίνδυνο, το δεύτερο στον 6ο μήνα έβαζε νερά στο μοτέρ και μετά απο πολύ τρέξιμο έγινε αντικατάσταση μοτέρ, και το τρίτο που και έχω ακόμα έχει αλλαχτεί το μισό μοτέρ και τα προβλήματα συνεχίζονται.
Παρόλα αυτά θεωρώ το TSi μια κορυφαία αγορά (αλλα δυστηχώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα). -
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι 140 και 170 έγιναν 160. Ο 122 είναι άλλο αυτόνομο μοτέρ σκέτο turbo, χωρίς compressor. Μη λέμε ό,τι νά' ναι χάριν εντυπώσεων.Εστω και ετσι,για ποσο θα συνεχιζεται αυτο,δεν μπορουν να κατασταλαξουν καπου συγκεκριμενα,ποιος μου λεει εμενα οτι αν σημερα παρω το 160 οτι αυτοι μετα απο 2 χρονια δεν θα τον καταργησουν για να τον κανουν 150, η ξερω γω οτι αλλο.Δλδ αυτο το που κανουν με το να αυξομειωνουν τα ps 10 πανω 10 κατω δεν ξερω κατα ποσο αναγκαιο ειναι.
-
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Μπορεί να έβγαλε κάποια μικροπροβληματάκια που δεν είχανε σχέση με το πόσο πιεσμένος είναι ο κινητήρας, και στην τωρινή γενιά με τα 160 έχουν κάνει κάποιες μικροβελτιώσεις σε αυτά ακριβώς τα σημεία. Αν ήταν επικίνδυνο ούτε θα έβγαζε μοντέλο με 180 ίππους από τη μάνα του, αλλά και τόσα άλλα που έχουν προγραμματιστεί και έχουν περάσει κατά πολύ τα 170 άλογα θα είχανε σπάσει εδώ και καιρό αρκετά.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Εστω και ετσι,για ποσο θα συνεχιζεται αυτο,δεν μπορουν να κατασταλαξουν καπου συγκεκριμενα,ποιος μου λεει εμενα οτι αν σημερα παρω το 160 οτι αυτοι μετα απο 2 χρονια δεν θα τον καταργησουν για να τον κανουν 150, η ξερω γω οτι αλλο.Δλδ αυτο το που κανουν με το να αυξομειωνουν τα ps 10 πανω 10 κατω δεν ξερω κατα ποσο αναγκαιο ειναι.Δεν μεταβάλλουν την ισχύ για λόγους αξιοπιστίας αλλά μόνο για λόγους προώθησης των πωλήσεών τους σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς. Άλλωστε είναι μια απλή (για αυτούς) αλλαγή στην χαρτογράφηση του εγκαφάλου του tsi το πόσους ίππους θα αποδίδει.
Πάντως ως πολιτική και μένα με ξενίζει και δεν μ' αρέσει αλλά μάλλον θα πρέπει να το συνηθίζουμε τα επόμενα χρόνια.... -
Μην το πάρεις.
150 hp υπάρχει ήδη By the way στο Tiguan και στο Ibiza FR.
Θεωρείς δηλαδή ότι ένας επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του μοτέρ (γιατί το μοτέρ είναι το ίδιο) για άλλη απόδοση θα δημιουργήσει καινούριο μοτέρ που θα απαξιώσει το δικό σου (αν το πάρεις)? 'Κατήργησαν' (υποτίθεται ) και το αμάξι που φόραγε το μοτέρ σε έκδοσεις 140hp και 170hp αν το πήρες χαμπάρι... -
Εκτός απο το golf...αυτούς τους κινητήρες δν τους φοράνε και τα passat tiguan sciroco κλπ??μόνο στο golf παρουσιάζονται προβλήματα?ξαναρώτησα κάτι πιο πάνω...είναι αλήθεια αυτά που λένε για τν κοσμοκαρ???
-
alex7 σαν κατοχος ανεφερα το προβλημα μου εδω γιατι αγαπαω αυτο που εχω και θελω να γινει ακομα πιο 'τελοιο'.τωρα αν θεωρεις απο τιν δικη σου πλευρα οτι ισχιει κατι τετοιο μην προβεις σε αγορα.εμενα ετυχε στο 1 τοις χιλοιις να εχει αστοχοια υλικου .οστοσω δεν με προβληματιζει !!αν ειναι να σου τυχει θα σου τυχει και το λεω οχι μονο ως κατοχος αλλα και ως ανθρωπος 'πωρομενος' με το γρουπ(και τα 2 αμαξια π εχουμε ειναι vw).επομενος απο τιν μια θα ηταν λαθος να πεις οτι ειναι αναξιοποιστα αμαξια ειτε ειναι γολφ ειτε ροκο ειτε ιμπιζα ειτε τουαρεγκ.απο τιν αλλη παλι λαθος ειναι στο να μην το λεμε οι ιδιοι οι κατοχοι σε αλλους υποψιφιους οτι ξερεις εχε τον νοου σου...εκει κ εκει...
-
Iroc thanks για τα comment σου!απλα ρώτησα μήπως υπάρχουν και αλλα ατομα που είχαν πρόβλημα για να καταλάβω αν ήταν αστοχεία υλικού ή αστοχεία κατασκευαστη.... !γιατι πιο πάνω δίαβασα παρα πολλα παραπονα...!επίσης κατι που ρωτάω συνέχεια πιο πάνω και δεν παίρνω απάντηση.. υπάρχει θέμα με την κοσμοκαρ...συμβαινουν όντως αυτά που γράφονται?
VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps