-
Χαιρετω ολους τους συμφορουμιτες!Τον τελευταιο καιρο με απασχολει η αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου για χρηση εντος πολης(ρεθυμνο) και καμια βολτα Ηρακλειο,Χανια.Τα κριτηρια που εχω ειναι:
-Λιγα σχετικα χλμ.(~40k-50k)
-λιγων ετων μοντελο '04+ανω
-κοστος αποκτησης εως 7.000ευρω
-μην 'μπω μεσα' απο τις μικροβλαβεςΑναζητωντας διαφορα μοντελα κατεληξα στο Modus..Λογω του οτι το εχει και ενας φιλος,μου αρεσει αρκετα(δεν το εχω οδηγησει ακομη).Παρ'ολα αυτα κρατω καποιες επιφυλαξεις.Το 4ημερο της 17νοεμβρη θα ανεβω στην πολη μου(Αθηνα) να δω μερικες περιπτωσεις..Θα ηθελα τις γνωμες σας και ο,τι εχετε να προτεινετε καλοδεχουμενο.
-
Χαιρετω ολους τους συμφορουμιτες!Τον τελευταιο καιρο με απασχολει η αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου για χρηση εντος πολης(ρεθυμνο) και καμια βολτα Ηρακλειο,Χανια.Τα κριτηρια που εχω ειναι:
-μην 'μπω μεσα' απο τις μικροβλαβεςΑναζητωντας διαφορα μοντελα κατεληξα στο Modus..Λογω του οτι το εχει και ενας φιλος,μου αρεσει αρκετα(δεν το εχω οδηγησει ακομη).Παρ'ολα αυτα κρατω καποιες επιφυλαξεις.Το 4ημερο της 17νοεμβρη θα ανεβω στην πολη μου(Αθηνα) να δω μερικες περιπτωσεις..Θα ηθελα τις γνωμες σας και ο,τι εχετε να προτεινετε καλοδεχουμενο.
-
-
να δεις και το Νissan Note
-
τα modus καποιων ετων βγαζουν κλασικες βλαβες, και μια απο αυτες που ακουγεται πολύ συχνα στο renaultclub, ειναι με την κολώνα του τιμονιού, που κοστιζει πολύ ακριβα, αν και στην τελευταια περιπτωση, η αντιπροσωπεία εκανε ενα τεραστιο ποσο εκπτωση...
λογικα στα μεταγενεστερα μοντελα τα προβλήματα διορθώθηκαν, αλλά στην Ελλάδα δεν εισηχθησαν κανονικα, οποτε θα ειναι και δυσκολο να βρεις.. γνωμη μου ειναι αν θελεις το modus, να το ψαξεις εξονυχιστικά...
αλλιώς κοιτα κατι σε clioIII που σε αρκετους τομεις ειναι καλύτερο
-
Σ΄αυτής της κατηγορίας θα έβλεπα Note, Meriva, Yaris Verso ή τις εκδόσεις του 206SW με τον 90άρι 1400άρι κινητήρα.
Για το Modus δεν έχω άποψη που αν και είναι βασισμένο στο Clio, 5άστερο και ... χαριτωμένο, δεν πολυκυκλοφόρησε. -
Τα υπολοιπα μοντελα που προαναφερθηκαν δεν κυμαινονται μεταξυ αυτων των χρηματων,ικανοποιωντας ταυτοχρονα τα αλλα κριτηρια.Βεβαια ειμαι ανοιχτος και σε αλλες αποψεις για αλλα μοντελα που ισως να καλυπταν τα παραπανω.(θελω να πω οτι το 'πολυμορφιζων' σχεδιο δεν ειναι αυτοσκοπος μου!)
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
τα modus καποιων ετων βγαζουν κλασικες βλαβες, και μια απο αυτες που ακουγεται πολύ συχνα στο renaultclub, ειναι με την κολώνα του τιμονιού, που κοστιζει πολύ ακριβα, αν και στην τελευταια περιπτωση, η αντιπροσωπεία εκανε ενα τεραστιο ποσο εκπτωση...λογικα στα μεταγενεστερα μοντελα τα προβλήματα διορθώθηκαν, αλλά στην Ελλάδα δεν εισηχθησαν κανονικα, οποτε θα ειναι και δυσκολο να βρεις.. γνωμη μου ειναι αν θελεις το modus, να το ψαξεις εξονυχιστικά...
μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω αυτο το προβλημα? γιατι και εμας στο clio 2 μας εκανε θορυβο η κρεμαγιερα, αλλα τελικα ηθελε απλα γρασο
-
Κοίτα και το Lancia Musa.
.... αν και γενικά πιο ακριβό από το Modus ..αλλά με καλύτερα υλικά και για μένα πιο όμορφο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα modus καποιων ετων βγαζουν κλασικες βλαβες, και μια απο αυτες που ακουγεται πολύ συχνα στο renaultclub, ειναι με την κολώνα του τιμονιού, που κοστιζει πολύ ακριβα, αν και στην τελευταια περιπτωση, η αντιπροσωπεία εκανε ενα τεραστιο ποσο εκπτωση...
λογικα στα μεταγενεστερα μοντελα τα προβλήματα διορθώθηκαν, αλλά στην Ελλάδα δεν εισηχθησαν κανονικα, οποτε θα ειναι και δυσκολο να βρεις.. γνωμη μου ειναι αν θελεις το modus, να το ψαξεις εξονυχιστικά...
μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω αυτο το προβλημα? γιατι και εμας στο clio 2 μας εκανε θορυβο η κρεμαγιερα, αλλα τελικα ηθελε απλα γρασο
δεν πρεπει να ειναι το ιδιο γιατι στο modus γραφει steering fault, και αν πας αντιπροσωπεια σου λενε 3000 ευρω
-
wtf
νομιζα οτι ηταν κατι λογικα ακριβο ..
-
[quote='nightwalker']Τα υπολοιπα μοντελα που προαναφερθηκαν δεν κυμαινονται μεταξυ αυτων των χρηματων,
ΑΝ θες μοντελο 04 με 7000€ μονο κορεατικο πχ το ΚΙΑ cerato -
Ο χρήστης nightwalker έγραψε:
...(θελω να πω οτι το 'πολυμορφιζων' σχεδιο δεν ειναι αυτοσκοπος μου!)Τότε καλύτερα να κοίταζες σε κλασικό 5θυρο supermini. Clio, 206, Ibiza/Fabia, Swift, Yaris, Micra κλπ με τα υπέρ και τα κατά τους ανάλογα με τις συγκεκριμένες ευκαιρίες και τις απαιτήσεις σου.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Κοίτα και το Lancia Musa..... αν και γενικά πιο ακριβό από το Modus ..αλλά με καλύτερα υλικά και για μένα πιο όμορφο
φιατ idea , απίστευτα αδιάφορο αλλά τρομερά λειτουργικό
opel merina
-
εγω λεω modus η idea!! τα πιο ολοκληρωμενα μικρα....ασε που τα αλλα ειναι αρκετα μεγαλα χωρις λογο!
-
Βέβαια λίγο δύσκολο να βρεθούν και τα 2 ως μεταχειρισμένα...
-
Γιατί να πάρεις modus? Δεν αξίζει παραπάνω σε σχέση με το Clio III.
-
Κι εγώ σκέφτομαι την αγορά του modus, το έχω δει σε εμπόρους και μου άρεσε πολύ (χώροι, ποιότητα, μοντέρνα εμφάνιση) και μάλιστα την έκδοση των 1.200 cc, το οποίο βρίσκω από 5.100,00 € με λίγα χιλιόμετρα. Αλλά δεν ξέρω τη γίνεται με την υποστήριξη, εάν υπάρχουν ανταλλακτικά. Έχει εισαχθεί από την αντιπροσωπεία κανονικά στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης basdel έγραψε:
Έχει εισαχθεί από την αντιπροσωπεία κανονικά στην Ελλάδα;Η πρώτη έκδοση ναι, ερχόταν κανονικά. Η f/l κοντή και η νέα Grand έκδοση δεν ήρθαν απο το 2007 και μετά.
-
Μηχανικά δεν θα έχεις πρόβλημα, οι κινητήρες του φορέθηκαν από Twingo/Clio/Megane. Λαμαρινικά πιο δύσκολα, ειδικά σε μτχ πράγματα. Εσωτερικά, όταν έρθει ο καιρός του για μικροαλλαγές, θα προτιμήσεις να το πετάξεις λογικά.
Αλλά ρε παιδιά, πέραν της αποκλειστικότητας, γιατί Modus?
-
πριν το facelift μ αρεσε αρκετα...για το ειδος του...και ειχε πολυ καλο μηκος με πολυ μεγαλους χωρους .
Αγορα Renault Modus